Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 
szalag

2021. szeptember 17.

 • Zsófia napja
 • Időjárás
 • 0.1http://www.wundergr.
 • Min / Max: 2 °C / 14 °C
 • Szélsebesség: 31 km/h
Vissza a Főoldalra
MESZK Szakmai Díj

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara az egészségügy területén kifejtett kiemelkedő szakmai és közösségépítő szakdolgozói tevékenység elismeréseként MESZK Szakmai Díj elnevezéssel pályázatot hirdetett.

A MESZK Szakmai Díj annak a kamarai tagnak adományozható, aki hívatásának képviseletével az egészség megőrzése, betegségek megelőzése, az ápolás, gondozás, betegellátás terén magas színvonalú, példaértékű eredményt ért el, valamint kimagasló teljesítményével hozzájárult az egészségügyi ellátás és a szakdolgozói tevékenység fejlesztéséhez.

Évente 21 MESZK Szakmai Díj osztható ki, amely oklevéllel és pénzjutalommal jár. A díjat megyénként egy-egy fő, illetve országos szinten egy fő kaphatja meg.

Dokumentum címe

Típus

Publikálva

Publikus dokumentumok

Tájékoztató pályázási időszakrólpdf2021.07.05.

MESZK Szakmai Díj 2021.
BÁCS-KISKUN megyéből: Martonné Bajnóczi Adrienn gyógytornász, aki szakmáját 2005-ben kezdte a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban, majd később a Kiskunfélegyházi Kórház Rehabilitációs Osztályára került.
Szakmailag kiválóan felkészült, lelkiismeretes, kedves, mindig mosolyog. 3 gyermek édesanyja. A kollégák szeretik, a betegekkel közvetlen, kedves segítőkész. A betegeiért mindent megtesz, a lehetetlent is véghez viszi.
A kamarának megalakulása óta tagja, a helyi rendezvényeken a városi elnök munkáját segíti. Elhivatottsága, kiváló kapcsolatteremtő készsége példaértékű a jövő gyógytornászainak is.
BARANYA megyéből: Lukács Miklós ápolói munkakörben kezdte pályafutását, jelenleg PTE Klinikai Központban működő palliatív mobil team koordinátora. Rendszeres előadó hazai és nemzetközi tudományos konferenciákon.
A Magyar Hospice Palliatív Egyesület többször választott elnöke. A Területi szervezetnél Etikai Bizottsági elnöki, majd Alapellátásért felelős alelnöki tisztséget tölt be, az elnökség mozgató rugója. Kreativitás, szakmai elkötelezettség jellemzi a betegellátás minden területén, humanitása példaértéket képvisel.
BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN megyéből: Patakiné Kocsis Tünde diplomás ápoló, aki jelenleg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház 3 tagkórházának decubitus koordinátora. Kórházi munkája mellett otthoni hospice ellátásban is vállalt feladatot. Széleskörű ismereteit kamatoztatva oktató, előadó.
Munkáját több mint 30 éve töretlen lelkesedéssel végzi. Munkafegyelme példás. Etikus, empatikus magatartása és kiváló szaktudása miatt, sikerült az évek során tiszteletet és megbecsülést kivívnia munkatársai körében. Szakmai munkája mellett jelentős társadalmi feladatokat vállal.
A Területi Szervezet Számvizsgáló Bizottság elnökeként segíti szervezetük munkáját.
BÉKÉS megyéből: Balogh Erika diplomás ápoló, endoszkópos szakasszisztens, a Gyulai kórház dolgozója. Műtői, infektológiai osztályos tapasztalatokat is szerzett. A COVID ellátásban, mint a Műtéti Tömb három részlegének részlegvezetője vett részt. Munkájával nagy segítséget jelentett a kialakult helyzet gördülékeny megoldásában. Fertőző osztályos tapasztalatait jól tudta, tudja kamatoztatni. Ezzel nagy segítséget nyújtva a részlegeken dolgozó kollégáknak. A munkájához szükséges ismereteket folyamatosan bővíti. Munkájára igényes, melyet másoktól is elvár. Csendes, ugyanakkor határozottan kiáll a betegek, munkatársak érdekében.
BUDAPESTI szervezettől: Szinger Lászlóné vezető asszisztens, aki a Szent László telephelyi Szakrendelőben, 32 éve erősíti a DPC szakdolgozói csapatát az infektológiai szakterületen.
A pandémia idején is kimagasló szakmai és szervezői munkát végzett. Szervezte az oltóközpont kialakítását, felszerelését, biztonságos működtetését, valamint a dolgozói COVID-19 kampányszűrések lebonyolítását és folyamatosan segíti a betegek elektív szűréseinek biztosítását.
Rendkívüli teherbírással rendelkezik, munkáját magas szakmai színvonalon végzi. A problémákat, feladatokat mindig, a rá jellemző higgadtsággal kezeli és a lehetőségek szerinti leghatékonyabb módon oldja meg. Szakmai alázatára, hozzáértésére mindig számíthatnak a betegek és munkatársak.
CSONGRÁD megyéből: Dékány Nóra laboratóriumi asszisztens, aki 1998-ban kezdte az egészségügyben pályafutását. Orvosi laboratóriumi technikai asszisztensi végzettséget szerzett, lediplomázott, majd, mint laborvezető asszisztens végezte munkáját.
A Területi Szervezet Számvizsgáló Bizottsága tagja, majd a Számvizsgáló Bizottsági elnökeként végezte köztestületi munkáját. Mind betöltött tisztségében, mind a munkájában a precízség, odaadás, lelkesség, töretlen optimizmus, lelkiismereteség jellemezte! A derűs-kedves személyisége miatt a munkatársai és a kamarai tisztségviselők szeretetét maradéktalanul élvezi!
FEJÉR megyéből: Erdély-Franyó Anna egyetemi ápoló a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet ápolási igazgatója,aki tanfolyamos ápolóként kezdte pályafutását 31 éve a dunaújvárosi kórházban. 22 éve a kórházi menedzsment tagja. Folyamatosan képezte magát, ennek megfelelően magas szakmai szinten végzi munkáját. Jó vezető, aki összetartja és irányítja területét. Ápolásvezetőként a koronavírus járvány ideje alatt folyamatosan részt vett az intézményt érintő ápolásszakmai munkákban, valamint az operatív szintű járvánnyal kapcsolatos tevékenységek szervezésében.
GYŐR-MOSON-SOPRON megyéből: Révész József a győri mentőállomás mentőápolója, aki 1996 óta a győri mentőállomás főápolójaként teljesít szolgálatot. A Covid-19 járvány elleni védekezésben nagy érdemeket szerzett. Határállomásokon, mintavételezési pontokon tevékenykedett, mentesítő zónák kialakításában vállalt jelentős szerepet. Részt vett a napi működéssel kapcsolatos operatív feladatok ellátásában, az önkéntesek betanításában, jelentések elkészítésében, az ellenőrzésekben. Mindezt, tette kiemelkedő szakértelemmel, segítőkész, példaértékű hozzáállásával, segítve a mentőszervezet védekezésben betöltött munkáját.
HAJDÚ-BIHAR megyéből: Zólyomi Ágnes egyetemi ápoló a Neurológiai Klinika klinikai vezető ápolója, aki végig járta az ápolói ranglétrát. Munkáját kezdettől fogva kiemelkedően, magas színvonalon végzi, munkabírása példamutató. Aktív részt vállalt a klinika minőségirányítási rendszer működtetésében. Munkáját a betegellátás, az oktatás és kutatás hármas tevékenységének betegközpontú szemlélete vezérli.
HEVES megyéből: Kostelecki Zsuzsanna vezető ápoló, pályafutása az egri Markhot Ferenc Oktatókórházban kezdte. Jelenleg a szociális szférában vezető ápolóként tevékenykedik. Hivatását közel 4 évtizede töretlen tenni akarással teljesíti. Tevékenységére a precizitás, maximalizmus jellemző. Különös empátiával rendelkezik a főleg elesett állapotú, krónikus betegek ellátása iránt. Munkájára a szakmai igényesség, a szakismeretek minél magasabb szinten való elsajátítása jellemzi.
A Területi Szervezet megalakulása óta aktívan részt vesz a szervezet munkájában, alelnöki tisztségben.
JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK megyéből: Bukorné Szőke Ildikó a szolnoki MÁV kórház ápolási igazgatója, aki ápolást mindig a szívügyének tekintette. Kiváló szakmai felkészültsége, vezetői rátermettsége mellett nagy empátiával viszonyul a kollegák mindennapi gondjaihoz. Kiemelkedően támogatja a képzést/továbbképzést vállalókat, inspirálva az arra alkalmas kollégákat a szakmai fejlődésben. Olyan munkahelyi légkör megteremtésén fáradozik, ahol a munkatársak úgy érezhetik, megbecsülik munkájukat, számít szakmai tudásuk és véleményük. A Területi Szervezete Etikai Bizottságának elnöke.
KOMÁROM-ESZTERGOM megyéből: Meizner Krisztina a Komáromi Selye János Kórház ápolási igazgatója. Kiemelkedő munkateljesítménye és elhivatottsága példa értékű. Kiválóan ötvözi és felhasználja diplomás ápolói, epidemiológiai szakápolói, egészségügyi menedzseri képességeit, tapasztalatait. Csapatépítő szemével irányítja és segíti munkatársait, szem előtt tartva az Intézmény érdekeit is. Ápolási igazgatóként és emberként is mindig lehet rá számítani. Kiemelkedőt alkotott az oltási csapat megszervezésében is. A Területi Szervezet munkáját mindenben támogatja és segíti.
NÓGRÁD megyéből: Tóthné Markó Erzsébet a pásztói Margit Kórház Belgyógyászati/Kardiológiai szakrendelésének szakápolója. Számára elsődleges a betegek személyre szabott ellátása, a szakmai szabályainak maximális betartásával.
Ápolói képesítése mellett Onkológiai szakápolói képesítést is szerzett.
Oktatási Bizottság elnökeként is tevékenykedett a területi szervezet életében, amely feladatot is maximálisan, aktívan végezte, segítve a Szervezet tudományos munkáját.
Jelenleg járó beteg ellátásért felelős alelnök.
PEST megyéből: Dér Ilona a ceglédi Toldy Ferenc Kórház ápolási igazgatója. 35 éve dolgozik az egészségügyben, a ranglétrát bejárva, folyamatos képzéssel.
Munkatársai számára példát mutat az intézményhez való lojalitásból, a hivatásához való hűségből. A szakma szeretete, lelkiismeretessége, hatalmas munkabírása, örök optimizmusa, követendő és példaértékű lehet mindenki számára. Kiváló vezetői tudásával és következetesen végrehajtott intézkedéseivel elnyerte dolgozóinak tekintélyét, tiszteletét, szeretetét. Közösség építő ereje töretlen.
SOMOGY megyéből: Frankó Jánosné 35 éve áll szolgálatban az egészségügyi ellátórendszer olyan nehéz területén, mint a közegészségügy, járványügy, kórházi higiénia és infekciókontroll. Mindig jókedvűen, türelmesen, nagy szakmai tudással végzi munkáját. Előremutató javaslatokat tesz, szakmai munkájával és a kamarai ügyekkel kapcsolatban is. Icára mindig lehet számítani, határtalan meggyőző erejével meg tudja mozgatni a helyi szervezet tagságát is. A COVID járvány első és második hullámában is személyes példamutatásával, elhivatottságával, szorgalmával kimagasló teljesítményt nyújtott. Példaértékű hivatástudattal bír, tevékenységét teljes felelősséggel végzi, amely iránymutató a szakdolgozó kollégák számára.
SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG megyéből: Gyimesi Gábor okleveles ápoló, aki telephelyi ápolási igazgatóhelyettes a Fehérgyarmati Kórházban. 1992 óta dolgozik az egészségügyben, pályafutását ágymelletti ápolóként kezdte. Tájékozott, napra kész az ápolás tudományában, szervezésében. Probléma megoldása, szakmai elkötelezettsége kimagasló. Munkatársai felé empatikus vezető személyiség. A megyei szervezet fekvőbeteg-ellátásért felelős alelnöke.
TOLNA megyéből: Genczler Ádámné ápoló, 1974-es szakközépiskolai érettségije után került a Tolna Megyei Balassa János Kórháznak Gasztroenterológiai Osztályára,amit 26 évig vezetett. Jelenleg nyugdíj mellett, biológiai terápiás nővérként tevékenykedik. Személyisége, szakmai tudása, temperamentuma, aktív jelenléte, a betegek, szakdolgozók, orvosok számára pótolhatatlanná tette. Több testületnek, Alapítványoknak aktív tagja volt. A betegekért, munkatársakért, a kórházért és a hivatásért végzett fáradhatatlan munkájának méltó elismerése e díj.
VAS megyéből: Kesztyűsné Soproni Szilvia a sárvári Szent László Kórház szakápolója. Szorgalmas, az egészségügy minden területe iránt érdeklődő, önmagát állandóan képző szakdolgozó. Jelenleg ergoterapeuta munkakörben tevékenykedik. Bármely munkakörben végzett munkáját a segítőkészség, a pontosság, a betegek iránt érzett humánum, jó kommunikációs és szervező készség jellemzi.
Köszönjük betegellátás több területén végzett kiemelkedő szakmai munkáját.
VESZPRÉM megyéből: Márton Piroska Beáta diplomás ápoló, a pápai Gróf Esterházy Kórház ápolási igazgató helyettese.
Munkáját kitartást, pontosság jellemzi, segítőkész vezetőként sikerület egy remek közösséget kialakítania. Egészségügyi gyakorlat vezetőként elméleti és gyakorlati oktatásban részt vállal. Fontos számára az utánpótlás biztosítása, ezért pályaorientációs programokat szervez. Járványhelyzet alatt, a szervezési feladatokban, az oltópontok működésének megszervezésében élen járt. A MESZK pápai helyi szervezetének elnökeként is kiváló munkát végez.
ZALA megyéből: Váriné Andróczi Piroska a Kanizsai Dorottya Kórház ápolási igazgatója. 39 éve végzi áldozatos tevékenységét a betegellátás különböző területein, intenzív szakápolóként, vezető ápolóként, majd ápolási igazgatóként. A páciensek iránti empátiája, az ápolói hivatás szeretete, a tanulókkal kialakított kapcsolata példa értékű. Részt vett kórháza minőségügyi rendszerének kialakításában, működtetésében. A szakmai érdekképviselet és az ápolás együttműködését fontosnak tartja, küldött. A pandémia idején jó szervezőkészsége, rugalmassága és emberi hozzáállása minden esetben tükröződött.
A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Országos elnökségének 2021. évi Szakmai díjat DEÁK EDITNEK, egyetemi ápolónak adományozza, aki 44 éve kötelezte el magát az egészségüggyel gyermekápolóként. Folyamatosan képezte magát és közel 2 évtizedig a Heim Pál gyermekkórházban ápolási igazgatóként dolgozott.
Képviselte, művelte, fejlesztette az ápolás szakmát, mint Ápolás Szakmai Kollégium elnöke, mint oktató, vizsgáztató és mint szakmai jegyzet író.
Az ápolás fejlesztésen túl, a vizsgakövetelmények kidolgozásában is részt vállal folyamatosan.
Köztestületünkben tisztségviselőként az Etikai Bizottság elnökeként több ciklus óta dolgozik.
Magas színvonalú szakmai képzettsége, a szakmai iránti elkötelezettsége és Országosan végzett szakmai munkája alapján, neve beíródat a hazai ápolás történetbe.
Köszönjük munkáját!
MESZK Szakmai Díj 2020.
BÁCS-KISKUN megyéből: CSERÉNYI MÁRIA ápoló, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház I. Belgyógyászat - Kardiológia Osztály vezető ápolója 38 éve szolgálja az egészségügyet. Megbízható, kitűnő szervező kolléga. Elhivatottsága, kiváló kapcsolatteremtő készsége példaértékű a jövő ápolóinak is. Szakmai tagozatuk képviselőjeként méltán képviseli, ellátja tagtársai érdekképviseletét.
