meszk.hu
Amennyiben hírlevelünk nem jelenik meg helyesen, kérjük kattintson ide!
meszk.hu
2018. november - december

Tisztelt Kamarai Tagtársam!

Ismét mozgalmas esztendőt hagyunk magunk mögött. Különösen az év első felében folyamatos szakmai egyeztetésben voltunk az egészségügyért felelős államtitkársággal. Ennek köszönhetően került novemberről januárra a szakdolgozók széles körét érintő bérfelzárkóztatás harmadik fázisa. További lépéseket javasoltunk e program ütemezésének, újragondolásának és kiszélesítésének tekintetében is. Úgy érzem, hogy a kormányzat szakdolgozói kérdésekben továbbra is stratégiai szintű partnernek tekinti kamaránkat, ezt egy megállapodásban is rögzítettük. Köztestületünk hatékonyan kíván fellépni az emberi erőforrás helyzetének javítását szolgáló intézkedések meghozatala mellett.

Hagyományainkat folytatva szerveztük meg szakmai napjainkat, kongresszusunkat, a járóbeteg-ellátás területén konferenciánkat, az országos szakmai versenyünket és a családi sportnapunkat. Az év során számos kamarai elismerést adtunk át területi és országos szinten. Október végén lezárult a kamara által alapított országos díjak jelölése is. Idén immár hatodik alkalommal került sor „Az év elhivatott fiatal szakdolgozója” pályázatunk eredményének kihirdetésére, valamint első alkalommal a „Legtöbb egészségügyi szakdolgozót adó magyar család” díjazására. Mindezek mellett kiemelt feladatunk volt a szakdolgozói pályát és az egészségügyi hivatást népszerűsítő országos kampányunk elindítása.

Ilyenkor december végén minden más. Keressük az ünnepi asztalra való étkek, sütemények legjobb receptjeit, hogy ízében is maradandó legyen a pillanat. Izgatottan várjuk a decemberi fizetésünket, melyből, ha szerényen is, a legtöbbet akarjuk kihozni. Keressük a találkozás pillanatait szeretetteinkkel, barátainkkal, hogy együtt örüljünk. Kicsit lassítunk, megállunk, s visszaemlékezünk, hogy mi történt az év során velünk.  Ilyenkor kevesebbet gondolunk a „benti dolgokra”, de nem tudjuk teljesen felejteni még a gyertya fényénél sem. Vannak kollégáink, akik a legmeghittebb pillanatokban társai és támogatói az ünnepeket kórházban töltő betegeknek, időseket ellátó szociális otthonokban élőknek. Ők, közel tízezren viszik most is vállukon az egészségügyi hivatás nemes szolgálatát. Köszönet érte!

Köztestünk valamennyi területi, tagozati és országos tisztségviselője, alkalmazott munkatársa, valamint a hírlevél kiadásában közreműködő kollégák nevében: Áldott, Békés Ünnepeket kívánok! 

 

Üdvözlettel:

Dr. Balogh Zoltán
elnök

kamarai hírek
Ők lettek a 2018. év kiemelkedő egészségügyi szakdolgozói

2018. december 7-én a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara díjátadó gálát szervezett, melynek keretein belül kiosztották az Év Kiváló Szakdolgozója, az Év Kiváló Szakdolgozói Közössége, az Év Elhivatott Fiatal Szakdolgozója, valamint a Legtöbb egészségügyi szakdoldolgozót adó magyar család díjakat.

Tovább >>
Stratégiai Partnerségi Megállapodás az Emberi Erőforrások Minisztériumával

2018. december 7-én az Emberi Erőforrások Minisztériumának képviseletében Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke Dr. Balogh Zoltán Stratégiai Partnerségi Megállapodást írt alá.

Tovább >>
Díjat kaptak a MESZK Kampányfilmjei

Örömmel értesültünk arról, hogy a Magyar a Egészségügyi Szakdolgozói Kamara „Veled Másokért” Kampány a "Nekem Szól! Egészségértés Díj" 2018 pályázat egyik kategóriájában 1. helyezést ért el.

Tovább >>
Elindult a Hivatásunk Magazin Facebook oldala

Tájékoztatjuk a pályaválasztás előtt álló fiatalokat, hogy elindult a Hivatásunk újság Facebbok oldala. Kérjük lájkolja az oldalt, kövesse figyelemmel a híreket és ossza meg ismerőseivel, hogy minél több pályaválasztás előtt álló diák és szülei értesüljenek a képzési lehetőségekről.

