meszk.hu
Amennyiben hírlevelünk nem jelenik meg helyesen, kérjük kattintson ide!
meszk.hu
2017. május

Tisztelt Kamarai Tagtársam!

 

A Kamara Országos Küldöttközgyűlésén elfogadott éves munkatervének megfelelően, mind országos, mind pedig területi szinten hangsúlyosabb szerepet kíván felvállalni az egészségügyi szakdolgozók életmódjának befolyásolásában. Ennek jegyében született meg az a gondolat, hogy az idén július 1-én Semmelweis Napon egy családi sportnapot hírdessünk meg tagjaink és közvetlen családtagjak számára. Nagy szeretettel várunk minden olyan kollégát, aki - e napon és remélhetőleg ezt követően is - tenni kíván egészségéért. Bízom benne, hogy nem csak résztvevőként, hanem valamely egyéni, vagy csapatverseny játékosaként is regisztrál honlapunkon.

Ajánlom figyelmébe továbbképzési pontértékkel bíró rendezvényeinket, melyek valamennyi szakmacsoport számára elérhetőek. Rendezvényeink közül kiemelném a Gyermekápolók a "Kincsek őrzői" továbbképzésünket, valamint a X. Országos Védőnői Konferenciát.

 

Jó olvasást, hasznos időtöltést kívánok!

 

Üdvözlettel:

Dr. Balogh Zoltán
elnök

kamarai hírek
Családi sportnap egészségügyi szakdolgozóknak

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara 2017. július 1-jén szombaton, Semmelweis Napon térítésmentes családi sportnapot szervez egészségügyi szakdolgozók és családtagjaik számára. Jelentkezési határidő: 2017. június 25.

Tovább >>
2017. május havi média megjelenések

Média megjelenések 2017. május hónapban.

Tovább >>
Kiemelt TV interjú: Bérnővérekkel pótolják a hiányt

Egyre több kórháznak kell bérnővéreket alkalmaznia, mert kevés az ápoló. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara szerint a bérnővérek gyakran a teljes állásuk mellett dolgozzák le a plusz hetven-nyolcvan órát, mely a betegek biztonságát veszélyezteti. A témában nyilatkozik Babonits Tamásné, a MESZK általános alelnöke.

Tovább >>
Kiemelt rádió interjú: Krízishelyzet a kórházi ápolóhiány miatt

Vészesen megnövekedett az ápolóhiány a magyarországi kórházakban, amire a bérnővérek alkalmazása sem megfelelő reakció. A témában nyilatkozik Dr. Balogh Zoltán a MESZK elnöke.

Tovább >>
Kiemelt online megjelenés: Ismét minimálbért kereshetnek az egészségügyben?

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke szerint módosítani kell az ágazati bértáblát, e nélkül ugyanis, januártól lehet olyan ápoló, aki minimálbért fog kapni.

Tovább >>
Véleményezésünk 2017. május hónapban
Tovább >>
Gyermekápolók a „Kincsek örzői” továbbképzés

2017. június 16-án folytatódik népszerű rendezvénysorozatunk a Gyermekápolók a "Kincsek őrzői". Az idei év témája a gyermek pszichiátriai ellátás nehézségei.

Tovább >>
X. Országos Védőnői Konferencia

2017. szeptember 8-án a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Védőnői Szakmai Tagozata „Császármorzsák” címmel szervezi meg Konferenciáját a Szülésznői és Dietetikai Szakmai Tagozat  közreműködésével.

 

Tovább >>
"Szociális ellátások kihívásai a XXI. század elején" szakmai továbbképzés

2017. november 17-én a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Országos Szociális Szakmai Tagozata rendezi meg ezen konferenciáját, melyre 2017. június 30-ig várjuk az absztraktok benyújtását.

Tovább >>
2017-ben elérhető E-továbbképzések

Jelenleg elérhető e-továbbképzéseink: Fókuszban a beteg II., "Védőoltásokkal kapcsolatos tudnivalók az alapellátásban", "Újraélesztés korhatárok nélkül" valamint a "Diabétesz kezelése, és táplálkozási vonatkozásai".

 

Tovább >>
"Egymást Értő Szakemberek" nemzetközi konferenciája

2017. június 16-án a Szociális Klaszter Egyesület és a Magyar Gerontológiai és Geriátriai Társaság nemzetközi konferenciát szervez szociális és egészségügyi szakemberek számára. 

Tovább >>
Podiáter szakirányú továbbképzés indul a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán

2017. szeptemberében podiáter szakirányú továbbképzés indul 2 féléves levelező munkarendben. A jelentkezés feltétele orvos- és egészségtudományi képzési területen legalább alapképzésben szerzett oklevél. Jelentkezési határidő: 2017. június 30.

Tovább >>
Szerezzen 16 pontot olvasással!

