meszk.hu
Amennyiben hírlevelünk nem jelenik meg helyesen, kérjük kattintson ide!
meszk.hu
2017. szeptember

Tisztelt Kamarai Tagtársam!

Szeptemberben folytatódtak az ágazati sztrájktárgyalás keretében zajló egyeztetések, melynek középpontjában a mindenkori minimálbérhez igazítandó ágazati bértábla elérése áll. A tárgyalás eddigi helyzetéről a résztvevő partnerek által összeállított közleményben olvashat.

Szeptemberben három napon keresztül középpontba került a járóbeteg szakellátás. Köztestületünk nyilatkozatot adott ki a közel húszezer szakdolgozót foglalkoztató ellátás helyzetével és a megoldási lehetőségekkel kapcsolatosan.

Ősszel ismét folytatódnak a szakdolgozói kamara által szervezett országos továbbképző napok. A hat rendezvény részletes programját és a hozzá kapcsolódó jelentkezési dokumentumot megtalálja hírlevelünkben. Szeretettel várjuk rendezvényeinken!

Jó olvasást, hasznos időtöltést kívánok!

 

Üdvözlettel:

Dr. Balogh Zoltán
elnök

kamarai hírek
Nem közeledtek az álláspontok

2017. október 2-án ismét tárgyalóasztalhoz ült az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtikársága az MSZ EDDSZ, a MÖSZ, továbbá a MOK, a MESZK, az MGYK, a  MKSZ képviselői, hogy folytassák a sztrájktárgyalást a 2016 szeptemberében aláírt megállapodás alapján.

Tovább >>
A MESZK Szakmai Nyilatkozata

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozó Kamara Országos Elnöksége áttekintette a hazai járóbeteg ellátásban dolgozó szakdolgozók helyzetét, problémáit és azzal kapcsolatban az alábbi megállapításokat, javaslatokat tette.

 

Tovább >>
Már csak három nap a jelölésre!

Pályázható díjak: Év Kiváló Szakdolgozója, Év Elhivatott Fiatal Szakdolgozója, Év Kiváló Szakdolgozói Közössége. Jelölési határidő: 2017. október 15.

Tovább >>
2017. szeptember havi média megjelenések

Média megjelenések 2017.szeptember hónapban.

Tovább >>
Véleményezésünk 2017. szeptember hónapban
Tovább >>
Nővér újság online előfizetői akció!

Fizessen elő a Nővér folyóirat online lapszámára 30% kedvezménnyel! Az ajánlat 2017. október 31-ig érvényes. 

Tovább >>
Legyen Ön is vizsgabizottsági tag!

A Kamara Oktatási, Továbbképzési és Tudományos Bizottsága a vizsgabizottsági tagsági tevékenység végzésére várja mindazon kamarai tagok jelentkezését, akik szeretnének a szakmai vizsgákon vizsgabizottsági tag funkciót betölteni a MESZK delegálásában.

Tovább >>
Novembertől bevezetésre kerül az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér

2017. november 1-jétől minden közfinanszírozott ellátást nyújtó egészségügyi ellátónak (háziorvosi rendelők, szakellátó intézmények) és gyógyszertárnak csatlakoznia kell az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térhez (EESZT) és használnia kell ezen szolgáltatásokat.

Tovább >>
Tagozati Nap

2017. október 13-án a MESZK Országos Szervezete a Szakmai Tagozatok közreműködésével rendezi meg Tagozati Napját, "Időutazás velünk" avagy Egészségügyi szakdolgozók az élet minden területén" címmel. Lehetőséget biztosítunk a helyszíni regisztrációra is.

Tovább >>
„Amikor az egészségügyi szakdolgozó a beteg” Szakmai Nap

2017. november 9-én a MESZK Országos Szervezete a Gyógyszertári Asszisztensi, valamint a Gyógyászati Segédeszköz Gyártói és Forgalmazói Szakmai Tagozata szervezi meg ezen szakmai napját. Jelentkezési határidő: 2017. november 2.

 

Tovább >>
I. Országos Járóbeteg Szakdolgozói Tudományos Nap

2017. november 11-én a MESZK Országos Szervezete az Asszisztensi Szakmai Tagozat, valamint a MESZK Budapesti Területi Szervezete rendezi meg ezen tudományos napját. Jelentkezési határidő: 2017. november 3.

Tovább >>
„Szociális ellátások kihívásai a XXI. század elején”

2017. november 17-én a MESZK Országos Szervezete és a Szociális Szakmai Tagozat a Szociális Munka Napja alkalmából rendezi meg II. Országos Konferenciáját. Jelentkezési határidő: 2017. november 10.

 

Tovább >>
„Klinikai táplálás a gyakorlatban – avagy a hatékony táplálási team legfontosabb ismérvei”

2017. november 24-én a MESZK Országos Szervezete a Dietetikai Szakmai Tagozattal rendezi meg ezen továbbképzését. Jelentkezési határidő: 2017. november 17.