Tovább >>
Öt diák a pályaválasztás előtt

A pályaválasztás komoly fordulópont a mai fiatalok számára. Diákokat kérdeztünk, hogy miért választották az egészségügyet. 

 

Tovább >>
Pályaválasztás 2019: KERESSÜK EGYÜTT A JÖVŐ SZAKDOLGOZÓIT!

Ezen online és papír alapon megjelenő kiadványunkban példaképként állítható kollégákat mutatunk be, akik a jól megválasztott szakma elsajátítása után ma sikeres szakemberként dolgoznak az egészségügyben. Kérjük segítse a Kamara törekvéseit, ismertesse minél szélesebb körben kiadványunkat, keressük együtt a jövő szakdolgozóit.

Tovább >>
Kiosztották az Év Kiváló Gyógyszertári Asszisztensi Díjat

2018. decemberében a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara a Magyar Gyógyszerészi Kamarával közösen átadta a „Kiváló Gyógyszertári Asszisztensi Díj”-at.

Tovább >>
VIII. Különleges Szakmai Nap a Nők jegyében

2019. március 2-án a MESZK Országos Szervezete és a MESZK Közösségi-, Foglalkozás-egészségügyi, Otthoni és Hospice Szakápolási Szakmai Tagozata nyolcadik alkalommal rendezi meg a nagysikerű nőnapi rendezvényét.

 

Tovább >>
VII. Foglalkozás-egészségügyi Ápolói Nemzetközi Kongresszus

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Országos Szervezete és a Foglalkozás-egészségügyi Ápolók Európai Szövetsége (FOHNEU) 2019. április 24. és 26. között közösen Budapesten rendezi meg nemzetközi kongresszusát.

Tovább >>
III. Alapellátási Konferencia

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara együttműködve a MESZK Baranya Megyei Területi Szervezettel 2019. május 24. és 25. között rendezi meg a III. Alapellátási Konferenciáját Pécsett, melyre absztraktok benyújtását várjuk. Pályázati határidő: 2019. január 31.  

Tovább >>
2018-ban elérhető E-továbbképzések

Tájékoztatjuk kamarai tagjainkat, hogy a "Diabétesz kezelése, és táplálkozási vonatkozásai" már csak december 31-ig érhető el.

Tovább >>
Érvényesítő matricák

Amennyiben Ön csekken vagy átutalással rendezi a tagdíjfizetési kötelezettségét és tagdíjegyenlege elmaradást mutat az idei év végéig, legyen szíves rendezni azt 2018. december 31-ig.

Tovább >>
Felhívás adatfrissítésre

Kérjük kedves kamarai tagtársainkat, hogy végezzék el adatlapjukon az adatfrissítést, melyet a személyes profilba való belépéssel tehetnek meg. Ez különösen fontos az e-továbbképzési kurzusaink elvégzésénél, 2018. július 1-től csak azok számára tudjuk a továbbképzési pontokat érvényesíteni, akiknél az alapnyilvántartási szám helyesen szerepel.

Tovább >>
2018. november - december havi média megjelenések

Média megjelenések 2018. november  - december hónapban.

Tovább >>
2018. december hónapban véleményezett anyagok
Tovább >>
Ingyenesen elérhetőek a Nővér szakfolyóirat 2015. és 2016. évi lapszámai

Örömmel értesítjük kamarai tagjainkat, hogy mindenki számára elérhetővé váltak a Nővér szakfolyóirat  2015. és 2016. évi lapszámai.

Tovább >>
Megjelent a Hivatásunk újság idei év utolsó lapszáma

Megjelent a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara magazinjának 4. lapszáma, melynek teljes tartalmát szeretnénk megosztani tagjainkkal.

Tovább >>
Térítésmentes koncert Tihanyban egészségügyi szakdolgozók részére

2019. május 11-én az Asklepios-Med szervezésében Tihanyban kerül megrendezésre az orvos és muzsikus koncert, melyre egészségügyi szakdolgozók jelentkezését is várják.

Tovább >>
Kötelező szakmacsoportos továbbképzések 2018-ban

A Kamara a továbbképzések szervezéséről a SZAFTEX 2 rendszeren keresztül értesül, illetve a szervezők által megküldött információ alapján kapja meg a tájékoztatást, melyet ezúton szeretnénk megosztani tagjainkkal.

