meszk.hu
Amennyiben hírlevelünk nem jelenik meg helyesen, kérjük kattintson ide!
meszk.hu
2020. augusztus - szeptember

Tisztelt Kamarai Tagtársam!

Az elmúlt évek hagyományait folytatva, a MESZK VII. Országos Tudományos Kongresszusán köszönthettük a köztestület által díjazott tagtársainkat és mutattuk be a szakdolgozói hivatás népszerűsítésére készített harmadik pályaválasztási kiadványunkat. Az előadások 4 tematikusan válogatott, párhuzamosan 2 helyszínen futó szekcióban kerültek megtartásra. A rendezvény keretét felkért előadókkal jegyzett plenáris ülések és bevezető előadások adták. A tudományos konferenciát számos hazai orvosi és szakdolgozói szakmai szervezet vezetője is megtisztelte. Az üléselnökök minden szekcióban díjazták a legjobb előadót.

A következő hetekben újabb szakdolgozói elismerések felterjesztésére van lehetőség. Keressük együtt az Év Kiváló Szakdolgozóját, az Év Kiváló Szakdolgozói Közösségét és az Év Elhivatott Fiatal Szakdolgozóját! Keresse felhívásunkat hírlevelünkben! Ugyancsak a Kongresszus keretében került bemutatásra és elindításra a MESZK 2021. évi pályaválasztási kampánya.

A járványügyi helyzetre való tekintetettel a személyes részvételen alapuló szakmai rendezvényeinket más módon, a Kamara e-továbbképző rendszerén kívánjuk megszervezni. Keresse a következő hetekben honlapunkat, ahol az elkészült szakmai napjaink elektronikus továbbképzéseiről részletes tájékoztatást adunk!

Jó olvasást, hasznos időtöltést kívánok!

Vírusmentes üdvözlettel:

Dr. Balogh Zoltán
elnök

kamarai hírek
Pályaválasztási kampány 2020/21

Az előző évek hagyományát követve a MESZK VII. Szakdolgozói Tudományos Kongresszusán ismét megjelentünk papír alapú magazinunkkal. A tavalyi kampány tapasztalatai alapján döntöttünk úgy, hogy idén sokkal nagyobb hangsúlyt kívánunk fordítani az egyes szakmaterületeken dolgozó fiatalok személyes vallomásainak kidolgozására, hiszen ők képesek a leghitelesebben megszólítani a jövő generációit.

Tovább >>
Pályaválasztási kampány 2020/21: bemutatkozó interjúk

A 2021. Pályaválasztási kampány részeként készültek el az egyenként másfél perces interjúk, melyekben laboratóriumi diagnosztika, védőnői ellátás, népegészségügyi felügyelői, illetve idős- és a sürgősségi ápolás területén dolgozó öt fiatal beszél hivatásáról, pályájáról és hívja az ifjúságot az egészségügy területére. Kamarai magazinunk elektronikus változatát évek óta nagy sikerrel adjuk közre.

Tovább >>
2020-ban is keressük a legelhivatottabbakat!

Idén is díjazzuk a minőségi és elkötelezett munkát, mellyel szeretnénk növelni az egészségügyi szakma, a szakdolgozói hivatás presztizsét. Döntse el Ön, ki legyen az Év Elhivatott Fiatal Szakdolgozója, az Év Kiváló Szakdolgozója, valamint az Év Kiváló Szakdolgozói Közössége! Jelölési határidő: 2020. október 15. Adja le jelölését most!

Tovább >>
Beszámoló a MESZK VII. Szakdolgozói Tudományos Kongresszusáról

Örömmel tudatjuk, hogy a COVID-19 járvány ellenére a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara 2020. szeptember 3. és 5. között hetedik alkalommal rendezhette meg a Szakdolgozói Tudományos Kongresszust, Siófokon.

Tovább >>
Átadták a MESZK szakmai elismeréseket

2020. szeptember 3-án a MESZK VII. Szakdolgozói Tudományos Kongresszusán átadták a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara által létrehozott díjakat.

Tovább >>
Elmaradnak a MESZK rendezvényei

Felhívjuk tisztelt kamarai tagtársaink figyelmét, hogy az új EMMI rendelet értelmében a 2020. november 30-ig meghírdetett RENDEZVÉNYEINK ELMARADNAK!