BARANYA megyéből: KAIZER MELINDA szülésznő, aki 30 éve dolgozik a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán első munkahelyén. Szülésznőként a munkáját hivatásnak tekinti és segítője, támasza az édesanyáknak. A szülésznők oktatásában élenjár, a klinika minőségirányítási vezetője is. Szakmai hozzáértése, emberi magatartása a szakma dicséretére válik.
BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN megyéből: BUJDOSÓ EMERENCIA védőnő, aki 40 éve szerezte szakképesítését, és azóta az Edelényi Járásban dolgozik védőnőként. Két gyermek édesanyja. Szakmai tudását és tapasztalatait kollégái és a gyakorlaton nála lévő védőnői hallgatók oktatásában is kiválóan alkalmazza. Munkavégzése pontos, kiemelkedő, méltán kiérdemelte a szakmai kitűntetést.
BÉKÉS megyéből: ANDÓ GYÖRGYNÉ ápoló, a Békéscsabai Réthy Pál Kórház Sürgősségi Osztályán dolgozik. Aktívan részt vállalt az osztály kialakításában és beindításában. A szakma szeretetét nemcsak a tanulóknak, hanem három gyermeke közül a két lányának is sikerült átadnia, mindketten az ápolói hivatást választották. A jó csapatmunka szellemében segíti mindenki munkáját és kiáll másokért.
BUDAPESTI szervezettől: SZŰTSNÉ BÁRDOS GYÖNGYVÉR ERZSÉBET vezető ápoló, a Szent László Kórház Gyermekosztályán kezdte pályafutását ápolóként, majd főnővér, jelenleg mint telephelyi vezető ápolóként bizonyítja vezetői rátermettségét. Fontos számára a kis betegek minőségi és gördülékeny ellátása, a dolgozók érdekeinek védelme mellett. Határozott, de egyben kedves és mosolygós személyisége, hivatásához való lojalitása és szakmai tevékenysége mindenki számára példaértékű.
CSONGRÁD megyéből: MÉSZÁROS ANDREA ápoló, Diplomás ápolóként két évtizede gyakorolja hivatását. A COVID 19 járvány miatt kialakult vészhelyzetben a Szegedi Járványkórházban irányította a betegellátást. A beosztott kollégái szerint a vészhelyzetben is megtartotta emberszeretetét, a hihetetlen szakmai alázatát. A beosztottak védelmének biztosításában nem ismert kompromisszumot. Ezen elismeréssel köszönjük meg áldozatos munkáját.
FEJÉR megyéből: PÉNZES MÁRTA vezető gyógytornász, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház vezető gyógytornásza. Helyi szervezet elnöke, helyi, területi és országos küldött. Országos Szakmai Tagozati Tanácsadó Testületi tag. Szervezője és lebonyolítója a területi és helyi szakmai, sport és szabadidős rendezvényeknek. Vidám, kiegyensúlyozott személyiségű, munkatársai tisztelik, szeretik.
GYŐR-MOSON-SOPRON megyéből: HORVÁTHNÉ NAGY SZIDÓNIA ápoló, aki 35 éve dolgozik a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Központi Intenzív osztályán, ahol osztályvezetői megbízást kapott. Innovatív, jó vezető és menedzser, aki összetart, irányít és oktat. Szívügyének tekinti az ápolói utánpótlás kérdését, illetve a gyakorlati oktatás fejlesztését, valamint a nosocomiális fertőzések megelőzését. A területi szervezet meghatározó tagja, mint fekvőbeteg ellátásért felelős alelnök.
HAJDÚ-BIHAR megyéből: NAGYNÉ BOJTÉ ANDREA ápoló, a Debreceni Egyetem Kardiológiai és Szívsebészeti osztályvezető ápoló helyettese. Betegekkel szemben türelmes, udvarias, munkáját lelkiismeretesen, precízen, etikusan végzi. Kommunikációs készsége, szakmai tudása kiváló. A napi munkáján felül maximálisan helyt áll a Kamara köztestületi munkájában, a Hajdú-Bihar megyei Etikai Bizottság elnöke.
HEVES megyéből: ELŐHÁZI IRÉN Bugát Pál Kórház Invazív Mátrix vezető ápolója, 45 éve dolgozik az egészségügyben. Ápolóként kezdte, majd aneszteziológiai asszisztens, diplomás ápoló, egészségtanár, mentálhigiénés szakember képesítéseket szerzett. Munkája során állhatatosan képviseli a betegek érdekeit, önmagától és másoktól is megköveteli a magas szintű szakmai munkát. Elméleti és gyakorlati felkészültsége, hivatástudata, a szakma iránti elkötelezettsége példamutató mindenki számára.
JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK megyéből: BARÁTH ÁGNES MARIANN részlegvezető főnővér, A szolnoki Hetényi Géza Kórház-rendelőintézet Csecsemő és Gyermek osztály újszülött részlegvezető főnővére. Több évtizedes szakmai múlttal rendelkezik. Igényes, szorgalmas szakember, aki törekszik a problémák megoldására. A Választási Bizottság elnöke. Törekszik az egészségügyi hivatás népszerűsítésére, fiatal munkatársak toborzására. Szakmai és emberi értékei alapján méltó az elismerésre.
KOMÁROM-ESZTERGOM megyéből: HOLUP ILONA osztályvezető főnővér, Több évtizedes szakmai munkáját felelősségteljesen, pontosan végzi, szem előtt tartva a minőségre való törekvést. A szakdolgozók szakmai érdekeit helyezi előtérbe, mind továbbképzési, mint személyes kérdésekben. Jelenleg tatabányai Szent Borbála Kórház Szemészeti Osztályának főnővére. Területi elnök.
NÓGRÁD megyéből: NÁDUDVARI TÜNDE főnővér, A salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház Intenzív osztályán dolgozik 1988 óta. Munkája során nagy odaadással ápolja a rá bízott betegeket. Jelenleg az Intenzív osztály főnővéreként végzi munkáját. Oktatóként részt vesz a szakmai gyakorlatok és a szakmai vizsgák sikeres lebonyolításában. A COVID járvány idején koordinálta a szakdolgozók képzését, részt vett oktatásukban, munkája példaértékű.
PEST megyéből: SZEMERÉDI MÁRIA ápoló, A ceglédi kórház intenzív szakápolója, ápolási igazgatóhelyettes.A betegekhez való alázata, az ápolói hivatás szeretete, a tanulókkal kialakított kapcsolata példaértékű. Pozitív életszemlélete, optimizmusa minden tevékenységében megnyilvánul. Nagy munkabírással és jó szervező készséggel végzi mindennapi munkáját, rátermettsége lehetővé teszi új feladatok befogadására, továbbadására.
SOMOGY megyéből: REICHERTNÉ PFEIFFER GÖNGYI szakdolgozói vezető, közel negyven évet töltött el a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Korház Szülészet- Nőgyógyászati Osztályán. Precizitása, rendkívüli szervezőképessége tette lehetővé, hogy az osztály vezető szakdolgozója lett. Munkája során folyamatosan törekedett arra, hogy a szakdolgozói kamara szakmaiságát megismertesse a munkatársakkal. Jó kedélyével, gyors probléma felismerésével és feladatmegoldásával sokban segíti a Somogy Megyei Területi szervezet munkáját.
SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG megyéből: DR. KRUPPA JÓZSEFNÉ osztályvezető ápoló, Az elmúlt 31 év folyamán osztályvezető ápolói munkakörben sok olyan tapasztalatot szerzett, melyek jól hasznosíthatók, és ezzel hozzájárul a kórház eredményes gyógyító tevékenységéhez. Az oktatási tapasztalatait és pedagógiai ismereteit hatékonyan tudja alkalmazni az ápolási szakma területén, folyamatos képzés, továbbképzés tervezése, szervezése terén. Szeret csapatban dolgozni a közös célok eléréséért.
TOLNA megyéből: KOCSIS JÓZSEFNÉ szülésznő, Kocsis Józsefné 51 éve kezdte szülésznői pályafutását Pápán, majd a szekszárdi kórház Szülészet-Nőgyógyászati osztályán vállalt munkát. Családbarát Szülészeti ellátás, a Bababarát Kórház elveit szem előtt tartva végezte munkáját. 25 év vezető szülésznői munka után 2006-ban nyugdíjba ment, de azóta sem hagyta abba szülésznői hivatását. 72 évesen, jelenleg is aktívan 12 órás műszakban dolgozik, és adja át hatalmas szakmai és tapasztalati tudását a fiataloknak.
VAS megyéből: SZABÓ GABRIELLA szakasszisztens, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház dolgozója, az Onkológiai Centrum meghatározó személye. Az onkológiai beteg edukációban szerves részt vállal. A feladatok ellátásában precíz, szigorú és következetes. Számára a beteg a legfontosabb, embersége példamutató. A gyakorlati oktatásban résztvevő tanulókat oktatja, a mentorok munkáját is koordinálja.
VESZPRÉM megyéből: BAKOS JULIANNA pszichiátriai szakápoló, a Veszprém megyei sümegi pszichiátria centrum vezető főnővér-helyettese. Munkájában maximalista. Vezető, menedzser, összetartó, irányító. Részt vesz az ápolás-szakma fejlesztésében. Energiái kifogyhatatlanok. Területi küldöttként a pszichiátriai szakmai tagozat megyei képviselője.
ZALA megyéből: KERCSMARICSNÉ KÖVENDI IBOLYA nyugalmazott intézetvezető, egészségügyi menedzser, a MESZK Zala Megyei Területi Etikai Bizottság oszlopos tagja. Nyugdíjas alapellátási intézményvezetőként széleskörű tapasztalattal rendelkezik munkáltatói-, szakmai-, etikai- és emberi oldalról tekintve. Etikai bizottsági munkáját nagyfokú alázat, empátia, megbízhatóság, felelősségvállalás jellemzi. Szakdolgozói tanfolyamok ellenőrzésében szakértő. Elhivatottsága, a szakdolgozókért való tenni akarása nyugdíjasként is példaértékű.
A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Országos elnökségének 2020. évi Szakmai díjazottja TÓTH IBOLYA, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyi Ágazati Humánerőforrás és Ápolásügyi Főosztály nyugalmazott főosztályvezetője, aki negyven évig szolgálta a hazai ápolásügy rendszerét. A szakdolgozói kar nevében köszönjük főosztályvezető asszony munkáját és fogadja szeretettel köztestületünk legrégebben alapított szakmai díját elismerésünk és tiszteletünk jeleként!
MESZK Szakmai Díj 2019.
BÁCS-KISKUN megyéből: SZALAI ZOLTÁN diplomás ápoló, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház dolgozója. Kezdetben a pszichiátriai betegek ellátásában kamatoztatta tudását. A járóbeteg-irányítás vezetője. Munkájában pontos, precíz és megbízható. Kollégái szívesen fordulnak hozzá szakmai kérdésekben, segítőkészsége határtalan. Intézetükben a minőségirányítás bevezetésében, protokollok kidolgozásában is érdemeket szerzett. Oktatások szervezője. Kezdetektől segíti kamaránk munkáját, az oktatási bizottság tagja, a választási bizottság elnöke több cikluson keresztül. Munkája példaértékű, személyisége, humora biztonságot jelent. Méltó a Szakmai Díjra.
BARANYA megyéből: ZSOLDINÉ TÚRI EDIT fizioterápiás szakasszisztens, aki részlegvezetőként irányítja a szakrendelést Pécs Egyesített Egészségügyi Intézményeiben. Közel negyven éves szakmai életútja során munkáját mindig nagy körültekintéssel végezte, kötelességtudó, megbízható, a betegek érdekeit szem előtt tartó, empatikus Kolléganő. Folyamatosan képezi magát, aktívan vesz részt a jövő utánpótlásának oktatásában is. Közösségi ember, aki szakmai utak, konferenciák szervezésében is jeleskedik. Szakmai köztestületünkben is a kezdetektől bizonyítja rátermettségét tagozati képviselőként. Alapító tagja, és jelenleg elnöke a Fizioterápiás Szakdolgozók Egyesületének. Aktív résztvevője a Szakmai Kollégiumok tanácsának is. Gratulálunk!
BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN megyéből: LŐRINCZI BEATRIX diplomás ápoló, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház dolgozója. Kimagasló szakmai tudására, emberségére, segítő szándékára korán fény derült. Intenzív terápiás, diplomás ápolói, majd egészségügyi menedzser specialista képesítést szerzett. A legsúlyosabb betegek magas szintű ellátását, az Intenzív Terápiás Osztály szakdolgozói munkájának irányítását, szervezését végzi. Mindent megtesz az utánpótlás biztosításának érdekében. Segítőkész, empatikus, számára nincs megoldhatatlan feladat, nincs olyan, hogy lehetetlen. Munkáját a szakma és a betegek iránti alázat, igényesség, határozottság, korrekt munkavégzés jellemzi, melyet a munkatársak és a betegek egyaránt elismernek.
BÉKÉS megyéből: RÁCZ ANNA, aki gyógyszergyártó technikusként kezdte pályafutását. Gyermekkori vágyait felnőttként váltotta valóra, ápolói, majd intenzív szakápolói végzettséget is szerzett. Az Orosházi Kórház akut kardiológiai betegek ellátásában és az osztály koordinálásában végzett lelkiismeretes munkát. Főnővérként a gyógyító team tagjait segítette hivatásuk gyakorlásában. Sikeres boncmesteri vizsgát is tett, és a Patológiai Osztályon dolgozik boncmesterként. Tevékenysége során fontosnak tartja továbbra is ismereteinek továbbadását, a tanulók anatómiai ismeretének bővítését. Nyugdíjba vonulását követően a szakma iránti szeretete továbbra is a pályán tartotta. A MESZK helyi és területi szervezet életében nagy szerepe van, helyi elnök. Ambiciózus, maximalista, munkatársaival pozitív kapcsolatot tart fenn. Szakmai pályafutása, emberi értékei méltó kifejezést nyer e kitüntetés által.
BUDAPESTI szervezettől: HAWLIKNÉ GLABISZ IWONA az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet gyógytornásza. A páciensekkel, kollégákkal folytatott szakmai munkája kiemelkedő. A betegágy mellett végzett gyógytornászi tevékenységére a magas színvonalú, precíz, „saját élményen” alapuló munkafolyamatok jellemzőek. Hivatásának szerves részét képezi a jövő gyógytornász generáció gyakorlati képzése, mentorálása. Évente rendszeresen több mint 700 gyógytornász hallgató gyakorlatát szervezi, irányítja. Kiváló képességeit, motiváló, ösztönző személyiségét a betegvélemények és a hozzátartozói visszajelzések, valamint a betegtalálkozók sikere és kollégái elismerései fémjelzik. Az utóbbi években, mint vezető gyógytornász és ápolási igazgatóhelyettes tevékenykedik. Különleges személyisége 31 éve meghatározó az intézmény életében. A tavalyi évben a MESZK kampányfilmet is segítette. Mindemellett önkéntes munkája is kiemelkedő mind a betegekért, mind a kollégák szabadidejének szervezésében.
CSONGRÁD megyéből: VARGA SÁNDORNÉ 1967-ben kezdte meg egészségügyi pályafutását ápolóként, a Szegedi Orvostudományi Egyetem Fül-Orr-Gégészeti Klinikáján. Osztályvezető ápoló lett, majd egészségügyi szakoktatói diplomát is szerzett. Kongresszusokon tartott előadást. Nyugdíjazásáig a Szegedi Orvostudományi Egyetem Ápolás Igazgatásán szakoktató-, és oktatásszervezőként dolgozott. 1996-ban elindította a szakdolgozók továbbképzését, a „Nővérakadémiát”, ahol a vállalkozó kedvű kollégák bemutathatták a saját kutatásaikat. 2004 óta aktívan részt vesz a Szakdolgozói Kamara „életében”, jelenleg területi etikai bizottság elnöke. A több mint 5 évtizedes munkássága nem merült ki a betegápolásban, képzések-, szakképzések szervezésében, érdekvédelemben, illetve a kollégák oktatásában, hanem a hivatásszeretet átadását is célnak tekintette. Hitvallása: "Tudásom, tapasztalatom átadásával a leendő szakdolgozók hivatástudatát erősíthettem. Mindenekelőtt, azt szerettem volna elérni, hogy tiszteljék és szeressék a betegeket."
