meszk.hu
Amennyiben hírlevelünk nem jelenik meg helyesen, kérjük kattintson ide!
meszk.hu
2015. FEBRUÁR

Tisztelt Kamarai Tagtársam!

Az év legrövidebb hónapját tudjuk már magunk mögött. Február legjavát a farsangi mulatságok tették ki, ugyanakkor az egészségügyi és szociális ellátás területén dolgozóknak még nagyobb helytállás kellett tanúsítaniuk. Tombolt az ilyenkor megjelenő influenza és az egyéb téli, megfázásos megbetegedések. A betegforgalom megnőtt az ellátó intézményekben, ugyanakkor a megbetegedések az ellátásban dolgozókat is jelentősen érintették, sorra estek ki munkatársaink a hadra foghatóak köréből. Bőrünkön éreztük a nyomasztó létszámhiányt és a fokozódó terhelést. Embert próbáló időszakot éltünk át. Köszönet a helytállásért!

A hónap neves eseményei közt a Magyar Ápolók Napja emelkedett ki, amit immár nemcsak országos, hanem területi rendezvények keretében is ünnepeltek. Visszaemlékezések hangzottak el Kossuth Zsuzsannáról, az első országos főápoló kiemelkedő tetteiről, díjakat vehettek át kiváló kollégáink. Útjára indult a védőnői ellátás rendszerének centenáriumi éve is, mely lehetőséget teremt arra is, hogy a hazai alapellátás múltja mellett a jövő alapellátásáról – szakdolgozói szemmel is – beszélhessünk.

Az ünneplések, a bálok és az egészségügy átalakítása mellett megkezdődött a MESZK márciusi nagygyűlésének előkészítése. Az idei megmozdulásunk jelmondata: Értékünk a hivatásunk! Hivatásunk az értékünk? Összefogással az egészségügy jövőjéért, és a megélhetésünkért! Várunk minden kamarai tagtársunkat annak érdekében, hogy összefogásunkkal felhívjuk a döntéshozók és a magyar társadalom figyelmét helyzetünkre, valamint megoszthassuk javaslatainkat! Célunk, hogy biztonságban tudjuk a jövő ellátását nyújtókat és a szolgáltatásokat igénybevevőket! Valljuk, hogy a jövő egészségügyében a szakdolgozóknak kiemelt helye és szerepe van, melyet szakmailag és anyagilag is el kell ismerni! A Nagygyűlés részleteiről a honlapon és a területi szervezeteken keresztül tájékozódhat!

Legyünk együtt Összefogásunk napján, a MESZK Nagygyűlésén, március 21-én!

Üdvözlettel:
Dr. Balogh Zoltán, elnök

kamarai hírek
NAGYGYŰLÉS, 2015. március 21., Syma Csarnok


A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara NAGYGYŰLÉST szervez 2015. március 21-én szombaton 10 órai kezdettel, melyre várjuk a az egészségügyi szakdolgozókat!

Tovább >>
Elismerések a Magyar Ápolók Napja alkalmából


A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) életében ezen személyek jelentős szerepet és tisztséget töltenek be, melyet országos és megyei szinten is díjjal jutalmaztak.


Tovább >>
Média megjelenések 2015 februárjában

A MESZK 2015. február havi média megjelenései.


Tovább >>
Kiemelt interjú Dr. Balogh Zoltán elnök úrral


Magyarul Balóval (RTL II) című műsor vendége volt Dr. Balogh Zoltán, a MESZK elnöke Téma: Ápolók túlterheltsége éhbérért

Tovább >>
Véleményezések februárban


MESZK Országos Szervezet által véleményezett anyagok 2015. február.

Tovább >>
Beszámoló a II. Kamarai Bál eseményeiről


2015 február 21-én szombaton került megrendezésre a II. Kamarai Bál a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara szervezésben.


