meszk.hu
Amennyiben hírlevelünk nem jelenik meg helyesen, kérjük kattintson ide!
meszk.hu
2016. november - december

Tisztelt Kamarai Tagtársam!

Ismét mozgalmas év áll mögöttünk. A még 2015 év végén Ónodi-Szűcs Zoltán államtitkár által megkezdett egyeztetések lendülete 2016-ban is megmaradt, sőt az idő előrehaladtával fokozódott. Ennek eredménye lett a szakdolgozók széles körét érintő bérfelzárkóztatási program szeptember elsejétől történő indítása, mely már érezhető változást jelentetett a havi illetményekben. A kormányzat szakdolgozói kérdésekben továbbra is stratégiai szintű partnernek tekinti kamaránkat, s hatékonyan kiáll az ágazatban dolgozók bérfelzárkóztatása, az emberi erőforrás helyzetének javítása mellett. Bízunk benne, hogy az ágazati reprezentatív szakszervezetekkel folytatott ágazati kollektív szerződés tárgyalások eredményeként a következő esztendőben azon szakdolgozók helyzete is javul, akik az idei esztendőben bevezetett intézkedésektől többet vártak! Továbbra is fenntartjuk azon álláspontunkat, hogy az eredmények értékét meg kell őrizni, azaz a nemzetgazdaság teljesítményéhez igazodva – megállapodásunk értelmében – módosítani szükséges.  Erre azért van különösen szükség, mert az ágazatban tapasztalható humánerőforrás krízist rendezni, megoldani csak kiszámítható előmeneteli rendszerrel, anyagi ellentételezéssel lehetséges.

Hagyományainkat folytatva szervezetük meg idén is szakmai napjainkat, kongresszusunkat és az országos szakmai versenyünket. Új programként indítottuk újtára a tagozati napok továbbképző rendezvényünket.  A kamara országos szervezete által minősítésre benyújtott kontakt továbbképzéseken 4.139, az e-továbbképzési rendszerünk keretében további 16.138 tagtársunknak nyújtottunk segítséget szakmai fejlődéséhez, így térítésmentesen szerezhették meg a szükséges szabadon választható pontértékeiket. Ha még nem vett részt továbbképzésen nálunk, akkor Önt is várjuk 2017-ben valamely szakmai rendezvényünkön, vagy Ön is csatlakozzon e-továbbképzésünkhöz!

Ugyancsak kiemelt hír, hogy decembertől pontszerzővé vált a NŐVÉR szakmai folyóiratunk, tehát a jövőben a szükséges továbbképzési pontokat már olvasással, akár otthon is tudja teljesíteni. Legyen Ön is előfizetője a NŐVÉR folyóirat papír alapú, vagy elektronikus változatának!

Október végén lezárult a kamara által alapított országos kamarai díjak jelölése is. Idén immár negyedik alkalommal került sor „Az év elhivatott fiatal szakdolgozója” pályázatunk eredményének kihirdetésére. Ajánlom figyelmébe a két, a fővárostól távol dolgozó kollégánk mindennapjait bemutató írásokat!

A MESZK területi szervezetei által szervezett szakmai programokon, ünnepségeken számos elismerést nyújtottak át. A Szociális Munka Napja alkalmából idén először szerveztünk országos szinten konferenciát, ahol összesen 20 olyan szakdolgozó társunknak adtunk át Elismerő Oklevelet, akik egészségügyi szakdolgozóként e nehéz szakmaterületen végzik évek óta áldozatos munkájukat. Gratulálunk a kitüntetetteknek!

Hírlevelünkben számos olyan felhívást adunk közre, mely a következő hónapok kamarai és további rendezvényeire hívják fel figyelmét! Hasznos időtöltést, jó olvasást kívánok!

