meszk.hu
Amennyiben hírlevelünk nem jelenik meg helyesen, kérjük kattintson ide!
meszk.hu
2020. november - december

Tisztelt Kamarai Tagtársam!

Az egészségügyi ellátórendszer rendkívüli évet tud a háta mögött. Tavaly ilyenkor, sőt még az év első hónapjaiban sem gondoltuk volna, hogy az Egészségügyi Világszervezet által az Ápolók és Szülésznők Évének kikiáltott 2020. évben az ápolók és az ápolás ügye ilyen nagy figyelmet kap világszerte. Nyár közepéig bizakodva figyeltük az eseményeket, de az ősz, sajnos, egyre kedvezőtlenebb helyzetet hozott mind a járványügy, mind pedig a szakmapolitika területén. A Kamara számos fórumon erőteljesen fellépett a szakdolgozói ellátottság várható kedvezőtlen alakulása, valamint az egyre növekvő terhek ellentételezésének elmaradása és az egyre kiszámíthatatlanabb pályakép miatt.

Szent ünnepünkhöz közeledve Prof. Dr. Kásler Miklós az emberi erőforrások minisztere ünnepi levelével köszönti az egészségügyi és szociális ellátás területén tevékenykedő valamennyi egészségügyi szakdolgozót.

A karácsonyi készülődés és az idei ünnep is különbözik az eddig megszokottaktól. Sokan más intézményekben, vagy más osztályokon teljesítik szolgálatukat, szeretteiktől távol. Ezen ünnepi pillanatokban óhatatlanul visszatekintünk az egész esztendőre, s felidézzük azokat a pillanatokat, amelyek segítettek átvészelni a kialakult helyzetet.

A Hivatásunk Magazin ez évi utolsó számában számos szakmapolitikai és kamarai cikk mellett a karácsonnyal kapcsolatos kulturális és gasztronómiai cikket olvashat. Hírlevelünkben olvashatja a mai napon megjelent Hivatásunk és a Nővér, szakmai továbbképző folyóiratunk legfrissebb számát.

A MESZK Országos és Területi Szervezeteinek vezetősége köszönetét fejezi ki valamennyi tagtársának – így Önnek is – a magyar egészségügyben és a szociális ellátásban, valamint az egészségügyi szakképzésben, egészségtudományi oktatásban végzett áldozatos munkájáért!

Köztestületünk területi, tagozati és országos tisztségviselői, alkalmazott munkatársai, valamint a hírlevél kiadásában közreműködő kollégák nevében: Áldott, Békés Ünnepeket és Eredményes Új Esztendőt kívánok!

Vírusmentes üdvözlettel:

Dr. Balogh Zoltán
elnök

kamarai hírek
Karácsonyi üdvözlet

Áldott, Békés Karácsonyi Ünnepeket és Boldog, Új Évet Kíván a MESZK Országos Elnöksége!

Tovább >>
Prof. Dr. Kásler Mikós ünnepi köszöntője

Az ünnepekre való tekintettel Prof. Dr. Kásler Miklós az emberi erőforrások minisztere levélben köszönte meg az egészségügyi szakdolgozók egész éves áldozatos munkáját.

Tovább >>
Közös emlékezés

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Országos Elnöksége 2020. december 23-án 18 órakor gyertyagyújtással szeretne emlékezni a COVID-19 járványban elhunyt kollégákra. Gyújtsunk egy gyertyát és egy percre álljunk meg és gondoljunk azokra az egészségügyben dolgozókra, akik már nem lehetnek velünk és szeretteikkel a közelgő ünnepeken!

Tovább >>
Várjuk hívását

A MESZK Országos Elnöksége az ünnepek alatt Call Center működtetésével szeretné segíteni az egészségügyi ellátást végző kollégák munkáját. Amennyiben tájékoztatást, vagy sürgős segítséget igényel, hívja a +36 (30) 140-5555 telefonszámot 2020. december 22. - 2021. január 10. között a hét minden napján 08:00-16:00 óráig.

Tovább >>
A Kormány 2021-re forrást különít el az alapellátás szakdolgozói béremelésének megvalósítására

A Magyar Közlönyben 2020. november 25-én megjelent egy kormányhatározat az alapellátásban dolgozó orvosok és szakdolgozók béremeléséhez szükséges 2021. évi forrás biztosításáról.

Tovább >>
Kamarai Díjak- Nyertesek

A MESZK idén is megszavazta, ki kapja az 2020. Év Elhivatott Fiatal Szakdolgozója, 2020. Év Kiváló Szakdolgozója és 2020. Év Kiváló Szakdolgozói Közössége díjakat. Ezúton is gratulálunk a nyereteseknek! A COVID-19 járvány miatt a díjátadó ünnepségre, így az elismerések átadására később kerül sor.

