meszk.hu
Amennyiben hírlevelünk nem jelenik meg helyesen, kérjük kattintson ide!
meszk.hu
Rendkívüli hírlevél

Tisztelt Kamarai Tagtársam!

Örömmel tájékoztatjuk, hogy hosszú hónapok egyeztetése után megszületett a megállapodás a szakdolgozói bérek rendezése és a bérfelzárkóztató program elindítása ügyében!

Tájékoztatjuk, hogy a jelen megállapodás az Állami Egészségügyi Ellátó Központ, valamint az Egyetemek és a Minisztérium által működtetett országos intézetek, szolgálatok által foglalkoztatott közel 76 ezer szakdolgozó kollégánkra vonatkozik.

Megállapodásunk alapján megszületett az új egészségügyi szakdolgozói bértábla, mely egyszer rendezte a jelenlegi még hatályos bértáblában tapasztalható „bér összecsúszásokat”, és már ebben az évben átlagosan 26,5%-os alapilletmény emelkedést eredményez. Megállapodásunk szerint az új bértábla 2016. szeptember 1-től kerül bevezetésre. Ezt követően 2017 novemberétől 12 %-os, majd az ezt követő két esztendőben további 8-8%-os alapilletmény bevezetés kerül elfogadásra.

Ugyancsak fontos, hogy a szakdolgozók ezen bérfelzárkóztató program keretében megvalósuló béremelését nem lehet a munkáltatói döntésen alapuló illetmények terhére végrehajtani.

A kamara továbbra is kiáll az egészségügyi alap- és járóbeteg ellátásban foglakoztatott azon munkavállalók érdekei mellett, akikre a Munkatörvénykönyv passzusai vonatkoznak. A tárgyalások nem fejeződnek be, az Ágazati Kollektív Szerződés további pontjainak tárgyalása folytatódik, amely lehetőséget ad arra, hogy a jelenleg hátrányosan érintett kollégák is garanciális biztosítékot kapjanak a helyzetük javítása érdekében.

Kiemelt feladatunk, hogy az alapellátási rendszerben még ebben az évben megjelenő többletforrások elosztása során, mind a védőnők, mind pedig a körzeti ápolók bérrendezése hasonló módon lehetőleg szeptember 1-től történjen, mint az állami alkalmazottaknál.

A bevezetésre kerülő bértáblát az egészségügyért felelős államtitkárság általi ellenjegyzést követően adjuk közre.

Üdvözlettel:

Országos Elnökség

Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara
További információkat olvashat a MESZK honlapján.
Kövesd a MESZK-et a facebook -on is!

Adatvédelmi nyilatkozat: Ezt a levelet a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) tagjai kapják, akik hozzájárultak, hogy címükre a MESZK információkat juttasson el. Az adatkezelésre elsősorban a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény rendelkezései az irányadóak.

Tovább  Amennyiben le kíván iratkozni hírlevelünkről, kérjük kattintson ide!