meszk.hu
Amennyiben hírlevelünk nem jelenik meg helyesen, kérjük kattintson ide!
meszk.hu
2016. június

Tisztelt Kamarai Tagtársam!

Hosszú hónapokon át tartó egyeztetés végére került pont júniusban. A kormányzat az ágazati sztrájktárgyalás keretében a reprezentatív szakszervezetekkel (MSZ EDDSZ, MÖSZ) és az egészségügyben működő szakmai kamarákkal (MESZK, MOK, MGYK) folytatott egyeztetések eredményesen zárultak le. Balog Zoltán az emberi erőforrás miniszter, valamint Dr. Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár az ágazati sztrájktárgyalásban közreműködő felekkel június 10-én közösen tartott sajtótájékoztató keretében jelentették be az egészségügyben foglalkoztatott orvosok és szakdolgozók béremelésével kapcsolatos kormányzati elképzeléseket.

Az alapellátásban foglalkoztatott társaink érdekében tovább folytattuk szakértői szintű egyeztetéseinket annak érdekében, hogy az e területen foglalkoztatott munkatársak is érezzék, ők is az egészségügyi szakdolgozói társadalom részei, őket is megbecsülik.

Dr. Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár június 16-án a területei szervezettekkel és a szakmai tagozatokkal kibővített országos elnökségi ülés vendége volt. Itt lehetőségünk volt a béremelés és a bérrendezés folyamatának kérdései mellett az ágazatban zajló és tervezett változtatásokról is egyeztetnünk.

A június 24-én megtartott kormányülésen véglegesítésre kerültek a korábbi tervezetek, mely alapján örömmel tájékoztatom, hogy kihirdethetővé vált a 2016. szeptember 1-től bevezetendő új szakdolgozói bértábla, melyet hírlevelünkben közreadunk.

Ugyancsak előrelépés történt az alapellátásban foglalkoztatottak helyzetének javítása érdekében, körvonalazódik az az elképzelés, melynek keretében pluszfinanszírozást kap a háziorvosi ellátás mellett a védőnői és a fogorvosi ellátás is. Ennek technikai megoldásáról még az egyeztetések zajlanak. Ugyancsak tovább folytatódik az ágazati kollektív szerződés további fejezeteinek egyeztetése. Kiállunk a szociális ágazatban foglalkoztatott egészségügyi tevékenységet folytató kollégáink helyzetének javítása érdekében is!

Egy évvel ezelőtt sokkal kilátástalanabb helyzetben vártuk július 1-ét. Tavaly ötezer szakdolgozó mondta együtt azt az esküt a nemzet főterén, ami rávilágított arra, hogy miben más a mi hivatásunk. Akkori reménykedésünk nem volt alaptalan. A döntéshozók az elmúlt év során számos alkalommal említették fel gondolatainkat, melyet a megmozdulásaink alkalmával, majd ezt követő szakmai egyeztetéseken, ágazati tárgyalásokon hangoztattunk.

Köztestületünk következetesen kiállt a szakdolgozói kar élet- és munkakörülményeink javítása érdekében alakult együttműködési szövetségben. Csak következetes tárgyalások útján lehetett elérni együtt minazon eredményt, melynek egy részét már hírlevelünkben is közreadunk.

Továbbra is kiállunk magunkért, s „közös kiáltással” hívjuk fel a döntéshozók és a társadalom figyelmét arra, hogy szakdolgozók nélkül nem lehet egészségügyet jól működtetni. A magyar szakdolgozó ne eszköz, hanem továbbra is cél legyen!

A közelgő Semmelweis napon alkalmából a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Országos Szervezete tisztelettel köszöni az Ön munkáját és helytállását, melyet a hazai egészségügyi ellátás érdekében végzett! Az idei Semmelweis nap végre valódi ünnep lehet sok tízezer társunk számára.

Dr. Balogh Zoltán

elnök

kamarai hírek
Tájékoztató a 2016. szeptember 1-től bevezetendő egészségügyi bérfejlesztési intézkedésekről

Örömmel tájékoztatjuk kamarai tagjainkat, hogy kihirdethetővé vált a 2016. szeptember 1-től bevezetendő új szakdolgozói bértábla.

Tovább >>
Leggyakoribb munkajogi esetek: Próbaidő alatti felmondás szabályai/ gyógytornászok munkaideje

Az elmúlt időszakban a tagtársainktól érkezett kérdések, és az azokra adott válaszok a szakdolgozók széles rétegeit érinthetik, ezért újonnan induló rovatunkban segítségképpen ezek közül néhányat közreadunk.