FEJÉR megyéből: SZABÓ-BAKOS ZOLTÁNNÉ Erzsike 45 éve dolgozik első munkahelyén, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban. Szakmai pályafutását szülésznőként kezdte. Korán felismerték vezetői rátermettségét, több évtizede az ápolás-vezetés különböző szintjén dolgozott, 15 éve pedig az ápolás első számú vezetője az intézetben. Márton Áron erdélyi püspök költő szavaival élve: "A foglalkozásban való jártasság, a foglalkozáshoz tartozó ismeretek birtoklása lelki erő is." Szabó-Bakos Zoltánné lelki ereje, mosolygó hozzáállása, mindenre kiterjedő figyelme meghatározó sarokpontja a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház vezetősége által is vallott "gyógyításba vetett hit" szellemiségének. Fáradhatatlanul és következetesen dolgozik, nem csak a betegek gyógyulásáért, de kollégái és beosztottjai munkában töltött életminőségéért is. Munkájára nem csak, mint elvégzendő feladatra tekint, küldetéstudattal teszi azt. Gyors felismerő-készségének köszönhetően gyorsan és zökkenőmentesen kezeli a rendszerszintű problémákat is. Szakmai tapasztalatait, vezetői készségeit önzetlenül és végtelen odaadással osztja meg más kollégákkal, s más kórházakkal egyaránt. Több alapítvány és szakmai civil szervezet tagja, ahol méltón képviseli a betegek és a dolgozók érdekeit. Köztestületünkben meghatározó személyiség, a kezdetektől tisztségviselő. Jelenleg a Humánpolitikai és Minőségfejlesztési Bizottság elnöke.
GYŐR-MOSON-SOPRON megyéből: HORVÁTH ORSOLYA diplomás ápoló, a Soproni Gyógyközpont Gasztroenterológiai Osztályának osztályvezető ápolója, megbízott ápolási igazgatóhelyettes. Kollégái örömmel jelölték MESZK Szakmai Díjra, hiszen elkötelezettsége, tudásvágya, alapossága példaértékű. Szakmai tevékenysége során mindig alkalmazkodott a kihívásokhoz és sosem félt újabb és újabb feladatokat vállalni a közösség szolgálatában. Nyitott, közvetlen közösségteremtő és megtartó személyiségét nemcsak a betegellátás, hanem az oktatás terén is kamatoztatja, így tanítványai elismerését és szeretetét is kivívta.
HAJDÚ-BIHAR megyéből: SALAMON DIÁNA okleveles egyetemi ápoló. 26 éve állt munkába a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Belgyógyászati osztályán. Jelenleg vezető ápolóként dolgozik a Végtagsebészeti osztályon. Igen nagy felelősséggel járó munkáját felkészülten végzi. Szorgalma és precizitása nagyban megkönnyíti az osztályon folyó munka mindennapi kihívásait. Példamutató, következetes, megbízható munkatárs, akire mindig lehet számítani. Határozottsága, a szakma iránti tisztelete, alázata komoly mértékben segíti az intézmény működését. Szakmai elhivatottsága, példaértékű magatartása alapján méltó a cím elnyerésére. Tudását igyekszik minél több tanulni vágyó fiatalnak átadni. Tevékenységét mindig a betegek iránti odaadás, türelem jellemzi. Segítőkészsége és közvetlen személyisége szeretetet és tiszteletet vált ki a betegekből és kollégáiból.
HEVES megyéből: DR. MOLNÁR GÁBORNÉ gyógytornász,aki az otthoni szakápolási és hospice szolgálatnál fejti ki tevékenységét. Közel 30 éve dolgozik az egészségügyben. Munkáját mindig lelkiismeretesen, a betegek érdekeit figyelembe véve végzi a gyógyítási folyamatban. Kiváló kommunikációs készséggel és empátiával rendelkezik. Az eredményesebb munkavégzés érdekében folyamatosan képzi magát, ezzel is segítve a hatékonyabb munkát. Számos konferencián, kongresszuson, továbbképzésen vesz részt, nem csak hallgatóként, hanem előadóként is. Megnyerő személyiségével aktív szerepet vállal évek óta a kamara munkájába. Méltó a Szakmai Díjra!
JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK megyéből: FEHÉR MÓNIKA kardiológiai és angiológiai szakasszisztens, diplomás ápoló, a Mezőtúri Kórház osztályvezető ápolója, ápolási igazgatóhelyettes. Szerénysége mellett hatalmas munkabírással, kiváló szakmai felkészültséggel és lelkesedéssel végzi tevékenységét. Szakmai alázata mellett, az oktatásban is képviseli hivatása iránti szeretetét. A területi szervezet aktív tagja, aki helyi elnökként mind a szakmai, mind a szabadidős programoknak szervezésében részt vesz. E díj méltó elismerése munkájának.
KOMÁROM-ESZTERGOM megyéből: LÁNG ZSOLT aki a Vaszary Kolos Kórház Neurológia, Pszichiátria osztály mátrix vezető ápolójaként, intenzív betegellátó szakápolóként, diplomás ápolóként és ápolási igazgatóhelyettesként lelkiismeretesen, a betegek és a dolgozók érdekeit szem előtt tartva végzi munkáját. Munkatársai számára példát mutat elkötelezettségből, a hivatáshoz való hűségből. Munkájában pontos, határozott, fő értéke a felelősségtudatosság és az empátia. A betegek felé mindig tisztelettel és alázattal fordul. Támogatató magatartásával hozzájárul kollégái szakmai tevékenységének fejlődéséhez. Munkájával komoly mértékben hozzájárul köztestületünk működéséhez is.
NÓGRÁD megyéből: KALMÁR TÜNDE a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház Krónikus Belgyógyászat és Hospice Osztályának vezető főnővére. Tünde MSC ápolóként vezeti 40 ágyas osztályát szívvel, lélekkel. Rendkívül talpraesett, lelkiismeretes ember, aki a több évtizedes szakmai munkáját pontosan, felelősségteljesen végzi, szem előtt tartva a minőségre való törekvést, a betegek magas szintű ápolását. Fontos feladatának tekinti a szakdolgozói utánpótlás kérdését, ezzel az ápolás jövőjének biztosítását. Folyamatosan, szinte a kezdetektől fogva részt vállal mind az elméleti, mind a gyakorlati oktatásban, valamint az ápolás szakma közösségi, közéleti képviseletében. A kamara érdekképviseleti munkájában is aktívan részt vesz már évek óta. Kiemelkedően fontos számára az egészségnevelés. Munkája során a kihívásoknak való megfelelés és nyitottság jellemzi. Nemcsak sokrétű tudása, széleskörű ismerete, hanem kedves, megnyerő személyisége is alkalmassá tette arra, hogy ebben a díjban részesüljön.
PEST megyéből: MAGYAR ERIKA egyetemi ápoló, az aneszteziológia vezető asszisztense, 31 éve dolgozik a ceglédi Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézetben. Fenti idő óta szerénységéről, széles látóköréről, szakmai felkészültségről, kiváló emberi tulajdonságairól tett tanúbizonyságot. Tanítványai és munkatársai kiváló embernek ismerik. Példaértékű szakmai munkájával hozzájárul az intézményben a magas szintű ápolási munkához. Kiváló kommunikációs, hatalmas empátiás készség, segítőkészség és elhivatottság jellemzi. Munkatársai számára példát mutat elkötelezettségből, az intézményhez való lojalitásból, a hivatásához való hűségből. A szakma szeretete, lelkiismeretessége, hatalmas munkabírása, örök optimizmusa, követendő és példaértékű lehet mindenki számára.
SOMOGY megyéből: GYÓCSI HAJNALKA közel 20 éve kezdte munkáját a nagyatádi kórház intenzív osztályán, mint OKJ ápoló. Az intenzív ápolás magas szintű folyamatait hamar elsajátította és már akkor kitűnt kiváló szervezőképessége és csapatösszetartó szellemisége. Talpraesett tudásra váró fiatal, folyamatosan képezte magát, jelenleg anaesthesiológiai szakasszisztensként dolgozik a kórházban. A MESZK Somogy Megyei Területi Szervezet Nagyatádi helyi szervezetének elnöki feladatait nagy szorgalommal és lelkiismeretesen látja el. Az általa szervezett szakmai továbbképzések, kirándulások, bálok, mindig sok jelentkezőt vonzanak. Páratlan ügyességgel tudja családi életét, szakmai és társadalmi munkáját is összeegyeztetni. Sok ilyen elhivatott fiatal szakdolgozóra lenne szükség.
SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG megyéből: JÁVOR PÁL GÉZA okleveles ápoló, szakmacsoport vezető. A nyíregyházai Jósa András Oktatókórház dolgozója. 28 éve dolgozik az egészségügyben, folyamatosan fejlesztetve szakmai tudását, iskolai végzettségeit. 2006-tól tölt be vezetői szerepet intézetében. Feladata belgyógyászati osztályok (11) munkájának szervezése, irányítása a magas szintű betegellátás érdekében, és a humánerőforrás menedzselése, mely igényli rátermettségét, kiváló szakmai felkészültségét. Hosszú idő óta, vesz részt a jövő ápolóinak képzéseiben, úgy az elméleti, mint a gyakorlati oktatásban is. Kongresszusok, szakmai rendezvények előadója. 2011-től jelenleg is a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezet, Nyíregyháza helyi elnöke.
TOLNA megyéből: ANTAL CSABA 31 éve dolgozik az Országos Mentőszolgálatnál. Kivonuló mentőápoló munkakörben teljesít szolgálatot, valamint Szekszárd Mentőállomás főápolójaként is tevékenykedik. Szolgálatvezetői és mentésirányítói munkát is végez. Munkájában példamutató, precíz, megbízható bajtárs, feladatait lelkiismeretesen végzi. Tapasztalatait, tudását folyamatosan megosztja munkatársaival, segíti a kezdő dolgozók szakmai képzését, beilleszkedését. Folyamatosan képzi magát; az Országos Mentőszolgálat digitális fejlődésének részese, az új irányítási rendszereket elsők között sajátította el, és segített bajtársainak elsajátítani. Munkaidőn kívül is rendelkezésre áll; többek között továbbképzések, tudományos szimpóziumok megszervezésében. Családtagjai körében sok az egészségügyi dolgozó, akiknek az egészségügy iránti elkötelezettsége példaértékű. Sok ilyen családra lenne szüksége a magyar egészségügynek!
VAS megyéből: HORVÁTH ISTVÁNNÉ diplomás ápoló, 2000-től a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház pulmonológiai osztályának osztályvezető ápolójaként tevékenykedett. 2015-től az oktatási feladatai mellett, a Zala megyei Kórház sürgősségi betegellátó ambulancia és osztályon dolgozik részmunkaidőben, ahol végzi a betegek fogadását, TRIAGE szerinti besorolását. A Pécsi Tudományegyetem egészségügyi tanár Msc képzésén vesz részt. Szentgotthárd-Körmend Helyi Szervezet elnökeként végzi tevékenységét a MESZK Vas Megye Területi Szervezet berkein belül. Kiváló kollega, agilis, szorgalmas és rendkívül terhelhető, mindamellett, hogy 16 éves hármasiker lányok boldog édesanyja.
VESZPRÉM megyéből: HORVÁTH FERENC KÁROLYNÉ a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház ápolási igazgatója. Több, mint 35 éve dolgozik az egészségügyben, 11 éve ápolás szakmai vezetőként. Munkáját az igényesség, a nagyfokú precizitás, empátia, valamint a szakdolgozók és a betegek iránti elkötelezettség jellemzi. Határozott, problémamegoldó képessége példaértékű. Innovatív, jó vezető és menedzser, aki összetart, irányít és oktat. Tapasztalata, tudása, és egyénisége hozzájárul feladatai eredményes ellátásához. Szívügyének tekinti a szakdolgozók megtartását, a szakdolgozói utánpótlás kérdését, illetve a gyakorlati oktatás fejlesztését. A Területi Szervezet életében a Területi Oktatási Bizottság tagjaként kiemelt szerepet vállal a szakdolgozók továbbképzéseinek szervezésében. Szakmai érdekvédelmi munkában is élenjár, a Magyar Ápolási Igazgatók Egyesületének régióvezetőjeként is aktívan tevékenykedik.
ZALA megyéből: KARAMÁNNÉ DR. HABIL PAKAI ANNAMÁRIA a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Szombathelyi Képzési Központ megbízott képzési igazgatója. Ápolóként kezdte pályafutását, majd az oktatásban, kutatásban, képzésben szerzett érdemeket. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Zala Megyei Szervezeténél a Területi Oktatási Bizottság elnökeként végez érdekképviseleti munkát. Hatalmas munkabírása, tenni akarása, kiváló problémamegoldó készsége, szakmai tapasztalata, empátiája elősegíti a Bizottság hatékony munkáját. Szívügyének éli meg a szakdolgozói utánpótlás biztosítását, az egészségügyi képzések folyamatos megtartását, bővítését, mely oktatói és vezetői munkájának alapját képezi. Sokunkat megfertőzött már az élethosszig tartó tanulás-, a tudományos munkában való részvétel igényével. A szakdolgozók oktatásáért, képzéséért végzett érdemi munkája dicséretes.
Az ORSZÁGOS SZERVEZET ELNÖKSÉGE 2019-ben a Szakmai Díjat SÁRI JÁNOS ápolónak adományozza, aki 39 évet dolgozott az egészségügy területén. Ebből 36 évet töltött egy munkahelyen, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház VI-os Belgyógyászati Osztályán. Beteghordóként kezdte pályafutását, majd szakápoló, OKJ-s ápoló lett. A betegek és hozzátartozóik, valamint munkatársai véleménye alapján munkáját mindig példamutató szakszerűséggel, lelkiismeretesen végezte az egyik legnehezebb belgyógyászati osztályon. Rendszeresen az osztályvezető főnővér helyettesítője is volt. Nyugdíjba vonulása alkalmából jó egészséget, nagyon is megérdemelt, kedve szerinti aktív pihenést, és kedvenc szórakozása területén sok szép hangverseny látogatást kívánunk!
MESZK Szakmai Díj 2018.
BÁCS-KISKUN megyéből: PAP-SZEKERES ANITA a kecskeméti kórház ápolási igazgatója. Munkáját nagyfokú szakmai igényesség, az újra való törekvés jellemzi. Fontosnak tartja a szakdolgozók szakmai fejlődését, de nem feledkezik meg a dolgozók érzelmi-szellemi feltöltődésének fontosságáról sem. Vezetése alatt az intézményben az ápolás színvonala folyamatosan emelkedik. Fontos feladatának tekinti a szakdolgozói utánpótlás kérdését, ezzel az ápolás jövőjének biztosítását. Több szakmai szervezetben markánsan képviseli az ápolás szakma fejlesztését.
BARANYA megyéből: KULCSÁR ISTVÁNNÉ a pécsi I. sz. Belgyógyászati Klinika Tüdőgyógyászatának asszisztense. Több évtizedes szakmai munkáját pontosan, felelősségteljesen végzi, szem előtt tartva a minőségre való törekvést. Folyamatosan képzi magát, ezzel segítve a hatékonyabb munkát a mindennapi betegellátásban és az oktatás területén is. Kutatási programokban is aktívan vállal feladatot. Szakambulancia vezetőjeként közösség összetartó és közösségépítő is. Minőségfejlesztési feladatok aktív részvevője.
BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN megyéből: AFONYINÉ KALÓ TÜNDE a miskolci kórház Koraszülött és Újszülött Osztály osztályvezető főnővére. Kitartó lendülettel, elkötelezettséggel szervezi az osztályán az ápoló és szakdolgozói feladatokat. Elkötelezett a megyében született koraszülött-újszülöttek ellátása terén, aktívan részt vesz a koraszülött mentésben is. Laktációs szaktanácsadóként szülésfelkészítő tanfolyamokat szervez a kismamák részére. Ezt az egyedi, sok törődést igénylő munkát nagy türelemmel, mindenki által elismert odaadással végzi.