További információt a rendeletről kattintás után.

Tovább >>
Közeleg a féléves, éves tagdíj befizetésének határideje

Felhívjuk kamarai tagtársaink szíves figyelmét, hogy a Kamara Országos Elnöksége 2/2020. elektronikus OE (04.09.) határozata értelmében a féléves, éves kamarai tagsági díj befizetésének határideje – a veszély-helyzetre tekintettel - 2020. szeptember 15.-e (kedd).

Tovább >>
Elérhető a Hivatásunk Magazin harmadik lapszáma!

Megjelent a Hivatásunk Magazin harmadik lapszáma, Magyarország egyik legrangosabb egészségügyi szakdolgozói lapja. A mostani számban Tóth Ibolya interjúját olvashatja, aki a MESZK Országos Szervezet Szakmai-Díját nyerte el.

Tovább >>
Elérhető a Nővér szakfolyóirat 4. lapszáma!

Megjelent a Nővér szakfolyóirat negyedik lapszáma. A tartalomból: A kiterjesztett hatáskörű ápolói rendszer fogadtatása a magyar társadalom megítélése tükrében, Az ápolói hivatás népszerűsítése a pályaválasztók körében.

Olvasson bele Ön is!

Tovább >>
Térítésmentes új E-továbbképzések!

Tájékoztatjuk kamarai tagjainkat, hogy jelenleg már 6 e-továbbképzés fut a MESZK online felületén, melyek belépést követően érhetők el.

Tovább >>
2020. augusztus-szeptember havi média megjelenések
Tovább >>
2020. július-augusztus hónapban véleményezett anyagok
Tovább >>
Dializáló ápolót keres a Diaverum Hungary Kft.

Munkatársakat keresünk ambuláns betegellátásra! Versenyképes fizetés és egyéb juttatások. Munkaidő: Két műszak: Hétfő-Szerda-Péntek 6-22 óráig, Kedd - Csütörtök - Szombat 6-17 óra között. Szabad szombat esték és vasárnapok (Minden második szombat is szabad). Szükség esetén szálláslehetőséget is biztosítunk.

Tovább >>
Pályázat az otthonápolásban tevékenykedő szakdolgozók részére

A Hartmann Rico Hungária Kft., a Magyarországi Otthonápolási és Hospice Egyesület, a Magyar Ápolási Egyesület, valamint a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara pályázatot hirdet az otthonápolásban aktívan tevékenykedő szakdolgozók számára. Meghosszabbított leadási határidő: 2020. szeptember 30.

Tovább >>
Akkreditált e-learning képzések a Semmelweis Egyetemen

A Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központ 2020. márciusában indította el egészségügyi dolgozóknak szóló e-learning típusú továbbképzéseit. Jelenleg újraélesztés, nyomási fekély, betegoktatás és perioperatív fájdalomcsillapítás témákban érhető el e-learning képzés 2020 december 31-ig.

Tovább >>
Kötelező szakmacsoportos továbbképzések 2020-ban

A Kamara a továbbképzések szervezéséről a SZAFTEX 2 rendszeren keresztül értesül, illetve a szervezők által megküldött információ alapján kapja meg a tájékoztatást, melyet ezúton szeretnénk megosztani tagjainkkal.

Tovább >>
Nógrád
Média megjelenések Nógrád megyében
Tovább >>
Kötelező szakmacsoportos továbbképzések 2020-ban

A Kamara a továbbképzések szervezéséről a SZAFTEX 2 rendszeren keresztül értesül, illetve a szervezők által megküldött információ alapján kapja meg a tájékoztatást, melyet ezúton szeretnénk megosztani tagjainkkal.


Tovább >>
Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara
További információkat olvashat a MESZK honlapján.
Kövesd a MESZK-et a facebook -on is!

Adatvédelmi nyilatkozat: Ezt a levelet a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) tagjai kapják, akik hozzájárultak, hogy címükre a MESZK információkat juttasson el. Az adatkezelésre elsősorban a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény rendelkezései az irányadóak.

Tovább Amennyiben le kíván iratkozni hírlevelünkről, kérjük kattintson ide!