meszk.hu
Amennyiben hírlevelünk nem jelenik meg helyesen, kérjük kattintson ide!
meszk.hu
2016. április

Tisztelt Kamarai Tagtársam!

Áprilisban folytatódtak az ágazati sztrájktárgyalás keretében az egészségügyi szakdolgozókat érintő bértárgyalások a kormányzat és az egészségügyi államtitkárság vezetőivel. Az elmúlt hetekben, hónapokban a kamara által képviselt álláspontról, valamint az egyeztetés állásáról folyamatosan beszámoltunk korábbi hírleveleinkben, valamint honlapunkon.

Ezt tesszük jelen anyagunkban is. Az elmúlt hónap fordulatot hozott az egészségügyben foglalkoztatott szakdolgozók számára, és egy régóta óhajtott bérfelzárkóztatási koncepció  - kormányzat által is támogatott - kidolgozása kezdődött meg.

Oly mértében küzd ágazatunk szakdolgozó kollégáink hiányával, hogy az már elviselhetetlen terheket ró az ellátásban foglalkoztatottak számára.

A kialakítandó megállapodás jelentőségét az is mutatja, hogy az egyeztetések során az ágazati reprezentatív szakszervezetek mellett, az egészségügyben működő szakmai köztestületek, mint stratégiai partnerek, eddig nem látható egységben, a problémák közös megfogalmazásában és közvetítésében közel azonos módon foglaltak állást. Eredeti céljaink, hogy már 2016-ban kezdődjön el a bérrendezés, megvalósulni látszik! A bevezetés idejével és a felzárkóztatás ütemével, mértékével kapcsolatos egyeztetések fontos állomásához értünk el május elején.

Bízom benne, hogy szakképzés megújítása, valamint az egészségtudományi képzések fejlesztése mellett a szakdolgozóknak biztos megélhetést, a pályaválasztóknak kiszámítható jövőkéképet fognak nyújtani a már bevezetett és bevezetésre váró kormányzati intézkedések. A szakdolgozói kar a továbbiakban is abban érdekelt, hogy kormányzati ciklusokon átívelve gondolkozzanak a szakdolgozókon, valamint, hogy a szakdolgozó ne eszköz, hanem cél legyen! A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara mindent megtesz annak érdekében, hogy továbbiakban is tárgyalóasztal mellett hatékonyan és eredményesen képviselje tagságunk érdekeit!

Hírlevelünkhöz jó olvasást kívánok!

Üdvözlettel:

Dr. Balogh Zoltán, elnök

kamarai hírek
Nagyon közel a megegyezés az ágazati béremelésről

Nagyon közel van a megegyezés az egészségügyi ágazatban dolgozók béremeléséről, akár már egy-két héten belül lezárulhatnak a tárgyalások - mondta Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár, az érdekvédők és a szakállamtitkárság közötti egyeztetés után.

Tovább >>
Leggyakoribb munkajogi esetek: műköröm, jubileumi jutalom

Az elmúlt időszakban a tagtársainktól érkezett kérdések, és az azokra adott válaszok a szakdolgozók széles rétegeit érinthetik, ezért újonnan induló rovatunkban segítségképpen ezek közül néhányat közreadunk.

Tovább >>
2016. április havi média megjelenések a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamaráról

Média megjelenések 2016 április hónapban.

Tovább >>
Kiemelt interjú: Folytatódnak a tárgyalások az egészségügyi dolgozók béremelésének mértékéről

 Az érdekképviseletek követelése és az államtitkárság ajánlata más számítások alapján készült, ezeket fogják egyeztetni. A stúdióban a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke, Balogh Zoltán mondta el álláspontját.

Tovább >>
Kimelt interjú: 20 százalékkal nőhet a szakdolgozók fizetése

Még idén emelhetik az egészségügyben dolgozók fizetését. A témában megszólal Dr. Ónodi Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár, Dr. Balogh Zoltán, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke, valamint Babonits Tamásné a kamara általános alelnöke.

