meszk.hu
Amennyiben hírlevelünk nem jelenik meg helyesen, kérjük kattintson ide!
meszk.hu
2017. június

Tisztelt Kamarai Tagtársam!

Júniusban a Védőnők napján országos ünnepség keretében köszönthettük a több évtizede védőnői oklevelet szerzetteket, valamint a jelenlegi alapellátási rendszerben dolgozó legkiválóbb védőnőket.

Semmelweis Ignác születésének évfordulójának idején, a Semmelweis nap alkalmából intézményi, önkormányzati, szakmai civil és kormányzati megemlékezéseket, ünnepségeket tartanak az egészségügyben dolgozók részvételével. Ezekhez csatlakozva a MESZK területi szervezetei is elismerő okleveleket nyújtottak át – az áldozatos munka elismeréseként – szakdolgozó tagtársaink számára. Köszönjük kitartásukat és emberséges munkájukat! A díjazottak nevét hírlevelünkben közreadjuk.

A MESZK Országos Szervezete a Budapesti és Pest Megyei Területi Szervezet közreműködésével családi sportnapot szervezett a fővárosi Lantos Mihály Sporttelepen, melyről hírlevelünkben képes beszámolót találhat.

A MESZK Területi Szerveztek Tanácsával kibővített Országos Elnöksége júniusi ülésén dr. Mészáros Jánost, az EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkárság helyettes államtitkárát látta vendégül, akivel a köztestület vezetői az egészségügy, az ápolási ellátás legégetőbb problémáiról, azok lehetséges megoldásairól, valamint az egészségügyi szakdolgozókat érintő kérdésekről folytattak megbeszéléseket. Júniusban tovább folytatódott az Ágazati Sztrájktárgyalás, melyen a MESZK is konstruktív javaslataival és határozott álláspontjaival vett részt. Az egyeztetés középpontjában a Kollektív Szerződés ágazati szintű kiterjesztése, valamint a bér és bérjellegű juttatások kérdésköre volt ismét terítéken.

Korábbi gyakorlatunkhoz szerint, az idei esztendőben is közreadjuk a köztestületünk által alapított elismerésekre szóló pályázati felhívásainkat. Keressük együtt az Év Kiváló Szakdolgozóját, az Év Kiváló Szakdolgozói Közösségét és az Év Elhívatott Fiatal Szakdolgozóját! Jelöljön Ön is a díjakra valamely kollégáját!

Hírlevelünkben számos további felhívást olvashat a MESZK által szervezett őszi rendezvényekről, programokról, továbbképzésekről. Várjuk szeretettel, jelentkezzen Ön is!

 

Jó olvasást, hasznos időtöltést kívánok!

 

Üdvözlettel:

Dr. Balogh Zoltán
elnök

kamarai hírek
Egészségügyi szakdolgozók, akikre büszkék lehetünk

A Védőnők napja és Semmelweis nap alkalmából elismerésben részesültek az egészségügyi ellátás területén kimagasló eredményeket elért szakdolgozóink. 

Tovább >>
Családi sportnap egészségügyi szakdolgozóknak

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara 2017. július 1-jén szombaton, Semmelweis Nap alkalmából családi sportnapot szervezett egészségügyi szakdolgozók és családtagjaik részére. 

Tovább >>
2017. június havi média megjelenések

Média megjelenések 2017. június hónapban.

Tovább >>
Kiemelt újság interjú: A humánerőforrás krízisről nyilatkoztunk

Nem csupán a szakmai szervezetek oldalain, hanem a közösségi felületen is tömgesen jelennek meg azok az álláshirdetések, amelyek egészségügyi dolgozóknak kínálnak munkalehetőséget. A témában nyilatkozik Dr. Balogh Zoltán a MESZK elnöke.

Tovább >>
Kiemelt online interjú: A humánerőforrás krízisről nyilatkoztunk

Valós probléma, hogy az ápolói bérek annyira alacsonyak, hogy egy egyszerű áruházi állás is jóval kecsegtetőbb az egészségügyi dolgozók számára. A témában nyilatkozik Dr. Balogh Zoltán a MESZK elnöke.

