Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Magyar Egészségügyi
Szakdolgozói Kamara

Biztonságos kapcsolat.
Ön most már 128 bites titkosított kapcsolaton keresztül kommunikál a szerverrel. 

Kérjük tagjainkat, hogy nyilvántartott adataikat ellenőrizzék,
és a hibás, vagy idejétmúlt adatokat javítsák!

Adatfrissítés
Vissza a Főoldalra
Legfrissebb híreink
Hírkategóriák:
 • Kérdőív az egészségügyi dolgozók mentális egészségéről
  2021.12.06.

  Kérjük, töltse ki az ELTE kutatását az egészségügyi szakdolgozók mentális egészségéről a SARS-COVID19 alatt. 

   

  Tisztelt Tagtársaink!

   

  Az ELTE kutatását szervezők levelét tolmácsoljuk Önöknek:

   

  "

  Tisztelt Kolléga!

   

  Egy tudományos kutatásban való részvételhez szeretnénk a segítségét kérni. 

   

   Mára már biztos, hogy a pandémia elmúlt másfél évében akár szakemberként, akár magánemberként, de találkoztunk a COVID-19 pandémia okozta stresszel. A szokatlan helyzet mindannyiunk életére kihatással van. Kutatásunk  célja, hogy képet kapjunk a SARS-COVID19 pandémia időszakában az orvosok és egészségügyi dolgozók mentális egészségéről.

   

  Követéses vizsgálatunk első adatfelvétele ez év januárja és márciusa között zajlott, több ezer Kolléga részvételével. Ismételt adatfelvételünkkel a 4. hullám kritikus időszakában is szeretnék képet kapni az egészségügyi dolgozók mentális egészségéről. Azok az egészségügyi dolgozók, akik már kitöltötték a tesztet, a kérdőív ismételt kitöltésével segíthetik a vizsgálatot, hogy folyamatában is megítélhető legyen a megterhelő munka mentális egészségre gyakorolt hatása. 

   

   A kutatásban való részvétel önkéntes, bármikor indoklás nélkül megszakítható. 

   

  A kérdőív kitöltése 5-10 percet fog igénybe venni. 

   

  A kutatás során kapott eredményekről később publikációk jelennek meg, és tudományos konferenciákon kerülnek ismertetésre. A kutatás során teljes névtelenséget biztosítunk az Ön számára, a kutatás során nyert adatokat csak összesítve kezeljük.   

   

  A kérdőív kitöltői között 15 db 20.000 Ft-os Media Markt utalványt sorsolunk ki. 

   

  A kérdőív az alábbi linken érhető el:

  https://elteppk.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_5hZR0qprsyOb6jX

   

  Ha bármilyen kérdése, észrevétele lenne a kutatással kapcsolatban, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot a covid_mental@ppk.elte.hu e-mail címen!

   

   

   

  1. Pigniczkiné Rigó Adrien PhD.

  pszichológus

  ELTE Pszichológiai Intézet

  Személyiség- és Egészségpszichológia Tanszék 

   (a vizsgálat vezetője)

   

  1. Spányik András

  szakorvos

  ELTE Pszichológiai Intézet

  Személyiség- és Egészségpszichológia Tanszék 

   

  Demetrovics Zsolt PhD., DSc.

  pszichológus

  ELTE Pszichológia Intézet

  Klinikai Pszichológia és Addiktológia Tanszék

   

  1. Simon Dávid PhD.

  orvos, szociológus

  ELTE Társadalomtudományi Kar

  Statisztika Tanszék

  "

 • Elhunyt Dr. Hegyi Zsuzsanna
  2021.11.26.

  Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy Dr. Hegyi Zsuzsanna köztestületünk Baranya Megyei Területi Etikai Bizottságának elnöke 2021. november 24-én 47 éves korában elhunyt.

  Nyugodjon békében! Emlékét szívünkben megőrizzük!

 • Oltásfelvétellel kapcsolatos segítségnyújtás egészségügyi szakdolgozóknak
  2021.10.13.

  Az alábbi anyagokkal (WHO, MESZK VIII. Kongresszus) szeretnénk segíteni kollégáinkat az oltás/harmadik oltás felvételének ajánlásában a népesség részére.