Tovább >>
Elérhető a Hivatásunk Magazin negyedik lapszáma!

Megjelent a Hivatásunk Magazin negyedik lapszáma, Magyarország egyik legrangosabb egészségügyi szakdolgozói lapja. A címlapon Gyólai Nikolett, az 2020. Év Elhivatott Fiatal Szakdolgozója.

Tovább >>
Karácsonyi rajzpályázat nyertesek

A Szerkesztőség nagy örömére – a koronavírus járvány okozta kihívások – ellenére összesen 12 pályamunka érkezett be az ország különböző pontjairól a Nővér újság 2020. karácsonyi rajzpályázatára.

Tovább >>
Nővér - 6. lapszám

Megjelent a Nővér magazin legújabb, hatodik lapszáma. A tartalomból: Időskori ápolásban használható robotokkal szembeni előítélet és elfogadottság vizsgálata, A foglalkozás-egészségügyi ápolás úttörői. Olvasson bele Ön is!

Tovább >>
Új, térítésmentes E-továbbképzések!

Tájékoztatjuk kamarai tagjainkat, hogy hamarosam elérhetőek a MESZK új, online továbbképzései:

- Infekciókontroll a gyakorlatban

- Nővér szakmai tudományos továbbképzés VII.

Tovább >>
Országos Szervezet médiamegjelenései

A Magyar Egészségügyi Kamara Országos Szervezetének média és sajtómegjelenései november és december hónapokban.

Tovább >>
Véleményezés

Az MESZK Országos Szervezete által véleményezett anyagok.

Tovább >>
Ünnepek alatti ügyintézés

Tájékoztatjuk a tisztelt kamarai tagtársainkat, hogy a MESZK Országos Szervezete, valamint az Országos Hivatal irodája 2020. december 28. és 2021. január 6. között az ünnepekre való tekintettel zárva tart. Első ügyintézési nap: 2021. január 7. (csütörtök).

Tovább >>
Ingyenes biztosítási szolgáltatások koronavírus fertőzés esetén

Az egészségügyi dolgozók iránti megbecsülését szeretné kifejezni a Generali és a Genertel Biztosító. 2 millió Ft-os életbiztosítást nyújt azon egészségügyi szakdolgozók számára, akik koronavírussal fertőződtek.

Tovább >>
5000 Ft értékű Netpincér vásárlási kuponok ajándékba

A Coface vállalat elismerve a Covid-19 frontvonalában dolgozók fáradhatatlan munkáját 5000 Ft levásárolható Netpincér étkezési kupont ajándékoz 300 fő sürgősségi COVID osztályon dolgozó részére.

Tovább >>
Ajándék gumiabroncsok az ALCAR HUNGÁRIA KFT jóvoltából

Az ALCAR Hungária Kft. munkatársai szeretnék kifejezni hálájukat az egészségügyi dolgozónknak a koronavírusos betegek ápolásában nyújtott emberfeletti teljesítményükért, ezért 100 db 205/55 R16 méretű GitiWinter W1 téli gumiabroncsot ajánlottak fel ajándékba!

Tovább >>
Érvényesítő matricák

Amennyiben Ön csekken vagy átutalással rendezi a tagdíjfizetési kötelezettségét és tagdíjegyenlege elmaradást mutat az idei év végéig, legyen szíves rendezni azt 2021. január 15-ig.

Tovább >>
Kötelező szakmacsoportos továbbképzések 2020-ban

A Kamara a továbbképzések szervezéséről a SZAFTEX 2 rendszeren keresztül értesül, illetve a szervezők által megküldött információ alapján kapja meg a tájékoztatást, melyet ezúton szeretnénk megosztani tagjainkkal.

Tovább >>
Békés
Kötelező szakmacsoportos továbbképzések 2020-ban

A Kamara a továbbképzések szervezéséről a SZAFTEX 2 rendszeren keresztül értesül, illetve a szervezők által megküldött információ alapján kapja meg a tájékoztatást, melyet ezúton szeretnénk megosztani tagjainkkal.


Tovább >>
Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara
További információkat olvashat a MESZK honlapján.
Kövesd a MESZK-et a facebook -on is!

Adatvédelmi nyilatkozat: Ezt a levelet a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) tagjai kapják, akik hozzájárultak, hogy címükre a MESZK információkat juttasson el. Az adatkezelésre elsősorban a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény rendelkezései az irányadóak.

Tovább Amennyiben le kíván iratkozni hírlevelünkről, kérjük kattintson ide!