meszk.hu
Amennyiben hírlevelünk nem jelenik meg helyesen, kérjük kattintson ide!
meszk.hu
2018. június

Tisztelt Kamarai Tagtársam!

Júniusban országos és területi ünnepségek keretében köszöntöttük a védőnőket. Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter úr első alkalommal vett részt szakdolgozóknak szervezett díjátadó ünnepségen. Köszöntőjében a védőnők munkáját a népegészségügyi prioritások tekintetében méltatta.

Semmelweis Ignác születésének 200. évfordulójának alkalmából intézményi-, önkormányzati- és kormányzati megemlékezéseket, ünnepségeket tartottak az egészségügyben dolgozók részvételével. Ezekhez csatlakozva a MESZK országos és területi szervezetei ismét elismerő okleveleket nyújtottak át – az áldozatos munka elismeréseként – szakdolgozó tagtársaink számára. Köszönjük kitartásukat és emberséges munkájukat! Az ünnepségekről szóló írásokat a területi hírek között olvashat!

A nyári időszak mind jobban megterheli még az egészséges szervezetet is kiváltképpen, ha munkavégzéssel tölti az idejét. A MESZK országos szervezete ismételten egy hazai kérdőíves felmérést indít a kórházi, fekvőbeteg ellátás területén, folyamatos munkarendben dolgozókra koncentrálva. Különösen érdekel minket, hogy kollégáink milyen módon tudnak eleget tenni vállalt feladataiknak ebben a nehéz, nyári időszakban, valamint volt-e, van-e lehetőségük a megérdemelt pihenésre. Kérem, nyissa meg kérdőívünket, s válaszával segítse az országos felmérést! Előre is köszönjük szíves közreműködését!

Korábbi gyakorlatunkhoz híven, az idei esztendőben is közreadjuk a köztestületünk által alapított elismerésekre szóló pályázati felhívásainkat. Keressük együtt az Év Kiváló Szakdolgozóját, az Év Kiváló Szakdolgozói Közösségét és az Év Elhívatott Fiatal Szakdolgozóját, valamint a 2017-ben alapított Kiváló Gyógyszertári Asszisztensi Díjazottakat! Jelölje Ön is a díjakra valamely kollégáját!

Ajánlom figyelmébe a napokban megjelent kamarai magazinunkat a Hivatásunkat, valamint köztestületünk továbbképző, tudományos folyóiratát a Nővért.

Hírlevelünkben számos további felhívást olvashat a MESZK által szervezett őszi rendezvényekről, programokról, továbbképzésekről. Várjuk szeretettel, jelentkezzen Ön is!

Jó olvasást, hasznos időtöltést kívánok!

 

Üdvözlettel:

Dr. Balogh Zoltán
elnök

kamarai hírek
Megrendüléssel adjuk közre, hogy Banai Jolán életének 69. évében elhunyt

Fájó szívvel és megrendüléssel fogadtuk a hírt, hogy Banai Joli itt hagyott minket.

Tovább >>
200 éve Semmelweis Ignác Szolgálatában

Semmelweis Ignác születésének 200. évfordulóját ünnepeltük július 1-én. A tavaly májusban, Rosivall László professzor vezetésével megalakult Semmelweis Emlékbizottság 2018-at emlékévvé nyilvánította, hogy ezzel is tisztelegjen az újszülöttek és az anyák megmentője előtt.

Tovább >>
Felmérés, hogy hány ápoló tevékenykedik a fekvőbeteg ellátó helyeken 2018. július 10-én

A felmérésben arra keressük a választ, hogy 2018. július 10-én egy adott fekvőbeteg osztályon, vagy részlegen hány fő ápoló teljesít szolgálatot nappali, illetve éjszakai műszakban. Az alábbi kérdőív kitöltésében kérjük szíves együttműködését.

Tovább >>
2018-ban is keressük a legelhivatottabbakat!

Idén is díjazzuk a minőségi és elkötelezett munkát, mellyel szeretnénk növelni az egészségügyi szakma, a szakdolgozói hivatás presztizsét. Döntse el Ön, ki legyen az Év Elhivatott Fiatal Szakdolgozója, az Év Kiváló Szakdolgozója, valamint az Év Kiváló Szakdolgozói Közössége! Jelölési határidő: 2018. október 15.

Tovább >>
Döntse el Ön, kié legyen a 2018 év Kiváló Gyógyszertári Asszisztensi díj!

Ezen díjat 2017-ben alapította az Egis Gyógyszergyár  Zrt, a  Magyar Gyógyszerész Kamara és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara közreműködésével. E díj a szakmailag jól felkészült lelkiismeretes asszisztensek kiemelkedő szakmai gyakorlati tevékenységének elismeréseként szolgál. Nevezési határidő: 2018. szeptember 30.

Tovább >>
Felhívás adatfrissítésre

Kérjük kedves kamarai tagtársainkat, hogy végezzék el adatlapjukon az adatfrissítést, melyet a személyes profilba való belépéssel tehetnek meg. Ez különösen fontos az e-továbbképzési kurzusaink elvégzésénél, 2018. július 1-től csak azok számára tudjuk a továbbképzési pontokat érvényesíteni, akiknél az alapnyilvántartási szám helyesen szerepel.

Tovább >>
V. Országos Ápolásmenedzsment és Ápolás-Innováció Tudományos Konferencia

A MESZK Országos Felnőttápolás Szakmai Tagozata és a MESZK Országos Egészségügyi Szervezői Szakmai Tagozata közösen rendezi meg ezen konferenciáját. Jelentkezési határidő: 2018. szeptember 27. 

