meszk.hu
Amennyiben hírlevelünk nem jelenik meg helyesen, kérjük kattintson ide!
meszk.hu
2016. augusztus

Tisztelt Kamarai Tagtársam!

Közel másfél év telt el azóta, hogy a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara megállapodott az egészségügyi ágazatban foglalkoztatottak helyzetének javítását célzó kormányzati intézkedések meghozatala érdekében. Az elmúlt hetekben megjelent kormányrendeletek bizonyítható módon jelenítik meg azokat a garanciákat, melyek a tárgyalások eredményességét mutatják. Az elmúlt másfél év bebizonyította, hogy csak közös összefogással, közös szakmapolitizálással, egymás munkáját kiegészítve lehet eredményeket elérni. Bízom benne, hogy a megkezdett utat a következő hetekben tovább tudjuk folytatni az ágazat vezetésével, annak érdekében, hogy az ágazati kollektív szerződés teljes terjedelmében mihamarabb elfogadásra és aláírásra kerülhessen. Ez jelenthetné azt a további garanciát, mely az egészségügyi ágazatban foglalkoztatott szakdolgozók helyzetét kiszámítható, tervezhető és szektor semleges módon javíthatnák. Ugyancsak bízom benne, hogy tagságunk felismeri és elismeri azon szervezeteket és vezetőit, akik érdemében tudták befolyásolni a jogalkotókat, a szakmai és a politikai döntéshozókat!

Az elmúlt hetek eseményeiről és a köztestület közeljövőben megrendezésre kerülő programjairól hírlevelünkben olvashat!

Dr. Balogh Zoltán
elnök

kamarai hírek
Kormányrendeletben foglalt béremelés

Hosszú közdelem és harc után örömmel jelentjük, hogy megjelent a Kormányrendelet 2016. szeptember 1-től bevezetendő egészségügyi szakdolgozói bérrendezésről, melynek kivonatát az alábbiakban olvashatja.

Tovább >>
Leggyakoribb munkajogi esetek: Minimálbér, garantált bérminimum

Az elmúlt időszakban a tagtársainktól érkezett kérdések, és az azokra adott válaszok a szakdolgozók széles rétegeit érinthetik, ezért újonnan induló rovatunkban segítségképpen ezek közül néhányat közreadunk.

Tovább >>
Beszámoló a MESZK III. Szakdolgozói Tudományos Kongresszusról

A MESZK Országos Szervezete 2016. szeptember 8-10. között harmadik alkalommal rendezte meg tudományos kongresszusát Siófokon a Hotel Azúr Szállodában közel 900 fő részvételével.

Tovább >>
MESZK Szakmai Díj kitüntetettjei

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara 10 éve alapította a MESZK Szakmai Díj kitüntetést. Az idei évben 21 fő részére adta át az elismerést.

Tovább >>
Kamarai Díjak pályázati felhívásai

Elérhető honlapunkon a Kamara által alapított MESZK-ért, Tagozat-ért,  az Év Kiváló Szakdolgozója, az Év Kiváló Szakdolgozói Közössége, valamint az Év Elhivatott Fiatal Szakdolgozója Díjak pályázati felhívásai. Pályázati határidő: 2016. október 15.

Tovább >>
Véleményezésünk 2016. augusztus hónapban
Tovább >>
2016. augusztus havi média megjelenések a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamaráról

Média megjelenések 2016 augusztus hónapban.

Tovább >>
Kiemelt interjú: Hosszantartó Béremelésre számítanak

Igazi, hosszan tartó béremelésre számíthatnak az egészségügyi szakdolgozók - mondta az egészségügyért felelős államtitkár Siófokon, egy Tudományos Kongresszuson. A dolgozók már októberben magasabb fizetést kapnak, ez pedig a következő években folytatódik. A szakemberek az ágazatot sújtó elvándorlás csökkenését várják a bérfejlesztési programtól. 

Tovább >>
Pszichiátriai Ápolók VI. Nemzetközi Konferenciája

2016. október 13-án a Visegrádi Négyek országainak részvételével kerül megszervezésre Budapesten ezen pontértékkel bíró továbbképzés. Jelentkezési határidő: 2016. október 5.

Tovább >>
Tagozati Napok

2016. október 14-15-én a MESZK Országos Szervezete a Szakmai Tagozatokkal közösen szakmai napot szervez, melynek mindkét napja önálló pontértékkel bír. Jelentkezési határidő: 2016. október 5.

