meszk.hu
Amennyiben hírlevelünk nem jelenik meg helyesen, kérjük kattintson ide!
meszk.hu
2016. szeptember

Tisztelt Kamarai Tagtársam!

Az elmúlt hetek igazi változatos programot biztosítottak az egészségügyi ellátás legkülönbözőbb területén dolgozó kollégáinknak.

Idén immár második alkalommal szervezhettük meg a Lelki Egészség Világnapja alkalmából a Visegrádi négyek közreműködésével Nemzetközi Pszichiátria Konferenciánkat. Ugyancsak hagyományokat követve került megrendezésre a szakdolgozók Országos Szakmai Versenye is. Az Országos Szervezet Szakmai Tagozatainak bevonásával viszont először szerveztük meg Tagozati Napjainkat. Rendezvényeinken összesen közel kétezer kollégával találkozhattunk személyesen, s lehetettek részesei - egy, vagy több napos tudományos fejlődés mellett -  szűrővizsgálatoknak, illetve a kulturális programok adta élményeknek. Programjainkról részletes beszámolót hírlevelünkben olvashat.

Ugyancsak ajánljuk figyelmébe a már megszokott rovatainkat, melyből értesülhet kamarai eseményekről, valamint szakdolgozókat érintő kérdésekről.

Üdvözlettel:

Dr. Balogh Zoltán
elnök

kamarai hírek
Leggyakoribb munkajogi esetek: Munkaidőkedvezmény továbbképzések esetén

Az elmúlt időszakban a tagtársainktól érkezett kérdések, és az azokra adott válaszok a szakdolgozók széles rétegeit érinthetik, ezért újonnan induló rovatunkban segítségképpen ezek közül néhányat közreadunk.

Tovább >>
Véleményezésünk 2016. szeptember-október hónapban
Tovább >>
2016. szeptember, október havi média megjelenések a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamaráról

Média megjelenések 2016. szeptember, október hónapban.

Tovább >>
Kiemelt interjú: Dr. Ónodi - Szűcs Zoltán: "Szeretnénk kiszolgálni a beteget"

Igazságosnak tartja az új bértáblát Ónodi-Szûcs Zoltán egészségügyért felelõs államtitkár, aki ugyanakkor úgy véli, akit „megfertõzött” az egészségügy, az nehezen szakad el a hivatásától. Az interjúban azt is kifejti, nagyrészt a szakdolgozókon múlik, hogy mennyivel lesz jobb a betegellátás.

Tovább >>
Budapesten találkoztak a Visegrádi négyek pszichiátriai ápolói

2016. október 13-án Budapesten a Bolgár Művelődési Házban közel 160 fő részvételével került megrendezésre a V4-ek országainak képviseletével a VI. Pszichiátriai Ápolók Nemzetközi Konferenciája. 

Tovább >>
Tagozati Napok

2016. október 14-15 között a MESZK Országos Szervezete a Szakmai Tagozatokkal közösen szabadon választható továbbképzést szervezett.

Tovább >>
Győztek a heves megyei ápolók!

2016. október 21-én került megrendezésre Budapesten a Lurdy Házban a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara VII. Országos Szakmai Versenye.

Tovább >>
A szociális ellátórendszer változásai, aktuális kérdései - Szakmai Továbbképzés

2016. november 16-án a MESZK Országos Szociális Szakmai Tagozata egynapos (pontszerző) konferenciát szervez egészségügyi és szociális területen dolgozók számára.

Tovább >>
2016-ban elérhető E-továbbképzések

Jelenleg elérhető e-továbbképzéseink: Fókuszban a beteg II., Egészségvédelem, rehabilitáció természetesen, "Újraélesztés korhatárok nélkül". Hamarosan indítjuk "Vakcináció az alapellátásban" című továbbképzésünket.

Tovább >>
Kérdőív az édesitőszerekről

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Dietetetikai Szakmai Tagozata kérdőívet dolgozott ki az édesítőszerek használatával kapcsolatosan. Kérjük, segítse munkánkat a kérdőív kitöltésével! A kitöltők között 10 db kalóriamentes/csökkentett kalóriatartalmú italokból összeállitott csomagot sorsolunk ki!

Tovább >>
Egészégügyi Nyilvántartás és Képzési Központ közleménye

Tájékoztatjuk kamarai tagjainkat, hogy a működési nyilvántartási kártyával kapcsolatos ügyintézés elérhetősége megváltozott.

Tovább >>
Kötelező szakmacsoportos továbbképzések 2016-ban

A Kamara a továbbképzések szervezéséről a SZAFTEX 2 rendszeren keresztül értesül, illetve a szervezők által megküldött információ alapján kapja meg a tájékoztatást, melyet ezúton szeretnénk megosztani tagjainkkal.

Tovább >>
„Ha lépsz, lépj itthon!”

Az állásbörze rovat 30 napos elévüléssel tartalmazza a beküldött, aktuális állásajánlatokat. 

Tovább >>
Olvasson bele Ön is a most megjelent Hivatásunk Magazinba!

Megjelent a Hivatásunk Magazin 3. lapszáma, melybe itt olvashat bele!

Tovább >>
Olvasson bele a Nővér folyóirat most megjelent lapszámába!

Megjelent a Nővér folyóirat 5. lapszáma, melybe itt olvashat bele!

Tovább >>
EEKH hírek
Vodafone kedvezmények

Értesítjük tagjainkat, hogy 2016. szeptember 1-jétől a Vodafone Magyarország Zrt.-vel új tagi flotta szerződést kötöttünk. A részletes tájékoztatót valamint a karácsonyi készülék akciót a mellékletben találja.

Tovább >>
Könyvvásár MESZK tagok részére

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a SpringMed Kiadó gondozásában megjelent betegtájékoztatókból, szakdolgozói könyvekből és orvosi szakkönyvekből 2016. november 30-ig lehet kedvezményesen megvásárolni.

Tovább >>
Biztosítási kisokos

Avagy gyakran ismételt kérdések az MKB Biztosítással kapcsolatban, mely minden egyes kamarai tagunk rendelkezésére áll.

Tovább >>
Csongrád
Média megjelenések Csongrád megyében októberben
Tovább >>
Kötelező szakmacsoportos továbbképzések 2016-ban

A Kamara a továbbképzések szervezéséről a SZAFTEX 2 rendszeren keresztül értesül, illetve a szervezők által megküldött információ alapján kapja meg a tájékoztatást, melyet ezúton szeretnénk megosztani tagjainkkal.


Tovább >>
Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara
További információkat olvashat a MESZK honlapján.
Kövesd a MESZK-et a facebook -on is!

Adatvédelmi nyilatkozat: Ezt a levelet a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) tagjai kapják, akik hozzájárultak, hogy címükre a MESZK információkat juttasson el. Az adatkezelésre elsősorban a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény rendelkezései az irányadóak.

Tovább  Amennyiben le kíván iratkozni hírlevelünkről, kérjük kattintson ide!