meszk.hu
Amennyiben hírlevelünk nem jelenik meg helyesen, kérjük kattintson ide!
meszk.hu
2019. október

Tisztelt Kamarai Tagtársam!

Szeptember végével sikeresen lezajlottak a kamara területi szintű tisztségviselői választásai és ezzel egyidőben megkezdődtek az országos szakmai tagozatok tisztújításának folyamatai. Kövesse Ön is a választások további eseményeit a Kamara honlapján.

Közel 10 ezer tanuló vett részt a Hungexpo területén megrendezett „SzakMÁzz! Budapest” pályaválasztási kiállításon, melyen köztestületünk kampánysorozatával igen nagy sikereket ért el.

Idén immár tizedik alkalommal szerveztük meg országos szinten az egészségügyi szakdolgozók szakmai versenyét. Egy éven keresztül a „Hivatásunk Mesterei” címet a Zala Megyei Rafael Angyalai csapat viselheti!

Hírlevelünkben közelgő rendezvényeinkről, és további pályázati lehetőségekről adunk tájékoztatást.

Jó olvasást, hasznos időtöltést kívánok!

 

Üdvözlettel:

Dr. Balogh Zoltán
elnök

kamarai hírek
Országos Szakmai Tagozatok tisztújítása

2019. október 28-án kerül megrendezésre a 21 országos szakmai tagozat választmányi gyűlése. Itt kerül megválasztásra az országos tagozatvezető és helyettese, valamint tagozatonként két fő országos tagozati küldött.

Tovább >>
Pályaválasztási kiállítás

2019. október 8. és 9. között immár nyolcadik alkalommal került megrendezésre a „SzakMÁzz! Budapest” pályaválasztási kiállítás, melyen a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara is részt vett.

Tovább >>
X. Országos Szakmai Verseny

2019. október 11-én a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara tizedik alkalommal rendezte meg az Országos Szakmai Versenyét Budapesten. 

Tovább >>
Egészségügyi Szakdolgozók LI. Országos Kongresszusa

2020. május 13. és 15. között a Semmelweis Egyetem Klinikai Központ Ápolásvezetési és Szakdolgozói Oktatási Igazgatósága szervezésében kerül megrendezére ezen kongresszus.

Tovább >>
"Ápoló leszek" ösztöndíjprogram

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ „Ápoló tanulók részére pályaválasztást támogató ösztöndíjas program” elnevezésű projektje ismét várja az iskolarendszerű OKJ szakképzésben egészségügyi szakmát tanulók pályázatait. Jelentkezési határidő: 2019. október 31.

Tovább >>
A betegadatok komplex kezelése az egészségügyi ellátás során a legnagyobb érték

Az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) egy olyan integrációs platform, melynek központi szolgáltatásai gyorsabbá és átláthatóbbá teszik az egészségügyi folyamatokat.

Tovább >>
"Veled Másokért II. Ez nem egy film, ez az élet"

A MESZK VI. Tudományos Kongresszus nyitónapján 2019. szeptember 5-én indítottuk el a 2019/2020-as tanévben tartó kampányunkat, mellyel a szakdolgozói hivatást kívánjuk a társadalom széles rétegének, de elsősorban a pályaválasztás előtt állóknak, azok szüleinek és tanárainak bemutatni. Az egészségügyi szakdolgozói pályát népszerűsítő rövidfilm és a szakdolgozói szereplőkkel készített hét kisfilm a MESZK országos kongresszusának megnyitóján került bemutatásra.

Tovább >>
MESZK Kampányfilm 2019: Kisfilmek

Az egészségügyi szakdolgozói pályát népszerűsítő rövidfilm és a szakdolgozói szereplőkkel készített hét kisfilmek az alábbi területeket fedik le: Gyógyszertár, Gasztoenterológia, Laboratórium, Radiológia, Ápolás, Dietetika, Patológia

Tovább >>
Pályaválasztási kiadvány 2020

Pályaválasztási kiadványunk a segítő hivatás világába kíván bevezetni. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara kiadványában bemutatunk számos kollégát, akik a jól megválasztott szakma elsajátítása után már sikeres szakemberként dolgoznak az egészségügyben. 

Tovább >>
Elérhető a Hivatásunk Magazin harmadik lapszáma!

Megjelent a Hivatásunk Magazin harmadik lapszáma, melynek a teljes tartalmát szeretnénk megosztani kamarai tagjainkkal.

Tovább >>
E-továbbképzések

Örömmel tájékoztatjuk kamarai tagjainkat, hogy elindultak az alábbi e-továbbképzések a kamara felületén: "Újraélesztés újragondolva" és az "Aktualitások a védőoltások rendszerében". A tananyagok belépés után érhetőek el. 

Tovább >>
2019. szeptember-október hónapban véleményezett anyagok
Tovább >>
Kötelező szakmacsoportos továbbképzések 2019-ben

A Kamara a továbbképzések szervezéséről a SZAFTEX 2 rendszeren keresztül értesül, illetve a szervezők által megküldött információ alapján kapja meg a tájékoztatást, melyet ezúton szeretnénk megosztani tagjainkkal.

Tovább >>
Somogy
"Veled Másokért II. Ez nem egy film, ez az élet"

A MESZK VI. Tudományos Kongresszus nyitónapján 2019. szeptember 5-én indítottuk el a 2019/2020-as tanévben tartó kampányunkat, mellyel a szakdolgozói hivatást kívánjuk a társadalom széles rétegének, de elsősorban a pályaválasztás előtt állóknak, azok szüleinek és tanárainak bemutatni. Az egészségügyi szakdolgozói pályát népszerűsítő rövidfilm és a szakdolgozói szereplőkkel készített hét kisfilm a MESZK országos kongresszusának megnyitóján került bemutatásra.


Tovább >>
Pályaválasztási kiadvány 2020

Pályaválasztási kiadványunk a segítő hivatás világába kíván bevezetni. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara kiadványában bemutatunk számos kollégát, akik a jól megválasztott szakma elsajátítása után már sikeres szakemberként dolgoznak az egészségügyben.


Tovább >>
Lezajlott a szakmai verseny Somogy megyében

2019. szeptember 21-én a MESZK Somogy Megyei Területi Szervezet immár tizedik alkalommal rendezte meg vetélkedőjét. 


Tovább >>
Kötelező szakmacsoportos képzések Somogy megyében

2019. évben a PTE-ETK és más akkreditált képzőintézmények Somogy megyében az alábbiakban felsorolt szakmacsoportokban szerveznek kötelező szakmacsoportos továbbképzéseket.


Tovább >>
Kötelező szakmacsoportos továbbképzések 2019-ben

A Kamara a továbbképzések szervezéséről a SZAFTEX 2 rendszeren keresztül értesül, illetve a szervezők által megküldött információ alapján kapja meg a tájékoztatást, melyet ezúton szeretnénk megosztani tagjainkkal.


Tovább >>
Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara
További információkat olvashat a MESZK honlapján.
Kövesd a MESZK-et a facebook -on is!

Adatvédelmi nyilatkozat: Ezt a levelet a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) tagjai kapják, akik hozzájárultak, hogy címükre a MESZK információkat juttasson el. Az adatkezelésre elsősorban a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény rendelkezései az irányadóak.

Tovább  Amennyiben le kíván iratkozni hírlevelünkről, kérjük kattintson ide!