Tovább >>
2015-ben elérhető E-továbbképzések

A Fókuszban a beteg és az Egészségvédelem, rehabilitáció természetesen kurzus érhetők el kamarai e-Továbbképzés rendszerünkbenTovább >>
„XXI. század műtői ellátása” szakmai továbbképzés

Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Műtőszolgálat Szakmai Tagozata és a Magyar Műtősasszisztensi Társulás 2015. év tavaszától országos roadshow keretében "XXI. század műtői ellátása" címmel pontszerző továbbképzést szervez.Tovább >>
„A természetgyógyászat és a nyugati orvoslás összefogása” szakmai továbbképzés

Rendezi a Természetgyógyászati Szakmai Tagozat a MESZK Budapesti Területi Szervezet közreműködésével.Tovább >>
Egészségügyi Szakdolgozók Első Alapellátási Konferenciája


A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara és a Szegedi Tudományegyetem ÁOK Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ 2015.május 22-23-án, Szegeden első alkalommal, hagyományteremtő céllal szervez tudományos konferenciát az alapellátás területén alkalmazott egészségügyi szakdolgozók számára.


Tovább >>
A Transzkulturális Ápolás Európai Egyesületének (ETNA) és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara közös nemzetközi konferenciája
Tovább >>
MESZK II. Szakdolgozói Tudományos Kongresszus


Immár második alkalommal kerül megrendezésre a MESZK II. SZAKDOLGOZÓI TUDOMÁNYOS KONGRESSZUSA 2015. szeptember 10-12. között Siófokon. Absztraktok benyújtása a kongresszus oldalán lehetséges.


Tovább >>
Vizsgabizottsági tag felhívás


A Kamara Országos Oktatási, Továbbképzési és Tudományos Bizottsága a vizsgabizottsági tagsági tevékenység végzésére várja mindazon kamarai tagok jelentkezését akik szeretnének a szakmai vizsgákon vizsgabizottsági tag funkciót betölteni a MESZK delegálásában.Tovább >>
Vizsgabizottsági elnöki felhívás


Az EEKH várja mindazon egészségügyi szakdolgozók pályázatát, akik szeretnének a 150/2012. (VII.6.) Korm. rendelettel kiadott Országos Képzési Jegyzékben meghatározott szakképesítések szakmai vizsgáján vizsgabizottsági elnöki funkciót betölteni.Tovább >>
Fizessen elő Ön is a Nővér folyóiratra!
Tovább >>
Hamarosan megjelenő Hivatásunk Magazin előfizetői felhívása


A Hivatásunk magazin 2015-ben színesedő tartalommal várja olvasóit, többek között mostantól rendszeresen beszámolunk a szakma fiatal kiválóságairól.


Tovább >>
EEKH hírek
Az MKB Biztosító és a MESZK közti új együttműködési megállapodása


Az MKB Életbiztosító Zrt. csoportos életbiztosításáról a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara tagjai részére.


Tovább >>
SpringMed kiadó újdonsága: A köszvény és a húgysavszintcsökkentés kézikönyve


A könyvben receptek és diétás tanácsok is találhatók, de ezen túl megismerkedhetünk a köszvény betegséggel és 135 kérdés és felelet segítségével a hétköznapok problémáira is válaszokat kapunk.


Tovább >>
Egyedi, FHB Bank kedvezmények egészségügyi szakdolgozók részéreTovább >>
Töltse ki 3 perces kérdőívünket, és nyerjen egy csinos munkaruha szettet!


A MESZK és a MedStyle szeretne segíteni a kamarai tagoknak, hogy testre szabott ajánlat keretében juthassanak hozzá minőségi munkaruhákhoz. Ehhez készítettünk egy 3 perces kérdőívet.


Tovább >>
Borsod-Abaúj-Zemplén megyei hírek
Média megjelenések Borsod-Abaúj-Zemplén megye - 2015. február


A MESZK Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Területi Szervezetének 2015. február havi média megjelenései.


Tovább >>
Borsod-Abaúj-Zemplén megye - Március - Április kötelező szakmacsoportos továbbképzések


Az Ön megyéjében az alábbi kötelező szakmacsoportos továbbképzések programjairól nyújtunk szíves tájékoztatást, a Kamaránk felé beérkezett értesítések alapján.


Tovább >>
Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara
További információkat olvashat a MESZK honlapján.
Kövesd a MESZK-et a facebook -on is!

Adatvédelmi nyilatkozat: Ezt a levelet a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) tagjai kapják, akik hozzájárultak, hogy címükre a MESZK információkat juttasson el. Az adatkezelésre elsősorban a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény rendelkezései az irányadóak.

Tovább  Amennyiben le kíván iratkozni hírlevelünkről, kérjük kattintson ide!