BÉKÉS megyéből: KOSZTA JULIANNA a gyulai kórház Infektológiai Osztályának főnővére. Munkáját ápolóként kezdte majd szakoktató lett, és egészségügyi közgazdász oklevelet is szerzett. Négy gyermek édesanyja. Páratlan ügyességgel tudja családi életét, a szakmai és társadalmi munkáját úgy összeegyeztetni, hogy hiánya nem volt érzékelhető. Több szakmai szervezetben képviselte a szakma fejlődését.
BUDAPESTI szervezettől: TAMÁS KATALIN a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet főnővére. A szakma szeretetét édesanyja táplálta belé, aki szintén ápoló volt. Elkötelezett híve az ápolásnak, a betegeknek. A szakmai fejlődést is fontosnak tartja, számos konferencián és kongresszuson, továbbképzésen vesz részt nemcsak hallgatóként, hanem előadóként is.
CSONGRÁD megyéből: HORVÁTHNÉ FRANKÓ KRISZTINA a Szegedi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézetének megbecsült és lojális dolgozója, intézetvezető főnővére. Ápolóként, intenzív betegellátó szakápolóként, diplomás ápolóként lelkiismeretesen, a betegek és a dolgozók érdekeit szem előtt tartva végzi munkáját. Támogató magatartásával hozzájárul kollégái szakmai tevékenységének fejlődéséhez Rendszeresen végez oktatási, vizsgáztatási feladatokat, és a szakdolgozói utánpótlás-nevelésben fontos szerepet vállal.
FEJÉR megyéből: BOKORNÉ SIKE ERIKA a Szent György Kórház Reumatológiai Osztályának főnővére. A Szakdolgozói Kamara szervezője, jelenleg a Területi Szervezet elnöke. Hozzáállásában mindig a szakdolgozók szakmai érdekeit helyezi előtérbe, így képviselve a dolgozók érdekeit. Kiváló szervező, mely nemcsak szakmai és irányító tevékenységében, de a közösségi fórumokon, egészségügyi szűrőprogramokon, az egészséges életmód népszerűsítésében is megnyilvánul. Humánus magatartása, a betegek és hozzátartozóik felé tanúsított alázatos hozzáállása, segítőkészsége példaértékű.
GYŐR-MOSON-SOPRON megyéből: ÁRKI JENŐNÉ a Soproni Gyógyközpont osztályvezető ápolója. 1984-ben kezdte pályafutását. Kezdetben ápolóként, majd intenzív terápiás szakasszisztensként dolgozott. Nemcsak sokrétű tudása, széleskörű ismeretei, hanem kedves, megnyerő személyisége is alkalmassá teszik arra, hogy aktív szerepet vállaljon az intézményben és a Szakdolgozói Kamarában. Kiváló kapcsolatteremtő készsége, segíteni akarása példás.
HAJDÚ-BIHAR megyéből: PAVLENKA KRISZTINA a debreceni Kardiológiai és Szívsebészeti Klinika osztályvezető ápolója. A klinikára érkező szakmai gyakorlatot teljesítő tanulók osztályos gyakorlatának megszervezése fontos feladata. Az iskolarendszeren kívüli képzésben is részt vesz, mint oktató. A MESZK Számvizsgáló Bizottságának elnöke. Személyében hivatását magas szinten művelő, munkatársait tisztelő, segítő munkatársat ismertek meg. Munkáját a betegek és munkatársak szeretete vezérli.
HEVES megyéből: RÁCZ JÁNOSNÉ Gyöngyös Védőnői Szolgálat területi védőnője. A képesítés megszerzése után, az ország különböző megyéiben területi védőnői munkát végzett, majd véglegesen Heves megyében telepedett le. Jelenleg a város lakosságának családgondozását végzi. A családok életében folyamatosan jelen van a gyermekvállalásnál, a születés után, az óvodai évek alatt, a fiatal felnőttkorban. A körzetében egészségügyi felvilágosító előadásaival hozzájárul a kicsik egészségtudatos magatartásának kialakításához.
JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK megyéből: DR. SUBICZNÉ FERENCZI ILDIKÓ a szolnoki kórház-rendelőintézet oktatásszervezője, aki pályafutását ápolóként kezdte. Ismereteit bővítve diplomás ápoló, egészségügyi gyakorlatvezetői képesítéseket szerzett. A Területi Szervezet Oktatási Bizottságának elnöke. A Területi Szakmai Verseny szervezésében aktívan közreműködik. Kiváló szakmai felkészültségű, pozitív emberi tulajdonságokkal rendelkező kolléga.
KOMÁROM-ESZTERGOM megyéből: HARCSA PÉTERNÉ a Tatai Egészségügyi Alapellátó Intézmény körzeti védőnője. A szakma elhivatott követője, teljes odaadással és rátermettséggel gondozza a körzetében élő kismamákat. Igazi családgondozó, mindig van pár kedves szava a nagyszülőhöz, dédszülőkhöz is. Jó kapcsolatot ápol a külső szervezetekkel, hogy jobban érvényesítse, segítse a rászorultakat. A rászoruló gyermekeknek szervezett nyári tábor aktív segítője. A város által meghirdetett Hétköznapi Hősök egészségügyi kategóriájának győztese.
NÓGRÁD megyéből: SŐREGI KRISZTINA a pásztói Margit Kórház főnővér-helyettese, diplomás ápoló. Elhivatottsága, szakmai tudása, a szakdolgozókért való tenni akarása mindenki számára példaértékű. Kedves, vidám természete igazi közösségi emberré emelte, kollégái és betegei körében. Évek óta szerepet vállal szakmai versenyeken, kiváló eredményekkel. Óraadó tanár és területi gyakorlati oktató. A kamara érdekképviseleti munkájában részt vesz. Mind szakmaisága, mind embersége kiemelkedő.
PEST megyéből: KISS LÁSZLÓ a váci kórház Sürgősségi Osztályának főápolója. Tevékenysége nem kizárólag az ápolásszakmai munka irányítása, hanem az osztály jellegéből adódó, az ápolókat szinte folyamatosan érő stressz kezelése is. Munkája során állhatatosan képviseli a betegek érdekeit, önmagától és másoktól is megköveteli a magas szintű szakmai munkát, a betegek érdekeit szolgálva. Nagy jelentőséget tulajdonít a munkahelyi közösségnek, sokat tesz a jó légkör kialakításáért mind intézeten belül, mind kívül. A szakmai versenyek megrendezésében, a továbbképzések szervezésében, egyéb társadalmi tevékenységekben részt vesz.
SOMOGY megyéből: DR. KISIMRÉNÉ GYÖRKÖS ÁGNES aki Barcs Kistérségi Járóbeteg-ellátó Központ vezető asszisztense, járóbeteg-ellátási alelnök. A mindig mosolygós Ági jókedve és empátiás készsége a betegekre és a munkatársaira nagyon jó hatással van, de mindemellett határozott, egyenes ember és kiváló munkaszervező. Törekszik az egészségügyi pálya népszerűsítésére, és mint hivatás, széles körű ismertetésére.
SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG megyéből: FORRÓ FERENC a Sántha Kálmán Szakkórház Pszichiátriai Rehabilitációs Osztály ápolója és osztályvezető ápoló helyettese. Munkáját 25 éve a pszichiátriai ápolásban kezdte, és azóta is ezen szakterületen dolgozik. Szakmai munkája kimagasló és példamutató. Munkájában határozott, fő értéke a felelősségérzés és az empátia. Kiemelkedően fontos számára az egészségnevelés. Munkája során a kihívásoknak való megfelelés és nyitottság jellemzi. A Nagykállói helyi szervezet elnöke.
TOLNA megyéből: STRAUBINGERNÉ VINCE ILDIKÓ a szekszárdi kórház Radiológiájának vezetőasszisztens helyettese, aki pályáját 1984-ben kezdte. Folyamatosan képezte magát, röntgenasszisztensi, röntgen-műtős szakasszisztensi, majd CT-MR szakasszisztensi oklevelet is szerzett, amellyel szolgálja a magasabb szintű betegellátást. Szakmai tevékenysége mindig betegorientált, minőségi és precíz. Több tudományos munkája került előadásra. Az oktatási bizottság elnöke. Munkássága példaértékű.
VAS megyéből: HORVÁTHNÉ BARASITS RITA a szombathelyi kórház műtős szakasszisztense, kezdetektől a Központi Műtő a munkaterülete. Nagy szakmai felkészültséggel végzi összetett feladatait. Helyettes vezetőként kollégáit felelősséggel irányítja, támogatja. Hivatására igényes, a páciensekkel türelmes, empatikus. Területi alelnökként végzi szakmai érdekképviseleti munkáját. Jó hangulatával másokat is magával tud ragadni!
VESZPRÉM megyéből: FELLEGI ERZSÉBET diplomás ápoló, a balatonfüredi Szívkórház osztályvezető főnővére, aki 37 éve pályakezdőként ott helyezkedett el, és azóta is hű a munkahelyéhez. Számos előadást tartott rehabilitációs programokról mind a betegek, mind az ápolók részére. Minden szakmai megmozduláson szervezőként is számíthatnak rá, összetartja a "csapatát". Munkahelyén a szakdolgozók bizalommal fordulnak hozzá mind szakmai, mind továbbképzési, mind személyes kérdésekben. Szakmailag és emberileg egyaránt kimagasló a teljesítménye a betegellátás területén is.
ZALA megyéből: KÁLMÁN ZSUZSANNA a hévízi Reumakórház analitikusa, aki szakmai érdekképviseleti munkáját nagyfokú elkötelezettség, szakdolgozó centrikus gondolkodás, odafigyelés, és jó szervező készség jellemzi. Tisztségviselő társaival, kollégáival mindig humánus, a problémák megoldására törekszik. A kamarai programokban aktívan közreműködő. A Zala Megyei Szervezetnek meghatározó alakja, elhivatottsága példa értékű a jövő ápolóinak is.
Az ORSZÁGOS SZERVEZET ELNÖKSÉGE 2018-ban a Szakmai Díjat DR. BALOGH ZOLTÁNNAK adományozza, aki a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara alapító elnöke, a Magyar Ápolási Egyesület volt elnöke, a Semmelweis Egyetem Ápolástani Tanszékének tanszékvezető főiskolai tanára. Pályafutását a hazai egészségügyben éppen 30 évvel ezelőtt kezdte, majd diplomás ápolói, majd ezt követően gyógytornász főiskolai oklevelet szerzett. Egyetemi diplomáját az egészségügyi képzés területéről az Egyesült Királyság Exeter Egyetemén kapta meg 1998-ban. Doktori értekezését "Az ápolóképzés fejlesztése a közösségi ápolás területén" témakörben készítette és védte meg 2008-ban. Számos tudományos közleménye jelent hazai, valamint külföldi szaklapokban. Több jegyzett, könyv, könyvfejezet szerzője. A Hivatásuk kamarai magazin alapító főszerkesztője 2006 óta, a Nővér szakmamai tudományos folyóirat felelős kiadója 2009 óta. Szakmai tanulmányútjaival, sikeres pályázataival hozzájárult szakmánk fejlesztéséhez. Nevéhez fűződik a Semmelweis Egyetem Ápolás Tanszékének idegen nyelvű képzéseinek, valamint az ápolás mesterképzésének sikeres elindítása. Oktatói pályafutása példaértékű, hallgatói nagy elismeréssel beszélnek róla rendkívül köztiszteletnek örvend az ország szakdolgozói körében. Munkásságával elévülhetetlen érdemeket szerzett a magyar ápolás történetében, fejlesztésében, hivatásunk hazai és nemzetközi képviseletében.
Közéleti személyiségként ismert és elismert tárgyaló fél. Higgadt, alaposan felkészült kompromisszum kész, de nem megalkuvó kamarai elnök. Az Országos Elnökség Dr. Balogh Zoltán szakmai és emberi nagyságát kívánja értékelni és megköszönni a MESZK Szakmai Díjával.
MESZK Szakmai Díj 2016.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara az egészségügy területén kifejtett kiemelkedő szakmai és közösségépítő szakdolgozói tevékenység elismeréseként 2006-ban Szakmai Díj-at alapított.
Az elismerés annak a kamarai tagnak adományozható, aki hivatásának képviseletével az egészség megőrzése, betegségek megelőzése, az ápolás, gondozás, betegellátás terén magas színvonalú, példaértékű eredményt ért el, és kimagasló teljesítményével hozzájárult az egészségügyi ellátás és a szakdolgozói tevékenység fejlesztéséhez.
A helyi és területi szervezetek javaslatára, az Országos Kitüntetési Bizottság véleményezésével, az Országos Elnök jóváhagyásával ez évben is 21 fő részére adja át az elismerést.
BARANYA megyéből: DR. VÁRADYNÉ HORVÁTH ÁGNES a PTE-ETK c. egyetemi docense.
Pályafutását 1972-ben a Pécsi Orvostudományi Egyetem Központi Intenzív Terápiás osztályán kezdte ápolóként, majd aneszteziológus szakasszisztensként dolgozott a PTE Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján. A ranglétrát végigjárva 1995-ben posztgraduális egyetemi végzettséget szerzett. 2000-től főállású adjunktus volt a Pécsi Tudományegyetem Egészségügyi Főiskolán.
2013-ban címzetes egyetemi docens kinevezést kapott. Probléma megoldó és kapcsolatteremtő képessége rendkívüli. Kiváló szervező tulajdonsága révén számos továbbképzést, tanfolyamot, szakmai fórumot bonyolított le. A Tudományos Oktatási Bizottság elnökeként képviseli a területi szervezetet a rendezvényeken. A szakmai tevékenysége, kreatív, alkotó munkája és személyisége méltán bizonyítja a Szakmai Díj elnyerését.
BÁCS-KISKUN megyéből: SIKLÓS ATTILA diplomás ápoló, aki 2006 óta dolgozik a Bács-Kiskun Megyei Kórházban, 2010 óta az Invazív Kardiológiai Osztály vezető ápolója.
Elhivatottsága, szakmai tudása, a szakdolgozókért való tenni akarása mindenki számára példaértékű. A kamara érdekvédelmi munkájában élenjár, jelenleg a MESZK Bács-Kiskun Megyei Területi Szervezet Etikai Bizottság elnöke. Szakmai munkáját az igényesség, nagyfokú precizitás jellemzi. Megbízhatósága, határozottsága szakmai és emberi rátermettsége teszi érdemessé a kitüntetésre.
BÉKÉS megyéből: GYÖRGY MARGIT, az Orosházi Kórház szülésznője.
Személye az egyik legmeghatározóbb a Szülészeti Osztály és a Békés Megyei Területi Szervezet életében. Nemcsak szakmájában, a szülésznői feladatok ellátásában, hanem a kamarai tagokkal való kapcsolattartásban is nélkülözhetetlen csapattag. Munkájában maximális teljesítményre törekszik, de tevékenységében a mai napig az anyai örömök elé néző nőkről néha kispapákról való gondoskodás jelenti a legfontosabb feladatot. Kedves, vidám lénye igazi közösségi emberré emelte, kollégáival, a szülő nőkkel és a hozzátartozókkal is mindig megtalálta a megfelelő hangot. Segítőkészsége, érdeklődése, nagy szakmai tudása sok kezdő szakdolgozó életét, szakmai fejlődését könnyítette meg az osztályon. A területi szervezet általános alelnöke.
BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN megyéből: HORVÁTH EMESE, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház osztályvezető ápolója, intézeti szakoktatója.
Szakmai ismeretei széleskörűek, melynek bővítésére minden továbbképzési lehetőséget igénybe vesz. A jövő egészségügyi szakdolgozóinak képzésében aktívan részt vállal. Továbbképzéseken, konferenciákon osztja meg tudását, tapasztalatát az evidenciákon alapuló ápolás gyakorlatának elősegítése érdekében.
Személye, kimagasló szakmai tudása jelentősen meghatározza a munkahelyén a betegek magas szintű ellátását. Segítőkész, empatikus, számára nincs megoldhatatlan feladat, nincs olyan, hogy lehetetlen. Kiemelkedő precizitással, szakmája iránti alázattal, igényességgel végzi a mindennapi tevékenységét.
