meszk.hu
Amennyiben hírlevelünk nem jelenik meg helyesen, kérjük kattintson ide!
meszk.hu
2016. május

Tisztelt Kamarai Tagtársam!

Májusban folytatódtak az ágazati sztrájktárgyalás keretében az egészségügyi szakdolgozókat érintő bértárgyalások a kormányzat és az egészségügyi államtitkárság vezetőivel. Az elmúlt hetekben, hónapokban folyamatosan beszámoltunk a kamara által képviselt álláspontról, valamint az egyeztetés állásáról. Ezt tesszük jelen anyagunkban is.

Mind jobban látszik a májusban megjelent kormányzati és szakértői kinyilatkozásokból, hogy a Kamara eredeti célkitűzései célba érhetnek. Eredeti céljaink, hogy már 2016-ban kezdődjön el a bérrendezés, megvalósulni látszik!

A kialakítandó megállapodás jelentőségét az is mutatja, hogy az egyeztetések során az ágazati reprezentatív szakszervezetek mellett, az egészségügyben működő szakmai köztestületek, mint stratégiai partnerek, eddig nem látható egységben, a problémák közös megfogalmazásában és a javaslatok kialakításában közel azonos módon foglaltak állást.

A bérrendezés és bérfelzárkóztatás kihirdetése még a költségvetési vita és parlamenti szavazás előtt várható. Az ügy fontosságára való tekintettel Kamaránk rendkívüli hírlevélben kívánja a végső megállapodásról tagtársait tájékoztatni.

Hírlevelünkhöz jó olvasást kívánok!

Üdvözlettel:

Dr. Balogh Zoltán, elnök

kamarai hírek
Jelentős előremozdulás az egészségügyi dolgozók bértárgyalásán

Ismét tárgyalóasztalhoz ültek az ágazati sztrájktárgyalók és folytatódtak az egyeztetések az egészségügyi szakdolgozók és orvosok bérrendezéséről.

Tovább >>
Leggyakoribb munkajogi esetek: illetménypótlék, szabadság/táppénz

Az elmúlt időszakban a tagtársainktól érkezett kérdések, és az azokra adott válaszok a szakdolgozók széles rétegeit érinthetik, ezért újonnan induló rovatunkban segítségképpen ezek közül néhányat közreadunk.

Tovább >>
Véleményezésünk 2016. május hónapban
Tovább >>
2016. május havi média megjelenések a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamaráról

Média megjelenések 2016 május hónapban.

Tovább >>
Kiemelt interjú: Többlépcsős bérrendezést terveznek az egészségügyben

A Hír TV Magyarország Élőben műsorában, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke, Dr. Balogh Zoltán beszélt a többlépcsős béremelésről, az egészségügyi ágazat bértárgyalások folyamatáról.  

Tovább >>
Kiemelt interjú: Tömegesen vándorolnak ki az ápolók

A TV2 Tények Extra műsorában, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke, Dr. Balogh Zoltán fejtette ki álláspontját a külföldi munkavállalással kapcsolatban. A  teljes interjút vágatlanul itt hallgathatja meg!

Tovább >>
Tájékoztató a 2016. évi kötelező szakmacsoportos továbbképzésekről

A Kamara a továbbképzések szervezéséről a SZAFTEX 2 rendszeren keresztül értesül, illetve a szervezők által megküldött információ alapján kapja meg a tájékoztatást, melyet ezúton szeretnénk megosztani tagjainkkal.

Tovább >>
2016-ban elérhető E-továbbképzések

Jelenleg elérhető e-továbbképzési kurzusok:  Fókuszban a beteg II., Fókuszban a beteg, Egészségvédelem, rehabilitáció természetesen.

Tovább >>
A természetgyógyászat lehetőségei az egészségügyben

A MESZK  Természetgyógyászati Szakmai Tagozata, a MESZK Budapesti Területi Szervezet közreműködésével rendezi meg ezen továbbképzését 2016. június 16-án. Jelentkezési határidő: 2016. június 10.

 

Tovább >>
MESZK III. Szakdolgozói Tudományos Kongresszus, Siófok

Idén harmadik alkalommal 2016. szeptember 8 - 10 között kerül megrendezésre ezen kongresszus, melyre várjuk kamarai tagok jelentkezését!

Tovább >>
„Ha lépsz, lépj itthon!”

Az állásbörze rovat 30 napos elévüléssel tartalmazza a beküldött, aktuális állásajánlatokat. 

Tovább >>
Olvasson bele Ön is a Hivatásunk Magazinba!

2016. áprilisában jelent meg a Hivatásunk magazin első száma. Bővebb információ, megrendelés: honlapunkon keresztül.

Tovább >>
Rendelje meg Ön is a Nővér folyóiratot!

Megjelent a Nővér tudományos folyóirat, melyre előfizethet honlapunkon keresztül.

Tovább >>
EEKH hírek
Könyvvásár MESZK tagok részére

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a SpringMed Kiadó gondozásában megjelent betegtájékoztatókból, szakdolgozói könyvekből és orvosi szakkönyvekből 2016.06.01-08.30-ig az alábbi kiadványokat nagy kedvezménnyel lehet megvásárolni. 

Tovább >>
Biztosítási kisokos

Avagy gyakran ismételt kérdések az MKB Biztosítással kapcsolatban, mely minden egyes kamarai tagunk rendelkezésére áll. 

Tovább >>
Somogy
Ápolók nemzetközi Napja Somogy megyében

A Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház - a hagyományokhoz híven - 2016. május 12-én az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából ünnepséget rendezett. 


Tovább >>
Beszámoló a Somogy megyei területi szakmai versenyről

2016. május 21-én idén már VII. alkalommal szervezte meg a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Somogy megyei Területi Szervezete területi szakmai versenyét, melynek ezúttal is a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház adott otthont.


Tovább >>
Média megjelenések a Somogy Megyei Területi Szervezetről májusban
Tovább >>
Somogy megyei kötelező szakmacsoportos képzések

A 2016. évben a PTE-ETK és más akkreditált képzőintézmény az alábbi szakmacsoportokban szervez kötelező szakmacsoportos továbbképzéseket. Jelentkezés és további információ: a zöld, vastag betűvel kiemelt szakmacsoportra kattintva! A pontos kezdés és részletes program a linkekről letölthető szórólapokon található.


Tovább >>
Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara
További információkat olvashat a MESZK honlapján.
Kövesd a MESZK-et a facebook -on is!

Adatvédelmi nyilatkozat: Ezt a levelet a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) tagjai kapják, akik hozzájárultak, hogy címükre a MESZK információkat juttasson el. Az adatkezelésre elsősorban a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény rendelkezései az irányadóak.

Tovább  Amennyiben le kíván iratkozni hírlevelünkről, kérjük kattintson ide!