Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

2018. július 18.

  • Frigyes napja
  • Időjárás
  • Eső valószínű.
  • Min / Max: 17 °C / 24 °C
  • Szélsebesség: 35 km/h
Vissza a Főoldalra

Eseménynaptár

II. Táplálkozástudományi Szimpózium és Bencsik Klára Konyhatechnológiai Emlékverseny
Időpont: 2018.04.14.
Helyszín: 1088 Budapest, Vas utca 17., Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar,
A rendezvény fővédnöke – Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter


Általános tudnivalók


Szimpózium témája: „A hal legyen veled” -
Halfogyasztás az egészséges táplálkozásban és a közétkeztetésben

Időpont: 2018. április 14. szombat

Helyszín: Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar,
1088 Budapest, Vas u. 17.

Előadások időtartama: 20 perc

Regisztráció: 08.00 órától folyamatosan

Kiállítók megtekintése: 08.00 órától folyamatosan

Szervező: Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar
Dietetikai és Táplálkozástudományi Tanszék

Kapcsolat: Németh Andrea: nemeth.andrea@se-etk.hu

Köszöntők:

levezető: Dr. Mák Erzsébet főiskolai docens

09.00-09.05 Udvari Zsolt horgászati és halgazdálkodási főosztályvezető-helyettes, Fölművelődési Minisztérium

09.05-09.10 Dr. Vingender István dékánhelyettes

09.10-09.20 Bencsik Klára emlékelőadás
Dr. Tátrai-Németh Katalin tanszékvezető főiskolai tanár


Tudományos előadások:

„A hal legyen veled „ - Halfogyasztás az egészséges táplálkozásban és a közétkeztetésben

üléselnök: Veresné Dr. Bálint Márta főiskolai tanár

09.20-09.40 A halfogyasztás trendje
Lengyel Péter horgászati és halgazdálkodási főosztályvezető- helyettes, Fölművelődési Minisztérium

09.40-10.00 A hal állategészségügyi és higiénés kérdései
Dr. Baska Ferenc PhD egyetemi docens, ÁTE

10.00-10.20 Hal a tenyésztő szemével
Hoitsy György halbiológus, a Lillafüredi Pisztrángtelep vezetője

10.20-10.40 A hal a kereskedelemben – a forgalmazó szerepe, lehetőségei
Rétfalvi Gábor ügyvezető, Friss Hal Piac

10.40-11.10 Kávészünet – kiállítók megtekintése

11.10-11.30 Ha hal, legyen finom – hogyan készítsük el?
Hunyaddobrai Csaba mesterszakács

11.30-11.50 Miért és mennyit – A hal helye az étrendünkben
Kubányi Jolán, az MDOSZ elnöke

11.50-12.10 Többszörösen telítetlen zsírsavak arányának növelése étkezési halak filéiben
Dr. Szathmári László ny. egyetemi docens, NYME

12.10-13.00 Hitek, tévhitek a halfogyasztással kapcsolatban - Interaktív kerekasztal
Meleg Sándor dietetikus

13.00-14.00 Ebédszünet
pályaművek megtekintése és szavazás – kiállítók megtekintése

14.00-14.30 Eredményhirdetés – a Szimpózium zárása


Kérjük tagjainkat, hogy nyilvántartott adataikat ellenőrizzék, és a hibás, vagy idejétmúlt adatokat javítsák!

Adatfrissítés

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények
Kérem várjon...
Kongresszusok listája
  • H
  • K
  • Sze
  • Cs
  • P
  • Szo
  • V
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31