   

  1. A WHO és a MESZK közös Konferenciájáról készült videót ide kattintva tekintheti meg:

  Kommunikáció a betegekkel a COVID-19 oltásról: Bizonyítékokon alapuló útmutatás a betegekkel történő hatékony beszélgetésekhez a COVID-19 vakcina felvételének elősegítéséhez. 

   

  2. MESZK VIII. Szakdolgozói Tudományos Kongresszuson Dr. Falus András DSc, immunológus, professzor emeritus, akadémikus az alábbi harmadik oltással kapcsolatban tartott prezentációjának összefoglalója:

   

 • E-továbbképzések átmeneti leállása
  2021.11.18.

  A MESZK e-továbbképzés felülete 2021.december 1-től nem lesz elérhető 2022. 01.31-ig!

   

  Tisztelt Tagtársaink!

   

  Átalakítás miatt a MESZK e-továbbképzés felülete nem lesz elérhető, így a továbbképzéseket november 30-ig áll módjukban elvégezni.

  Az esetleges kellemetlenségekért szíves elnézésüket kérjük!

   

  E-továbbképzések felülete: https://www.doki.net/tarsasag/meszk/bejelentkezes.aspx?c=url&u=elearn/e_szem_lista.aspx

 • Válaszlevél az EMMI-től
  2021.11.15.

  Prof. Dr. Horváth Ildikó államtitkár asszony válaszlevele a MESZK megkeresésére, a veszélyhelyzet alatt tartandó Küldött- és Közgyűlésekről.

   

   

  Kamaránk 2021. október 04-én küldött megkeresésére érkezett hivatalos EMMI állásfoglalást az alul találhaló pdf fájlban olvashatják.

 • MESZK béremeléssel kapcsolatos médiamegjelenései
  2021.10.27.

  Folyamatosan frissülő listánkon megtekintheti a Kamara béremeléssel kapcsolatos médiamegjelenéseit. 

   

  Tisztelt Tagtársunk!

   

  A folyamatosan frissülő listánkan az alul található csatolmányra kattintva érhetik el.

 • Szociális Munka Napja 2021
  2021.11.12.

  Tiszteletet köszöntjük a szociális szféra dolgozóit a Szociális Munka Napján!

   

  Immár 15 éve, hogy november 12-ét, a Szociális Munka Napját munkaszüneti nappal ünneplik az ágazat dolgozói. Ünnepeljük őket mi is, hiszen az egészségügy, az ápolás, a szociális munka szorosan összefonódik a hétköznapi feladatok során, az esetek nagy részében egymásra is épül.
   
   
  A segítő foglalkozást gyakorló kollégáink jók ismerik a láthatatlanság érzését, a közösségünkhöz tartozó szociális dolgozók talán még ettől is közelebbről ismerik ezt a folyamatot. Ők azok, akik a gond idején kerülnek előtérbe, az idősellátásban, a család- és gyermekvédelem területén, és minden olyan szakterületen, ahova az emberek csak akkor jutnak el, amikor segítségre szorulnak.
   
   
  A szociális munka is egyfajta szolgálat, és a kihívásokra empatikus, gondoskodó választ csak a hivatástudattal élők tudnak adni. A társadalom is ismeri ezeket a kihívásokat, csak megismerni nem akarja őket. Kényelmesebb nem venni tudomást arról, hogy vannak bajba került honfitársaink, hogy vannak támogatásra, ellátásra szorulók, mentálisan sérültek, különféle betegségtől szenvedők, idősek, akiknek sokszor a hátteret, a túlélést, az életet és számos esetben a családot biztosítják a szociális szakemberek.
  Minden velük kapcsolatba kerülő ember egy sors, egy élet, egy történet. A szociális dolgozók munkája összefonódik velük, így ez az ő életük, sorsuk és történetük is.
   
   
  Tiszteletet, megbecsülést érdemel ez a munka! Köszönjük, hogy vagytok!
 • 2021. MESZK Tagozati Nap program
  2021.11.04.

