meszk.hu
Amennyiben hírlevelünk nem jelenik meg helyesen, kérjük kattintson ide!
meszk.hu
2020. október

Tisztelt Kamarai Tagtársam!

Mozgalmas heteket élünk át. Ahogy arról a korábban megküldött rendkívüli hírlevelinkből értesülhettek számos, a szakdolgozókat érintő jogalkotási esemény történt.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara lehetőségeit kihasználva, mindent megtesz annak érdekében, hogy a Magyar Országgyűlés által elfogadott az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvény hatályba lépése előtt módosításra kerüljön.

Köszönjük mindazon kollégáinknak az együttműködését, akik kérdőívünket kitöltötték és a törvénymódósítási szándékot kifejező petíciónkat aláírták. Tájékoztatom, hogy 2020. október 30-án, Orbán Viktor miniszterelnök úrnak, Dr. Pintér Sándor és Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter uraknak, valamint Dr. Kövér László házelnök úrnak és az Országgyűlés Népjóléti Bizottság elnökének és alelnökeinek megküldtük a törvénymódosítást kezdeményező javaslatunkat. Hírlevelünkben az elmúlt három hét során megtett köztesületi lépéseinkről részletesen beszámolunk.

Tájékoztatjuk, hogy 2020. október 1-től a Kamara ismételten működteti a koronavirus@meszk.hu e-mail címét, amelyre várjuk a vírushelyzettel kapcsolatos szakdolgozói kérdéseit és javaslatait.

Vírusmentes üdvözlettel:

Dr. Balogh Zoltán
elnök

kamarai hírek
Közel huszonnégyezer aláírás gyűlt össze

Aláírásgyűjtést szervezett a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló 2020. évi C. törvény módosítása érdekében, azzal a céllal, hogy a rendelet személyi hatálya ne terjedjen ki az egészségügyi szakdolgozókra.

Tovább >>
Az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló 2020. törvény, az MT., valamint a KJT. egyes rendelkezéseinek összehasonlítása

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Országos Elnökségének elemzése a jelenlegi hatályos és a közeljövőben hatályba lépő új jogviszonyt szabályozó törvény rendelkezéseiről.

Tovább >>
Egyeztetés a szakmai szervezetekkel

Az Országos Elnökség szakmai egyeztetéseket folytatott 15 szakmai szakdolgozói egyesülettel, szövetséggel, valamint a területi szervezetek és az országos szakmai tagozatok vezetőivel.

Tovább >>
Országos felmérés

A MESZK válaszként a méltánytalan "egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló" rendelkezésre, 2020. október 9-13. között egy országos, online felmérést készített az egészségügyi szakdolgozók körében. A téma fontosságát mutatta, hogy nyolcvanhét óra alatt több, mint harmincezer szakdolgozó töltötte ki az űrlapot.

Tovább >>
Miniszteri levelek

A MESZK az egészségügyi szakdolgozók körében végzett országos felmérés eredményeit megismerve, személyes egyezetést kért Dr. Pintér Sándor Belügyminiszter és Prof. Dr. Kásler Miklós Emberi Erőforrások Miniszter uraktól.

Tovább >>
Nyílt levél a MOK elnökének

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara nyílt levélben fordult Dr. Kincses Gyulához, a Magyar Orvosi Kamara elnökéhez.

Tovább >>
MESZK Díjak- Pályázati határidő HOSSZABÍTÁS

Az "Év Elhivatott Fiatal Szakdolgozója", "Év Kiváló Szakdolgozói Közössége" és "Év Kiváló Szakdolgozója" Díjak leadási határideje módosult: 2020. november 30.

Tovább >>
COVID 19- Kérdezzen tőlünk!

A COVID-19 járvány újbóli, tömeges terjedése miatt, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara ismét várja a koronavírussal kapcsolatos kérdéseiket e-mailen.

Tovább >>
Nővér- Karácsonyi rajzpályázat

A MESZK gondozásában megjelenő NŐVÉR szakfolyóirat karácsonyi rajzpályázatot hirdet az egészségügyi középfokú szakképzésbe és az egészségtudományi felsőoktatásba járó tanulók/hallgatók körében.

Tovább >>
Térítésmentes új E-továbbképzések!

Tájékoztatjuk kamarai tagjainkat, hogy jelenleg már 6 e-Továbbképzés fut a MESZK online felületén, melyek belépést követően érhetők el.

Tovább >>
Országos Szervezet médiamegjelenései
Tovább >>
Nővér - 5. lapszám

Megjelent a Nővér magazin legújabb, ötödik lapszáma. A tartalomból: A diabetes mellitus szűrési gyakorlatának vizsgálata a hazai családorvosi praxisokban, Videó-támogatott újraélesztés oktatás hatékonyságának felmérése általános iskolás gyermekek körében. Olvasson bele Ön is!

Tovább >>
Egészségügyi gyakorlatvezetők képzése – utolsó alkalom a felnőttképzésben!

Mindazoknak, akik a különböző ellátási területeken, szakmai gyakorlati oktatás keretében fogják felkészíteni az utánpótlást a választott hivatásuk gyakorlására.

Tovább >>
EESZT - a jövõ útja a betegellátásban

Az EESZT szolgáltatásai olyan előnyöket jelentenek a betegellátásban, amelyek hatékonyabbá teszik az ellátás menetét. A korszerű egészségügyi ellátás szempontjából elengedhetetlen, hogy a betegadatok egy helyről legyenek elérhetőek minden kezelőorvos számára, függetlenül attól, hogy közfinanszírozott vagy magánellátást vesz igénybe a beteg.

Tovább >>
Információk a gyógyszerelési hibák kockázatának csökkentéséhez

Methotrexate Orion tabletta biztonságos alkalmazásával kapcsolatban az OGYÉI edukációs anyagot/ellenőrző listát hagyott jóvá metotrexátot kiadó ápolók és kórházi gyógyszerészek részére a gyógyszerelési hibák kockázatának elkerüléséhez.

Tovább >>
Kötelező szakmacsoportos továbbképzések 2020-ban

A Kamara a továbbképzések szervezéséről a SZAFTEX 2 rendszeren keresztül értesül, illetve a szervezők által megküldött információ alapján kapja meg a tájékoztatást, melyet ezúton szeretnénk megosztani tagjainkkal.

Tovább >>
Győr-Moson-Sopron
Kötelező szakmacsoportos továbbképzések 2020-ban

A Kamara a továbbképzések szervezéséről a SZAFTEX 2 rendszeren keresztül értesül, illetve a szervezők által megküldött információ alapján kapja meg a tájékoztatást, melyet ezúton szeretnénk megosztani tagjainkkal.


Tovább >>
Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara
További információkat olvashat a MESZK honlapján.
Kövesd a MESZK-et a facebook -on is!

Adatvédelmi nyilatkozat: Ezt a levelet a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) tagjai kapják, akik hozzájárultak, hogy címükre a MESZK információkat juttasson el. Az adatkezelésre elsősorban a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény rendelkezései az irányadóak.

Tovább Amennyiben le kíván iratkozni hírlevelünkről, kérjük kattintson ide!