Ilyenkor december végén minden más. Keressük az ünnepi asztalra való étkek, sütemények legjobb receptjeit, hogy ízében is maradandó legyen a pillanat. Izgatottan várjuk az decemberi fizetésünket, melyből, ha szerényen is, a legtöbbet akarjuk kihozni. Keressük a találkozás pillanatait szeretetteinkkel, barátainkkal, hogy együtt örüljünk. Kicsit lassítunk, megállunk, s visszaemlékezünk, hogy mi történt az év során velünk.  Ilyenkor kevesebbet gondolunk a „benti dologra”, de nem tudjuk teljesen felejteni még a gyertya fényénél sem. Vannak kollégáink, akik a legmeghittebb pillanatokban társai és támogatói az ünnepeket kórházban töltő betegeknek, időseket ellátó szociális otthonokban élőknek. Ők, közel tízezren viszik most is vállukon az egészségügyi hivatás nemes szolgálatát. Köszönet érte!

Köztestünk valamennyi területi, tagozati és országos tisztségviselője, alkalmazott munkatársa, valamint a hírlevél kiadásában közreműködő kollégák nevében: Áldott, Békés Ünnepeket kívánok!

Üdvözlettel:

Dr. Balogh Zoltán
elnök

kamarai hírek
Ismét tárgyalóasztalnál az érdekvédők és az államtitkárság

2016. december 7-én ágazati sztrájktárgyalás keretein belül folytatódott az egészségügyi bérrendezések ügye. A tárgyalások jövőre folytatódnak.

Tovább >>
Ónodi-Szűcs: nem hagyják összecsúszni a bértáblákat

A tárca álláspontja szerint nem hagyják "összecsúszni" az ágazati bértáblákat a megemelt minimálbér miatt, az eddigi értékeket fent kell tartani.

Tovább >>
Újabb jelentős béremelést kapnak a szociális ágazat dolgozói

Az elmúlt három évhez hasonlóan a következő két évben is újabb jelentős bérfejlesztésre számíthatnak a szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi ágazat dolgozói, akiknek a bére ennek eredményeként átlagosan 62 százalékkal emelkedik 2013-2018 között.

Tovább >>
Beszámoló az Országos Küldöttközgyűlésről

2016. december 9-én került megrendezésre a MESZK Országos Szervezetének idei Küldöttközgyűlése. 

Tovább >>
Díjeső, gála és elismerések ünnepe

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara - számos közfeladat ellátása mellett - rendkívül nagy hangsúlyt fektet arra, hogy elismerje az egészségügyben tevékenykedő kollégák legjobbjait. 2016. december 9-én díjátadó ünnepség keretein belül köszöntötte az egészségügy legkiemelkedőbb alakjait. 

Tovább >>
Az „Év Elhivatott Fiatal Arca 2016” pályázat

A pályázat egyik győztese Sőregi Krisztina, a pásztói Margit Kórház szakápolója.

Tovább >>
Az „Év Elhivatott Fiatal Arca 2016” pályázat

A pályázat egyik győztese: Horváth Balázs, szombathelyi mentôtiszt.

Tovább >>
Szerezzen 16 pontot olvasással!

A Kamara gondozásában megjelent Nővér folyóirat minősítésre került, azaz beleszámít a szakdolgozók szabadon választható pontértékének megszerzésébe.

Tovább >>
A MESZK delegáltja lett a Foglalkozás-egészségügyi Ápolók Európai Szövetségének elnöke

Dr. Hirdi Henriettet, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara alapellátásért felelős alelnökét a 2016. december 1-3. között Koppenhágában megrendezett 44. FOHNEU küldöttközgyűlésen nyilvános szavazással, egyetlen szavazat híján egyhangúlag választották meg a nemzetközi szervezet élére.

Tovább >>
Véleményezésünk 2016. november - december hónapban
Tovább >>
2016. november - december havi média megjelenések a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamaráról

Média megjelenések 2016. november, december hónapban.

Tovább >>
2016-ban elérhető E-továbbképzések

Jelenleg elérhető e-továbbképzéseink: Fókuszban a beteg II., Egészségvédelem, rehabilitáció természetesen, "Újraélesztés korhatárok nélkül". Januártól indítjuk "Vakcináció az alapellátásban"  illetve a "Diabétesz kezelése, és táplálkozási vonatkozásai" című e-továbbképzésünket.

Tovább >>
Jelentkezzen Ön is vizsgabizottsági tagnak!

A Kamara Országos Oktatási, Továbbképzési és Tudományos Bizottsága a vizsgabizottsági tagsági tevékenység végzésére várja mindazon kamarai tagok jelentkezését, akik szeretnének a szakmai vizsgákon vizsgabizottsági tag funkciót betölteni a MESZK delegálásában.

