meszk.hu
Amennyiben hírlevelünk nem jelenik meg helyesen, kérjük kattintson ide!
meszk.hu
2020. január - február

Tisztelt Kamarai Tagtársam!

A Magyar Ápolók Napja alkalmából a szakmai köztestület vezetősége nevében köszöntjük mindazon tagjainkat, akik a hazai ápolásügy érdekében áldozatos munkát végeznek! 

A még 2015. májusában kötött stratégiai partnerségi megállapodás alapján januárban és februárban ismételten folytatódtak az orvosok, az egészségügyi szakdolgozók és az egészségügyben foglalkoztatott gazdasági-műszaki szakemberek bérfelzárkóztatásával kapcsolatos államtitkári egyeztetések. A szakmai megbeszéléseken az ágazati reprezentatív szakszervezetek (MSZ EDDSZ, MÖSZ) elnökei egybehangzóan támogatták az orvosi bérfelzárkóztatáshoz igazítandó szakdolgozói besorolási illetmények kiemelt módon történő kezelését. 

A Magyar Orvosi Kamara új elnökével közös levélben fordultunk az egészségügyért felelős államtitkárhoz az alapellátásban foglalkoztatottak bérhelyzetének javítása érdekében. 

Havi hírlevelükben mindezek mellett a kamarai élet további eseményeiről, rendezvényeiről, továbbképzési lehetőségekről, valamint szakdolgoózknak kiírt pályázatokról is olvashat!

Hasznos időtöltést, eredményes információgyűjtést kívánok!

Üdvözlettel:

Dr. Balogh Zoltán
elnök

kamarai hírek
Folytatódtak a tárgyalások az egészségügyi béremelésekről

Az egészségügyi bérek felülvizsgálatával kapcsolatosan 2020. február 3-án újra a kormány tárgyalóasztalához ültek a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete,  a Mentődolgozók Önálló Szakszervezete, a Magyar Orvosi Kamara, a Magyar Gyógyszerészi Kamara és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara képviselői.

Tovább >>
MOK-MESZK közös levél az alapellátásban dolgozók béremelésével kapcsolatosan

A Magyar Orvosi Kamara új elnökével közös levélben fordultunk Prof Dr. Horváth Ildikó az egészségügyért felelős államtitkárhoz az alapellátásban foglalkoztatottak bérhelyzetének javítása érdekében. 

Tovább >>
A MESZK Országos Szervezet 2020. évi rendezvényei

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Országos Szervezete a 2020-as évben, az alábbi pontértékkel rendelkező szabadon választható továbbképzéseket szervez.

Tovább >>
MESZK VII. Szakdolgozói Tudományos Kongresszus

2020. szeptember 3. és 5. között a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara immár hetedik alkalommal rendezi meg a nagysikerű kongresszusát, melyre várjuk leendő előadóink jelentkezését. Absztrakt benyújtási határidő: 2020. március 31.

Tovább >>
„Tanulj SzakMÁt!": Pályaorientációs és Szakképzési Börze

A Budapest Főváros Kormányhivatala Foglalkoztatási Főosztálya a fiatalok munkaerő-piaci integrációját segítő és prevenciós feladatai körében 2020. március 10-én ötödik alkalommal szervezi meg ezen pályaorientációs börzéjét, melyen a Magyar Egészsésgügyi Szakdolgozói Kamara is részt vesz. 

Tovább >>
XI. Foglalkozás-egészségügyi Ápolói Továbbképző Napok

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara 2020. április 17. és 18. között Hévizen rendezi meg ezen rendezvényét.

Tovább >>
Egészségügyi Szakdolgozók LI. Országos Kongresszusa

A Semmelweis Egyetem Klinikai Központ Ápolásvezetési és Szakdolgozói Oktatási Igazgatósága 2020. május 13. és 15. között rendezi meg ezen kongresszusát, melyre várják szakdolgozók jelentkezését.

Tovább >>
Középpontban a pitvarfibrilláció országos páciens találkozó

2020. május 22-én a MESZK Országos Szervezete, a SZÍVSN Országos Betegegyesület közreműködésével szervezi meg ezen konferenciáját, melyre várják szakembereknek, az érintett páciensek és az érdeklődők jelentkezését.

Tovább >>
Ösztöndíjprogram

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ újra ösztöndíjprogramot indít azon ápolók részére, akik a pályázatban megjelölt szakképesítésüket 2021. december 31-ig szerzik meg.