BUDAPESTI Szervezetből: PINTÉR LÁSZLÓNÉ, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Patológiai és Kórszövettani Osztály citológiai szakasszisztense.
1976 óta dolgozik a Honvédkórházban, illetve elődintézményében, a Patológiai Osztályon citológiai asszisztensként.
1985-2007-ig vezető asszisztensként is tevékenykedett.
Hivatását nagy odaadással, elhivatottsággal felelősségtudatosan végzi.
Aktívan részt vett az osztály csapatépítő tevékenységébe, illetve nagy erőkkel segítette a fiatalok oktatását és az új dolgozók beilleszkedését.
Szakmai tudása és nyugodt természete jó hatással volt a körülötte dolgozókra.
CSONGRÁD megyéből: DR. NÉMETH ANIKÓ, SZTE-Egészségtudományi és Szociális Képzési Karának oktatója.
Diplomás és okleveles ápolói képesítést szerzett. 2013. decemberében sikeresen megvédte PhD értekezését. Számos hazai kongresszuson tartott előadást, tudományos folyóiratokban megjelent publikációinak száma 33. A Hospice szakápolástan c. könyv szerkesztője.
2007-től a MESZK Csongrád Megyei Területi Szervezet Területi Oktatási Bizottságának elnöke. Elévülhetetlen érdemeket szerzett a Csongrád Megyei szakdolgozóknak szervezett továbbképzések szervezésében és lebonyolításában. Az Ő fáradhatatlan munkájának érdeme, hogy az elmúlt 10 évben Csongrád megyében több mint 17 ezren vettek részt az általa szervezett továbbképzéseken. Sikeres életpályája alapján, messzemenően kiérdemelte a MESZK Szakmai Díjat.
FEJÉR megyéből: VAJDÁNÉ CSÁK RÓZSA, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Újszülött-, Csecsemő- és Gyermekosztály osztályvezető főnővére, gyermekápoló.
1970 óta dolgozik első munkahelyén. Kimagasló szakmai tudásával, elhivatottságával korán kivívta felettesei elismerését, melynek eredményeként 32 éve osztályvezető főnővér. A fiatalokat felkarolja, felkészíti, és az évek során szerzett tapasztalatát átadja számukra. Kongresszusok, továbbképzések rendszeres szervezője, résztvevője. Diabéteszes gyermekek számára edukációs táborokat szervez. A 2001-től a Cukorbeteg Gyermekeket Támogató Egyesület elnöke. Aktív tagja a szakdolgozói közösségnek. Jelenleg az Intézmény Szakdolgozói Tanácsadó Testület elnöke. A 46 év kiváló gyermekápolói és a 32 év főnővéri munka elismeréseként méltónak tartjuk a „MESZK SZAKMAI DÍJ” kitüntetésre.
GYŐR-MOSON-SOPRON megyéből: TÓTH ISTVÁNNÉ, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály osztályvezető főnővére, diplomás ápoló.
A mindennapi munkája szerves részét képezi az osztályon gyakorlatot teljesítő ápoló hallgatók oktatása.
Meghatározó személyisége az Intenzív Osztálynak, kollégái elismerősen nyilatkoznak munkájáról, kimagasló szakmai tudásáról, elkötelezettségéről.
A szakmai tudásáról hivatása iránti tisztelete és alázata, a humánus hozzáállása az emberekhez, a jövő generációja számára példaértékű a Szakmai Díjra.
HAJDÚ-BIHAR megyéből: HOLHÓSNÉ KUNKLI VALÉRIA, a Kenézy Gyula Kórház és Rendelő Intézet Klinikai Farmakológiai, Infektológiai és Allergológiai Intézet részlegvezető főnővére.
Elkötelezte magát az egészségügyi pályának. A szakma szeretete, pozitív életszemlélete, optimizmusa minden tevékenységében megnyilvánul. Törekvő, szakmai tudását folyamatosan fejleszti.
Nagy munkabírással és jó szervező készséggel végzi mindennapi munkáját, feladatait magas színvonalon látja el, rátermettsége lehetővé teszi új feladatok befogadására. A Szakdolgozói Kamara megalakulása óta oszlopos tagja a területi szervezetnek. Fáradhatatlan energiával szervezi meg minden évben a szakmai vetélkedőt. Járóbeteg-ellátási alelnökként, országos küldöttként képviseli megyénket minden kamarai rendezvényen.
Kiváló szakmai felkészültsége, naprakész elméleti és gyakorlati tapasztalata, pozitív emberi tulajdonságai alapján méltó e kitüntetésre.
HEVES megyéből: KOVÁCSNÉ VÉKÁSI ADRIEN, a Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet Radiológia Osztályvezető asszisztense.
A zavartalan betegellátás érdekében magas színvonalú szakmai tudással, lelkiismeretes példaértékű felelősségtudattal, irigylésre méltó lexikális tudással végzi napi feladatait. Mind szakmaisága, mind embersége kiemelkedő, akár gyakorlati oktatóként, vezetőként valamint kollégaként is. Hivatástudata, precízsége elismerést érdekel. Nemcsak munkatársai, felettesei is elégedettek munkájával.
Területi küldöttként folyamatosan segíti a szakmai érdekvédelmi munkát.
JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK megyéből: BEKÉNÉ PÓCS GABRIELLA, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház Rendelőintézet Felnőtt Intenzív Osztály osztályvezető főnővére, diplomás ápoló.
1983-tól dolgozik az egészségügyben. Szakmai munkájában az igényesség, betegek iránti alázat jellemzi. Problémamegoldó képessége kiváló. Elméleti, gyakorlati felkészültsége példamutató mindenki számára. A Területi Szervezet meghatározó tagja, fekvőbeteg ellátásért felelős alelnökként tevékenykedik. A szakmai verseny szervezésében mind megyei, mind országos szinten aktívan közreműködik.
Emberi, szakmai értékei alapján méltónak tartjuk az elismerésre.
KOMÁROM-ESZTERGOM megyéből: KISS ESZTER, a Szent Borbála Kórház Tatabánya Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztály diplomás ápolója.
Az Intenzív osztály főnővéreként mind emberi, mind szakmai kvalitások vonatkozásában példaértékű munkát végez.
Alázattal fordul a betegekhez, nagy odafigyeléssel, és precizitással látja el a feladatát.
Szívén viseli a munkatársai sorsát, szakmai fejlődését.
Igyekszik átadni a rengeteg tapasztalatot és tudást ami a birtokában van. Napra kész a szakmai újítások, változások tekintetében.
Igazság érzete, józan gondolkodása, megértő, támogató magatartása miatt, szakmai, etikai kérdésekben a társ osztályok is számíthatnak rá.
Kitartása, optimizmusa, jó kedve, munkabírása, minden egészségügyi dolgozó számára példaértékű.
NÓGRÁD megyéből: KRASZNAI KÁZMÉRNÉ, a Szent Lázár Megyei Kórház, Szülészet-Nőgyógyászati Osztály szülésznője, főnővére.
Munkáját lelkiismeretesen, precízen, nagy hozzáértéssel végzi. Rendszeresen bővíti ismereteit, továbbképzéseken és kongresszusokon, előadóként és hallgatóként is részt vesz.
Elősegíti a rábízott munkatársak szakmai fejlődését, nagy empátiás készséggel irányítja munkatársait.
Munkatársai és betegei szeretik, számítanak munkájára, tapasztalatára, tudására.
A helyi szervezet elnökeként aktívan részt vesz a kamara munkájában, szívesen segíti a helyi konferenciák, szakmai versenyek lebonyolítását.
PEST megyéből: MÉSZÁROS TIBOR, a Szent Rókus Kórház és Intézmény Ápolási igazgatóhelyettese, Mozgásszervi rehabilitációs osztály osztályvezető ápolója.
30 éve dolgozik megszakítás nélkül az egészségügyben, végigjárva a ranglétra összes fokát eljutva főiskolai és menedzseri diplomáig. Munkáját, bátran mondhatjuk, valóban „Hivatásnak” tekinti. Példaértékű szakmai munkájával hozzájáru az intézményben a magas szintű ápolási munkához. Kiváló kommunikáció, hatalmas empátiás készség, segítőkészség és elhivatottság jellemzi, és mind e mellett kitűnő humorú kolléga. Munkatársai számára példát mutat elkötelezettségből, az intézményhez való lojalitásból a hivatásához való hűségből. A szakma szeretete, lelkiismeretessége, hatalmas munkabírása, örök optimizmusa, követendő és példaértékű lehet mindenki számára.
SOMOGY megyéből: BOGNÁR ATTILÁNÉ, a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház Marcali Telephely, Krónikus Belgyógyászati egység szakápolója, vezető szakdolgozó helyettese.
Pályáját közel 26 éve a fekvőbeteg ellátásban kezdte, azóta is megszakítás nélkül az egészségügy rendíthetetlen elkötelezettje. Meghatározó alakja a teamnek, gazdasági nővéri feladatait precízen, pontosan, megbízhatóan végzi. Munkáját a kialakított jó kapcsolat és harmonikus együttműködés jellemzi. A marcali helyi szervezet alelnöke, akire szervezési és egyéb feladatokban is bármikor lehet számítani. Igyekszik feladatait úgy végezni, hogy felettesei és kollégái is munkavégzésével elégedettek legyenek. Kapcsolata munkatársaival, társosztályokkal, hozzátartozókkal és a betegekkel humánus és korrekt.
SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG megyéből: KÁROLYI KÁLMÁNNÉ, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház, Fehérgyarmati Kórház és Gyógyfürdő Higiénikus főnővére.
Központi Sterilizáló és a Kórház higiénés csoport vezetésében, irányításában továbbá rendkívül szerteágazó és sokrétű ápolás-szakmai feladatok koordinálásában, ellátása terén kifejtett kiemelkedően felelősségteljes-, tartósan magas színvonalú-, példamutatóan pontos és lelkiismeretes munkavégzése alapján méltó az elismerésre.
A helyi szervezet által meghirdetett rendezvények egyik aktív szervezője és lebonyolítója, a tagság maximális megelégedésére.
TOLNA megyéből: MUNK JÁNOS TAMÁSNÉ, a Tolna megyei Balassa János Kórház Szekszárd osztályvezető ápolója.
1982-ben szerzett általános ápoló és asszisztensi végzettséget, melyet követően EKG asszisztensként kezdett el dolgozni a szekszárdi Balassa János Kórház I. Belgyógyászati osztályán.
Diplomás ápolóként végzett 1993-ban.
Egy évvel később kinevezték az I. számú Belgyógyászat osztályvezető ápolójává, ahol azóta is ebben a beosztásban dolgozik. A korábban 55 jelenleg 47 ággal működő osztály betegellátásnak zavartalanságát, személyi és tárgyi feltételeinek biztosítását szervezi, irányítja, a beteg érdekeit mindenkor szem előtt tartva. Személyes példamutatással, megfelelő ösztönzéssel, türelemmel, odafigyeléssel igyekszik elérni, hogy a munkatársai a lehető legtöbbet hozzák ki magukból. A Kamara Tolna megye területi elnökeként kiváló szervező készségről tesz tanúbizonyságot.
VAS megyéből: HAJBA ÉVA, a Kemenesaljai Egyesített Kórház vezető csecsemőápolója.
Szakmai tudása, emberi tulajdonságai, a betegek, kismamák irányába mutatott lelkiismeretes és magas szintű szakmai elhivatottságú hozzáállása alapján nem csak a csecsemő- és gyermekgyógyászat szakterületén, hanem minden egészségügyben tevékenykedő kollégának és kolléganőnek példaképe lehet. A szakterületen dolgozók egész sora tanulhatta tőle a szakmát. Soha nem érezte fáradtságnak a több, mint 35 éves szakmai pályafutás ideje alatt tudását és tapasztalatait a kollégáknak átadni. Elhivatottságával, szakszerűségével, és kedvességével szolgálja az újszülötteket édesanyákkal együtt a celldömölki kórház újszülött részlegén.
Fáradhatatlan, ha valamilyen feladat miatt hívó szót kap, azonnal ott van, segít, ötleteivel előbbre lendítve területi kamaránk munkáját!
VESZPRÉM megyéből: ZENGŐI – TÖRÖK CSILLA, Dr. Deák Jenő Kórház, Tapolca, egyetemi okleveles ápolója.
14 évesen köteleződött el az egészségügy iránt, még a régi szakközépiskolai képzésben. Diplomás ápolói, egyetemi okleveles ápolói, műtős asszisztensi és klinikai elektrofiziológiai asszisztensi képesítéseket szerzett.
Jelenleg az Ápolási Osztályon és az intézmény minőségbiztosításában vállal komoly szervezői munkát.
Helyi Szervezet elnöke, és Területi Etikai Bizottság elnöke is.
Minden szakmai megmozduláson, rendezvényen, kiránduláson, csapatépítésen, szakmai vetélkedőn szervezőként számíthatunk rá, összetartja „csapatát".
Munkahelyén a szakdolgozók bizalommal fordulnak hozzá mind szakmai, mind továbbképzési, mind személyes kérdésekben. Szakmailag és emberileg egyaránt kimagasló a teljesítménye a betegellátás területén is.
Mindemellett három gyermek édesanyja.
Szívből gratulálunk!
ZALA megyéből: NEMESKÜRTINÉ MEDGYES ILONA, Nagykanizsa Megyei Jogú Város Egészségügyi Alapellátási Intézmény védőnője.
A díjazott, területi védőnőként Nagykanizsa egyik – szociális értelemben – leghátrányosabb területén végzi tevékenységét. Szakmai elhivatottsága, kiemelkedő kommunikációs képessége, magas fokú empátiája, magabiztos fellépése, jó problémamegoldó képessége hatékonyan érvényesül a hátrányos helyzetben lévő ellátottak körében. A családok életében folyamatosan jelen van a gyermekvállalásnál, a születés után, az óvodai és iskolai évek alatt, a fiatal felnőttkorban. Hasznos, praktikus tanácsai, örömmel végzett munkája nagy bizalmat ébreszt a gondozottakban: kicsikben és nagyokban egyaránt.
A munkahelyi feladatok mellett aktívan részt vesz a szabadidős tevékenységek szervezésében, prevenciós feladatok ellátásában. Vidámságával, végtelen empatikus tulajdonságával méltó a kamarai elismerésre.
Az ORSZÁGOS SZERVEZET ELNÖKSÉGE 2016-ben a Szakmai Díjat NYILAS JUDIT a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház ápolási igazgatójának adományozza. Kitüntettünk 1975 óta aktív szereplője az egészségügyi ellátó rendszernek és mindemellett jelentős közéleti tevékenységet is folytat. Az általános ápoló és asszisztensi oklevéltől az 1990-ben az OTE intézetvezető szakán megszerzett főiskolai diplomáig számos középfokú szakképesítést szerzett. 1995-ben a budapesti Közgazdasági Tudományegyetem egészségügyi menedzser szakán egészségügyi menedzser másoddiplomát szerzett. Egyetemi végzettségét a Jannus Pannonius Tudományegyetem, Felnőttképzési és Közművelődési Tanszék humánszervező szakán végezte.
A Kamara megalakulás óta nem tisztségviselő tagként pozíciójából adódóan kiemelten segíti és támogatja köztestületünk munkáját területi és országos szinten. Véleményeivel a szakdolgozókat érintő változások és helyzetek megoldásában mindig korrekt, konstruktív és hiteles véleményformálója hivatásának!
A Díjazottak fényképei megtekinthetők ide kattintva!
MESZK Szakmai Díj 2015.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara az egészségügy területén kifejtett kiemelkedő szakmai és közösségépítő szakdolgozói tevékenység elismeréseként 2006-ban Szakmai Díj-at alapított.
Az elismerés annak a kamarai tagnak adományozható, aki hivatásának képviseletével az egészség megőrzése, betegségek megelőzése, az ápolás, gondozás, betegellátás terén magas színvonalú, példaértékű eredményt ért el, és kimagasló teljesítményével hozzájárult az egészségügyi ellátás és a szakdolgozói tevékenység fejlesztéséhez.