  2021. november 12. (péntek) a Lurdy Házban kerül megrendezésre a MESZK Tagozati Nap „Ezerarcú kapcsolat- Szakmai kapcsolatrendszerek az egészségügyi ellátás folyamataiban” címmel. A részletes programot itt találja.

   

  A részletes programot az alul található csatolmányra kattintva érheti el.

  TAGOZATI NAP „Ezerarcú kapcsolat- Szakmai kapcsolatrendszerek az egészségügyi ellátás folyamataiban”

  Időpont: 2021. november 12. (péntek) 09:00-11:00-ig
  Helyszín: Lurdy Ház I. emelet 6-os terem,
  Budapest IX. kerület, Könyves Kálmán krt. 12-14.
  Megközelíthetőség: M3 metróval a Népliget megállóig, 1-es villamossal 3 megálló a Rákóczi híd irányába

  A Tagozati Nap 19 szabadon választható továbbképzési pontra lett minősítve!
   


  A rendezvény minősítése 19 kreditpont az alábbi szakmacsoportok képviselőinek: felnőtt ápolás és gondozás ● gyermek ápolás és gondozás ● sürgősségi ellátás ● laboratóriumi diagnosztika ● képi diagnosztika ● általános és elektrofiziológiai asszisztencia ● fogászati ellátás ● gyógyszertári ellátás ● mozgásterápia és fizioterápia ● műtéti ellátás ● szülészeti ellátás ● védőnői ellátás, rehabilitációs és életvezetést támogató ● közegészségügy és népegészségügy ● dietetika ● egészségügyi menedzsment ● természetgyógyászat
   
   
  Nem kamarai tagoknak a regisztrációs díjat a helyszínen kell fizetni. A pontról szóló igazolást kamarai tagjaink számára kizárólag az utolsó előadás után áll módunkban kiadni.

   

  Amennyiben a koronavírus  következtében a személyes részvételhez kötött rendezvények elmaradnak, a Tagozati Nap online formában kerül megrendezésre minden jelentkező számára.

   
   
  További információ: Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamaránál
  Tel.: 1/323-2070
  e-mail: meszk@meszk.hu
 • Pamela Cipriano az ICN új elnöke
  2021.10.22.

  2021. október 6.-án Dr. Pamela Ciprianót megválasztották az Ápolók Nemzetközi Tanácsának (ICN= International Council of Nurses) elnökévé. Ő a 29 elnöke az ICN-nek.

   

  Dr. Cipriano az ICN korábbi alelnöke (2017-2021), valamint a Virginia-i Egyetem Ápolóképző Iskola dékánjaként is dolgozik, és 2014-2018 között az Amerikai Nurses Association elnöke volt.

   

  Dr. Cipriano jól ismert hazájában, az Amerikai Egyesült Államokban és nemzetközi szinten is, mint az ápolói hivatás szószólója. Több mint 40 éves karrierje során erőfeszítéseket tett az ápolók szerepének előmozdítására, valamint az ápolás politikára gyakorolt hatásuknak és befolyásuknak növelésére. Dr. Cipriano az American Nurses Credentialing Center és az American Academy of Nursing igazgatótanácsában is tevékenykedett. Vezetője a Nemzeti Orvostudományi Akadémia klinikai jólétre és ellenálló képességre vonatkozó cselekvési együttműködésnek, amely a COVID-19 világjárvány valamennyi egészségügyi dolgozó testi és lelki egészségére gyakorolt hatásával foglalkozik. Ő volt az American Nurse Today folyóirat kezdő főszerkesztője is.