 

Tovább >>
Hétköznapi hőseink: Bemutatkozik az AEEK ösztöndíjprogramja

Avagy, miért legyek egészségügyi dolgozó? Bemutatkozó kisfilmek az ösztöndíjprogramban résztvevőkről és mentorukról.

Tovább >>
Pályázat az otthonápolásban tevékenykedő szakdolgozók részére

A Hartmann Rico Hungária Kft., a Magyarországi Otthonápolási és Hospice Egyesület, a Magyar Ápolási Egyesület valamint a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara pályázatot hirdet az otthonápolásban aktívan tevékenykedő szakdolgozók számára.

Tovább >>
Hivatásunk Magazin Pályaválasztási különszáma továbbra is a Facebook-on!

Kérünk minden Facebook használót, hogy az egészségügyi pálya iránt érdeklődő fiatalokkal ossza meg a Hivatásunk magazin Pályaválasztási különszámát! Kérjük lájkolja az oldalt, kövesse figyelemmel a folyamatosan frissülő híreket!

Tovább >>
Pályázat: Florence Nightingale 200

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara gondozásában megjelenő NŐVÉR szakfolyóirat "Florence Nightingale élete és munkássága" címmel pályázatot hirdet az egészségügyi középfokú szakképzésben tanuló és az egészségtudományi felsőoktatási tanulmányokat folytató hallgatók számára. Pályázati határidő: 2020. február 20.

Tovább >>
2020. január és február havi média megjelenések

Média megjelenések 2020. január és február hónapban.

Tovább >>
2020. január-február hónapban véleményezett anyagok
Tovább >>
Fizessen elő a Nővér folyóiratra, ezután töltse ki a tesztet: 40 továbbképzési ponttal lesz gazdagabb!

Örömmel értesítjük a Nővér újság előfizetőinket, hogy már elérhető a 2019. évi pontszerző teszt, amely beleszámít az egészségügyi szakdolgozók szabadon választható pontszerzésében.

Tovább >>
E-továbbképzések

Tájékoztatjuk kamarai tagjainkat, hogy jelenleg négy e-továbbképzés érhető el a kamara felületén. A tananyagok belépés után érhetőek el, kivéve a Nővér újsághoz tartozó tesztek esetében. 

 

Tovább >>
Egyetlen orvos sem lehet meg nélküled, így mi sem!

Az asszisztensek legjobbikát keressük teljes munkaidőben Swiss Prémium Egészségközpontjainkba és Swiss Foglalkozás- Egészségügyi rendelőinkbe! JELENTKEZZ HOZZÁNK A  cv@swissclinic.hu E-MAIL CÍMEN!

Tovább >>
Magyar-nemzetközi biomedikális autizmus kutatási- és kezelési tudományos továbbképzés

2020. április 23. és 25. között a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kara és a Most Élsz Egyesület nyíregyházi közhasznú szervezet közösen rendezi meg ezen képzését. 

Tovább >>
V. Stroke Szakdolgozói Vándorgyűlés

2020. október 2. és 3. között a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ, Neurológiai Klinika pontértékkel rendelkező szabadon választható továbbképzést szervez.

Tovább >>
Nemzetközi orvos-képzőművész kiállítás-sorozat

Az Asklepios-Med 2020. május 9-én kiállítást szervez Bécsben egészségügyi szakdolgozók és orvosok részére.

Tovább >>
Kötelező szakmacsoportos továbbképzések 2020-ban

A Kamara a továbbképzések szervezéséről a SZAFTEX 2 rendszeren keresztül értesül, illetve a szervezők által megküldött információ alapján kapja meg a tájékoztatást, melyet ezúton szeretnénk megosztani tagjainkkal.

Tovább >>
Tolna
Pályaorientációs nyílt nap

2020. január 23-án pályaorientációs nyílt napot szerveztek a 7. és 8. osztályos diákok részére.


Tovább >>
Kötelező szakmacsoportos továbbképzések 2020-ban

A Kamara a továbbképzések szervezéséről a SZAFTEX 2 rendszeren keresztül értesül, illetve a szervezők által megküldött információ alapján kapja meg a tájékoztatást, melyet ezúton szeretnénk megosztani tagjainkkal.


Tovább >>
Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara
További információkat olvashat a MESZK honlapján.
Kövesd a MESZK-et a facebook -on is!

Adatvédelmi nyilatkozat: Ezt a levelet a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) tagjai kapják, akik hozzájárultak, hogy címükre a MESZK információkat juttasson el. Az adatkezelésre elsősorban a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény rendelkezései az irányadóak.

Tovább  Amennyiben le kíván iratkozni hírlevelünkről, kérjük kattintson ide!