meszk.hu
Amennyiben hírlevelünk nem jelenik meg helyesen, kérjük kattintson ide!
meszk.hu
2015. JANUÁR

Tisztelt Kamarai Tagtársam

Új Év, s új remények! Sokan vagyunk, akik bizakodással tekintünk 2015. évre. Ugyanakkor egyre nagyobb aggodalommal figyeljük az egészségügyi ágazatot érintő változásokra vonatkozó nyilatkozatokat, cáfolatokat, kiegészítéseket. Lesz-e helye és szerepe a szakdolgozónak a jövő egészségügyében? S ha lesz, akkor ezt megfelelően finanszírozzák? Lesz-e állásunk, vagy új terület felé nézünk? Aggódó kérdésekkel ostromolják országos és területi szervezeteink tisztségviselőit.

Az országos elnökség januárban megtartott elnökségi ülésén úgy határozott, hogy a korábbi évek példáját követve ismételten nagygyűlés szervezésébe fogunk. Választ kell kapnunk kérdéseinkre, annak érdekében, hogy a hivatásunkban vállalt szerepkörünknek – a betegek érdekében kifejtett tevékenységünkkel – megfeleljünk.

Hírlevelünkben közreadjuk az elmúlt napokban e témakörben írott és elmondott gondolatainkat. Várjuk észrevételeiket, javaslataikat, mellyel segíthetik szervezetünk hatékony működését!

Tájékoztatom, hogy a kamarai tagok baleset és életbiztosítási programja 2015. január 1-től megújult, melyről honlapunkon hamarosan tájékozódhatnak.

Hírlevelünkben számos olyan felhívást adunk közre, mely a közelgő tavaszi hónapokban tartandó kamarai rendezvényeinkre hívják fel figyelmét! Kiemelten ajánljuk figyelmében az idén immár második alkalommal megrendezésre kerülő MESZK Tudományos Szakdolgozói Kongresszus első felhívását. Várjuk előadással történő jelentkezését!

Hírlevelünkhöz hasznos időtöltést, jó olvasást kívánok!

Üdvözlettel:
Dr. Balogh Zoltán, elnök

kamarai hírek
A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara módosított Alapszabálya (2014. december 11-ei küldöttközgyűlés határozata alapján)


Tovább >>
2015-ös évre vonatkozó kamarai tagsággal kapcsolatos információk
Tovább >>
Kamarai Törvény változása (2015. január 1-jétől)


Tovább >>
Kiemelt interjú Dr. Balogh Zoltánnal, a MESZK elnökével


A MESZK elnökének nyilatkozata az ATV reggeli Start adásában. Téma: Nagy változások lesznek áprilistól az egészségügyben.

Tovább >>
Kiemelt interjú Babonits Tamásnéval, a MESZK fekvőbeteg-ellátási alelnökével


Az alelnök asszony nyilatkozata a TV2 reggeli Mokka adásában. Téma: Átszervezések az egészségügyben.

Tovább >>
Média megjelenések 2015 januárjában


A MESZK 2015. január havi média megjelenései.


Tovább >>
Véleményezések januárban

MESZK Országos Szervezet által véleményezett anyagok 2015. január.Tovább >>
2015-ben elérhető E-továbbképzés: „Fókuszban a beteg”

Szakmacsoportok: felnőtt ápolás és gondozás, gyermek ápolás és gondozás, sürgősségi ellátás, gyógyszertári ellátás, szülészeti ellátás, védőnői ellátás, dietetetika.Tovább >>
Kamarai Bál 2015

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Országos Szervezete szeretettel meghívja Önt 2015. február 21-én 19 óra kezdettel tartandó II. KAMARAI BÁLRA.Tovább >>
Szakmai Nap a nők jegyében


A MESZK Közösségi, foglalkozás-egészségügyi, otthoni és hospice szakápolási szakmai Tagozata III. Különleges Szakmai Nap a Nőnap jegyében c. rendezvényét előre láthatólag 2015. március 7–én rendezi meg.


Tovább >>
Radiológia Kvíz & Játék Radiográfusoknak III.
Tovább >>
VI. Foglalkozás-egészségügyi Ápolói Továbbképző nap


A MESZK Közösségi, foglalkozás-egészségügyi, otthoni és hospice szakápolási Szakmai Tagozata hagyományait folytatva VI. alkalommal szervezi meg továbbképző napját, „A krónikus megbetegedésben szenvedő munkavállalók megelőző gondozása” címmel.


Tovább >>
„A természetgyógyászat és a nyugati orvoslás összefogása” szakmai továbbképzés


Rendezi a Természetgyógyászati Szakmai Tagozat a MESZK Budapesti Területi Szervezet közreműködésével.Tovább >>
Egészségügyi Szakdolgozók Első Alapellátási Konferenciája


A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara és a Szegedi Tudományegyetem ÁOK Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ 2015.május 22-23-án, Szegeden első alkalommal, hagyományteremtő céllal szervez tudományos konferenciát az alapellátás területén alkalmazott egészségügyi szakdolgozók számára.Tovább >>
A Transzkulturális Ápolás Európai Egyesületének (ETNA) és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara közös nemzetközi konferenciája
Tovább >>
MESZK II. Szakdolgozói Tudományos Kongresszus
Tovább >>
Fizessen elő Ön is a Nővér folyóiratra!


MESZK területi hírek címen új rovatot indítunk a Hivatásunk magazinban, melybe várjuk a MESZK területi szervezetek felhívásait, helyi aktualitásait, rendezvényeiről szóló beszámolóit.


Tovább >>
Fizessen elő Ön is a Hivatásunk Magazinra!


A Hivatásunk magazin 2015-ben színesedő tartalommal várja olvasóit, többek között mostantól rendszeresen beszámolunk a szakma fiatal kiválóságairól.


Tovább >>
EEKH hírek
SpringMed kiadó újdonsága: A köszvény és a húgysavszintcsökkentés kézikönyve


A könyvben receptek és diétás tanácsok is találhatók, de ezen túl megismerkedhetünk a köszvény betegséggel és 135 kérdés és felelet segítségével a hétköznapok problémáira is válaszokat kapunk.


Tovább >>
Egyedi, FHB Bank kedvezmények egészségügyi szakdolgozók részére
Tovább >>
Hajdú-Bihar megyei hírek
Hajdú-Bihar megye - Február– Március kötelező szakmacsoportos továbbképzések


Az Ön megyéjében az alábbi kötelező szakmacsoportos továbbképzések programjairól nyújtunk szíves tájékoztatást, a Kamaránk felé beérkezett értesítések alapján.Tovább >>
Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara
További információkat olvashat a MESZK honlapján.
Kövesd a MESZK-et a facebook -on is!

Adatvédelmi nyilatkozat: Ezt a levelet a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) tagjai kapják, akik hozzájárultak, hogy címükre a MESZK információkat juttasson el. Az adatkezelésre elsősorban a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény rendelkezései az irányadóak.

Tovább  Amennyiben le kíván iratkozni hírlevelünkről, kérjük kattintson ide!