A helyi és területi szervezetek javaslatára, az Országos Kitüntetési Bizottság véleményezésével, az Országos Elnök jóváhagyásával ez évben is 21 fő részére adja át az elismerést.

Felkérem Dr. Balogh Zoltánt, a köztestület elnökét és Babonits Tamásné fekvőbeteg alelnököt a díjak átadására.
Az ORSZÁGOS SZERVEZET ELNÖKSÉGE 2015-ben a Szakmai Díjat SCHILLING MAGDOLNA nyugalmazott ápolási igazgatónak adományozza.
BARANYA megyéből: BOGLÁRINÉ SZILÁGYI ERZSÉBET a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ, ápolási igazgatóhelyettese.
Több mint 40 éve dolgozik az egészségügyben. Pályája elején a POTE Traumatológiai Klinikáján dolgozott ápolónőként, majd vezető ápolóként, és most a Klinikai Központ ápolási igazgatóhelyetteseként dolgozik. Szakmai munkájára az igényesség, nagyfokú precizitás jellemző. Barátságos személyiségének köszönhetően problémamegoldó készsége és kapcsolatteremtő képessége rendkívüli. Kiváló szervező képességei révén számos továbbképzést, tanfolyamot, szakmai fórumot bonyolított le. Alelnökként képviseli a területi szervezetet a rendezvényeken, törekszik a kollegiális kapcsolatra.
BÁCS-KISKUN megyéből: CSÍK JULIANNA a kecskeméti Bács-Kiskun Megyei Kórház Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Oktató Kórházának mb. ápolási igazgatóhelyettese, diplomás ápoló.
1984 óta dolgozik a Bács-Kiskun Megyei Kórházban, kezdetben intenzív betegellátó szakápolóként, majd főnővérként, most ápolási igazgatóhelyettesként. Elméleti és gyakorlati felkészültsége, hivatástudata, a szakma iránti elkötelezettsége példamutató mindenki számára. A szakdolgozói Kamara létrehozását szívügyének tekintette. A Kamara megalakulása óta területi elnök. Munkájával komoly mértékben hozzájárult a köztestület működéséhez. Következetes, segítőkész, kitűnő szervező és empatikus készséggel rendelkező kolléga.
BÉKÉS megyéből: DR. BEKKER SÁNDORNÉ, a gyulai Pándy Kálmán Megyei Kórház osztályvezető főnővére, diplomás ápolója
1980 óta erősíti a Békés megyei egészségügyi szakdolgozók csapatát. Törekvő, szakmai tudását képezni kívánó kollégaként példaképe lehet a fiatalabb generációknak. Aktív tenni akarásának, pozitív életszemléletének egyik méltó öröksége, mementója lesz a MESZK Békés megyei szervezete, amelynek szültésénél bábáskodott, és amelynek növekedését, fejlődését azóta is féltő módon vigyázza.
BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN megyéből: ÁRVAY HILDA, a Miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktatókórház ápolási igazgatója
1975-től dolgozik az egészségügyben. Végigjárta az egészségügyi ranglétrát. Ápolóként dolgozott, s szakmailag igényes munkája révén jutott el az ápolási igazgatói munkakörhöz, immár 10 éve. Folyamatosan vezeti az intézeti ápolásfejlesztői tevékenységeket, az ápolási munka stratégiai és operatív tervezését, megvalósítását. Példamutató vezetői munkája során folyamatosan bizonyítja az intézmény általi elkötelezettségét. Nagy hangsúlyt fektet a jól együttműködő dolgozók megtartására, az emberi kapcsolatok helyes kialakítására.
BUDAPESTI Szervezetből: VINCZE BEATRIX, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Gyermekszív Központjának vezető főnővére, egyetemi ápoló
A kolléganő 24 éve dolgozik az egészségügyben. Gyermek intenzív ápolóként kezdte a szakmáját és máig hű maradt ehhez a területhez. Ez idő alatt folyamatosan képezte magát, amit a szakmai munka továbbfejlesztésére használt. Az utánpótlás képzésében is szerepet vállal, szakmai tudását kiváló pedagógiai érzékkel adja át a tanulóknak. Nagy munkabírással és jó szervező készséggel irányítja a központ munkáját, feladatait magas színvonalon látja el, rátermettsége lehetővé teszi új feladatok befogadására.
CSONGRÁD megyéből: KIS TAMÁS LÁSZLÓNÉ, a csongrádi Aranysziget Otthon igazgatója, egyetemi okleveles ápoló
30 éve áll a betegek és a gondozottak szolgálatában. Az egészségügyi és szociális ágazat szinte minden területén dolgozott, ennek, illetve a folyamatos tanulásának köszönhetően rendkívül széles szakmai tudásra tett szert. Ezt a tudását és tapasztalatait átadja a felnövekvő generációknak. A MESZK megalakulása óta választott tisztséget tölt be, és mint az egészségügy, mind a szociális szférában dolgozók érdekeit legjobb tudása szerint képviseli. Szakmai felkészültsége és a közösségi munkában végzett szervező tevékenysége példaértékű.
FEJÉR megyéből: SZABÓ LÁSZLÓNÉ, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Csákvári Gyógyintézetének osztályvezető főnővére
Egészségügyi pályafutását 20 éve kezdte jelenlegi munkahelyén. Az osztályon évekig műszakos nővérként ápolta a betegeket, nagy türelemmel, szakmai hozzáértéssel és empátiával. Főnővérként a betegek és beosztottai érdekében mindent elkövet, nem ismer lehetetlen. Kiváló csapatépítő. A krónikus Pulmonológiai Osztályon – Neki köszönhetően – igazi team munka folyik. Szakmai versenyeken kiválóan szerepeltek. A Kamara helyi szervezetének elnöke.
GYŐR-MOSON-SOPRON megyéből: HASZONITSNÉ JÁNOKI MÁRTA, a győri Petz Aladár Megyei Kórház Onkokardiológiai Osztály osztályvezető ápolója, diplomás ápoló
Márta nagyon korán elhivatottságot érzett az ápolói szakma iránt, gyermeki álma egy afrikai missziónál elkezdődött, ami beteljesedhetett a győri kórház betegágya mellett. Beteg centrikus szemlélete és a szakdolgozókért való tenni akarása példaértékű. Vezetőként partneri viszonyt ápol a gyógyító team tagjai között. Szakmai igényesség, jó szándék és kellő alázat jellemzi munkáját. Márta értékrendje alapján csak a jól végzett munka hitelesít. Minden cselekedete a betegek és a munkatársai érdekében történik. Kiemelt szerepet vállal a MESZK területi munkájában is. Elhivatottságának, szakmai és emberi értékeinek elismerése e díj.
HAJDÚ-BIHAR megyéből: NAGYNÉ SZŐKE ERZSÉBET, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Szemklinika vezető ápolója, egészségügyi szakmenedzser
Több évtizede részt vesz a klinikán folyó magas szintű szakmai munkában. Támogatja munkatársai szakmai képzését, szakmai fejlődését. Részt vesz a külföldi orvostanhallgatók ápolástan oktatásában angol nyelven. A Magyar Szemészeti Szakdolgozók Egyesületének elnöke. Több szakmai szervezet tagja, a MESZK területi szervezetének fekvőbeteg alelnöke. Rendszeres résztvevője hazai és nemzetközi konferenciáknak előadóként és üléselnökként. Szakmai munkájában elsődleges szempontnak tartja az ápolás szakmai színvonalának emelését, a jövő ápoló generációjának magas szintű képzését.
HEVES megyéből: NAGY-KOVÁCS MAGDOLNA, a gyöngyösi Bugát Pál Kórház Diétás Szolgálat dietetikusa
Az egészségügyi főiskola elvégzése után szakmai pályafutását dietetikusként kezdte. Az intézményben működő Élelmezési Munkacsoport vezetője 17 éve. Kiváló szervezőkészsége nem csak a szakmai és vezetői tevékenységében nyilvánul meg, hanem a közösségi, szabadidős feladatok szervezésében is. Rendszeres szereplője a Gyöngyösi Városi Televíziónak, de más médiában is hirdeti és szorgalmazza a helyes és egészséges táplálkozás előnyeit. Konferenciák, tudományos ülések előadója.
JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK megyéből: CSASZTVANNÉ IVANICS ERIKA, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet, Fül-orr-gégészeti Szakrendelés csoportvezető asszisztense, szakoktató
Fül-orr-gégészeti Szakrendelésen vezető asszisztensként tevékenykedik, az intézet minőségirányítási rendszerében belső auditor. Szerény, segítőkész, alázatos hozzáállása az egészségügyhöz, a betegekhez példamutató. A területi szervezet aktív tagja, mint a Számvizsgáló Bizottság elnöke, akire szervezési és egyéb feladatokban is bármikor lehet számítani. Közösségi feladatokban nagy lelkesedéssel vesz részt. Szakmai tudása kiemelkedő, szerény személyisége, munkaszeretete, elhivatottsága példaértékű.
KOMÁROM-ESZTERGOM megyéből: MENNER LÁSZLÓNÉ, az esztergomi Vaszary Kolos Kórház osztályvezető főnővére, diplomás ápoló
A kórház Sebészeti Osztályának osztályvezető főnővére. Munkája során szakmaisága és embersége magas színvonalon megjelenik a beosztott kollégái és a rábízott gyakorlatra érkező hallgatók körében. Gyakorlati ismereteivel a sebészeti és sztómás betegek akut és késői ellátásában kiemelkedő szerepet vállal. Vezetőként, oktatóként és kollégaként is bármikor lehet számítani szakmai hozzáértésére, empatikus és etikus magatartására.
NÓGRÁD megyéből: OMANNÉ FÖLDI MELINDA, a szügyi Védőnői Szolgálat területi védőnője
Szakmai elkötelezettsége és hivatástudata példamutató. Gondozottjai legnagyobb megelégedettségére, szeretettel és alázattal végzi feladatait. Családok, gyermekek sorsára van befolyással. Felelősségteljes és lelkiismeretes munkáját munkatársai is elismerik. Jó kapcsolatot ápol más szakterületek munkatársaival és képviselőivel. Minden korosztály számára végez egészségnevelő és egészségfejlesztő tevékenységet. Területi szervezet alapellátásért felelős alelnöke.
PEST megyéből: KECSKEMÉTHY ILDIKÓ nyugalmazott intézményvezető
A Szigetszentmiklósi Szakorvosi Rendelőintézet nyugdíjas ápolási igazgatója pályafutását a Röntgen Osztályon kezdte. Munka és család mellet végezte el a főiskolát, tanújelét adva elhivatottságának. Több generáció beilleszkedését segítette munkájával, példamutatásával. Ma már jól megérdemelt nyugdíjas életét éli. Az Intézetben még mindig nagy szeretettel gondolnak rá, munkásságára.
SOMOGY megyéből: SCHISZLER GYÖNGYI, a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Mátrix Osztály vezető főnővére, diplomás ápoló
31 évesen lett a szakdolgozók vezetője. Konstruktív hozzáállásával az osztály ápolási színvonalát fejleszti. Szakmai és gyakorlati munkája kiemelkedő, felelősségtudata példaértékű. Jó kedvvel és kiváló problémamegoldó képességével mindig magával ragadja a környezetében dolgozókat. A gyakorlati oktatásokon 20 éve vesz részt, sok kollégát nyert meg a szakma számára.
SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG megyéből: KUJBUS TAMÁSNÉ, a mátészalkai Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház, Sürgősségi Betegellátó Osztály osztályvezető ápolója
1987 óta ápoló munkakörben dolgozik Mátészalkán, a szervezetileg többször átalakult kórházban. Szakmai ismereteit folyamatosan fejlesztette, OKJ ápoló majd epidemiológiai szakápoló szakképesítést is szerzett. Kiváló munka elismeréseként osztályvezető ápolói feladatokkal bízták meg. Jelenleg a Sürgősségi Osztályon osztályvezető ápoló. Szakmai tudása kiemelkedő, munkájában körültekintő, pontos. A szakmai érdekvédelmi munkában is élenjár, a mátészalkai helyi szervezet elnöki tisztségét látja el.
TOLNA megyéből: BASA ERZSÉBET, a Bonyhádi Kórház és Rendelőintézet Egynapos Sebészet és Műtő főnővére
Több évtizede dolgozik az egészségügyben. Műtősnő, szülésznő, diplomás ápoló és egészségügyi menedzser, képzett, hivatását szerető kolléga. Diplomás ápolói szaktudása és a gyakorlatban szerzett ápolói tapasztalatai segítséget jelentettek az osztály munkájának szervezésében. Fáradhatatlanul dolgozik, alaposan végzi munkáját. Csakis a betegek érdekeit képviselő, mély humánumú, lelkiismeretes szakember, elköteleződve a műtői és ápolói munkának. Erős szakmai alázat, a betegekkel való legjobb bánásmód, nagy türelem és kitartás jellemzi. Teljesítményét felettesei és a betegek egyaránt nagyra értékelik.
VAS megyéből: GOMBÁSNÉ JUDT MAGDOLNA, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Vas megyei területi szervezet elnöke, nyugalmazott szakoktató
Több évtizedes kiváló szakmai pályafutásában dolgozott szakoktatóként, majd a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház több területén osztályvezető főnővéri tevékenységet is végzett. Munkáját mindig magas színvonalon, a betegek gyógyulása érdekében tette. A területi szervezetben végzett elnöki munkájában is mindig igényes, magas színvonal érvényesül. 2012-ben vonult nyugdíjba a szombathelyi kórház kötelékéből, de nem szakadt meg a kapcsolat az egészségüggyel, mert folyamatosan részt vesz a főiskolai oktatásban, az ápolók képzésében.
VESZPRÉM megyéből: BOGNÁR GABRIELLA, csetényi Védőnői Szolgálat területi védőnője
Gabika az egészségügyben azt a hivatást választotta, melyben tökéletes önmegvalósítási lehetőségre talált. Védőnői diplomájával lakóhelyén, Csetényben és Szápáron vállalta fel a jövő nemzedék megfogantatásától az egészséges felnőtt korig tartó preventív, egészségfejlesztő, egészségmegőrző, gondoskodó, magas szintű szakmai tevékenységét. Lelkiismeretes, eredményes munkát végez.
ZALA megyéből: CSÖRNYEI MÁRIA, a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház ápolási igazgatója, diplomás ápoló
Elhivatottsága, a szakdolgozókért való tenni akarása ápolási igazgatóként példaértékű. Szívügyének tekinti az ápolásszakma fejlesztését, szakmai továbbképzések szervezését. Munkáját a jó kommunikáció, megbízhatóság, felelősségvállalás, kiváló problémamegoldó készség, vidámság, optimizmus jellemzi. Kiváló kolléga. Szakmai érdekvédelmi munkában is élenjár, a Magyar Ápolási Igazgatók Egyesületének elnökségében és a területi szervezet Oktatási Bizottságában is tevékenyen részt vesz.
MESZK Szakmai Díj 2014.
MESZK I. Szakdolgozói Tudományos Kongresszus
Siófok, 2014. szeptember 4-6.


