meszk.hu
Amennyiben hírlevelünk nem jelenik meg helyesen, kérjük kattintson ide!
meszk.hu
2019. december

Tisztelt Kamarai Tagtársam!

Az őszi területi választások után első ízben összegyűlt országos küldöttek, a közel hét óra során eredményes munkát végeztek. Sikeresen választották meg a Kamara Alapszabályában szereplő tisztségviselőket, újra bizalmat kapott a szakdolgozói köztestület korábbi vezetésének jelentős része. A választások miatt a teremben érezhető feszültség és izgalom ellenére, a szavazások békésen, vitáktól és politikától mentesen, gördülékenyen zajlottak. A legfőbb döntéshozó testület munkájáról és a megválasztott tisztségviselői választási eredményekről hírlevelükben részletes beszámolót olvashat.

Idén immár harmadik alkalommal került sor „Kiváló Gyógyszertári Asszisztensi Díj” eredményének kihirdetésére a Magyar Gyógyszerészi Kamara őszi Köztestületi Napok rendezvényén, melyen ismét hat kollégát díjaztunk. Gratulálunk az elismerésért!

Már készülünk a jövő év eleji országos kamarai programokkal. Hírlevelünkben közreadjuk a jövő év tavaszán megrendezésre kerülő nagysikerű szakmai továbbképző programunk első felhívását. Vegyen Ön is részt nőnapi rendezvényünkön! Ugyancsak közreadjuk azt a felhívást, melyet az ápolók és a szülésznők éve jegyében az egészségügyi szakképzésben és az egészségtudományi felsőoktatásban tanulók számára hirdetünk meg.

Ilyenkor december végén minden más. Keressük az ünnepi asztalra való étkek, sütemények legjobb receptjeit, hogy ízében is maradandó legyen a pillanat. Hivatásunk Magazin ez évi utolsó számában számos szakmapolitikai és kamarai cikk mellett a karácsonnyal kapcsolatos kulturális és gasztronómiai cikket olvashat. Aki a szaloncukrot szereti, feltétlenül olvassa el az írást!

Szent ünnepünkhöz közeledve Prof. Dr. Kásler Miklós az emberi erőforrások minisztere ünnepi levelével köszönti az egészségügyi és szociális ellátás területén tevékenykedő valamennyi egészségügyi szakdolgozót.

A MESZK Országos és Területi Szervezeteinek vezetősége köszönetét fejezi ki valamennyi tagtársának – így Önnek is – a magyar egészségügyben végzett áldozatos munkájáért!  

Köztestünk területi, tagozati és országos tisztségviselője, alkalmazott munkatársa, valamint a hírlevél kiadásában közreműködő kollégák nevében: Áldott, Békés Ünnepeket és Eredményes Új Esztendőt kívánok!

 

Üdvözlettel:

Dr. Balogh Zoltán
elnök

kamarai hírek
Miniszteri ünnepi üdvözlet

Az ünnepekre való tekintettel Prof. Dr. Kásler Miklós az emberi erőforrások minisztere levélben köszönte meg az egészségügyi szakdolgozók egész éves áldozatos munkáját.

Tovább >>
Eredményes tisztújító választások a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamaránál

2019. december 11-én került megrendezésre a MESZK Országos Szervezetének tisztújító választással egybekötött Küldöttközgyűlése. 

Tovább >>
Kiosztották az "Év Kiváló Gyógyszertári Asszisztens" Díjat

2019. december 5. és 7. között Budapesten rendezte meg a Magyar Gyógyszerészi Kamara a IX. Gyógyszerész Köztestületi Napokat, melynek alkalmából a helyszínen számos elismerést adtak át, többek között a Kiváló Gyógyszertári Asszisztensi Díjat.

Tovább >>
Szakmai Kamarák Napja

"Szakmaiság, minőség, közös felelősség" címmel 2019. december 17-én jubileumi rendezvényt szervezett a Magyar Szakmai Kamarák Szövetsége, melynek soros elnökségét a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara látja el.

Tovább >>
Sikeres összefogás Gergő gyógyulásáért!

A novemberi hírlevelünkben közreadott adománygyűjtési felhívásnak köszönhetően hozzájárulhattunk Gergő gyógyulását elősegítő kezeléshez, melyet valamennyi adományozó tagtársunknak ezúton is köszönünk.

Tovább >>
Karácsonyi rajzpályázat eredménye

A NŐVÉR tudományos és továbbképző szakfolyóirat 2019. évben is meghirdette karácsonyi rajzpályázatát, melynek győztese Pap Letícia a Padányi Biró Márton Római Katolikus Gimnázium, Szakgimnázium és Általános Iskola 10. évfolyamos tanulója lett. 