   

  „Nagy megtiszteltetés, hogy engem választottak erre a legrangosabb tisztségre. Az ICN globális hatásáról ismert, és küzd a szakma fejlődéséért. Az ICN jövőjével kapcsolatos elképzelésem az, hogy növelni kell az ápolók befolyását országukban és a globális színtéren. Az ICN egyedülállóan képes arra, hogy megerősítse az ápolók vezető szerepét és döntéshozóinak szerepét világszerte. Nekünk kell azt a hangot közvetítenünk, amivel az ápolók képesek átjutni az egyetemes egészségügyi lefedettség korlátain, csökkentik a nem fertőző betegségek terheit, elősegítik az egészséges magatartást és enyhítik az éghajlatváltozás káros hatásait. A közeljövő azonban megköveteli, hogy először foglalkozzunk a nemzetközi munkaerő és a gazdasági zavarok hatásaival, biztosítsuk az ICN stabilitását és segítsük ebben tagjainkat. Várom, hogy szorosan együttműködhessek az új igazgatósággal, az ICN vezérigazgatójával és munkatársaival az ICN megerősítése érdekében a következő négy évben. ” mondta Ms. Pamela Cipriano.

   

  A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara levélben köszöntötte az új elnököt, üdvözölte új munkaterületén. Kívánva, hogy a jövőben, ebben a pozícióban, még nagyobb eredménnyel dolgozhasson a világ összes ápolójának megelégedésére.

   

   Papp Katalin PHD

  MESZK külkapcsolatokért felelős titkár asszony

 • Év Elhivatott Fiatal Szakdolgozója Díj 2021.
  2021.10.18.

  A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara „Év Elhivatott Fiatal Szakdolgozója Díj" elnevezéssel pályázatot hirdet.

  Tisztelt Tagtársaink!

   

  A pályázat leadásához szükséges dokumentumokat a meszk.hu/Országos Szervezet/Kamarai Díjak menüpontban érhetik el.

   

  Év Elhivatott Fiatal Szakdolgozója Díj

  A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara és a LITERATURA MEDICA Kiadó Kft. a fiatal generáció kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtó szakdolgozó elismeréseként „Év Elhivatott Fiatal Szakdolgozója Díj” néven pályázatot hirdet.

  A cím létrehozásával közös célunk, hogy a fiatalabb generációkat saját korosztályukból látott jó példával ösztönözzük.

  A pályázat nyertese és díjazása „Az Év Elhivatott Fiatal Szakdolgozója 2021” címet elnyerő szakdolgozónak szenteljük a „HIVATÁSUNK” c. magazin 2021. decemberi számának címlapját, mely lapszám a cím nyerteséről készült címlapfotóval jelenik meg - és vezető interjúban mutatjuk be a címet elnyerő szakdolgozó eddigi szakmai életútját és eredményeit.

  A címet elnyerő szakdolgozó ezen kívül egyéves „HIVATÁSUNK” előfizetést kap, illetve lehetőséget a MESZK következő kongresszusán történő előadás megtartására. „Év Elhivatott Fiatal Szakdolgozója” cím az ajánlásra jogosultak javaslata alapján nyerhető el és a címmel együtt járó, fentiekben részletezett díj oszthatatlan, azaz a cím elnyerése esetén a díjazott nem jogosult a címmel járó díjazás részben történő visszautasítására.

  A Pályázás határideje: 2021. október 31.

  ( EZT A DÍJAT NEM A TERÜLETI SZERVEZETNEK KELL KÜLDENI)

   

  Szabályos beküldésnek számít:

  • a letöltött, elektronikusan kitöltött ajánlólap e-mailen való eljuttatása a litmed@litmed.hu címre; vagy
  • a fenti honlapok bármelyikéről letöltött, kinyomtatott és kitöltött ajánlólap a kiadó címére, Lifetime Media Kft. 1539 Budapest, Pf.: 603 postán történő eljuttatása.

   

  További információ és a pályázáshoz szükséges dokumentumok itt érhetőek el:

  http://www.meszk.hu/info.aspx?sp=281&web_id=

   

   

 • MÁESZ KORMÁNYZATI PREVENCIÓS HÉT I.-II.
  2021.10.13.

  Sikeresen lezajlott a Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogram 2010-2020-2030 keretében a MÁESZ KORMÁNYZATI PREVENCIÓS HÉT I.-II. 

   

  Kedves Bizottsági Tagok, Együttműködő Szakmai  Szervezetek,  

   

  Az esemény sorozaton közel 1400 kormányzati, hivatali dolgozó vett részt és több mint 55 000 vizsgálat elvégzésére kerül sor. Minden látogató értékelte a teljes megvalósítást a beléptetéstől a szakmai programokig. Megtiszteltetés számunkra az V. MINŐSÍTÉS, ami az elmúlt 11 év munkájának elismerését jelenti a programban résztvevő 76 szakmai szervezet részére.  