Tovább >>
Ápolásmenedzsment és Ápolásinnováció IV. Országos Tudományos Konferencia

2017. november 30-án a MESZK Országos Szervezete és a Felnőttápolási Szakmai Tagozata rendezi meg ezen konferenciáját. Jelentkezési határidő: 2017. november 26.

Tovább >>
2017-ben elérhető E-továbbképzések

Jelenleg elérhető e-továbbképzéseink: "Védőoltásokkal kapcsolatos tudnivalók az alapellátásban", "Újraélesztés korhatárok nélkül" valamint a "Diabétesz kezelése, és táplálkozási vonatkozásai".

 

Tovább >>
Hivatásunk Magazin 3. lapszámának tartalmi ajánlója

Megjelent a a Hivatásunk Magazin 2017. évi harmadik lapszáma, melynek tartalmáról itt olvashat.

Tovább >>
Ingyenes újság gyógyszertári asszisztenseknek!

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara és a Galenus Kiadó közötti megállapodás értelmében, minden gyógyszertári aszisztens térítésmentesen igényelheti a Gyógyszertári Novum Praktikum újságot. 

Tovább >>
„Ha lépsz, lépj itthon!”

Az állásbörze rovat 30 napos elévüléssel tartalmazza a beküldött, aktuális állásajánlatokat. 

Tovább >>
Kötelező szakmacsoportos továbbképzési tanfolyamok megújított szakmai tartalmai

Az egészségügyi szakdolgozók továbbképzésének szabályairól szóló 63/2011. (XI. 29.) NEFMI rendelet 3. § (1)-(3) bekezdésben foglaltaknak megfelelően az egészségügyért felelős miniszter meghatározta a kötelező szakmacsoportos továbbképzési tanfolyamok megújított szakmai tartalmait.

Tovább >>
Kötelező szakmacsoportos továbbképzések 2017-ben

A Kamara a továbbképzések szervezéséről a SZAFTEX 2 rendszeren keresztül értesül, illetve a szervezők által megküldött információ alapján kapja meg a tájékoztatást, melyet ezúton szeretnénk megosztani tagjainkkal.

Tovább >>
Országos Működési Nyilvántantás

Az egészségügyi dolgozók alap- és műkődési nyilvántartását az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Emberi Erőforrás Fejlesztési Főigazgatóság vezeti. Ezzel kapcsolatban szeretnénk kamarai tagjaink számára segítséget nyújtani.

Tovább >>
EEKH hírek
Vodafone kedvezmények kamarai tagoknak!

Beszéljenek egymással díjmentesen A MESZK tarifacsomaggal!

Tovább >>
A szakdolgozói könyvtársorozat új taggal bővült!

Örömmel tájékoztatjuk kamarai tagjainkat, hogy a SpringMed Kiadó Szakdolgozói Könyvtársorozat gondozásában megjelent két legújabb kötete 2017. október 10. és november 10. között féláron megvásárolhatóak!

Tovább >>
Tájékoztatás Biztosító névváltozásáról

Tájékoztatjuk Kamarai tagjainkat, hogy az MKB Életbiztosító Zrt. neve Pannónia Életbiztosító Zrt-re változott. A névváltozás a kamarai tagoknak szóló baleset- és életbiztosítási kedvezmény kapcsán nem okozhat problémát, a beérkező kárigények feldolgozása eddig is, és ezután is szerződés szerint fog történni.

Tovább >>
Kedvezményes számlanyitás kamarai tagok számára az OTP Banknál

Örömmel értesítjük kamarai tagjainkat, hogy létrejött egy megállapodás a MESZK és az OTP Bank Nyrt. között, kedvezményes számlanyitási csomagra. A MESZK kártya felmutatásával bármely OTP Bank fiókban a MESZK Platina Munkáltatói ajánlat kedvezményt igénybe tudják venni. 

 

Tovább >>
Hajdú-Bihar
Nővér újság online előfizetői akció!

Fizessen elő a Nővér folyóirat online lapszámára 30% kedvezménnyel! Az ajánlat 2017. október 31-ig érvényes. 

 


Tovább >>
Kötelező szakmacsoportos továbbképzések 2017-ben

A Kamara a továbbképzések szervezéséről a SZAFTEX 2 rendszeren keresztül értesül, illetve a szervezők által megküldött információ alapján kapja meg a tájékoztatást, melyet ezúton szeretnénk megosztani tagjainkkal.


Tovább >>
Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara
További információkat olvashat a MESZK honlapján.
Kövesd a MESZK-et a facebook -on is!

Adatvédelmi nyilatkozat: Ezt a levelet a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) tagjai kapják, akik hozzájárultak, hogy címükre a MESZK információkat juttasson el. Az adatkezelésre elsősorban a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény rendelkezései az irányadóak.

Tovább  Amennyiben le kíván iratkozni hírlevelünkről, kérjük kattintson ide!