 

Tovább >>
Farsangi Kamarai Bál

2017. február 25 -én a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara immár harmadik alkalommal rendezi meg Farsangi Kamarai Bálját. 

Tovább >>
VI. Különleges Szakmai Nap a Nők jegyében

2017. március 4-én a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara továbbképzés keretein belül különleges nőnapot szervez kamarai tagjai számára, amely minden szakmacsoportra érvényes. Jelentkezési határidő: 2017. február 27.

Tovább >>
Egészégügyi Nyilvántartás és Képzési Központ közleménye

Tájékoztatjuk kamarai tagjainkat, hogy a működési nyilvántartási kártyával kapcsolatos ügyintézés elérhetősége megváltozott.

Tovább >>
Podiáter szakirányú továbbképzés indul a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán

A szakirányú továbbképzésről bővebb információt az alábbiakban olvashat. Jelentkezési határidő: 2017. január 15.

Tovább >>
„Ha lépsz, lépj itthon!”

Az állásbörze rovat 30 napos elévüléssel tartalmazza a beküldött, aktuális állásajánlatokat. 

Tovább >>
Dializáló ápoló kerestetik!

A Diaverum a világ egyik legnagyobb független szolgáltatója a vesepótló kezelések terén, mely 20 országban folytatja tevékenységét. Magyarországon a Diaverum Hungary Kft. 11 dialízis állomásán csaknem 300 munkatárs dolgozik. Budapesti telephelyére dializáló ápolókat keres.

 

Tovább >>
Olvasson bele Ön is a most megjelent Hivatásunk Magazinba!

Megjelent a Hivatásunk Magazin idei évben utolsó, 4. lapszáma, melybe itt olvashat bele!

Tovább >>
EEKH hírek
Vodafone kedvezmények

Értesítjük tagjainkat, hogy 2016. szeptember 1-jétől a Vodafone Magyarország Zrt.-vel új tagi flotta szerződést kötöttünk. A részletes tájékoztatót valamint a karácsonyi készülék akciót a mellékletben találja.

Tovább >>
Karácsonyi könyvvásár MESZK tagok részére

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a SpringMed Kiadó gondozásában megjelent betegtájékoztatókból, szakdolgozói könyvekből és orvosi szakkönyvekből 2016. december 31-ig lehet kedvezményesen vásárolni.

Tovább >>
Biztosítási kisokos

Avagy gyakran ismételt kérdések az MKB Biztosítással kapcsolatban, mely minden egyes kamarai tagunk rendelkezésére áll.

Tovább >>
Komárom-Esztergom
Római Tanulmányút beszámolója

2016. október 28-án a MESZK Komárom-Esztergom Megyei Területe Szervezete tanulmányi utat szervezett.  


Tovább >>
Karácsonyi Üdvözlet

Ezúton kívánunk Minden Kedves Tagunk számára kellemes Karácsonyi Ünnepeket és áldott, sikerekben és egészségben gazdag Boldog Új Esztendőt! 


Tovább >>
Zárvatartás

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a MESZK Komárom-Esztergom Megyei Területi Szervezet irodája 2016. december 19. - 2017. január 8. között szabadság miatt zárva tart. Első munkanap: 2017. január 9 (hétfő).


Tovább >>
Podiáter szakirányú továbbképzés indul a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán

A szakirányú továbbképzésről bővebb információt az alábbiakban olvashat. Jelentkezési határidő: 2017. január 15.


Tovább >>
Szerezzen 16 pontot olvasással!

A Kamara gondozásában megjelent Nővér folyóirat minősítésre került, azaz beleszámít a szakdolgozók szabadon választható pontértékének megszerzésébe.


Tovább >>
Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara
További információkat olvashat a MESZK honlapján.
Kövesd a MESZK-et a facebook -on is!

Adatvédelmi nyilatkozat: Ezt a levelet a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) tagjai kapják, akik hozzájárultak, hogy címükre a MESZK információkat juttasson el. Az adatkezelésre elsősorban a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény rendelkezései az irányadóak.

Tovább  Amennyiben le kíván iratkozni hírlevelünkről, kérjük kattintson ide!