meszk.hu
Amennyiben hírlevelünk nem jelenik meg helyesen, kérjük kattintson ide!
meszk.hu
2016. március

Tisztelt Kamarai Tagtársam!

Visszafordíthatatlanul itt a tavasz! Újra nyári időszámításban élünk. Jó hír a hajnali órákban munkahelyükre sietőknek, hogy már világosban kelnek útra.

Az elmúlt hónapban ismét aggodalommal tekintettünk Európa nyugati felére. Ismételten részvétünket és megdöbbenésünket kellett kifejezni  az érintett országban működő szakmai szervezetek vezető tisztségviselőinek és munkatársainak. Sajnos a folyamatosan érkező újabb és újabb híradások további fenyegetésekről szólnak.

Márciusban tovább folytatódtak a szakszervezettek és a szaktárca vezetőivel korábban megkezdett tárgyalások. Az elmúlt hetek munkálatainak középpontjába mind inkább a bér és bérjellegű juttatások kerültek. Részletesen közre kívánjuk adni a kamara által kidolgozott és benyújtott legújabb javaslatokat. Itt szeretném megköszönni mindazon tagtársunknak észrevételeit, javaslatait, akik az előző hírlevélben közreadottakkal  kapcsolatban építő kritikát, tanácsot, javaslatot tettek. Természetesen a továbbiakban is szívesen olvassuk tagtársaink véleményét, ötleteit! Érezze mindenki, hogy csak együtt lehetünk sikeresek és eredményesek!

Nagyszabású rendezvénnyel kezdtük meg az idei szabadon választható továbbképzési ciklust. Közel ezer kolléga társaságában köszöntöttük a hölgyeket  a hónap első szombatján megszervezett továbbképző szakmai napon.

Ugyancsak hírt adunk a következő hónapokban megrendezésre kerülő programokról, eseményekről. 

Havi Hírlevelünk olvasásához hasznos időtöltést kívánok!

 

Üdvözlettel:

Dr. Balogh Zoltán, elnök

kamarai hírek
MESZK javaslata az egészségügyben foglalkoztatott szakdolgozók illetmény- és a munkahelyi pótlék fejlesztésére

A MESZK országos elnöksége az Ágazati Kollektív Szerződés bér- és  bérjellegű juttatásainak kérdéskörét tárgyaló 2016. március 23-ei egyeztetésen benyújtotta javaslatát az egészségügyben foglalkoztatott szakdolgozók illetmény- és a munkahelyi pótlék fejlesztésére.

 

Tovább >>
Egy különleges nap a Nőnap jegyében

2016. március 5-én (szombaton) került megrendezésre az V. Különleges Szakmai Nap a nőnap jegyében, melyről képes beszámoló készült.  

Tovább >>
Beszámoló az Országos Küldöttközgyűlésről

2016. március 18-án került megrendezésre az idei év első Küldöttközgyűlése, ahol elfogadásra került az elnök 2015. évi szakmai és pénzügyi beszámolója, valamint a 2016. évi költségvetési terv is. Az Etikai Kollégium elnökének lemondása miatt ezen a napon tisztújítás is történt. 

Tovább >>
Véleményezések 2016. március hónapban
Tovább >>
2016. március havi média megjelenések a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamaráról

Média megjelenések 2016 március hónapban.

Tovább >>
Felmérés az otthon szakápolás és otthoni hospice ellátás területén dolgozó egészségügyi szakdolgozók munkakörülményeiről

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK), a Magyar Hospice-Palliatív Egyesület (MHPE) és a Magyarországi Otthonápolási és Hospice Egyesület (MOHE) közös felmérést indít, az otthoni szakápolás és otthoni hospice ellátás területén dolgozó egészségügyi szakdolgozók munkakörülményeinek megismerése, aktuális problémáinak összegyűjtése, valamint és szakmai-fejlődési útjainak keresése céljából. Kitöltési határidő: 2016. április 22.

