meszk.hu
Amennyiben hírlevelünk nem jelenik meg helyesen, kérjük kattintson ide!
meszk.hu
2017. november - december

Tisztelt Kamarai Tagtársam!

Advent időszaka a várakozásé. Sajnos eddig csak vártunk a médiában korábban már kiszivárogtatott – a szakdolgozók áldozatos munkáját elismerő – év végi különjuttatást. Nem született pozitív döntés. Jelen pillanatban az ünnepek „előestéjén” is még tárgyalásban vagyunk, hogy az egészségügyi szakdolgozó karra vonatkozó bérfelzárkóztatási terv ütemezése jobban illeszkedjen a mindenkori bérminimum emeléséhez. Elismerjük, hogy a nagy beruházásokkal sok intézményben jelentősen javultak a munkafeltételek, de elsősorban a fővárosban további fejlesztések szükségesek. De ennek csak akkor van értelme, ha az emberi erőforrásunk képzettsége, színvonala, etikai állapota stabil és magas színvonalú.

Célunk, hogy a kormányzat helyén kezelje a több mint 100 000 fős közösségünket, elismerje anyagilag is ezt az áldozatot!

Világossá vált számunkra, hogy az egészségügyben dolgozók érdekeit csak úgy tudjuk képviselni, hogy ha tartós és stabil prioritást tűzünk ki, hogy az ágazatunk a sokkal kevesebb felelősséget hordozó, sokkal kevesebb munkaterheléssel dolgozó területekhez képest meg legyen különböztetve. Ellenkező esetben folytatódik az előző évek elvándorlása a lényegesen jobban fizető, és gyakran kényelmesebb munkát kívánó területek, pl. a kereskedelem felé.

Így év vége felé azzal szoktam érvelni a társadalom és a politikusok felé, hogy karácsonykor, az ünnepek alatt még a bevásárló központok is bezárnak. Este, éjszaka már szinte senki nem dolgozik. A legnagyobb kivétel az egészségügy, ahol menteni kell, az ügyeleti szolgálatok működnek, a sürgősségi ellátás folyamatos, éjjel nappal műtétek történnek, és az ezt támogató diagnosztika, a kisegítő szolgálataink (konyhaüzem, takarítás, műszaki ellátás stb.) folyamatosan működnek. Ezt azért el kell ismerni egy igazságosan működő társadalomban!

Tudjuk, hogy csodák nincsenek, de még reménykedünk…

Magam és a köztestület valamennyi tisztségviselője és munkatársa nevében kívánok áldott karácsonyi ünnepeket, egészségben bővelkedő, eredményes 2018-as évet!

 

Üdvözlettel:

Dr. Balogh Zoltán
elnök

kamarai hírek
A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Országos Küldöttközgyűlésének határozata

2017. december 8-án a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara megtartotta az Országos Küldöttközgyűlését, melyen a küldöttek az alábbi határozatot hozták.

Tovább >>
Köszönjük, kérjük és követeljük!

Kérjük, hogy az egészségügyi bérkorrekcióra vonatkozó követeléseinkről, a 2016. szeptember 20-ai Megállapodásunk kiegészítéséről a kormány tárgyaljon a december 13-ai ülésén!

Tovább >>
Balog Zoltán üzenete a szakdolgozók felé

2017. december 8-án a MESZK Országos Szervezet Díjátadó gálaműsorán az Emberi Erőforrások Minisztere videóüzenetben fejezte ki tiszteletét az egészségügyi szakdolgozók felé.

Tovább >>
2017-ben is ragyognak az egészségügy legfényesebb csillagai!

2017. december 8-án a MESZK Országos Szervezet Díjátadó gálaműsorán kiosztották az Év Kiváló Szakdolgozója-, a 2017. év Elhivatott Fiatal Szakdolgozója-, valamint az Év Kiváló  Szakdolgozói Közössége díjat.

