meszk.hu
Amennyiben hírlevelünk nem jelenik meg helyesen, kérjük kattintson ide!
meszk.hu
2017. október - november

Tisztelt Kamarai Tagtársam!

 

Az őszi hetekben is folytatódtak a szakmai ágazati tárgyalások a szakdolgozói bérek ügyében. A szakdolgozókat képviselő tárgyaló felek elkötelezettek abban, hogy pozitív irányba befolyásolják a döntéshozók szándékát az ágazati bérrendezés korábbi eredményeinek megőrzése érdekében. Hírlevelünkben bővebben tájékozódhat  az egyeztetésekről.

Idén immár nyolcadik alkalommal szerveztük meg országos szinten az egészségügyi szakdolgozók szakmai versenyét. Egy éven keresztül a Hivatásunk Mesterei címet a Fejér megyei csapat viselheti! 

Számos szakmai nap színesítette az őszi rendezvényeink sorát. Hírlevelünkben kiemelten számolunk be az országos szakmai tagozatok rendezvényéről, valamint az idén első alkalommal megrendezett járóbetegellátásban dolgozók tudományos napjáról.

Szíves figyelmébe ajánljuk a következő hetek programjait, melyek közül szeretném kiemelni a Szociális Munka Napja alkalmából megszervezésre kerülő országos eseményünket, melynek fővédnöke Czibere Károly az EMMI szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős  államtitkára.

Kövesse elektronikusan kiadványainkat, eseményeinket, híreinket.

 

Üdvözlettel:

Dr. Balogh Zoltán
elnök

kamarai hírek
A Fejér megyeiek lettek az idei év Ápolói Hivatás Mesterei!

2017. október 27-én a MESZK Országos Szervezete megrendezte a VIII. Országos Szakmai Versenyét, melyen valamennyi területi szervezet képviseltette magát.

Tovább >>
„Amikor az egészségügyi szakdolgozó a beteg” Szakmai Nap

2017. november 9-én a MESZK Országos Szervezete a Gyógyszertári Asszisztensi, valamint a Gyógyászati Segédeszköz Gyártói és Forgalmazói Szakmai Tagozata szakmai napot szervezett.

Tovább >>
I. Országos Járóbeteg Szakdolgozói Tudományos Nap

2017. november 11-én a MESZK Országos Szervezete és az Asszisztensi Szakmai Tagozat a MESZK Budapesti Területi Szervezet közreműködésével tudományos napot rendezett.

Tovább >>
2017. október - november havi média megjelenések

Média megjelenések 2017. október, november hónapban.

Tovább >>
Kiemelt interjú: Egészségügyi béremelés novemberben

Jelentős bérfejlesztést jelentett be novemberre az egészségügyben a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Lázár János elmondta: mintegy 98 ezer ember, köztük 79 ezer szakdolgozó és 16 ezer szakorvos bérét emelik. A témában Dr. Balogh Zoltán a MESZK elnöke nyilatkozott.

Tovább >>
Véleményezésünk 2017. október - november hónapban
Tovább >>
„Szociális ellátások kihívásai a XXI. század elején”

2017. november 17-én a MESZK Országos Szervezete és a Szociális Szakmai Tagozat a Szociális Munka Napja alkalmából rendezi meg II. Országos Konferenciáját. Helyszíni regisztráció lehetséges. 

 

Tovább >>
„Klinikai táplálás a gyakorlatban – avagy a hatékony táplálási team legfontosabb ismérvei”

2017. november 24-én a MESZK Országos Szervezete a Dietetikai Szakmai Tagozattal rendezi meg ezen továbbképzését. Jelentkezési határidő: 2017. november 20.

Tovább >>
Ápolásmenedzsment és Ápolásinnováció IV. Országos Tudományos Konferencia

2017. november 30-án a MESZK Országos Szervezete és a Felnőttápolási Szakmai Tagozata rendezi meg ezen konferenciáját. Jelentkezési határidő: 2017. november 26.

Tovább >>
2017-ben elérhető E-továbbképzések

Jelenleg elérhető e-továbbképzéseink: "Védőoltásokkal kapcsolatos tudnivalók az alapellátásban", "Újraélesztés korhatárok nélkül" valamint a "Diabétesz kezelése, és táplálkozási vonatkozásai".

 

Tovább >>
Megjelent a legfrissebb Nővér pontszerző szakfolyóirat!

Megjelent az újság 5. lapszáma, melynek tartalmába itt olvashat bele.

Tovább >>
Hamarosan megjelenik a legújabb Hivatásunk Magazin!

Szemezgetés a Hivatásunk Magazin 2017. évi negyedik lapszámából. 

Tovább >>
Ingyenes újság gyógyszertári asszisztenseknek!

