meszk.hu
Amennyiben hírlevelünk nem jelenik meg helyesen, kérjük kattintson ide!
meszk.hu
2017. január - február

Tisztelt Kamarai Tagtársam!

Az év legrövidebb hónapját tudhatjuk már magunk mögött, ugyanakkor az egészségügyi és szociális ellátás területén dolgozóknak még nagyobb helytállást kellett tanúsítaniuk. Tombolt az ilyenkor megjelenő influenza és az egyéb téli, megfázásos megbetegedések. A betegforgalom megnőtt az ellátó intézményekben, a megbetegedések az ellátásban dolgozókat is jelentősen érintették, sorra estek ki munkatársaink a hadra fokhatóak köréből.  Bőrünkön éreztük a nyomasztó létszámhiányt és a fokozódó terhelést. Embert próbáló időszakot éltünk át. Köszönet a helytállásért!

Az elmúlt hónap neves eseményei közt a Magyar Ápolók Napja emelkedett ki, amit immár nemcsak országos, hanem területi rendezvények keretében is megünnepeltünk. Visszaemlékezések hangzottak el Kossuth Zsuzsannáról, az első országos főápoló kiemelkedő tetteiről, párhuzamba állítva az akkori tetteket a jelen kor kihívásaival, valamint díjakat vehettek át kiváló kollégáink. Nagy örömünkre szolgált, hogy a Kossuth Zsuzsanna születésének 200. évfordulója alkalmából – a MESZK általi kezdeményezésre – a Magyar Nemzeti Bank emlékérméket bocsátott ki. 

Az elmúlt két hónapban is tovább folytatódtak az EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkársággal és a Nemzetgazdasági Minisztériummal a szakdolgozók béremelkedésével, valamint az ágazati kollektív szerződés aláírásának menetével kapcsolatos egyeztetések. Bízunk benne, hogy hamarosan már kedvező fejleményekről tudunk mi is beszámolni!

Üdvözlettel:

Dr. Balogh Zoltán
elnök

kamarai hírek
Döntse el Ön, hogy milyen ruhában dolgozzunk!

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara felmérést indít az egészségügyi szakdolgozók formaruhájának megújításával összefüggésben. A felmérés célja annak megismerése, hogy a szakdolgozók milyen stílusú formaruhákat preferálnának, amennyiben a jövőben országosan egységes formaruhák kialakítására, beszerzésére kerülne sor. Fentiekre hivatkozással kérjük Önt, szíveskedjen munkánkat segíteni az elektronikus kérdőív 2017. március 13-ig történő kitöltésével. 

Tovább >>
A kamara Országos Hivatalának tájékoztatása csekkek, érvényesítő matricák kiküldéséről

Szeretnénk értesíteni kamarai tagjainkat a 2017. évi tagdíj mértékéről, csekkek kiküldéséről, érvényesítő matricákról.

Tovább >>
Kossuth Zsuzsanna emlékév 2017

Kétszáz éve született Kossuth Zsuzsanna, Magyarország első főápolója. Ezen alkalomból a MESZK valamennyi területi szervezete megyei szinten tiszteleg emlékének, ahol a Magyar Ápolók Napja keretein belül emlékérméket adományoznak.

Tovább >>
Emlékérem kibocsátás Kossuth Zsuzsanna tiszteletére

2017. február 17-én a Magyar Nemzeti Bank Kossuth Zsuzsanna születésének 200. évfordulója alkalmából, 10 000 Ft címletű ezüst emlékérmét és annak 2 000 Ft címletű színesfém változatát bocsátotta ki.

Tovább >>
Magyarország átfogó szűrőprogramja

2017-ben a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamarával közösen és további 73 szakmai szervezet összefogásával tovább folytatódik Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja. A szűrőkamion március hónapban indul útnak.

Tovább >>
2017. január-február havi média megjelenések

Média megjelenések 2017. január-február hónapban.

Tovább >>
Kiemelt inerjú: Somogy TV

A Somogy TV "Miért" című műsorának vendége volt  Dr. Balogh Zoltán, a MESZK elnöke. 

Tovább >>
Véleményezésünk 2017. január-február hónapban
Tovább >>
Radiológia Kvíz & Játék Radiográfusoknak IV.

2017. április 1-jén, a MESZK Képalkotó Diagnosztikai Szakmai Tagozata idén ismét meghirdeti játékos szakmai vetélkedőjét, melyre 4 fős csapatok jelentkezését várjuk. Jelentkezési határidő: 2017. március 15.

Tovább >>
Szakmai Továbbképzés Pécsett

2017. április 20-án a Magyar Egészégügyi Szakdolgozó Kamara szabadon választható továbbképzést szervez  "Gondolat hatalma" címmel, Dr. Guseo András Ideggyógyász, pszichiáter közreműködésével. Jelentkezési határidő: 2017. április 12. 