Tovább >>
Kiemelt TV interjú: A humánerőforrás krízisről nyilatkoztunk

Újabb kórházban kényszerültek ideiglenes átszervezésre. A szegedi klinika geriátriai osztályának férfirészlegén azonban még így is zavartalan az ellátás a kórház közleménye szerint. A témában nyilatkozik Dr. Balogh Zoltán, a MESZK elnöke valamint Irinyi Tamás a MESZK Csongrád Megyei Területi Szervezet elnöke.

Tovább >>
Véleményezésünk 2017. június hónapban
Tovább >>
Önnek is lehet esélye!

Találjuk meg együtt az idei év nyerteseit! Pályázható díjak: Év Kiváló Szakdolgozója, Év Elhivatott Fiatal Szakdolgozója, Év Kiváló Szakdolgozói Közössége. Jelölési határidő: 2017. október 15.

Tovább >>
X. Országos Védőnői Konferencia

2017. szeptember 8-án a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Védőnői Szakmai Tagozata „Császármorzsák” címmel szervezi meg Konferenciáját a Szülésznői és Dietetikai Szakmai Tagozat  közreműködésével.

 

Tovább >>
II. Alapellátási Konferencia

2017. október 6 - 7 között a MESZK Országos Szervezete és a MESZK Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Területi Szervezetével közösen szervezi meg tudományos konferenciáját az alapellátás területén alkalmazott egészségügyi szakdolgozók számára. 

Tovább >>
Tagozati Nap

2017. október 13-án a MESZK Országos Szervezete a Szakmai Tagozatok közreműködésével szervezi meg az "Időutazás velünk" avagy Egészségügyi szakdolgozók az élet minden területén" című  Tagozati Nap rendezvényét.

Tovább >>
I. Országos Járóbeteg Szakdolgozói Tudományos Nap

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Országos Szervezete 2017. november 11-én rendezi meg első Országos Járóbeteg Szakdolgozói Tudományos Napját, melyre 2017. július 31-ig várják az absztraktok benyújtását.

Tovább >>
Ápolásmenedzsment és Ápolásinnováció IV. Országos Tudományos Konferencia

2017. november 30-án a MESZK Országos Szervezete a Felnőttápolási Szakmai Tagozat közreműködésével rendezi meg ezen konferenciáját.

Tovább >>
2017-ben elérhető E-továbbképzések

Jelenleg elérhető e-továbbképzéseink: Fókuszban a beteg II., "Védőoltásokkal kapcsolatos tudnivalók az alapellátásban", "Újraélesztés korhatárok nélkül" valamint a "Diabétesz kezelése, és táplálkozási vonatkozásai".

 

Tovább >>
Szerezzen 16 pontot olvasással!

A Kamara gondozásában megjelent Nővér folyóirat minősítésre került, azaz beleszámít a szakdolgozók szabadon választható pontértékének megszerzésébe.

Tovább >>
Hivatásunk Magazin 2. lapszámának tartalmi ajánlója

Megjelent a a Hivatásunk Magazin 2017. évi második lapszáma, melynek tartalmáról itt olvashat.

Tovább >>
Ingyenes újság gyógyszertári asszisztenseknek!

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara és a Galenus Kiadó közötti megállapodás értelmében, minden gyógyszertári aszisztens térítésmentesen igényelheti a Gyógyszertári Novum Praktikum újságot. 

Tovább >>
„Ha lépsz, lépj itthon!”

Az állásbörze rovat 30 napos elévüléssel tartalmazza a beküldött, aktuális állásajánlatokat. 

Tovább >>
Kötelező szakmacsoportos továbbképzések 2017-ben

A Kamara a továbbképzések szervezéséről a SZAFTEX 2 rendszeren keresztül értesül, illetve a szervezők által megküldött információ alapján kapja meg a tájékoztatást, melyet ezúton szeretnénk megosztani tagjainkkal.

