meszk.hu
Amennyiben hírlevelünk nem jelenik meg helyesen, kérjük kattintson ide!
meszk.hu
2015. Április

Tisztelt Kamarai Tagtársam!

A Kamara március végi nagygyűlését követően ismét nagyszabású megmozduláson dolgozunk. „Közös kiáltással az egészségügyért” kívánjuk a döntéshozók, szakmapolitikusok és a társadalom figyelmét ismét az egészségügy, ezen belül a szakdolgozók helyzetére irányítani. Hívjuk és várjuk tagtársainkat 2015. május 12-én a Hősök teréről induló menetünkre! Rendezvényünkről további részleteket hírlevelünkben, majd ezt követően honlapunkon és a rendezvényre indított Facebook oldalon találhat.

A MESZK legfontosabb döntéshozó testülete az Országos Küldöttközgyűlés 2015. április 16-án megtartott ülésén jelentős lépéseket tett az Alapszabály módosításával és a Választási szabályzat megújításával az idei évi szakmai feladatok előkészítésében. A testület szerkezetét és működését meghatározó dokumentumok elfogadásával megindulhat a 2015. évi választások előkészítése, majd a helyi szintről építkező választások megkezdése. 

Ajánlom figyelmébe a következő hónapokban megszervezésre kerülő, pontszerző szakmai rendezvényünket, programjainkat!  Kiemelten ajánlom az alapellátás területén dolgozóknak szóló, 2015-ben első alkalommal Szegeden megrendezésre kerülő konferenciánkat!

A SpringMed könyvkiadó által 2014-ben indított „szakdolgozói könyvtár” sorozat újabb taggal bővült. Áprilisban jelent meg Dr. Babulka Péter – Dr. Boros Szilvia: Gyógynövények és alternatív terápiák a mozgásszervi betegségek kezelésében. Keressék rendezvényeinken a kiadó könyveit!

Hasznos időtöltést, jó olvasást kívánok hírlevelünkhöz!

Együtt egymásért, közös céljainkért, értékeinkért, betegeinkért!

Üdvözlettel:
Dr. Balogh Zoltán, elnök

kamarai hírek
Felhívás a 2015. május 12-én tartandó demonstrációra
Tovább >>
Beszámoló a 2015. április 16-án megtartott Országos Küldöttközgyűlésről
Tovább >>
MESZK állásfoglalás - hálapénz

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Országos Küldöttközgyűlésének állásfoglalása az Igazságügyi Minisztérium hálapénz elfogadásának jogszabályi hátterét egyértelműsítő, a büntető törvénykönyvet érintő módosítási kezdeményezéséhez - 2015. április 16.

Tovább >>
MESZK állásfoglalás - MESZK állásfoglalás Raoul Wallenberg Szakközépiskola és Szakiskola megszűntetéséről

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Országos Küldöttközgyűlésének állásfoglalása a Raoul Wallenberg Szakközépiskola és Szakiskola megszüntetéséről - 2015. április 16.

Tovább >>
Kiemelt interjú: 2015. április 21. ATV/Start műsora

Már a miniszter is elismerte, hogy tartoznak az ápolóknak.

Tovább >>
Média megjelenések a kamaráról április hónapban
Tovább >>
Véleményezések április hónapban

MESZK Országos Szervezet által véleményezett anyagok 2015. április

Tovább >>
Tagsági díjra vonatkozó bankszámlaszámváltozás

Ezúton tájékoztatom, hogy a 2015. március 10-én számlaszám és pénzintézet váltás történt.

Tovább >>
2015-ben elérhető E-továbbképzések

A Fókuszban a beteg és az Egészségvédelem, rehabilitáció természetesen kurzus érhetők el kamarai e-Továbbképzés rendszerünkben.

Tovább >>
Újabb mozaikok a laboratóriumi diagnosztikából

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Országos Laboratóriumi diagnosztikai SzakmaiTagozata és a MESZK Budapesti Területi Szervezete 2015. május 14-én csütörtökön 10.00 órai kezdettel szervezi meg az „Újabb mozaikok a laboratóriumi diagnosztikából” Szakmai Továbbképzését.

Tovább >>
Egészségügyi Szakdolgozók Első Alapellátási Konferenciája

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara és a Szegedi Tudományegyetem ÁOK Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ 2015.május 22-23-án, Szegeden első alkalommal, hagyományteremtő céllal szervez tudományos konferenciát az alapellátás területén alkalmazott egészségügyi szakdolgozók számára.

Tovább >>
Gyermekápolók a „kincsek” őrzői” III. Szakmai Nap

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Országos Gyermekápolási Szakmai Tagozata és a MESZK Budapesti Területi Szervezete 2015. május 29-én pénteken 9.30 órai kezdettel szervezi meg a Gyermekápolók a „kincsek" örzői III. Szakmai Napját.

Tovább >>
Az onkológiai ellátás új kihívásai a XXI. században

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Országos Szervezete és a MESZK Budapesti Területi Szervezete 2015. június 12-én pénteken 9.30 órai kezdettel szervezi meg „Az onkológiai ellátás új kihívása a XXI. században” című Konferenciáját.

Tovább >>
A Transzkulturális Ápolás Európai Egyesülete (ETNA) és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara közös nemzetközi konferenciája
Tovább >>
MESZK II. Szakdolgozói Tudományos Kongresszus

Immár második alkalommal kerül megrendezésre a MESZK II. SZAKDOLGOZÓI TUDOMÁNYOS KONGRESSZUSA 2015. szeptember 10-12. között Siófokon. Absztraktok benyújtása a kongresszus oldalán lehetséges.

Tovább >>
Tájékoztató kötelező szakmacsoportos továbbképzések országos adatbázisáról

Ezúton tájékoztatjuk, hogy megjelent a SZAFTEX II – az egészségügyi szakdolgozók kötelezően teljesítendő továbbképzéseit nyilvántartó informatikai rendszere.

Tovább >>
EEKH hírek
Az MKB Biztosító és a MESZK közti új együttműködési megállapodás

Az MKB Életbiztosító Zrt. csoportos életbiztosításáról a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara tagjai részére.

Tovább >>
Springmed Kiadó és a MESZK legújabb közös kiadványai

Gyógynövények és alternatív terápiák a mozgásszervi betegségek kezelésében.

Tovább >>
A Magyar Telekom kedvezményes ajánlata MESZK tagoknak
Tovább >>
Egyedi, FHB Bank kedvezmények egészségügyi szakdolgozók részére
Tovább >>
Zala
Május - szűrőprogram - Zala megye

2015-ben is tovább folytatódik Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja.


Tovább >>
Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara
További információkat olvashat a MESZK honlapján.
Kövesd a MESZK-et a facebook -on is!

Adatvédelmi nyilatkozat: Ezt a levelet a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) tagjai kapják, akik hozzájárultak, hogy címükre a MESZK információkat juttasson el. Az adatkezelésre elsősorban a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvény rendelkezései az irányadóak.

Tovább  Amennyiben le kíván iratkozni hírlevelünkről, kérjük kattintson ide!