A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara az egészségügy területén kifejtett kiemelkedő szakmai és közösségépítő szakdolgozói tevékenység elismeréseként 2006-ban Szakmai Díj-at alapított.
Az elismerés annak a kamarai tagnak adományozható, aki hivatásának képviseletével az egészség megőrzése, betegségek megelőzése, az ápolás, gondozás, betegellátás terén magas színvonalú, példaértékű eredményt ért el, és kimagasló teljesítményével hozzájárult az egészségügyi ellátás és a szakdolgozói tevékenység fejlesztéséhez.

A helyi és területi szervezetek javaslatára, az Országos Kitüntetési Bizottság véleményezésével, az Országos Elnök jóváhagyásával ez évben is 21 fő részére adja át az elismerést.

Az ORSZÁGOS SZERVEZET ELNÖKSÉGE 2014-ben a Szakmai Díjat VÁGÁNY TAMÁSNÉ a Nagykőrösi Rehabilitációs Szakkórház és Rendelőintézet ápolási igazgatónak adományozza. Vágány Tamásné több mint négy évtizede szolgálja a magyar egészségügyet. Ismert és elismert személyisége a magyar ápolásügyének. Kiemelt szerepet vállalt a Magyar Ápolási Egyesület területi és országos munkájában, valamint a szakdolgozói köztestület megszervezésében. Igazi csapatépítő, közösségteremtő ember. Ennek jegyében szervezi immár közel két évtizede, évente rendszeresen a regionális otthonápolási konferenciát, valamint a szintén évente az országos rehabilitációs konferenciát. Munkájával kiemelkedően segíti az otthoni szakápolásban és a rehabilitációban közreműködő multidiszciplináris team tagok szakmai szerepének erősítését. Az Egészségügyi Szakmai Kollégium Ápolási Tagozati Tanács tagja, a MESZK által delegált vizsgabizottsági tag. A szakmai fejlesztésekben betöltött szerepvállalás mellett mindig figyelmet szentel a közösségi életre is. Immár húsz esztendeje szervezi farsang idején a Nagykőrösi Nővérbált, mely mára már a város rangos társasági eseménnyé nőtte ki magát. Pályafutása, emberi és szakmai helytállása példamutató lehet pályatársainak és az őt követő szakdolgozói nemzedékeknek is.
BARANYA megyéből: SZEKERESNÉ IZSÁK MARGIT PTE KK II. sz. Belgyógyászati Klinika - Pécs, intézetvezető főnővér.
Rendkívül sokoldalú személyiség, akinek több évtizedes szakmai, elméleti és gyakorlati tapasztalata van. Folyamatosan, szinte a kezdetektől fogva részt vállal mind az elméleti, mind a gyakorlati oktatásban, valamint az ápolás szakma közösségi, közéleti képviseletében. Aktív, innovatív feladatokat bátran felvállaló közösségi személyiség. Mint vezető ápoló, igyekszik jó kapcsolatot tartani a kollégáival, a feletteseivel és más szakterület munkatársaival. Kezdetektől fogva rendelkezik kamarai tagsággal. Több választott tisztséget, funkciót töltött be az évek folyamán. A Baranya megyei területi szervezetnek 2013. február 27-től elnöke. A szakmai tevékenysége, kreatív, alkotó munkája és személyisége méltán bizonyította a Szakmai Díj elnyerését.
BÁCS-KISKUN megyéből: DR. LANTOSNÉ KOVÁCS TÍMEA Bács-Kiskun Megyei Kórház Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Oktató Kórháza, Sürgősségi Betegellátó Osztály, diplomás ápoló, vezető ápoló.
1986 óta dolgozik az egészségügyben. 1996-ban főiskolai diplomát szerzett Budapesten, diplomás ápoló szakon. 1997 óta dolgozik a Bács-Kiskun Megyei Kórházban, 2000-től a Sürgősségi Betegellátó Osztály vezető ápolója. Mind szakmaisága, mind emberiessége kiemelkedő, akár oktatóként, akár vezetőként, akár kollégaként. Mindig nyitott az új kihívásokra. A kötelező szakmacsoportos továbbképzések újraélesztés tematikájának kidolgozásában és annak oktatásában aktívan részt vesz. Vezetői munkáját kiváló elméleti és gyakorlati felkészültsége, rátermettsége mellett a megbízhatóság, a kialakított jó kapcsolati és korrekt együttműködés jellemzi. Hivatástudata, precizitása példaértékű mindenki számára.
BÉKÉS megyéből: PATKA JOLÁN ÁGNES Dr. Réthy Pál Kórház-Rendelőintézet – Békéscsaba, intenzív szakápoló.
40 éven keresztül volt meghatározó alakja a békéscsabai Dr. Réthy Pál Kórház-Rendelőintézet Intenzív Therápiás Osztályának. Munkáját mindig lelkiismeretesen, nagy odafigyeléssel végezte. Kedves, vidám lénye igazi közösségi emberré emelte, kollégáival, a betegekkel és a hozzátartozókkal is mindig megtalálta a megfelelő hangot. Segítőkészsége, érdeklődése, nagy szakmai tudása sok kezdő szakdolgozó életét, szakmai fejlődését könnyített meg az osztályon. A MESZK Békés megyei szervezetének egyik legaktívabb tagja, a szűrőprogramok, rendezvények lelkes segítője.
BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN megyéből: SZÉCSI PÉTERNÉ Almási Balogh Pál Kórház - Ózd, osztályvezető ápoló, diplomás ápoló.
A Sürgősségi Betegellátó Osztály főnővére, aki 27 éve kötelezte el magát az egészségügyi pályának. A szakma szeretete, pozitív életszemlélete, optimizmusa minden tevékenységében megnyilvánul. Kiváló szakmai felkészültsége, naprakész elméleti és gyakorlati tapasztalata, pozitív emberi tulajdonságai alapján méltó e kitüntetésre.
BUDAPESTI Szervezetből: SZABÓ ROBERTA Uzsoki utcai Kórház, Ortopéd-Traumatológia Osztály, okleveles ápoló, osztályvezető ápoló.
A Semmelweis Egyetem Traumatológiai Tanszékének osztályvezető ápolója. Kiváló szakmai tudással és empatikus készségekkel rendelkező kolléganő.
Szakmai életútján számtalan módon bizonyította elkötelezett hivatástudatát. Elméleti ismeretei az ortopédiai, traumatológiai betegek akut és korai rehabilitációjára is kiterjed, amelyben hosszú évek óta nagy gyakorlata van. Mint osztályvezető tudását, megszerzett ismereteit képviselve vezeti a rábízott szakdolgozókat mindennapi munkájukban. Az emberi jó kapcsolatok fenntartását, a biztonságos és nyugodt munkakörnyezet kialakítását fontosnak tartja, így a betegek bizalommal, nyugodt körülmények között gyógyulhatnak, a dolgozók jól érzik magukat. Harmonikus munkakapcsolat kialakítását helyezi előtérbe az ápolás legmagasabb szintjének az eléréséhez. Az elmúlt években egyetemi ápolói diplomát szerzett annak érdekében, hogy tudását gyarapítsa. Mind gyakorlati, mind elméleti ismereteivel a tágabb szakmai közösséget is szolgálja az Ápolás Szakmai Tanács keretén belül. Így közvetlenül részt vesz szakmájának fejlesztésében, ellenőrzési rendszerek kidolgozásában, szakmai tanácsaival támogatja a betegellátás minőségi javítását. Kiemelkedő lelki készsége, hogy szeretettel és türelemmel foglalkozik egyaránt beteggel, ápolóval, orvossal, bárkivel, aki hozzá fordul segítségért.
CSONGRÁD megyéből: UJHELYINÉ PAPP TERÉZ SZTE ÁOK Laboratóriumi Medicina Intézet, klinikai laboratóriumi szakasszisztens.
Az egészségügyben közel negyven éve gyakorolja hivatását töretlen lendülettel. A betegellátáson kívül a szakmájának fejlesztésében tevékenyen részt vesz, és emellett a szakdolgozók érdekvédelmét is szívügyének tekinti. A tudásából nem csak a közvetlen munkatársai profitálnak, hanem a Magyar Orvosi Laboratóriumi Szakdolgozók Egyesületében végzett tevékenysége révég az ország minden szegletében lévő laboratóriumi szakdolgozók is. A Szakdolgozói Kamara Csongrád megyei területi szervezetének megalapításában és irányításában elévülhetetlen érdemei vannak.
FEJÉR megyéből: SZAKÁCSNÉ KOVÁCS JUDIT Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Móri Telephely, gyógytornász.
Munkatársai számára példát mutat elkötelezettségből, a hivatáshoz való hűségből. Munkájában pontos, határozott, fő értéke a felelősségtudatosság és az empátia. A betegek felé mindig tisztelettel és alázattal fordul, kiemelkedően fontos számára az egészségnevelés, ami elmaradhatatlan tényező a mindennapjaiban. Munkája során a kihívásoknak való megfelelés és nyitottság jellemzi. A szakma szeretete, hatalmas munkabírása, örök optimizmusa követendő és példaértékű lehet mindenki számára. 2004 óta tagja a MESZK móri helyi szervezetének, melynek azóta is helyi elnöke.
GYŐR-MOSON-SOPRON megyéből: PINTÉRNÉ HORVÁTH ILONA Lumniczer Sándor Kórház-Rendelőintézet - Kapuvár, osztályvezető főnővér.
A díjazott szaktudása kiváló, melyet a mindennapokban a betegek érdekében kamatoztat. A betegekkel való kommunikációja példás, ez tette alkalmassá az angiológiai-rehabilitációs betegklub vezetésére. Osztályvezető ápolóként jó probléma felismerő és megoldó képességgel rendelkezik, az általa vezetett közösség tagjait jól motiválja. Szakmai tudását folyamatosan gyarapítja. A Kamarának megalakulása óta a kapuvári helyi szervezet elnökeként közösségi aktivitása kimagasló. Ezen képességei és tulajdonságai alapján méltó a kitüntetésre.
HAJDÚ-BIHAR megyéből: GOMBOS IRÉN Gróf Tisza István Kórház - Berettyóújfalu, emésztőszervi endoszkópos szakasszisztens.
Munkáját lelkiismeretesen, precízen, kimagasló szakmai hozzáértéssel végzi. Jelentős szerepet vállal az ápoló hallgatók képzésében. Folyamatosan törekszik a harmonikus és feszültségmentes team munka megvalósítására, a jó munkahelyi légkör kialakítására. Betegekkel, munkatársakkal kiemelkedő az empatikus készsége. Folyamatosan fejleszti szakmai tudását. Munkájáról több alkalommal tudományos üléseken sikeres előadásokat tartott. Munkáját a betegek szeretete, tisztelete, az állandó segíteni akarás, jobbító szándék vezérli.
HEVES megyéből: MÁKNÉ ORAVECZ ERZSÉBET Albert Schweitzer Kórház – Rendelőintézet – Hatvan, vezető asszisztens.
1979-óta dolgozik a hatvani Albert Schweitzer Kórházban a Transzfúziológiai Osztályon, 2003-tól mint vezető asszisztens. Kimagasló szakmai és közösségépítő tevékenységével példaértékű eredményt ért el. Igyekszik feladatait úgy végezni, hogy felettesei és kolléganői is munkavégzésével elégedettek legyenek. Egyszerű jellemével, magas szintű tudásával a Szakmai Díjra érdemes.
JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK megyéből: STEFANIDESZ ROZÁLIA Mezőtúri Kórház és Rendelőintézet, kórház higiénikus, minőségirányítási vezető.
JNSZ MESZK területi szervezetnek megalakulása óta aktív tagja, 2011-től Mezőtúr helyi szervezet elnök. Sokoldalú, szerény szakember, aki bármely területen méltóképpen képviseli szakmáját. Emberi hozzáállásával kivívta a szakdolgozók és vezetői elismerését. Határozottsága, szakma iránti tisztelete példaértékű.
KOMÁROM-ESZTERGOM megyéből: KILIN OLGA MÓNIKA Vértesi Erőmű Zrt. - Oroszlány, foglalkozás-egészségügyi ápoló.
Diplomás ápolói végzettségét Szatmárnémetiben szerezte. Dolgozott háziorvosi körzetben körzeti ápolóként, házi-beteggondozóként, jelenleg a Vértesi Erőmű Zrt. foglalkozás-egészségügyi szakápolója. Egészségügyi menedzser végzettséget is szerzett. A Magyar Vöröskereszt Vértesi Erőmű szervezetnél titkári feladatot lát el, valamint a Vöröskereszt oroszlányi szervezetnél önkéntesként dolgozik. Érdemei elismerése mellett a Magyar Vöröskereszt érdemkeresztjeiben két alkalommal részesült. A rendszeres egészségvédő szűrőprogramok megszervezésében, lebonyolításában aktívan részt vesz, oktat. Munkabírása, empátiás készsége a kollégákkal, betegekkel és a hozzátartozókkal példamutató.
A megyei szakdolgozói kamaránál helyi elnökként segíti kollégái munkáját is, részt vesz a megyei konferenciák szervezésében, szakmai versenyek résztvevője illetve szervezője.
NÓGRÁD megyéből: LUKÁCS JÓZSEFNÉ Margit Kórház Pásztó, ápolási igazgató.
A szakdolgozók szakmai fejlődéséért mindent megtesz, úgy a képzésekre való ösztönzés területén, mint a továbbképzések szervezésével. Maximálisan harcol azért, hogy a vezetéséhez tartozó területen minden szükséges eszköz rendelkezésre álljon, a szakdolgozói létszám biztosítva legyen a megfelelő betegellátáshoz. Szakmai munkáját nagy empátiával, a szakdolgozók és betegek iránti maximális elkötelezettséggel végzi. Számár elsődleges a betegek individualizált ellátása, a szakma szabályainak maximális betartásával. Ápoló társait erre ösztönzi, ezt várja el tőlük. Közösségi munkából mindig aktívan kiveszi a részét. Megbízhatósága, szakmai és emberi rátermettsége teszi érdemessé a kitüntetésre.
PEST megyéből: BALAJTI JÁNOSNÉ Mikroszkópos Diagnosztika Kft. - Kistarcsa, szakasszisztens.
Szakmai tudása, elhivatottsága, empátiás készsége, emberi értékrendje méltán emeli őt a példaképek közé. Türelemmel foglalkozik kollégáival és a gyakorlatra érkező utánpótlással. Szakmai kongresszusokon előadóként adta át tudását.
A MESZK Pest megyei szervezetének általános alelnökeként végzi szakmai érdekvédelmi tevékenységét.
SOMOGY megyéből: BUNI ROLAND Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház Sürgősségi Betegellátó Centruma, Országos Mentőszolgálat Kaposvár Mentőállomás, oktató mentőtiszt.
2011 áprilisától a mentésügyi szakmai tagozat vezetője és országos küldött. A betegellátás és a mentésügy területén végzett munkája, oktató tevékenysége, tudományos rendezvényeken való aktív részvétele példaértékű, és a szaka fejlődését szolgálja. Mindig jókedvű, következetes és segítőkész. Folyamatosan részt vállal a Somogy megyei területi szervezet munkájában.
SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG megyéből: DR. PAPP KATALIN Debreceni Egyetem Egészségügyi Kar, főiskolai docense.
A csecsemő- és gyermekápolói szakképesítéstől, kitartó munkával, tanulással jutott el a felső szintű ápoló képzés kiemelkedő tanárává. Szakmai pályafutása irigylésre méltó. Nagy tiszteletnek örvend tanítványai körében. Nem ismer határokat. Szakmai felkészültségét folyamatosan fejleszti. Hazai és nemzetközi szakmai konferenciák szervezője, résztvevője. több éve a doktori fokozatot is megszerezte. A MESZK Országos Elnökség titkáraként is kiváló szakmai érdekvédelmi munkát végez.
TOLNA megyéből: MÉSZ LÁSZLÓ Országos Mentőszolgálat Szekszárdi Mentőállomása, mentőtiszt.
35 éve végzi hivatását, először mentőápolóként, majd mentőtisztként. Szakképzettségeit nagy tudásvággyal, hivatástudattal telve szerezte meg, nyitottan az egészségügy, a betegellátás, betegápolás tudományára. Továbbtanulását a segíteni akarás, valamint a magas szintű beavatkozási lehetőségek megismerése, elsajátítása sarkallta. A megszerzett ismereteit a betegek, sérültek gyógyulása érdekében használta fel. A hosszú évek alatt új szakemberek több nemzedékével találkozott: oktatatta, tanította, tanácsaival segítette őket. Mindvégig magas szakmai igényesség és kimagasló elhivatottság jellemezte, példaértéket mutatva az ifjú szakdolgozóknak. Így 35 év tapasztalatából merítve adhatja át ismereteit a pályakezdő mentődolgozóknak. Új eljárások, gyógyszerek bevezetésénél aktív részese a folyamatoknak, építő jellegű kritikájával segíti felettesei munkáját. Szolgálatában pontos, fegyelmezett. Munkahelyi közösségének aktív résztvevője. Rendszeresen meglepi munkatársit közös rendezvényeiken finom főztjével.
VAS megyéből: TARCZI LÍVIA Kemenesaljai Egyesített Kórház - Celldömölk, ápolási igazgató.
A celldömölki kórház ápolási igazgatója, diplomás ápoló. 30 éves pályafutása alatt ápolóként és vezetőként is sokat tett a betegellátás színvonalának javításáért, a kórház fejlődéséért. Feladatát kiemelkedő szakmai hozzáértéssel látja el, jó vezetői képességekkel rendelkezik. Az új dolgozók gyakorlati oktatásában rendszeresen részt vesz.
VESZPRÉM megyéből: LEHNER BÉLÁNÉ Balatonfüred Állami Szívkórház, I. Kardiológiai Rehabilitációs Osztály, osztályvezető főnővér.
40 éve a Balatonfüred Állami Szívkórház hűséges szakdolgozója. Egészségügyi pályafutását ápolóként kezdte, majd diplomás ápolói végzettséget szerzett, jelenleg a Kardiológiai Rehabilitációs osztály főnővére. Hivatását mindvégig példás, empátiás készséggel párosult kimagasló szakmai tudással, a betegek, munkatársak fel irányuló szerény, pozitív személyiséggel gyakorolta.
Tudományos tevékenysége, a kardiológiai rehabilitációs betegoktató programokban nyújtott teljesítménye példaértékű.
ZALA megyéből: VASS MÓNIKA Zala Megyei Kórház Onkológiai Osztály - Zalaegerszeg, diplomás ápoló.
A MESZK Zala Megyei Területi Szervezet megalakulásában már a szervezési feladatokba bekapcsolódott. 2004. augusztus 18 óta területi titkárként töretlenül végzi ezt a tevékenységet minden zalai tag megelégedésére. Elhivatottsága, a szakdolgozókért való tenni akarása példaértékű, munkáját a jó kommunikáció, megbízhatóság, felelősségvállalás, kiváló problémamegoldó készség, vidámság, optimizmus jellemzi. Államigazgatási ismereteivel segíti a Bizottságok vezetőinek munkáját és a tagok eligazodását a jogi útvesztőben. Véleményezési anyagok elkészítésében biztos támasz a területi elnök részére, részletes és alapos előkészítés jellemzi a munkáit. Mindig újabb és újabb feladatokat teremt önmaga és a tagság részére. Méltó a kitüntetésre.
MESZK Szakmai Díj 2013.
A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara az egészségügy területén kifejtett kiemelkedő szakmai és közösségépítő szakdolgozói tevékenység elismeréseként 2006-ban Szakmai Díj-at alapított.
Az elismerés annak a kamarai tagnak adományozható, aki hivatásának képviseletével az egészség megőrzése, betegségek megelőzése, az ápolás, gondozás, betegellátás terén magas színvonalú, példaértékű eredményt ért el, és kimagasló teljesítményével hozzájárult az egészségügyi ellátás és a szakdolgozói tevékenység fejlesztéséhez.
A helyi és területi szervezetek javaslatára, az Országos Kitüntetési Bizottság véleményezésével, az Országos Elnök jóváhagyásával ez évben is 21 fő részére adja át az elismerést.