Tovább >>
Tájékoztató a 2016. évi kötelező szakmacsoportos továbbképzésekről

A Kamara a továbbképzések szervezéséről a SZAFTEX 2 rendszeren keresztül értesül, illetve a szervezők által megküldött információ alapján kapja meg a tájékoztatást, melyet ezúton szeretnénk megosztani tagjainkkal.

Tovább >>
2016-ban elérhető E-továbbképzések

Jelenleg elérhető e-továbbképzési kurzusok:  Fókuszban a beteg II., Fókuszban a beteg, Egészségvédelem, rehabilitáció természetesen.

Tovább >>
Gyermekápolók a „kincsek" őrzői II. Szakmai Nap Székesfehérváron Dr. Zacher Gáborral!

A MESZK Fejér Megyei Területi Szervezete és a MESZK Országos Gyermekápolási Szakmai Tagozata 2016. április 14-én Székesfehérváron rendezi meg közös rendezvényét, melynek sztár előadója Dr. Zacher Gábor.

Tovább >>
"Mentsük meg az egészségügy dolgozóit a stressztől" szakmai továbbképzés Veszprémben

A MESZK Veszprém Megyei Területi Szervezet 2016. május 19-én Veszprémben szervezi meg ezen továbképzését. Jelentkezési határidő: 2016. május 4. 

Tovább >>
A természetgyógyászat lehetőségei az egészségügyben

A MESZK  Természetgyógyászati Szakmai Tagozata, a MESZK Budapesti Területi Szervezet közreműködésével rendezi meg ezen továbbképzését 2016. június 16-án. Jelentkezési határidő: 2016. június 10.

 

Tovább >>
MESZK III. Szakdolgozói Tudományos Kongresszus, Siófok

Idén harmadik alkalommal 2016. szeptember 8 - 10 között kerül megrendezésre ezen kongresszus, melyre 2016. április 30-ig várjuk az absztraktokat.

Tovább >>
„Ha lépsz, lépj itthon!”

Az állásbörze rovat 30 napos elévüléssel tartalmazza a beküldött, aktuális állásajánlatokat. 

Tovább >>
Hamarosan megjelenik a Hivatásunk Magazin

Áprilisban jelenik meg a HIVATÁSUNK magazin legújabb száma.

Tovább >>
2016. év első Nővér újság tartalmi ajánlója

Olvasson bele Ön is a Nővér újság tartalmába!

Tovább >>
Egészségügyi jogi oktatás szakdolgozók részére

A betegellátás sikerének fontos feltétele a szakdolgozók körültekintő, gondos, szakszerű, magas színvonalú munkája is. Nem nélkülözhető az egészségügyi jogi ismeretek oktatásának kiterjesztése a szakdolgozók részére is. A tanfolyam egynapos, 8 óra időtartamú, sikeres tesztvizsgát követően 16 pontra akkreditálták. 

Tovább >>
EEKH hírek
Szakdolgozói Könyvtársorozat megvásárlása féláron!

A nagy érdeklődésre való tekintettel, a kiadó meghosszabbítja akcióját! A teljes sorozat megvásárlása esetén 50%-os, darabonkénti megvásárlás esetén 20% kedvezményt adunk! További információ elérhető itt.
 

Tovább >>
Komárom-Esztergom
Kötelező szakmacsoportos továbbképzések 2016-ban

A Kamara a továbbképzések szervezéséről a SZAFTEX 2 rendszeren keresztül értesül, illetve a szervezők által megküldött információ alapján kapja meg a tájékoztatást, melyet ezúton szeretnénk megosztani tagjainkkal. 


Tovább >>
Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara
További információkat olvashat a MESZK honlapján.
Kövesd a MESZK-et a facebook -on is!

Adatvédelmi nyilatkozat: Ezt a levelet a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) tagjai kapják, akik hozzájárultak, hogy címükre a MESZK információkat juttasson el. Az adatkezelésre elsősorban a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény rendelkezései az irányadóak.

Tovább  Amennyiben le kíván iratkozni hírlevelünkről, kérjük kattintson ide!