meszk.hu
Amennyiben hírlevelünk nem jelenik meg helyesen, kérjük kattintson ide!
meszk.hu
2015. szeptember

Tisztelt Kamarai Tagtársam!

Szeptemberben tovább folytatódtak az Ágazati Kollektív Szerződés kialakításával kapcsolatos szakmapolitikai és szakértői egyezetések. A tárgyalásokon az egészségügyi ágazat két reprezentatív szakszervezete az MSZ EDDSZ és a MÖSZ, valamint stratégiai partnerekként az egészségügyben működő szakmai kamarák a Magyar Egészségügyi Szakdolgozók Kamara, a Magyar Orvosi Kamara és a Magyar Gyógyszerészi Kamara vesznek részt. A folyamatról további részleteket hírlevelünkben talál.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara immár második alkalommal szervezte meg tudományos kongresszusát, melyen átadásra kerültek a MESZK Szakmai Díjai is. Az országos - 820 fő részvételével zajló - eseményen körünkben köszönthettünk az EMMI képviseletében Dr. Beneda Attila, az egészségügyért felelős helyettes államtitkárt, valamint Dr. Ónodi-Szűcs Zoltánt az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatóját. A háromnapos konferenciáról további részletes beszámolót hírlevelünkben olvashat.

Immár hatodik alkalommal szervezete meg Köztestületünk az egész országot megmozgató szakmai versenyét. Területi szinten közel 150 csapat versengett, akik közül a győztes megyei csapat jutott el az országos döntőbe. A versenyző kollégákat népes szurkolótábor kísérte.  Az eredményekről bővebben hírlevelünkben olvashatnak!

Hasznos olvasást, jó időtöltést kívánok!

 

Üdvözlettel:

Dr. Balogh Zoltán, elnök

 

kamarai hírek
Lépésről-lépésre halad az Ágazati Kollektív Szerződés egyeztetése

Folytatódnak a tárgyalások az Egészségügyért Felelős Államtitkárság és az ágazati reprezentatív szakszervezetek, valamint a szakmai kamarák között az Ágazati Kollektív Szerződésről. 

Tovább >>
Beszámoló a MESZK II. Szakdolgozói Tudományos Kongresszusról
Tovább >>
MESZK Szakmai Díjazottak 2015-ben
Tovább >>
Melyik csapat birtokolhatja „Az Ápolói Hivatás Mesterei 2015” címet?

Beszámoló az Országos Szakmai Versenyről

Tovább >>
Média megjelenések szeptemberben

Média megjelenések a Kamaráról szeptember és október hónapban.

Tovább >>
Kiemelt interjú: HÍR TV „Magyarország Élőben” műsora

Valóban hatszáz kórházi ápoló mond fel október elsején? Nyilatkozik Dr. Balogh Zoltán a MESZK elnöke.

Tovább >>
Véleményezések szeptember hónapban

MESZK Országos Szervezet által véleményezett anyagok 2015. szeptember

Tovább >>
Még néhány napig jelölhet: „Az Év Elhivatott Fiatal Szakdolgozója” díjra!

Olyan szakemberek nevezését várjuk, akik hivatásukat elkötelezetten művelik, vagy valamilyen konkrét tevékenység, kezdeményezés kapcsán lehetnek méltók e címre.

Tovább >>
2015-ben elérhető E-továbbképzések

Jelenleg a Fókuszban a beteg és az Egészségvédelem, rehabilitáció természetesen kurzusok érhetők el a kamarai e-Továbbképzés rendszerünkben.

Tovább >>
A XXI. század műtői ellátása – Szakmai Továbbképzés Szegeden

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Műtőszolgálat Szakmai Tagozata a Magyar Műtősasszisztensi Társulás közreműködésével rendezi meg Országos Roadshowját „A XXI. század műtői ellátása” címmel.

Tovább >>
Mentsük meg az Egészségügy dolgozóit a stressztől - Szakmai Továbbképzés

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara 2015. november 19-én, csütörtökön 10 órai kezdettel szervezi meg a „Mentsük meg az Egészségügy dolgozóit a stressztől” Szakmai Továbbképzést.

Tovább >>
V. Különleges Szakmai Nap a Nőnap jegyében – Felhívás előadás tartására

A MESZK Közösségi, foglalkozás-egészségügyi, otthoni és hospice szakápolási szakmai Tagozata V. Különleges Szakmai Nap a Nőnap jegyében c. rendezvényét előre láthatólag 2016. március 5–én rendezi meg.

Tovább >>
Tájékoztató az őszi kötelező szakmacsoportos továbbképzésekről

A Kamara a továbbképzések szervezéséről a SZAFTEX 2 rendszeren keresztül értesül, illetve a szervezők által megküldött információ alapján kapja meg a tájékoztatást, melyet ezúton szeretnénk megosztani tagjainkkal.

Tovább >>
„Ha lépsz, lépj itthon!” állásbörze rovat

A „Ha lépsz, lépj itthon!” jelmondattal létrehozott adatbázis 30 napos elévüléssel tartalmazza a beküldött, aktuális állásajánlatokat. Bízunk benne, hogy a jövőben a képzett és hivatásszerető magyar egészségügyi szakdolgozók közül egyre többen találnak hazai lehetőséget és megoldást céljaik megvalósításához!

Tovább >>
Szaftex E-learning

Ismerje meg Ön is a továbbképzési pontjait nyilvántartó SZAFTEX rendszer működését.

Tovább >>
EEKH hírek
Biztosítás kamarai tagok számára

Az MKB Életbiztosító Zrt. csoportos életbiztosításáról a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara tagjai részére.

Tovább >>
SpringMed „Kérdezz!Felelek!” sorozatra vonatkozó 50%-os akció
Tovább >>
Egyedi, FHB Bank kedvezmények egészségügyi szakdolgozók részére
Tovább >>
Dr. Schumacher Kft ajánlata: Minőség és innováció a higiéniában
Tovább >>
Szabolcs-Szatmár-Bereg
Tájékoztató az őszi kötelező szakmacsoportos továbbképzésekről

A Kamara a továbbképzések szervezéséről a SZAFTEX 2 rendszeren keresztül értesül, illetve a szervezők által megküldött információ alapján kapja meg a tájékoztatást, melyet ezúton szeretnénk megosztani tagjainkkal. 


Tovább >>
Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara
További információkat olvashat a MESZK honlapján.
Kövesd a MESZK-et a facebook -on is!

Adatvédelmi nyilatkozat: Ezt a levelet a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) tagjai kapják, akik hozzájárultak, hogy címükre a MESZK információkat juttasson el. Az adatkezelésre elsősorban a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény rendelkezései az irányadóak.

Tovább  Amennyiben le kíván iratkozni hírlevelünkről, kérjük kattintson ide!