Tovább >>
VII. Foglalkozás - egészségügyi Ápolói Továbbképző Nap

2016. október 15-én a NAV Képzési, Egészségügyi és Kultúrális Intézete és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara közösen szervezi meg ezen továbbképzését. Jelentkezési határidő: 2016. október 10.

Tovább >>
A szociális ellátórendszer változásai, aktuális kérdései - Szakmai Továbbképzés

2016. november 16-án a MESZK Országos Szociális Szakmai Tagozata egynapos (pontszerző) konferenciát szervez egészségügyi és szociális területen dolgozók számára.

Tovább >>
Pályázzon Ön is vizsgabizottsági tagnak!

A Kamara Oktatási, Továbbképzési és Tudományos Bizottsága a vizsgabizottsági tagsági tevékenység végzésére várja mindazon kamarai tagok jelentkezését, akik szeretnének a szakmai vizsgákon vizsgabizottsági tag funkciót betölteni a MESZK delegálásában.

Tovább >>
2016-ban elérhető E-továbbképzések

Jelenleg elérhető e-továbbképzéseink: Fókuszban a beteg II., Egészségvédelem, rehabilitáció természetesen, "Újraélesztés korhatárok nélkül".

Tovább >>
Kötelező szakmacsoportos továbbképzések 2016-ban

A Kamara a továbbképzések szervezéséről a SZAFTEX 2 rendszeren keresztül értesül, illetve a szervezők által megküldött információ alapján kapja meg a tájékoztatást, melyet ezúton szeretnénk megosztani tagjainkkal.

Tovább >>
Egészségügyi jogi oktatás szakdolgozók részére

Ne csak azt gondoljuk végig, hogy mi baja a betegnek, hanem azt is, hogy milyen következményei lehetnek a munkájukkal összefüggő kellő jogi ismeretek hiányának. A Hungaromed-Group Kft. által szervezett szabadon választható továbbképzés tanfolyam keretein belül ad lehetőséget a fenti ismeretek bővítésére szakdolgozók számára. További információkért kattintson!

Tovább >>
Forgalmazók az Egészségért Szövetség XVI. Kongresszusa

A Forgalmazók az Egészségért Szövetség  2016. szeptember 16-18. között továbbképzést szervez egészségügyi szakdolgozók, szociális szakmákban dolgozó ápolók és gondozók részére az Eger Park Hotelben.

Tovább >>
„Ha lépsz, lépj itthon!”

Az állásbörze rovat 30 napos elévüléssel tartalmazza a beküldött, aktuális állásajánlatokat. 

Tovább >>
Olvasson bele Ön is a most megjelent Hivatásunk Magazinba!

Megjelent a Hivatásunk Magazin 3. lapszáma, melybe itt olvashat bele!

Tovább >>
Olvasson bele a Nővér folyóirat most megjelent lapszámába!

Megjelent a Nővér folyóirat 4. lapszáma, melybe itt olvashat bele!

Tovább >>
EEKH hírek
Vodafone kedvezmények

Értesítjük tagjainkat, hogy 2016. szeptember 1-jétől a Vodafone Magyarország Zrt.-vel új tagi flotta szerződést kötöttünk. A részletes tájékoztatót a mellékletben találja.

Tovább >>
Könyvvásár MESZK tagok részére

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a SpringMed Kiadó gondozásában megjelent betegtájékoztatókból, szakdolgozói könyvekből és orvosi szakkönyvekből 2016.06.01 és 09.30. között az alábbi kiadványokat nagy kedvezménnyel lehet megvásárolni.

Tovább >>
Biztosítási kisokos

Avagy gyakran ismételt kérdések az MKB Biztosítással kapcsolatban, mely minden egyes kamarai tagunk rendelkezésére áll.

Tovább >>
Nógrád
Kötelező szakmacsoportos továbbképzések 2016-ban

A Kamara a továbbképzések szervezéséről a SZAFTEX 2 rendszeren keresztül értesül, illetve a szervezők által megküldött információ alapján kapja meg a tájékoztatást, melyet ezúton szeretnénk megosztani tagjainkkal.


Tovább >>
Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara
További információkat olvashat a MESZK honlapján.
Kövesd a MESZK-et a facebook -on is!

Adatvédelmi nyilatkozat: Ezt a levelet a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) tagjai kapják, akik hozzájárultak, hogy címükre a MESZK információkat juttasson el. Az adatkezelésre elsősorban a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény rendelkezései az irányadóak.

Tovább  Amennyiben le kíván iratkozni hírlevelünkről, kérjük kattintson ide!