meszk.hu
Amennyiben hírlevelünk nem jelenik meg helyesen, kérjük kattintson ide!
meszk.hu
2018. január

Tisztelt Kamarai Tagtársam!

Januárban is tovább folytatódtak az EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkársággal a szakdolgozók béremelkedésével, valamint a kollektív szerződés kiterjesztésével és tartalmának bővítésével kapcsolatos egyezetések.

Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere január 24-én tett bejelentése igen jelentős állomást jelentett az ágazati bértárgyalás folyamatában. Az a tény, hogy sikerült a 2016. szeptember 20-án megkötött bérfelzárkóztatási programot – a hazai gazdasági teljesítmény figyelembevételével – újratárgyalni és a 2018. november 1-től megvalósuló 8%-os emelést 2018. január 1-jére előrehozni, a korábban kialakult helyzet reális értelmezését, a tárgyaló felek közötti korrekt együttműködést és a megoldási javaslatok melletti kormányzati elköteleződést bizonyítják.

Az egyeztetések februárban is folytatódnak. A sztrájktárgyalók ragaszkodnak korábban már több ízben megfogalmazott korrekciós igényük nemcsak tárgyalásához, hanem annak a kormányzat részéről való elfogadásához is. Köztestületünk álláspontja szerint a korrekcióra szánt összeg differenciált szétosztásával fenntartható lehetne a 2016. szeptember 1-vel bevezetett szakdolgozó bértábla belső aránya. Ezzel továbbra is elismerésre kerülhetne a magasabb egészségügyi szakképesítés és a pályán eltöltött több évtizedes munkaviszony is. Ugyanakkor az alapellátásban foglalkoztatott, NEAK által is finanszírozott közfeladatok ellátásában közreműködő, vagy önállóan végző szakdolgozók helyzetét is kiszámítható, az ágazatunkban foglalkoztatott egészségügyi szakdolgozókhoz illeszkedő módon kell rendezni.

Ezért küzdünk a tárgyalóasztal mellett!

Havi hírlevelükben mindezek mellett a kamarai élet további eseményeiről, rendezvényeiről, továbbképzési lehetőségekről olvashat!

Üdvözlettel:

Dr. Balogh Zoltán
elnök

kamarai hírek
Előrehozzák az egészségügyi szakdolgozók novemberre ígért béremelését

Az elmúlt hónapok egyeztetését követően bejelentésre került az egészségügyi szakdolgozók 2018. novemberi béremelésének előrehozatala 2018. januárjára. 

Tovább >>
A kamara Országos Hivatalának közleménye

Ezúton tájékoztatjuk kamarai tagjainkat a 2018. évi tagdíj mértékéről, csekkek, érvényesítő matricák kiküldéséről.

Tovább >>
2018. január havi média megjelenések

Média megjelenések 2018. január hónapban.

Tovább >>
Kiemelt TV interjú: Újabb egészségügyi béremelés

Balog Zoltán, az Emberi Erőforrás minisztere a TV2 "Tények" műsorának azt nyilatkozta, hogy előrehozzák a novemberben esedékes, 8 százalékos egészségügyi béremelést január elsejére.

Tovább >>
VII. Különleges Szakmai Nap a Nők jegyében

MESZK Országos Szervezete a Közösségi-, foglalkozás-egészségügyi, otthoni és hospice szakápolási szakmai tagozat közös szervezésében 2018. március 10-én rendezi meg a nagy sikerű nőnapi rendezvényét. 

Tovább >>
MESZK V. Szakdolgozói Tudományos Kongresszus

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara immár ötödik alkalommal rendezi meg nagysikerű Kongresszusát. Az absztraktok benyújtására felhívást adunk közre.

Tovább >>
Fizessen elő változatlan áron a Nővér folyóiratra és szerezzen akár 52 továbbképzési pontot!

Örömmel értesítjük kamarai tagjainkat, hogy a Nővér szakfolyóirat 2017. évi lapszámai minősítésre kerültek, mely szabadon választható továbbképzési pontként elszámolható. 