Tovább >>
VIII. Foglalkozás - Egészségügyi Ápolói Továbbképző Napok

2017. május 12-13. között Hévízen rendezi meg a MESZK Közösségi, foglalkozás-egészségügyi, otthoni és hospice szakápolási szakmai Tagozata a foglalkozás-egészségügyi szakterületen dolgozó egészségügyi szakdolgozók számára szervezett pontszerző rendezvényét.

Tovább >>
XLVIII. Egészségügyi Szakdolgozók Országos Kongresszusa

2017. június 28-30. között Kecskeméten kerül megrendezésre a XLVIII. Egészségügyi Szakdolgozók Országos Kongresszusa. 

Tovább >>
MESZK IV. Szakdolgozói Tudományos Kongresszus

2017. augusztus 31 - szeptember 2. között a siófoki Hotel Azúrban kerül megrendezésre a MESZK IV. Szakdolgozói Tudományos Kongresszusa. Az absztraktok benyújtásának határideje: 2017. április 15.

Tovább >>
II. Alapellátási Konferencia

A MESZK Országos Szervezete és a MESZK Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Szervezete 2017. október 6-7. között Nyíregyházán rendezi meg az Egészségügyi Szakdolgozók Második Alapellátási Konferenciáját, amelyre 2017. május 15.-ig várjuk az absztraktok benyújtását.

Tovább >>
2017-ben elérhető E-továbbképzések

Jelenleg elérhető e-továbbképzéseink: Fókuszban a beteg II., "Védőoltásokkal kapcsolatos tudnivalók az alapellátásban", "Újraélesztés korhatárok nélkül" valamint már elindult a "Diabétesz kezelése, és táplálkozási vonatkozásai".

 

Tovább >>
Szerezzen 16 pontot olvasással!

A Kamara gondozásában megjelent Nővér folyóirat minősítésre került, azaz beleszámít a szakdolgozók szabadon választható pontértékének megszerzésébe.

Tovább >>
Olvasson bele Ön is a most megjelent Hivatásunk Magazinba!

Hamarosan megjelenik a Hivatásunk Magazin 2017. évi első lapszáma, melybe itt olvashat bele!

Tovább >>
„Ha lépsz, lépj itthon!”

Az állásbörze rovat 30 napos elévüléssel tartalmazza a beküldött, aktuális állásajánlatokat. 

Tovább >>
Kötelező szakmacsoportos továbbképzések 2017-ben

A Kamara a továbbképzések szervezéséről a SZAFTEX 2 rendszeren keresztül értesül, illetve a szervezők által megküldött információ alapján kapja meg a tájékoztatást, melyet ezúton szeretnénk megosztani tagjainkkal.

Tovább >>
Állami Egészségügyi Ellátó Központ Emberi Erőforrás - Fejlesztési Főigazgatóság

Az Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központ (ENKK) neve valamint a telefonos és személyes ügyfélfogadás elérhetősége megváltozott.

Tovább >>
Pályázati felhívás a segítő szakmában dolgozó alkotók részére

A Moravcsik Alapítvány – Budapest Art Brut Galéria pályázatot ír ki az egészségügyi és szociális területen dolgozó amatőr alkotók művészeti munkáinak bemutatására. Nevezési határidő: 2017. június 2.

Tovább >>
EEKH hírek
Vodafone kedvezmények

6 hónapig  50% kedvezményt adunk minden adatopciónk havidíjából! Részletek a szórólapon!

Tovább >>
Évadnyító könyvakció MESZK tagok részére

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a SpringMed Kiadó gondozásában megjelent szakdolgozói szakkönyvek féláron kaphatóak a készlet erejéig.

Tovább >>
Biztosítási kisokos

Avagy gyakran ismételt kérdések az MKB Biztosítással kapcsolatban, mely minden egyes kamarai tagunk rendelkezésére áll.

Tovább >>
Jász-Nagykun-Szolnok
Magyar Ápolók Napja Jász-Nagykun-Szolnok megyében

2017. február 22-én Szolnokon került megrendezésre Kossuth Zsuzsanna születésének 200. évfordulója alkalmából a Magyar Ápolók Napja.


Tovább >>
Szerezzen 16 pontot olvasással!

A Kamara gondozásában megjelent Nővér folyóirat minősítésre került, azaz beleszámít a szakdolgozók szabadon választható pontértékének megszerzésébe.

 

 

 


Tovább >>
Kötelező szakmacsoportos továbbképzések 2017-ben

A Kamara a továbbképzések szervezéséről a SZAFTEX 2 rendszeren keresztül értesül, illetve a szervezők által megküldött információ alapján kapja meg a tájékoztatást, melyet ezúton szeretnénk megosztani tagjainkkal.


Tovább >>
Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara
További információkat olvashat a MESZK honlapján.
Kövesd a MESZK-et a facebook -on is!

Adatvédelmi nyilatkozat: Ezt a levelet a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) tagjai kapják, akik hozzájárultak, hogy címükre a MESZK információkat juttasson el. Az adatkezelésre elsősorban a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény rendelkezései az irányadóak.

Tovább  Amennyiben le kíván iratkozni hírlevelünkről, kérjük kattintson ide!