Tovább >>
Ünnepek alatti ügyintézés

Tájékoztatjuk a tisztelt kamarai tagtársainkat, hogy a MESZK Országos Szervezet, valamint az Országos Hivatal irodája 2019. december 23. és 2020. január 3. között az ünnepekre való tekintettel zárva tart. Első ügyintézési nap: 2019. január 6. (hétfő).

Tovább >>
Hivatásunk Magazin Pályaválasztási különszáma továbbra is a Facebook-on!

Kérünk minden Facebook használót, hogy az egészségügyi pálya iránt érdeklődő fiatalokkal ossza meg a Hivatásunk magazin Pályaválasztási különszámát! Kérjük lájkolja az oldalt, kövesse figyelemmel a folyamatosan frissülő híreket!

Tovább >>
Pályázat: Florence Nightingale 200

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara gondozásában megjelenő NŐVÉR szakfolyóirat "Florence Nightingale élete és munkássága" címmel pályázatot hirdet az egészségügyi középfokú szakképzésben tanuló és az egészségtudományi felsőoktatási tanulmányokat folytató hallgatók számára. Pályázati határidő: 2020. február 20.

Tovább >>
IX. Különleges Szakmai Nap a Nők jegyében

MESZK Országos Szervezete a Közösségi-, foglalkozás-egészségügyi, otthoni és hospice szakápolási szakmai tagozat közös szervezésében 2020. március 7-én rendezi meg nagysikerű nőnapi rendezvényét.

Tovább >>
2019. december havi média megjelenések

Média megjelenések 2019. december hónapban.

Tovább >>
Megjelent a Nővér újság 2019. év utolsó lapszáma!

Örömmel értesítjük kamarai tagjainkat, hogy megjelent a Nővér szakfolyóirat 6. lapszáma, melynek tartalmába az alábbiakban olvashatnak bele.

Tovább >>
Elérhető a Hivatásunk Magazin negyedik lapszáma!

Megjelent a Hivatásunk Magazin negyedik lapszáma, melynek a teljes tartalmát szeretnénk megosztani kamarai tagjainkkal.

Tovább >>
E-továbbképzések

Örömmel tájékoztatjuk kamarai tagjainkat, hogy elérhetőek az alábbi e-továbbképzések a kamara felületén: "Újraélesztés újragondolva" és az "Aktualitások a védőoltások rendszerében". A tananyagok belépés után érhetőek el. 

Tovább >>
Kötelező szakmacsoportos továbbképzések 2020-ban

A Kamara a továbbképzések szervezéséről a SZAFTEX 2 rendszeren keresztül értesül, illetve a szervezők által megküldött információ alapján kapja meg a tájékoztatást, melyet ezúton szeretnénk megosztani tagjainkkal.

Tovább >>
Zala
Zalaegerszegi az "Év Elhivatott Fiatal Szakdolgozója"

2019. november 29-én a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara átadta az "Év Elhivatott Fiatal Szakdolgozója" díjat, melynek nyertese Miszory Erika zala megyei gyógytornász lett. 


Tovább >>
Elismerés

2019. december 4-én a MESZK Zala Megyei Területi Szervezete a Szociális Munka Napja alkalmából elismerést adott át. 


Tovább >>
Védőnői értekezlet

2019. december 7-én a MESZK Zala Megyei Területi Szervezet védőnői munkaértekezleten vettek részt.


Tovább >>
Kamarai Totó

Felhívjuk kamarai tagtársaink figyelmét, hogy 2019. december 1. és 31. között lehetőség nyílik Totó kitöltésére. A helyesen válaszolók között értékes nyereményeket sorsolnak ki. 


Tovább >>
Médiamegjelenések Zala megyében
Tovább >>
Kötelező szakmacsoportos továbbképzések 2020-ban

A Kamara a továbbképzések szervezéséről a SZAFTEX 2 rendszeren keresztül értesül, illetve a szervezők által megküldött információ alapján kapja meg a tájékoztatást, melyet ezúton szeretnénk megosztani tagjainkkal.


Tovább >>
Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara
További információkat olvashat a MESZK honlapján.
Kövesd a MESZK-et a facebook -on is!

Adatvédelmi nyilatkozat: Ezt a levelet a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) tagjai kapják, akik hozzájárultak, hogy címükre a MESZK információkat juttasson el. Az adatkezelésre elsősorban a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény rendelkezései az irányadóak.

Tovább  Amennyiben le kíván iratkozni hírlevelünkről, kérjük kattintson ide!