Tovább >>
Véleményezésünk 2016. június hónapban
Tovább >>
2016. június havi média megjelenések a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamaráról

Média megjelenések 2016 június hónapban.

Tovább >>
Kiemelt interjú: Jelentős béremelés az egészségügyben

Már idén jelentősen emelkedik a szakorvosok, a szakgyógyszerészek és a szakdolgozók alapbére - jelentette be Balog Zoltán.

Tovább >>
Kamarai Díjak pályázati felhívásai

Elérhető honlapunkon a Kamara által alapított MESZK-ért, Tagozat-ért,  az Év Kiváló Szakdolgozója, az Év Kiváló Szakdolgozói Közössége, valamint az Év Elhivatott Fiatal Szakdolgozója Díjak pályázati felhívásai. Pályázati határidő: 2016. október 15.

Tovább >>
Tájékoztató a 2016. évi kötelező szakmacsoportos továbbképzésekről

A Kamara a továbbképzések szervezéséről a SZAFTEX 2 rendszeren keresztül értesül, illetve a szervezők által megküldött információ alapján kapja meg a tájékoztatást, melyet ezúton szeretnénk megosztani tagjainkkal.

Tovább >>
2016-ban elérhető E-továbbképzések

Elérhető e-továbbképzésünk: Fókuszban a beteg II., az Egészségvédelem, rehabilitáció természetesen. Felhívjuk a figyelmét, hogy 2016. augusztus 1-től indul az "Újraélesztés korhatárok nélkül" című új e-továbbképzésünk, mely valamennyi szakmacsoport számára nyújt pontszerzési lehetőséget.

Tovább >>
MDOSZ Jubileumi Szakmai Konferencia

2016. június 4-én ünnepelte az MDOSZ fennállásuk 25. éves születésnapját, melynek beszámolóját itt olvashatják.

Tovább >>
„Ha lépsz, lépj itthon!”

Az állásbörze rovat 30 napos elévüléssel tartalmazza a beküldött, aktuális állásajánlatokat. 

Tovább >>
Olvasson bele Ön is a most megjelent Hivatásunk Magazinba!

Megjelent a Hivatásunk Magazin 2. lapszáma, melybe itt olvashat bele!

Tovább >>
Olvasson bele a Nővér folyóirat most megjelent lapszámába!

Megjelent a Nővér folyóirat 3. lapszáma, melybe itt olvashat bele!

Tovább >>
EEKH hírek
Könyvvásár MESZK tagok részére

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a SpringMed Kiadó gondozásában megjelent betegtájékoztatókból, szakdolgozói könyvekből és orvosi szakkönyvekből 2016.06.01-08.30-ig az alábbi kiadványokat nagy kedvezménnyel lehet megvásárolni. 

Tovább >>
Biztosítási kisokos

Avagy gyakran ismételt kérdések az MKB Biztosítással kapcsolatban, mely minden egyes kamarai tagunk rendelkezésére áll. 

Tovább >>
Komárom-Esztergom
Szűrőkamion Komárom-Esztergomban

2016-ban is folytatódik Magyarország legnagyobb humanitárius átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja, 63 szakmai szervezet összefogásával Európai Uniós irányelvek alapján. Már elérhetőek az augusztusi helyszínek és időpontok. 


Tovább >>
Podiáter szakirányú továbbképzés indul a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán

A szakirányú továbbképzésről bővebb információt az alábbiakban olvashat. Jelentkezési határidő: 2016. augusztus 31.

 


Tovább >>
Kötelező szakmacsoportos továbbképzések 2016-ban

A Kamara a továbbképzések szervezéséről a SZAFTEX 2 rendszeren keresztül értesül, illetve a szervezők által megküldött információ alapján kapja meg a tájékoztatást, melyet ezúton szeretnénk megosztani tagjainkkal. 


Tovább >>
Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara
További információkat olvashat a MESZK honlapján.
Kövesd a MESZK-et a facebook -on is!

Adatvédelmi nyilatkozat: Ezt a levelet a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) tagjai kapják, akik hozzájárultak, hogy címükre a MESZK információkat juttasson el. Az adatkezelésre elsősorban a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény rendelkezései az irányadóak.

Tovább  Amennyiben le kíván iratkozni hírlevelünkről, kérjük kattintson ide!