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara és a Galenus Kiadó közötti megállapodás értelmében, minden gyógyszertári aszisztens térítésmentesen igényelheti a Gyógyszertári Novum Praktikum újságot. 

Tovább >>
„Ha lépsz, lépj itthon!”

Az állásbörze rovat 30 napos elévüléssel tartalmazza a beküldött, aktuális állásajánlatokat. 

Tovább >>
Dolgozzon Ön is a Bátor Tábor csapatában!

Szeretettel várjuk azok jelentkezését, akik szívesen kipróbálnák magukat tábori nővérként és munkájukkal hozzájárulnának a krónikusan beteg gyerekek táboroztatásának biztonságos lebonyolításához.

Tovább >>
Kötelező szakmacsoportos továbbképzési tanfolyamok megújított szakmai tartalmai

Az egészségügyi szakdolgozók továbbképzésének szabályairól szóló 63/2011. (XI. 29.) NEFMI rendelet 3. § (1)-(3) bekezdésben foglaltaknak megfelelően az egészségügyért felelős miniszter meghatározta a kötelező szakmacsoportos továbbképzési tanfolyamok megújított szakmai tartalmait.

Tovább >>
Kötelező szakmacsoportos továbbképzések 2017-ben

A Kamara a továbbképzések szervezéséről a SZAFTEX 2 rendszeren keresztül értesül, illetve a szervezők által megküldött információ alapján kapja meg a tájékoztatást, melyet ezúton szeretnénk megosztani tagjainkkal.

Tovább >>
Országos Működési Nyilvántantás

Az egészségügyi dolgozók alap- és műkődési nyilvántartását az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Emberi Erőforrás Fejlesztési Főigazgatóság vezeti. Ezzel kapcsolatban szeretnénk kamarai tagjaink számára segítséget nyújtani.

Tovább >>
EEKH hírek
Vodafone kedvezmények kamarai tagoknak!

Beszéljenek egymással díjmentesen A MESZK tarifacsomaggal!

Tovább >>
Karácsonyi áresés a Springmed Kiadó szakdolgozói sorozatában!

Az akció 2017. november 15. és december 20. között érvényes a szóróanyagon jelzett könyvekre.

Tovább >>
Tájékoztatás Biztosító névváltozásáról

Tájékoztatjuk Kamarai tagjainkat, hogy az MKB Életbiztosító Zrt. neve Pannónia Életbiztosító Zrt-re változott. A névváltozás a kamarai tagoknak szóló baleset- és életbiztosítási kedvezmény kapcsán nem okozhat problémát, a beérkező kárigények feldolgozása eddig is, és ezután is szerződés szerint fog történni.

Tovább >>
Kedvezményes számlanyitás kamarai tagok számára az OTP Banknál

Örömmel értesítjük kamarai tagjainkat, hogy létrejött egy megállapodás a MESZK és az OTP Bank Nyrt. között, kedvezményes számlanyitási csomagra. A MESZK kártya felmutatásával bármely OTP Bank fiókban a MESZK Platina Munkáltatói ajánlat kedvezményt igénybe tudják venni. 

 

Tovább >>
Heves
Kossuth Zsuzsanna emléktábla avatás

2017. szeptember 29-én a MESZK Heves Megyei Területi Szervezete részt vett a Kossuth Zsuzsanna tiszteletére készített emléktábla avatáson. 


Tovább >>
Szakmai továbbképzés

2017. október 19-én a MESZK Oktatási, Továbbképzési és Tudományos Bizottsága regionális továbbképzést szervezett vizsgabizottsági tagok és szakértőik számára. 


Tovább >>
VIII. Országos Szakmai Verseny

2017. október 27-én Budapesten a MESZK Országos Szervezete megrendezte a VIII. Országos Szakmai Versenyét, melyen a Heves Megyei Terülei Szervezet is indított csapatot.


Tovább >>
Kötelező szakmacsoportos továbbképzések 2017-ben

A Kamara a továbbképzések szervezéséről a SZAFTEX 2 rendszeren keresztül értesül, illetve a szervezők által megküldött információ alapján kapja meg a tájékoztatást, melyet ezúton szeretnénk megosztani tagjainkkal.


Tovább >>
Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara
További információkat olvashat a MESZK honlapján.
Kövesd a MESZK-et a facebook -on is!

Adatvédelmi nyilatkozat: Ezt a levelet a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) tagjai kapják, akik hozzájárultak, hogy címükre a MESZK információkat juttasson el. Az adatkezelésre elsősorban a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény rendelkezései az irányadóak.

Tovább  Amennyiben le kíván iratkozni hírlevelünkről, kérjük kattintson ide!