meszk.hu
Amennyiben hírlevelünk nem jelenik meg helyesen, kérjük kattintson ide!
meszk.hu
2019. november

Tisztelt Kamarai Tagtársam!

Ismét mozgalmas esztendőt hagyunk magunk mögött: folyamatos szakmai egyeztetés zajlott az egészségügyért felelős államtitkársággal, ennek köszönhetően pedig előbbre került a szakdolgozók széles körét érintő bérfelzárkóztatási folyamat negyedik fázisa, amelyhez már a védőnők is csatlakoztak. A másik markáns terület a szakdolgozói életpálya program elemeinek kialakítása volt, ehhez az alapot az elmúlt években más szakmai szervezetekkel és a kollégiummal együtt kialakított koncepciók adták. Úgy érzem, hogy a kormányzat szakdolgozói kérdésekben továbbra is stratégiai szintű partnernek tekinti kamaránkat, ezért köztestületünk hatékonyan lép fel az emberi erőforrás helyzetének javítását szolgáló intézkedések meghozatala mellett.

Hagyományainkat folytatva szerveztük meg szakmai napjainkat, éves kongresszusunkat, az alapellátás és járóbeteg-szakellátás területén konferenciánkat, az országos szakmai versenyünket. Idén a foglalkozás-egészségügy területén nemzetközi rendezvényt is tartottunk.

Az év során számos kamarai elismerést adtunk át területi és országos szinten. Október végén lezárult a kamara által alapított országos díjak jelölése is. Idén immár hetedik alkalommal került sor „Az Év Elhivatott Fiatal Szakdolgozója” pályázatunk eredményének kihirdetésére.

Mindezek mellett kiemelt feladatunk volt a szakdolgozói pályát és az egészségügyi hivatást népszerűsítő országos kampányunk folytatása, amelyre új kampányfilmek és kiadványok készültek.

Köztestületünk valamennyi területi, tagozati és országos tisztségviselője, alkalmazott munkatársa, valamint a lapkiadásban közreműködő kollégák nevében: áldott, békés ünnepeket kívánok!

 

Üdvözlettel:

Dr. Balogh Zoltán
elnök

kamarai hírek
Ők lettek a 2019. év kiemelkedő egészségügyi szakdolgozói

2019. november 29-én a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara díjátadó gálát szervezett, melynek keretein belül kiosztották az Év Kiváló Szakdolgozója, az Év Kiváló Szakdolgozói Közössége, az Év Elhivatott Fiatal Szakdolgozója díjakat.

Tovább >>
Szociális Munka Napja

2019. november 29-én a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara a Szociális Munka Napja alkalmából elismeréseket adott át.

Tovább >>
Díjaztuk a MESZK második kampányfilmjének főszereplőit

Az idei évben is elismertük azon kollégákat, akik fáradságot nem kímélve professzionális módon játszották el önmagukat a „Veled Másokért II.” film történetében és nyilatkoztak választott hivatásuk szépségéről. 

Tovább >>
Jubiláló szakdolgozók

2013 óta minden évben köszöntésre kerülnek azok a 75, 80, 85 éves jubiláló szakdolgozó kollégák, akik mai napig aktívan tevékenykednek az egészségügy valamely területén és aktív kamarai tagsággal rendelkeznek.

Tovább >>
A megkezdett úton 2019-ben is

Dr. Balogh Zoltán, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnökének évértékelő összefoglalója.

Tovább >>
Választás 2019

2019. évi országos választások jelölése lezárult. Mellékletben ismertetjük az országos tisztségekre jelöltek névsorát.

Tovább >>
Budapesten üléseztek Európa vezető ápolói

Az Európai Ápolók Tanácsa (ENC) – amelynek tagja a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara is – 2019. december 2-án, Budapesten megrendezett közgyűlésén – számos kérdés mellett – napirendi pontra tűzte a nemzetközi év feladatait is.

Tovább >>
Adománygyűjtés Gergőnek

Gergő 4 éves kora óta agytumoros betegséggel küzd. Egyszer már úgy tűnt, végleg legyőzte. Tünetmentes volt, de idén újra megbetegedett. Gyógyítására csak Németországban van lehetőség, amely 40 millió forint.

Tovább >>
2019. november hónapban véleményezett anyagok
Tovább >>
2019. november havi média megjelenések

Média megjelenések 2019. november hónapban.

Tovább >>
Elérhető a Hivatásunk Magazin negyedik lapszáma!

Megjelent a Hivatásunk Magazin negyedik lapszáma, melynek a teljes tartalmát szeretnénk megosztani kamarai tagjainkkal.

Tovább >>
E-továbbképzések

Örömmel tájékoztatjuk kamarai tagjainkat, hogy elindultak az alábbi e-továbbképzések a kamara felületén: "Újraélesztés újragondolva" és az "Aktualitások a védőoltások rendszerében". A tananyagok belépés után érhetőek el. 

Tovább >>
Kötelező szakmacsoportos továbbképzések 2019-ben

A Kamara a továbbképzések szervezéséről a SZAFTEX 2 rendszeren keresztül értesül, illetve a szervezők által megküldött információ alapján kapja meg a tájékoztatást, melyet ezúton szeretnénk megosztani tagjainkkal.

Tovább >>
Somogy
Egészséges élet, egészséges lélek kongresszus

2019. november 7. és 9. között Magyar Diabetes Társaság megrendezte nagysikerű kongresszusát, közel 200 fő részvételével. 


Tovább >>
Kirándulás Székesfehérváron

2019. november 9-én a MESZK Nagyatád Helyi Szervezete kirándulással egybekötött színházlátogatást szervezett kamarai tagjai számára.


Tovább >>
Workshop

2019. november 11-én a MESZK Baranya Megyei Területi Szervezet tudományos napot szervezett, melyen somogy megyei szakdolgozók is részt vettek.


Tovább >>
Sikeresen zárult az Országos Tagozati Választmányi Gyűlés

Tájékoztatjuk kamarai tagjainkat, hogy a tagozati választás sikeresen lezajlott és megválasztásra kerültek az új tisztségviselők. Közreműködésüket ezúton is köszönjük!


Tovább >>
Somogy Megyei Területi Szervezet programjai

A MESZK Somogy Megyei Területi Szervezet tájékoztató jelleggel mutatja be a megyét és a kamarát  érintő programokat.


Tovább >>
Kötelező szakmacsoportos továbbképzések 2019-ben

A Kamara a továbbképzések szervezéséről a SZAFTEX 2 rendszeren keresztül értesül, illetve a szervezők által megküldött információ alapján kapja meg a tájékoztatást, melyet ezúton szeretnénk megosztani tagjainkkal.


Tovább >>
Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara
További információkat olvashat a MESZK honlapján.
Kövesd a MESZK-et a facebook -on is!

Adatvédelmi nyilatkozat: Ezt a levelet a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) tagjai kapják, akik hozzájárultak, hogy címükre a MESZK információkat juttasson el. Az adatkezelésre elsősorban a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény rendelkezései az irányadóak.

Tovább  Amennyiben le kíván iratkozni hírlevelünkről, kérjük kattintson ide!