Tovább >>
Idei évben is köszöntöttük a jubiláló szakdolgozókat

2013 óta minden évben köszöntésre kerülnek azok a 75, 80, 85, 90 éves kollégák, akik mai napig aktívan tevékenykednek és kamarai tagsággal rendelkeznek.

 

Tovább >>
Elismerések a Szociális Munka Napja alkalmából

2017. november 17-én a MESZK Országos Szervezete és a Szociális Szakmai Tagozat a Szociális Munka Napja alkalmából rendezte meg II. Országos Konferenciáját, ahol elismeréseket nyújtottak át a szociális szférában kiváló eredményeket elért szakdolgozók számára.

 

Tovább >>
Kiosztották az év Kiváló Gyógyszertári Asszisztensi Díjat

2017. november 25-én (szombaton) a Gyógyszerész Köztestületi Napok rendezvény keretében Budapesten átadták a „Kiváló Gyógyszertári Asszisztensi Díj”-at.

Tovább >>
2017. november - december havi média megjelenések

Média megjelenések 2017. november, december hónapban.

Tovább >>
Véleményezésünk 2017. november - december hónapban
Tovább >>
2017-ben elérhető E-továbbképzések

Jelenleg elérhető e-továbbképzéseink: "Védőoltásokkal kapcsolatos tudnivalók az alapellátásban", "Újraélesztés korhatárok nélkül" valamint a "Diabétesz kezelése, és táplálkozási vonatkozásai".

 

Tovább >>
Megjelent az idei év utolsó Nővér pontszerző szakfolyóirata!

Megjelent az újság 6. lapszáma, melynek tartalmába itt olvashat bele.

Tovább >>
Megjelent az idei év utolsó Hivatásunk Magazinja!

Szemezgetés a Hivatásunk Magazin 2017. évi 4. lapszámából. 

Tovább >>
Utolsó lehetőség, hogy megrendelje a gyógyszertári asszisztenseknek szóló újságot!

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara és a Galenus Kiadó közötti megállapodás értelmében, minden gyógyszertári aszisztens térítésmentesen igényelheti a Gyógyszertári Novum Praktikum újságot. 

Tovább >>
„Ha lépsz, lépj itthon!”

Az állásbörze rovat 30 napos elévüléssel tartalmazza a beküldött, aktuális állásajánlatokat. 

Tovább >>
Dolgozzon Ön is a Bátor Tábor csapatában!

Szeretettel várjuk azok jelentkezését, akik szívesen kipróbálnák magukat tábori nővérként és munkájukkal hozzájárulnának a krónikusan beteg gyerekek táboroztatásának biztonságos lebonyolításához.

Tovább >>
Kötelező szakmacsoportos továbbképzési tanfolyamok megújított szakmai tartalmai

Az egészségügyi szakdolgozók továbbképzésének szabályairól szóló 63/2011. (XI. 29.) NEFMI rendelet 3. § (1)-(3) bekezdésben foglaltaknak megfelelően az egészségügyért felelős miniszter meghatározta a kötelező szakmacsoportos továbbképzési tanfolyamok megújított szakmai tartalmait.

Tovább >>
Kötelező szakmacsoportos továbbképzések 2017-ben

A Kamara a továbbképzések szervezéséről a SZAFTEX 2 rendszeren keresztül értesül, illetve a szervezők által megküldött információ alapján kapja meg a tájékoztatást, melyet ezúton szeretnénk megosztani tagjainkkal.

Tovább >>
Országos Működési Nyilvántantás

Az egészségügyi dolgozók alap- és műkődési nyilvántartását az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Emberi Erőforrás Fejlesztési Főigazgatóság vezeti. Ezzel kapcsolatban szeretnénk kamarai tagjaink számára segítséget nyújtani.

Tovább >>
EEKH hírek
Vodafone karácsonyi promóció kamarai tagoknak!

Légy Te is Vodafone flottás! Családoddal és barátaiddal használjátok ki a Vodafone flotta nyújtotta korlátlanság lehetőségét! Az ajánlat kizárólag kamarai tagok részére elérhető.