 

Tovább >>
Tájékoztató a 2016. évi kötelező szakmacsoportos továbbképzésekről

A Kamara a továbbképzések szervezéséről a SZAFTEX 2 rendszeren keresztül értesül, illetve a szervezők által megküldött információ alapján kapja meg a tájékoztatást, melyet ezúton szeretnénk megosztani tagjainkkal.

Tovább >>
2016-ban elérhető E-továbbképzések

Jelenleg elérhető e-továbbképzési kurzusok:  Fókuszban a beteg II., Fókuszban a beteg, Egészségvédelem, rehabilitáció természetesen.

Tovább >>
"Mentsük meg az egészségügy dolgozóit a stressztől" szakmai továbbképzés Veszprémben

A MESZK Veszprém Megyei Területi Szervezet 2016. május 19-én Veszprémben szervezi meg ezen továbképzését. Jelentkezési határidő: 2016. május 4. 

Tovább >>
A természetgyógyászat lehetőségei az egészségügyben

A MESZK  Természetgyógyászati Szakmai Tagozata, a MESZK Budapesti Területi Szervezet közreműködésével rendezi meg ezen továbbképzését 2016. június 16-án. Jelentkezési határidő: 2016. június 10.

 

Tovább >>
MESZK III. Szakdolgozói Tudományos Kongresszus, Siófok

Idén harmadik alkalommal 2016. szeptember 8 - 10 között kerül megrendezésre ezen kongresszus, melyre az absztrakt benyújtási határidőt 2016. május 15-ig meghosszabbítjuk, valamint 2016. május 2 - tól megnyitjuk a jelentkezési felületet is. 

Tovább >>
„Ha lépsz, lépj itthon!”

Az állásbörze rovat 30 napos elévüléssel tartalmazza a beküldött, aktuális állásajánlatokat. 

Tovább >>
Olvasson bele Ön is a most megjelent Hivatásunk Magazinba!

2016. áprilisában jelent meg a Hivatásunk magazin első száma. Bővebb információ, megrendelés: honlapunkon keresztül.

Tovább >>
Olvasson bele Ön is a most megjelent Nővér folyóiratba!

Megjelent a Nővér tudományos folyóirat, melyre előfizethet honlapunkon keresztül.

Tovább >>
A fájdalom, agitáció és delírium menedzselése intenzív osztályon

Az Orion Pharma Kft. 2015-ben pályázatot hirdetett nővérek számára, mely nyertesének pályázati anyagát szeretnénk megosztani kamarai tagjainkkal.

Tovább >>
EEKH hírek
Könyvvásár MESZK tagok részére

Az ajánlott kiadványok közül válasszon kettőt és ajándékba kapja Dr. Tamási László: Oszteoporózis c. könyvét!

Tovább >>
Biztosítási kisokos

Avagy gyakran ismételt kérdések az MKB Biztosítással kapcsolatban, mely minden egyes kamarai tagunk rendelkezésére áll. 

Tovább >>
Győr-Moson-Sopron
Szűrőkamion Győr-Moson-Sopron megyében májusban

2016-ban is folytatódik Magyarország legnagyobb humanitárius átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja, 63 szakmai szervezet összefogásával Európai Uniós irányelvek alapján. Már elérhetőek a májusi helyszínek és időpontok. 

 

 


Tovább >>
Kötelező szakmacsoportos továbbképzések 2016-ban

A Kamara a továbbképzések szervezéséről a SZAFTEX 2 rendszeren keresztül értesül, illetve a szervezők által megküldött információ alapján kapja meg a tájékoztatást, melyet ezúton szeretnénk megosztani tagjainkkal. 


Tovább >>
Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara
További információkat olvashat a MESZK honlapján.
Kövesd a MESZK-et a facebook -on is!

Adatvédelmi nyilatkozat: Ezt a levelet a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) tagjai kapják, akik hozzájárultak, hogy címükre a MESZK információkat juttasson el. Az adatkezelésre elsősorban a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény rendelkezései az irányadóak.

Tovább  Amennyiben le kíván iratkozni hírlevelünkről, kérjük kattintson ide!