   

   

  Minősítő értékelések megtekintése itt:

   https://egeszsegprogram.eu/hirek-sajtoszoba/maesz-vezeto-hirek/20211001

   

  Üdvözlettel:

   

  Dr. Barna István 

  Szakmai Bizottság elnöke

  MÁESZ 2010-2020-2030

   

  Dankovics Gergely

  Programigazgató 

  MÁESZ 2010-2020-2030

   

  Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja 2010-2020-2030

  Központi koordináció Magyarország:

  H-2000 Szentendre Római Sánc köz 2.

  Telefon: (+36) 20 318 4997

  Web: www.egeszsegprogram.eu

 • Nővér- Karácsonyi rajzpályázat 2021.
  2021.10.11.

  A MESZK gondozásában megjelenő NŐVÉR szakfolyóirat karácsonyi rajzpályázatot hirdet az egészségügyi középfokú szakképzésbe és az egészségtudományi felsőoktatásba járó tanulók/hallgatók körében.

   

  KARÁCSONYI RAJZPÁLYÁZAT 2021.

   

  A 2020. évi pályázat I. helyezettje,  Lakatos Anikó, 10. évfolyam, Karcagi SzC Teleki Blanka Gimnázium,

  Technikum és Kollégium (Mezőtúr) alkotása.

   

  A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara gondozásában megjelenő NŐVÉR, Az ápolás elmélete és gyakorlata című tudományos és továbbképző szakfolyóirat a hagyományokat folytatva, immár negyedik alkalommal hirdeti meg karácsonyi rajzpályázatát az egészségügyi középfokú szakképzésbe és az egészségtudományi felsőoktatásba járó tanulók/hallgatók körében.

   

  A pályázat részletei:

  A rajzok szabadon választott stílusban és tetszőleges technikával (pl. színes ceruza, zsírkréta, festék), színes kivitelben készülhetnek A/4-es méretben.

   

  A pályázat során elkészített műveknek kötődniük kell az egészségügy és a karácsony témakörökhöz egyaránt.  

  Az alkotásokat beszkennelve (jpg formátumban elküldve) emailben a nover.karacsony@gmail.com címen várjuk. Az e-mailben kérjük feltüntetni az alkotó nevét, évfolyamát, szakát, valamint képzőhelyének nevét. Minden pályázó korlátlan számú képpel nevezhet. A beküldési/beérkezési határidő: 2021. november 10.

   

  A  pályázaton  való  részvétel  feltétele,  hogy  a  résztvevők  és  hozzátartozóik  hozzájáruljanak  a megadott  személyes  adataik  kezeléséhez  a  csatolt  nyilatkozat  kitöltésével  és  beküldésével.  A  pályázaton  való  részvétellel  a  pályázó  hozzájárul  ahhoz,  hogy  a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara a pályaműveket  kiadványaiban,  weboldalán  a  készítő  nevét  feltüntetve  szabadon,  szerzői  jog érvényesítése nélkül felhasználhassa. 

   

  Díjazás: A pályázat nyertesének műve megjelenik a Nővér folyóirat 2021. évi decemberi lapszámában. Ezen felül az alkotó és a képzőintézmény is egy-egy éves Nővér folyóirat előfizetést kap. 

   

  Dr. Balogh Zoltán PhD                                             Dr. Hirdi Henriett Éva PhD

  felelős kiadó                                                              főszerkesztő

 • SzakMÁzz!
  2021.10.08.

  Kamaránk idén is részt vesz az október 19-20 között megrendezésre kerülő SzakMÁzz pályaorientációs kiállításon. Találkozzunk ott!

Gyakran használt funkciók

Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2021/001616
 • Állásbörze
 • Biztosítás
 • Szakképzés
Kérem várjon...
Kongresszusok listája
 • H
 • K
 • Sze
 • Cs
 • P
 • Szo
 • V
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31