Tovább >>
XV. Országos Járóbeteg Szakdolgozói Konferencia

2018. szeptember 19-én a Medicina2000 Poliklinikai és Járóbeteg Szakellátási Szövetség, a Magyar Ápolási Egyesület, valamint a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara közösen rendezi meg ezen konferenciát.

Tovább >>
Gyermekápolók XV. Országos Kongresszusa

2018. október 12. és 13. között a  Bács-Kiskun Megyei Kórház Gyermekosztálya és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Bács-Kiskun Megyei Területi Szervezete kongresszust szervez.

Tovább >>
2018. június havi média megjelenések

Média megjelenések 2018. június hónapban.

Tovább >>
2018. június-július hónapban véleményezett anyagok
Tovább >>
2018-ban elérhető E-továbbképzések

Jelenleg elérhető e-továbbképzéseink: "Védőoltásokkal kapcsolatos tudnivalók az alapellátásban", valamint a "Diabétesz kezelése, és táplálkozási vonatkozásai".

 

Tovább >>
Megjelent a Nővér szakfolyóirat 3. lapszáma

Örömmel értesítjük kamarai tagjainkat, hogy megjelent a Nővér szakfolyóirat 2018. évi 3. lapszáma.

Tovább >>
Megjelent a Hivatásunk újság 2. lapszáma

Örömmel értesítjük kamarai tagjainkat, hogy megjelent a Hivatásunk magazin 2018. évi 2.lapszáma. Merüljön el Ön is a sokszínű, érdekes témák között!

Tovább >>
Szegeden rendezték meg az Egészségügyi Szakdolgozók 49. Országos Kongresszusát

2018. június 27. és 29. között a  Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ szervezésében az idén 49. alkalommal Szegeden rendezték meg ezen kongresszust.  

 

Tovább >>
Podiáter szakirányú továbbképzés indul a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán

2018. szeptemberében a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kara podiáter képzést indít az orvos- és egészségtudományi képzési területen legalább alapképzésben szerzett oklevéllel rendelkezők részére. 

 

Tovább >>
Működési nyilvántartás

Az egészségügyi dolgozók alap- és műkődési nyilvántartását az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Emberi Erőforrás Fejlesztési Főigazgatóság (ÁEEK EEF) vezeti. Az ügyintézéshez szükséges formanyomtatványokat elérhetővé tettük a kamara honlapján is.

Tovább >>
Kötelező szakmacsoportos továbbképzések 2018-ban

A Kamara a továbbképzések szervezéséről a SZAFTEX 2 rendszeren keresztül értesül, illetve a szervezők által megküldött információ alapján kapja meg a tájékoztatást, melyet ezúton szeretnénk megosztani tagjainkkal.

Tovább >>
EEKH hírek
Biztosítás Kamarai tagoknak

Tájékoztatjuk kamarai tagjainkat, hogy a MESZK a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.-vel 2018. január 1-jétől feltételek változtatása nélkül jogfolytonos szerződést kötött a tagok baleset- és életbiztosítására.

Tovább >>
Kedvezményes számlanyitás kamarai tagok számára az OTP Banknál

Örömmel értesítjük kamarai tagjainkat, hogy létrejött egy megállapodás a MESZK és az OTP Bank Nyrt. között, kedvezményes számlanyitási csomagra. A MESZK kártya felmutatásával bármely OTP Bank fiókban a MESZK Platina Munkáltatói ajánlat kedvezményt igénybe tudják venni. 

 

Tovább >>
Zala
Múzeum látogatás Budapesten

2018. június 3-án a MESZK Zala Megyei Területi Szervezete múzeumlátogatást szervezett Budapestre.


Tovább >>
Kórházi júniális

2018. június 16-án a Zala Megyei Szent Rafael Kórház családi napot szervezett, melyet a MESZK Zala Megyei Területi Szervezet is támogatott. 


Tovább >>
Aneszteziológiai szakasszisztensek és intenzív terápiás nővérek XIII. Világkongresszusa

2018. június 18. és 20. között került megrendezésre ezen kongresszus Budapesten, melyen Bajzik Tímea vett részt a MESZK Zala Megyei Területi Szervezet támogatásával.


Tovább >>
Médiamegjelenések Zala megyében
Tovább >>
Fizessen elő változatlan áron a Nővér folyóiratra és szerezzen akár 52 továbbképzési pontot!

Örömmel értesítjük kamarai tagjainkat, hogy a Nővér szakfolyóirat 2017. évi lapszámai minősítésre kerültek, mely szabadon választható továbbképzési pontként elszámolható. 


Tovább >>
Kötelező szakmacsoportos továbbképzések 2018-ban

A Kamara a továbbképzések szervezéséről a SZAFTEX 2 rendszeren keresztül értesül, illetve a szervezők által megküldött információ alapján kapja meg a tájékoztatást, melyet ezúton szeretnénk megosztani tagjainkkal.


Tovább >>
Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara
További információkat olvashat a MESZK honlapján.
Kövesd a MESZK-et a facebook -on is!

Adatvédelmi nyilatkozat: Ezt a levelet a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) tagjai kapják, akik hozzájárultak, hogy címükre a MESZK információkat juttasson el. Az adatkezelésre elsősorban a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény rendelkezései az irányadóak.

Tovább  Amennyiben le kíván iratkozni hírlevelünkről, kérjük kattintson ide!