A Kamara gondozásában megjelent Nővér folyóirat minősítésre került, azaz beleszámít a szakdolgozók szabadon választható pontértékének megszerzésébe.

Tovább >>
Ízelítő a Hivatásunk Magazin 2. lapszámának tartalmából

2017. júniusában megjelenik a Hivatásunk Magazin 2017. évi második lapszáma, melynek tartalmáról itt olvashat.

Tovább >>
Ingyenes újság gyógyszertári asszisztenseknek!

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara és a Galenus Kiadó közötti megállapodás értelmében, minden gyógyszertári aszisztens térítésmentesen igényelheti a Gyógyszertári Novum Praktikum újságot. 

Tovább >>
„Ha lépsz, lépj itthon!”

Az állásbörze rovat 30 napos elévüléssel tartalmazza a beküldött, aktuális állásajánlatokat. 

Tovább >>
Kötelező szakmacsoportos továbbképzések 2017-ben

A Kamara a továbbképzések szervezéséről a SZAFTEX 2 rendszeren keresztül értesül, illetve a szervezők által megküldött információ alapján kapja meg a tájékoztatást, melyet ezúton szeretnénk megosztani tagjainkkal.

Tovább >>
EEKH hírek
Vodafone kedvezmények kamarai tagoknak!

Kedvezményes flotta előfizetés mellé válassz új okostelefont kamatmentes részletfizetéssel!

Tovább >>
A szakdolgozói könyvtársorozat új taggal bővült!

Örömmel tájékoztatjuk kamarai tagjainkat, hogy a SpringMed Kiadó Szakdolgozói Könyvtársorozat gondozásában megjelent a legújabb kötete "Civilizációs népbetegségek: a leggyakoribb népbetegségek megelőzése" címmel.

Tovább >>
Tájékoztatás Biztosító névváltozásáról

Tájékoztatjuk Kamarai tagjainkat, hogy az MKB Életbiztosító Zrt. neve Pannónia Életbiztosító Zrt-re változott. A névváltozás a kamarai tagoknak szóló baleset- és életbiztosítási kedvezmény kapcsán nem okozhat problémát, a beérkező kárigények feldolgozása eddig is, és ezután is szerződés szerint fog történni.

Tovább >>
Kedvezményes számlanyitás kamarai tagok számára az OTP Banknál

Örömmel értesítjük kamarai tagjainkat, hogy létrejött egy megállapodás a MESZK és az OTP Bank Nyrt. között, kedvezményes számlanyitási csomagra. A MESZK kártya felmutatásával bármely OTP Bank fiókban a MESZK Platina Munkáltatói ajánlat kedvezményt igénybe tudják venni. 

 

Tovább >>
Baranya
Kirándulási beszámoló

2017. május 1-én a MESZK Baranya Megyei Területi Szervezete kirándulást szervezett az egészségnap jegyében.


Tovább >>
VIII. Foglalkozás-egészségügyi Továbbképző Nap

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara 2017. május 12-13. között Hévízen tartotta ezen rendezvényét, melyről beszámoló is készült.

 


Tovább >>
Ismét szakmai verseny Baranya megyében

A MESZK Baranya Megyei Területi Szervezete 2017-ben is szakmai vetélkedőre invitálja a szakdolgozókat. Jelentkezési határidő: 2017. június 15.


Tovább >>
Ünnepség Semmelweis Nap alkalmából

2017. június 29-én a MESZK Baranya Megyei Területi Szervezet Semmelveis Napi ünnepséget szervez.


Tovább >>
Dr. Kriszbacher Ildikó professzorra emlékezünk

A MESZK Baranya Megyei Területi Szervezet tisztelettel adózik néhai elnök asszony emlékének.


Tovább >>
Média megjelenések Baranya megyében
Tovább >>
Szerezzen 16 pontot olvasással!

A Kamara gondozásában megjelent Nővér folyóirat minősítésre került, azaz beleszámít a szakdolgozók szabadon választható pontértékének megszerzésébe.


Tovább >>
Kötelező szakmacsoportos továbbképzések 2017-ben

A Kamara a továbbképzések szervezéséről a SZAFTEX 2 rendszeren keresztül értesül, illetve a szervezők által megküldött információ alapján kapja meg a tájékoztatást, melyet ezúton szeretnénk megosztani tagjainkkal.


Tovább >>
Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara
További információkat olvashat a MESZK honlapján.
Kövesd a MESZK-et a facebook -on is!

Adatvédelmi nyilatkozat: Ezt a levelet a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) tagjai kapják, akik hozzájárultak, hogy címükre a MESZK információkat juttasson el. Az adatkezelésre elsősorban a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény rendelkezései az irányadóak.

Tovább  Amennyiben le kíván iratkozni hírlevelünkről, kérjük kattintson ide!