Tovább >>
Ünnepek alatti ügyintézés

Tájékoztatjuk a tisztelt kamarai tagtársainkat, hogy a MESZK Országos Szervezet, valamint az Országos Hivatal irodája 2018. december 27 és 28-án zárva tart. Első ügyintézési nap: 2019. január 2.

Tovább >>
EEKH hírek
Biztosítás Kamarai tagoknak

Tájékoztatjuk kamarai tagjainkat, hogy a MESZK a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.-vel 2018. január 1-jétől feltételek változtatása nélkül jogfolytonos szerződést kötött a tagok baleset- és életbiztosítására.

Tovább >>
Kedvezményes számlanyitás kamarai tagok számára az OTP Banknál

Örömmel értesítjük kamarai tagjainkat, hogy létrejött egy megállapodás a MESZK és az OTP Bank Nyrt. között, kedvezményes számlanyitási csomagra. A MESZK kártya felmutatásával bármely OTP Bank fiókban a MESZK Platina Munkáltatói ajánlat kedvezményt igénybe tudják venni. 

Tovább >>
Fókuszban a cukorbetegség

Tájékoztatjuk kedves kamarai tagtársainkat, hogy a szóróanyagon szereplő diabétesz témájú könyvek megvásárolhatóak a www.springmed.hu honlapon vagy személyesen a  SpringMed Könyvsarokban!

Tovább >>
Készülékkedvezmények Vodafone flottával kizárólag kamarai tagoknak

Válassz kedvezményes készülékeink közül egy összegben vagy 0 Ft kezdőrészlettel, 21 havi kamatmentes részletre, 2 éves határozott idejű szerződéssel, egyedi flotta tarifával, mobil előleggel.

Tovább >>
Veszprém
Pályaválasztás 2019: KERESSÜK EGYÜTT A JÖVŐ SZAKDOLGOZÓIT!

Ezen online és papír alapon megjelenő kiadványunkban példaképként állítható kollégákat mutatunk be, akik a jól megválasztott szakma elsajátítása után ma sikeres szakemberként dolgoznak az egészségügyben. Kérjük segítse a Kamara törekvéseit, ismertesse minél szélesebb körben kiadványunkat, keressük együtt a jövő szakdolgozóit.


Tovább >>
Pályaválasztás népszerűsítése Veszprém megyében

A MESZK Veszprém Megyei Területi Szervezete csatlakozott a pályaorientációs programhoz, melynek keretein belül 2018. november 30-án népszerűsítették az egészségügyi hivatást.


Tovább >>
Adventi kirándulás Pécsett

2018. december 8-án a MESZK Veszprém Megyei Területi Szervezete adventi kirándulást szervezett kamarai tagjai részére.


Tovább >>
Műsorváltozás

Tájékoztatjuk Kossuth Zsuzsanna bérlettel rendelkező kamarai tagtársunkat, hogy a korábban meghirdetett "A Nagymama" című darab előadásának időpontja megváltozott. 


Tovább >>
Ünnepek alatti ügyintézés

Tájékoztatjuk a tisztelt kamarai tagtársainkat, hogy a MESZK Veszprém Megyei Területi Szervezet irodája 2018. december 19. és 2019. január 1. között zárva tart. Első ügyintézési nap: 2019. január 2.


Tovább >>
Karácsonyi üdvözlet

Boldog, meghitt Karácsonyi Ünnepeket és sikerekben gazdag, eredményes Új Évet kívánunk minden kedves kamarai tagunknak!

 


Tovább >>
Média megjelenések Veszprém megyében
Tovább >>
Kötelező szakmacsoportos továbbképzések 2018-ban

A Kamara a továbbképzések szervezéséről a SZAFTEX 2 rendszeren keresztül értesül, illetve a szervezők által megküldött információ alapján kapja meg a tájékoztatást, melyet ezúton szeretnénk megosztani tagjainkkal.


Tovább >>
Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara
További információkat olvashat a MESZK honlapján.
Kövesd a MESZK-et a facebook -on is!

Adatvédelmi nyilatkozat: Ezt a levelet a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) tagjai kapják, akik hozzájárultak, hogy címükre a MESZK információkat juttasson el. Az adatkezelésre elsősorban a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény rendelkezései az irányadóak.

Tovább  Amennyiben le kíván iratkozni hírlevelünkről, kérjük kattintson ide!