Tovább >>
Karácsonyi áresés a Springmed Kiadó szakdolgozói sorozatában!

Az akció 2017. november 15. és december 20. között érvényes a szóróanyagon jelzett könyvekre.

Tovább >>
Tájékoztatás Biztosító névváltozásáról

Tájékoztatjuk Kamarai tagjainkat, hogy az MKB Életbiztosító Zrt. neve Pannónia Életbiztosító Zrt-re változott. A névváltozás a kamarai tagoknak szóló baleset- és életbiztosítási kedvezmény kapcsán nem okozhat problémát, a beérkező kárigények feldolgozása eddig is, és ezután is szerződés szerint fog történni.

Tovább >>
Kedvezményes számlanyitás kamarai tagok számára az OTP Banknál

Örömmel értesítjük kamarai tagjainkat, hogy létrejött egy megállapodás a MESZK és az OTP Bank Nyrt. között, kedvezményes számlanyitási csomagra. A MESZK kártya felmutatásával bármely OTP Bank fiókban a MESZK Platina Munkáltatói ajánlat kedvezményt igénybe tudják venni. 

 

Tovább >>
Baranya
Kongresszusi beszámoló

2017. október 25. és október 27. között a MOHE szervezésében került megrendezésre a X. Otthoni Szakápolási Kongresszus, melyen a MESZK Baranya Megyei Területi Szervezet is képviseltette magát.


Tovább >>
Kitüntetések a Szociális Munka Napján

2017. november 17-én a Szociális Munka Napja alkalmából elismerő oklevelet adtak át a szociális szfréban dolgozóknak.


Tovább >>
Díjátadó gála az egészségügyi szakdolgozóknak

2017. december 8-án a MESZK Országos Szervezete ünnepi díjátadó gálaműsort szervezett, ahol az egészségügyi szakdolgozókat több kategóriában is díjazták. 


Tovább >>
Zártkörű színházi előadás

2017. december 9-én a MESZK Baranya Megyei Területi Szervezet zártkörű színházi előadást szervezett a Pécsi Nemzeti Színházban.


Tovább >>
Ünnepi köszöntés

A MESZK Baranya Megyei Területi Szervezet ezúton kíván kellemes Karácsonyi Ünnepeket és boldog Új Évet minden kedves kamarai tagtársának.


Tovább >>
Szakdolgozói díjazás az alapellátásban

A MESZK Országos Elnöksége összegyűjtötte a leggyakrabban felmerülő kérdéseket és megküldte azokat a finanszírozó (NEAK) felé, egyrészt jelezve a körzeti ápolók bérezése tekintetében jelenleg is fennálló problémákat, másrészt az azokra kapott válaszoknak az érintett tagsággal történő megosztása céljából.


Tovább >>
Pályázai felhívás

A MESZK Baranya Megyei Területi Szervezete az egészségügy területén kifejtett kiemelkedő szakmai és közösségépítő szakdolgozói tevékenység elismeréseként "Kongresszusi részvételi díj" és "Semmelweis Napi Oklevél" elnevezéssel pályázatot hirdet.


Tovább >>
Média megjelenések Baranya megyében
Tovább >>
Kötelező szakmacsoportos továbbképzések 2017-ben

A Kamara a továbbképzések szervezéséről a SZAFTEX 2 rendszeren keresztül értesül, illetve a szervezők által megküldött információ alapján kapja meg a tájékoztatást, melyet ezúton szeretnénk megosztani tagjainkkal.


Tovább >>
Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara
További információkat olvashat a MESZK honlapján.
Kövesd a MESZK-et a facebook -on is!

Adatvédelmi nyilatkozat: Ezt a levelet a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) tagjai kapják, akik hozzájárultak, hogy címükre a MESZK információkat juttasson el. Az adatkezelésre elsősorban a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény rendelkezései az irányadóak.

Tovább  Amennyiben le kíván iratkozni hírlevelünkről, kérjük kattintson ide!