Tovább >>
Fuss szívvel

2017. szeptember 24-én a Magyar Kardiológiai Társaság családi sportnapot szervez egészségügyi szakdolgozók számára. A nevezés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Tovább >>
Gyógyászati segédeszköz továbbképzés ápolók és szociális ágazati szakdolgozók részére

2017. július 20-án a Forgalmazók az Egészségért Szövetség továbbképzést szervez ápolók és a szociális szférában dolgozók számára. Jelentkezési határidő: 2017. július 18. 

Tovább >>
Javaslattétel a Czinner Antal díj odaítélésére

Tegyen javaslatot a díj elnyerésére a gyermekellátás területén kifejtett magas szintű klinikai orvosi, ápolási tevékenységet és preventív munkát végző gyermekorvosra, gyermekápolónőre, védőnőre. Jelölési határidő: 2017. augusztus 31.

Tovább >>
Szeptembertől újra indulnak a jogvédelmi képzések

Az Integrált Jogvédelmi Szolgálat 2017. szeptember 18-án térítésmentes jogvédelmi képviselő képzést indít egészségügyi szakdolgozók számára. 

Tovább >>
ÁEEK tájékoztató

Az egészségügyi dolgozók alap- és műkődési nyilvántartását az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Emberi Erőforrás Fejlesztési Főigazgatóság vezeti. Ezzel kapcsolatban szeretnénk kamarai tagjaink számára segítséget nyújtani.

Tovább >>
EEKH hírek
Vodafone kedvezmények kamarai tagoknak!

Beszéljenek egymással díjmentesen A MESZK tarifacsomaggal!

Tovább >>
A szakdolgozói könyvtársorozat új taggal bővült!

Örömmel tájékoztatjuk kamarai tagjainkat, hogy a SpringMed Kiadó Szakdolgozói Könyvtársorozat gondozásában megjelent a legújabb kötete "Civilizációs népbetegségek: a leggyakoribb népbetegségek megelőzése" címmel.

Tovább >>
Tájékoztatás Biztosító névváltozásáról

Tájékoztatjuk Kamarai tagjainkat, hogy az MKB Életbiztosító Zrt. neve Pannónia Életbiztosító Zrt-re változott. A névváltozás a kamarai tagoknak szóló baleset- és életbiztosítási kedvezmény kapcsán nem okozhat problémát, a beérkező kárigények feldolgozása eddig is, és ezután is szerződés szerint fog történni.

Tovább >>
Kedvezményes számlanyitás kamarai tagok számára az OTP Banknál

Örömmel értesítjük kamarai tagjainkat, hogy létrejött egy megállapodás a MESZK és az OTP Bank Nyrt. között, kedvezményes számlanyitási csomagra. A MESZK kártya felmutatásával bármely OTP Bank fiókban a MESZK Platina Munkáltatói ajánlat kedvezményt igénybe tudják venni. 

 

Tovább >>
Nógrád
Balassagyarmaton járt a szűrőkamion

2017. június 8-án  Balassagyarmaton járt a szűrőkamion, melyről beszámoló is készült.


Tovább >>
Média megjelenések Nógrád megyében
Tovább >>
Szerezzen 16 pontot olvasással!

A Kamara gondozásában megjelent Nővér folyóirat minősítésre került, azaz beleszámít a szakdolgozók szabadon választható pontértékének megszerzésébe.


Tovább >>
Kötelező szakmacsoportos továbbképzések 2017-ben

A Kamara a továbbképzések szervezéséről a SZAFTEX 2 rendszeren keresztül értesül, illetve a szervezők által megküldött információ alapján kapja meg a tájékoztatást, melyet ezúton szeretnénk megosztani tagjainkkal.


Tovább >>
Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara
További információkat olvashat a MESZK honlapján.
Kövesd a MESZK-et a facebook -on is!

Adatvédelmi nyilatkozat: Ezt a levelet a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) tagjai kapják, akik hozzájárultak, hogy címükre a MESZK információkat juttasson el. Az adatkezelésre elsősorban a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény rendelkezései az irányadóak.

Tovább  Amennyiben le kíván iratkozni hírlevelünkről, kérjük kattintson ide!