Tovább >>
2018-ban elérhető E-továbbképzések

Jelenleg elérhető e-továbbképzéseink: "Védőoltásokkal kapcsolatos tudnivalók az alapellátásban", "Újraélesztés korhatárok nélkül" valamint a "Diabétesz kezelése, és táplálkozási vonatkozásai".

 

Tovább >>
Fizessen elő Ön is 2018-ban a Hivatásunk magazinra

Betekintést nyerhet a 2017.év utolsó lapszámába, ahol az Év Elhivatott Fiatal Szakdolgozójával készített interjút is elolvashatja. 

Tovább >>
Legyen Ön is Vizsgabizottsági tag

A Kamara Országos Oktatási, Továbbképzési és Tudományos Bizottsága a vizsgabizottsági tagsági tevékenység végzésére várja mindazon kamarai tagok jelentkezését, akik szeretnének a szakmai vizsgákon vizsgabizottsági tag funkciót betölteni a MESZK delegálásában. 

Tovább >>
Megújult a vizsgaelnöki pályázati adatlap

Ezúton tájékoztatjuk a tisztelt leendő és jelenlegi vizsgaelnököket, hogy megújult az egészségügyi országos szakmai vizsgaelnöki névjegyzékbe jelentkezés és hosszabbítás formanyomtatványa, amely a MESZK honlapjáról is letölthető. 

Tovább >>
Kötelező szakmacsoportos továbbképzési tanfolyamok megújított szakmai tartalmai

Az egészségügyi szakdolgozók továbbképzésének szabályairól szóló 63/2011. (XI. 29.) NEFMI rendelet 3. § (1)-(3) bekezdésben foglaltaknak megfelelően az egészségügyért felelős miniszter meghatározta a kötelező szakmacsoportos továbbképzési tanfolyamok megújított szakmai tartalmait.

Tovább >>
Kötelező szakmacsoportos továbbképzések 2018-ban

A Kamara a továbbképzések szervezéséről a SZAFTEX 2 rendszeren keresztül értesül, illetve a szervezők által megküldött információ alapján kapja meg a tájékoztatást, melyet ezúton szeretnénk megosztani tagjainkkal.

Tovább >>
Ritka Betegségek Világnapja

2018. február 24-én a RIROSZ, a Ritka és Veleszületett Rendellenességgel Élők Szövetsége, a tagszervezetek valamint a Semmelweis Egyetem közreműködésével rendezi meg ezen rendezvényt.

Tovább >>
EEKH hírek
Okostelefon vásár kamarai tagok részére a Vodafontól

Vegyen Ön is okostelefont nulla forintos kezdőrészlettel! Az ajánlat kizárólag kamarai tagok részére elérhető. 

Tovább >>
Springmed akció MESZK tagoknak

2018. február 1. és 28. között 30% kedvezménnyel szerezhetők be a szóróanyagon jelzett könyvek. Az ajánlatot kizárólag kamarai tagok vehetik igénybe.  

Tovább >>
Biztosítás Kamarai tagoknak

Tájékoztatjuk kamarai tagjainkat, hogy a MESZK a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.-vel 2018. január 1-jétől feltételek változtatása nélkül jogfolytonos szerződést kötött a tagok baleset- és életbiztosítására.

Tovább >>
Kedvezményes számlanyitás kamarai tagok számára az OTP Banknál

Örömmel értesítjük kamarai tagjainkat, hogy létrejött egy megállapodás a MESZK és az OTP Bank Nyrt. között, kedvezményes számlanyitási csomagra. A MESZK kártya felmutatásával bármely OTP Bank fiókban a MESZK Platina Munkáltatói ajánlat kedvezményt igénybe tudják venni. 

 

Tovább >>
Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara
További információkat olvashat a MESZK honlapján.
Kövesd a MESZK-et a facebook -on is!

Adatvédelmi nyilatkozat: Ezt a levelet a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) tagjai kapják, akik hozzájárultak, hogy címükre a MESZK információkat juttasson el. Az adatkezelésre elsősorban a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény rendelkezései az irányadóak.

Tovább  Amennyiben le kíván iratkozni hírlevelünkről, kérjük kattintson ide!