Az ORSZÁGOS SZERVEZET ELNÖKSÉGE 2013-ban a Szakmai Díjat DR. FÁY TAMÁSNÉNAK a Bács-Kiskun megyei Kórház ápolási igazgatójának adományozza.
A magyar ápolás kiemelkedő alakja, aki 50 éves szakmai pályafutása alatt sokat tett az ápolás szakma fejlődéséért. Különösen kiemelkedő tevékenysége az Ápolási Igazgatók egyesületében végzett elnöki munkája, intézetében a szociális gondozó szolgálat, az ”Ölelő Kéz Ápolási Centrum” kialakítása, a minőségirányítási rendszer ápolásszakmai koordinálása, önkéntes ápolók képzésének megszervezése, tudományos rendezvények, kutatások koordinálása.
Hosszú évek során számtalan kolléga példaképévé vált. Beteg centrikus szemlélete, valamint szakdolgozói elhivatottsága felsővezetői munkakörben betöltött mindennapjainak alappillére. Kiváló szakmai felkészültsége, széleskörű gyakorlati tapasztalata, pozitív emberi tulajdonsága egyaránt elismerésre méltók.
Az egészségügyben kifejtett magas színvonalú ápolásvezetői, valamint Kecskemét város és a megye egészségügyi ellátásáért végzett munkájának méltó elismerése e díj.
BARANYA megyéből: BERKES ZOLTÁNNÉ a szigetvári kórház ápolási igazgatója, diplomás ápoló. Vezetői munkája mellett az Ápolási Osztály szakmai munkáját is irányítja. 27 éves pályafutása során ápolóként és vezetőként is sokat tett a betegellátás színvonalának javításáért, a szakma presztízsének emeléséért, a kórház fejlődéséért. Aktív közéleti feladatokat is ellát, helyi elnöki minőségében.
BÁCS-KISKUN megyéből: MAGYARINÉ TÓTH ERIKA a Kiskunfélegyházai Városi Kórház osztályvezető főnővére. Sebészeti Osztályon kezdte nővéri pályafutását, majd a főiskola elvégzése után a kórház Krónikus Osztályának vezető főnővére lett. Magas szintű tudás, precizitás, igényesség, alázat jellemzi munkáját. Minőségügyi munkában, a képzésben is kiemelkedő tevékenységet végez. A városi szervezet elnökeként méltán képviseli a kollegák érdekeit.
BÉKÉS megyéből: DR. CSIKINÉ RANGASZ MAGDOLNA gyógyszerkiadó szakasszisztens. Munkájában maximális teljesítményre törekszik, de tevékenységében a betegekről, gyógyulni vágyókról való gondoskodás jelenti a legfontosabb feladatot. A kamarai tagokkal való kapcsolattartásban is nélkülözhetetlen csapattag. Kiváló szakmai munkáját a szakasszisztensek vizsgáztatásában kamatoztatja.
BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN megyéből: KALÓ MÁRIA KATALIN védőnő. Pályáját 33 éve kezdte. Küldetését alaposság, kreativitás, új dolgok iránti fogékonyság jellemzi. Szervező képessége kiváló, megyéjében dolgozó kollegái is elismerik munkásságát. Szakmai kollégiumi tagként módszertani levelek kidolgozásában is jelentős szerepet vállalt. Részt vesz védőnő hallgatók gyakorlati oktatásában, szinte minden korosztály számára végez egészségnevelő feladatokat. A MESZK Országos Választási Bizottságának elnöke.
BUDAPESTI Szervezetből: BALÁZS KATALIN diplomás ápoló, az Uzsoki Utcai Kórház Fül-orr-gészet osztályvezető főnővére.15 éve gyakorolja magas szintű ápolói munkáját. Hivatástudata és a betegek iránt érzett alázata kimagasló. Ápolási munka fejlesztésében is részt vállal. Helyi szervezeti elnökként képviseli a tagtársak szakmai érdekeit.
CSONGRÁD megyéből: VARGÁNÉ TERHES ANITA a SZTE Sebészeti Klinika intézetvezető főnővére. 20 éve a Sebészeti Klinikán osztályos nővérként kezdete pályáját, ma egyetemi ápolóként szolgálja a betegeket. A klinikán nevéhez fűződik az ápolási dokumentáció bevezetése és az ápolási protokollok gyakorlati alkalmazása a mindennapos betegellátásban. Szakmai felkészültsége és a közösségi munkában végzett szervező tevékenysége példa értékű.
FEJÉR megyéből: BOGNÁR LÁSZLÓNÉ, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház gyermekápolója, ápolási koordinátora. 20 éves kórházi munkája példaértékű lehet minden gyermekápoló előtt. Szakma szeretete, felkészültsége és kollegalis gondolkodása minden ténykedésében megnyilvánul. Tananyagfejlesztésekkel, kutatási munkákkal, rendezvények szervezésével hozzájárul a gyermekápolói szakma fejlődéséhez. A gyermek hospice elkötelezett önkéntese. Szakmai érdekvédelmi munkája országosan is elismert.
GYŐR-MOSON-SOPRON megyéből: MOLNÁR JÓZSEFNÉ a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Pszichiátria Osztályának ápolója. Már nagyon fiatalon elhivatottságot érzett az ápolói szakma iránt, és az óta is pszichiátriai szakápolóként szolgálja az ápolást. A betegekkel való bánásmódja, kommunikációja példaértékű, magas empátiakészséggel bír. Páciensei bizalmát könnyen elnyeri és megőrzi. Kollegáival szemben is önzetlen és segítőkész.
HAJDÚ-BIHAR megyéből: GÁL MÁRIA diplomás ápoló, a DEOEC Kardiológiai Intézet vezető ápolója. Magas színvonalú szakmai munkájának és folyamatos képzéseken való részvételének köszönhetően kivívta munkatársai és betegei elismerését. Vezetőként nagy hangsúlyt fektet munkatársai szakmai fejlődésének elősegítésére. Segítő- és empátiás készsége példamutató Kimagasló teljesítményével hozzájárult az egészségügyi ellátás és a szakdolgozói tevékenység fejlesztéséhez.
HEVES megyéből: TELEKI SÁNDORNÉ laboratóriumi asszisztens, az OVSZ Egri Területi Vérellátó vezető asszisztense. Feladatát kiemelkedő szakmai hozzáértéssel látja el, a szakdolgozókat naprakész tudásra ösztönzi. Kiváló szervező, mely nem csak a szakmai és irányító tevékenységében nyilvánul meg, hanem a közösségi feladatok ellátásában is.
Kimagasló szakmai és közösségi munkájának méltó elismerése e díj.
JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK megyéből: MÉSZÁROSNÉ HAKUCSÁK ERIKA a karcagi Kátai Gábor Kórház ápolási igazgatója. Munkájának elméleti megalapozottságát szülésznői, anesthesiológiai szakasszisztensi, szakoktatói, egészségügyi menedzseri képesítései adják. 38 éves szakmai gyakorlata, és számos szakmai szervezetben betöltött tisztsége, vezetői elkötelezettsége országosan is elismert. Rendkívül népszerű személyiségét, nagyfokú empátia jellemzi, melyet sugároz a betegekre, munkatársakra egyaránt.
KOMÁROM-ESZTERGOM megyéből: Fekete Lajosné a kisbéri Batthány Kázmér Szakkórház ápolója. Sebészeti Osztályon 28 éve kezdte meg hivatását, jelenleg a mozgásszervi rehabilitációban jeleskedik, rangidős dolgozó. Munkája, megbízható, türelmes, az esetleges feszültségeket humorral oldja. A helyi elnökség bármikor számíthat segítségére és aktív közreműködésére.
NÓGRÁD megyéből: CSIKOS DÓRA, diplomás ápoló, a Szent Lázár Megyei Kórház Rehabilitációs Osztályának főnővére, ápolási igazgatóhelyettes. Szakmai felkészültsége kiemelkedő. Közösségteremtő munkájával lelkes kollektívát, hatékonyan dolgozó csapatot alakított ki.
Folyamatos fejlesztője a minőségi ápolásnak. Részt vállal a képzésben is. Szaktudását érdekvédelmi tevékenységében is kamatoztatja.
PEST megyéből: BOKOR KÁROLY az érdi Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény laboratóriumának vezetője. 32 éve dolgozik az egészségügyben, a szakma rendíthetetlen elkötelezettje, aki tudásának legmagasabb szintjén végezte és végzi munkáját a betegellátás érdekében. Kollegái emberileg és szakmailag számíthatnak rá, példát mutat elkötelezettségből és hivatáshoz való hűségből. Szakma szeretete, hatalmas munkabírása követendő és példaértékű lehet mindenki számára. A köztestületben végzett szakmai érdekvédelmi munkája is dicséretre méltó.
SOMOGY megyéből: NAGY TÜNDE gyógyszerkiadó szakasszisztens, a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház Intézeti Gyógyszertárának vezető asszisztense. 30 éve dolgozik első munkahelyén. Kiváló szakmai felkészültségű, türelmes, de határozott szakmai vezető. Sokat tett munkatársaiért, akik tiszteletét is bírja. Szakmai gyakorlatok szervezésében, vizsgáztatásban is részt vállal. A köztestületben végzett feladatait is példaértékűen ellátja.
SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG megyéből: FARKASNÉ JUHÁSZ ZSUZSÁNNA, diplomás ápoló. 1985-től dolgozik a Felső-Szabolcsi Kórházban, jelenleg a Neurológia Osztály főnővére. Kiváló vezetői képességekkel rendelkezik. Munkáját szakmai hozzáértéssel és kitartással végzi. Aktívan részt vesz az ápolók elméleti és gyakorlati oktatásában. Hozzáállásával, lelkiismeretességével hozzájárul a színvonalas betegápolás megteremtéséhez. Köztestületben végzett helyi elnöki feladataival hozzájárul a szakmai érdekvédelem eredményeihez.
TOLNA megyéből: PAJCSICS LÁSZLÓNÉ diplomás ápoló vezető szülésznő a dombóvári Szent Lukács Kórház vezető ápolója, aki 38 éve dolgozik az egészségügyben, annak elkötelezettje. Tudásának legmagasabb szintjén végzi munkáját a betegellátás érdekében, munkája a hivatása. Egészségügyi oktatót is tisztelhetünk benne. A szakma szeretete, hatalmas munkabírása, örök optimizmusa követendő. Ápolásszakmai fejlesztésekben és minőségirányításban is részt vállal. Példát mutat az intézményhez való lojalitásból, a hivatáshoz való hűségből.
VAS megyéből: PÉCZELI ANDRÁS, a Vas Megyei Markusovszky Egyetemi Oktató Kórház Központi Műtőszolgálatának vezető asszisztense. Szakmai munkáját felelősségteljesen látja el. Szakmai fejlődése, tanulása folyamatos, mindig érdekelték az új dolgok. Jelenleg doktori iskolán PhD képzést folytat. Aktív szerepet vállal az oktatásban, képzésben, rendezvények szervezésében. Publikál, vizsgáztat. Vezetői munkáját is felelősséggel, szívvel lélekkel végzi.
VESZPRÉM megyéből: RÓZSA BEÁTA a Veszprém Megyei Tüdőgyógyintézet Pulmo-kardiológiai Osztályának ápolója. 25 éve választotta az egészségügyi szolgálatot, először pszichiátriai ápolóként dolgozott, ahol részlegvezetőként példamutatóan szervezte a betegek ápolását. Jelenleg szakmai tapasztalatát alvás diagnosztikai laborban lelkiismeretes, precíz, igazi csapatemberként alkalmazza. Tapaszatalatait szívesen teszi közzé előadásaival. Kiemelkedő szerepet vállal az egészséges életmódra nevelésben. Szakmai és emberi értékeinek méltó elismerése e díj.
ZALA megyéből: VÉGHNÉ TÓTH ERZSÉBET gyermekápoló, egészségügyi szakoktató, a Zala Megyei Kórház Csecsemő és Gyermekosztályának vezető ápolója. Kiváló, naprakész ismeretekkel rendelkezik, többrészlegű osztály munkáját szervezi a szakmai és gazdaságos működés érdekében. Döntései megalapozottak és határozottak. Kapcsolata munkatársaival, társosztályokkal, hozzátartozókkal és betegekkel humánus és korrekt. Minőségirányításban belső auditor. Civil szervezetek munkáját is támogatja.
MESZK Szakmai Díj 2012.
A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara az egészségügy területén kifejtett kiemelkedő szakmai és közösségépítő szakdolgozói tevékenység elismeréseként 2006-ban Szakmai Díj-at alapított.
Az elismerés annak a kamarai tagnak adományozható, aki hivatásának képviseletével az egészség megőrzése, betegségek megelőzése, az ápolás, gondozás, betegellátás terén magas színvonalú, példaértékű eredményt ért el, és kimagasló teljesítményével hozzájárult az egészségügyi ellátás és a szakdolgozói tevékenység fejlesztéséhez.
A helyi és területi szervezetek javaslatára, az Országos Kitüntetési Bizottság véleményezésével, az Országos Elnök jóváhagyásával 22 fő részére adja át az elismerést.

A Díjazottak fényképei megtekinthetők ide kattintva.

BARANYA megyéből: PÁLFINÉ DR. SZABÓ ILONA Címzetes Egyetemi Docens, akinek több évtizedes betegágy melletti munkája és a PTE ETK-n végzett oktatói tevékenysége példaértékű az egészségügyi pályán. Munkáját, alaposság, szakmai igényesség jellemezte, és a mai napig is így végzi vállalt feladatait. Folyamatosan képezte magát, a PhD megszerzésére méltán vagyunk büszkék, amellyel bebizonyította, hogy képesek vagyunk a kitűzött célunkat elérni.
BÁCS-KISKUN megyéből: PAKAI ISTVÁN JÁNOSNÉ a kiskunhalasi kórház mátrixvezető főnővére, gyermekápoló, diplomás ápoló. Szakmai felkészültsége példaértékű. Aktívan részt vesz az ápolók elméleti és gyakorlati oktatásában. A szakmai érdekvédelmi munkában is kiemelkedő.
BÉKÉS megyéből: HÜTTNERNÉ SZABADOS MÁRIA, aki a Békés Megyei Hajnal István Szociális Szolgáltató Centrum intézményvezető ápolója, egyetemi okleveles ápoló. 27 éve dolgozik humán területen, hatalmas munkabírással. Mindvégig folyamatosan képezte magát. Szakmai tudása, elhivatottsága példaértékű, mellyel a betegek bizalmát is elnyerte. Rendkívüli kommunikációs készségével, emberi hozzáállásával, lelkiismeretességével munkatársai tiszteletét is kivívta. Határozottsága, a szakma iránti tisztelete komoly mértékben segíti intézménye működését.
BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN megyéből: DULIBÁN LÁSZLÓNÉ a Miskolci Semmelweis Ignác kórház főnővére. Pályáját közel 30 éve a fekvőbeteg-ellátásban műszakos ápolóként kezdte. Tudását folyamatosan gyarapítva, főiskolai- és több egyetemi végzettséget szerzett. Kiváló szervező, tudományos és oktatói tevékenységére vezetői is felfigyeltek. Szakoktatói, majd főnővéri pozíciót kapott. Az Erzsébet Hospice Alapítvány otthoni hospice szolgálatának team- és minőségirányítási vezetője is. Országosan elismert publikációi, kutatásai, szakmai érdekvédelmi tevékenysége jelentősen hozzájárul az ápolás fejlesztéséhez.
BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN megyéből: VIDA ÉVA, az Almási Balogh Pál Kórház közegészségügyi-járványügyi felügyelője, aki kiváló szakmaisággal, több mint 20 éve tesz tanúbizonyságot rátermettségéről, elhivatottságáról. Szakmai hozzáértését folyamatos tanulással érte el, mindig nagy hangsúlyt fektetett ismereteinek, tudásának bővítésére és ezek átadására. Minden munkakörében - műtősnőként, közegészségügyi-járványügyi felügyelőként is - munkáját a maximalizmus, a tenni akarás, a tökéletességre való törekvés jellemezte.
BUDAPESTI Szervezetből: GERGELY HAJNALKA, aki 1992 óta a Bajcsy-Zsilinszky Kórház I. Belgyógyászatának OKJ ápolója. A gasztroenterológiai szakambulancián végez kiemelkedő munkát, diétás tanácsadást is végez. Az elmúlt években több színvonalas előadást tartott. Kiváló szakmai munkája mellett folyamatosan továbbképzi magát. Kollégáival és a betegekkel példamutatóan empatikus és segítőkész. Társadalmi munkából maximálisan kiveszi a részét.
CSONGRÁD megyéből: TÖRÖKNÉ KÁTAI EDINA szülésznő, a hódmezővásárhelyi kórház osztályvezető főnővére. Személyének köszönhetően kialakult és megerősödött Hódmezővásárhelyen a szakdolgozói érdekvédelem. Munkatársai tisztelik, becsülik az értük végzett tevékenységért. Szülésznőként részese volt az Erzsébet Kórházban az együtt szülés bevezetésének. Határozott személyiségével rövid idő alatt sikerült jó csapattá kovácsolni az egynapos sebészeti osztályon dolgozó munkatársakat.
FEJÉR megyéből: DR. MAYER ÁGNES, a székesfehérvári kórház gyógytornásza, aki humánkineziológiai diplomát is szerzett, elsőként indult a gyógytornászok között a doktori cím megszerzéséért. Publikációi, előadásai által közkinccsé vált és válik az a tudás és tapasztalat, amely közel 20 év alatt a birtokába került. A Magyar Gyógytornászok Társaságának ajánlásával 2005-ben Mydeton díjat kapott, 2009-ben a Magyar Protetikai és Ortetikai Társaság alelnökévé választották meg. Évek óta részt vesz a Fejér Megyei Szent György Kórház Baleseti Sebészeti Osztályán a hozzá beosztott gyógytornász hallgatók magas szintű oktatásában. Fejér megye szakdolgozói között elsőként szerzett tudományos fokozatot: 2012. március 21-én az „Amputáltak testtudata és állásbiztonsága” című PhD értekezésére kiváló minősítést kapott.
GYŐR-MOSON-SOPRON megyéből: SÁRVÁRI ZSUZSANNA a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Infektológiai Osztályának dolgozója, osztályvezető ápoló. A 42 éves szakmai életút alatt számtalan egészségügyi szakdolgozó gyakorlati képzésében vett részt. Helyi és országos szakmai rendezvényeken több alkalommal szerepelt szerző és társszerzőként is. A kollégák, a betegek és a hozzátartozók iránti tisztelete, segítőkészsége, empatikus magatartása példaértékű. Munkája mellett az intézmény szakmai napjainak szervezésében is részt vesz.
HAJDÚ-BIHAR megyéből: DR. KINCSESNÉ SZÓNYA KATALIN területi elnök aki, 41 évet töltött el az egészségügyben. A szakmai ranglétrát végigjárva ápolási igazgatóként is a szakdolgozói hivatás elismertetéséért tevékenykedett. Lelkiismeretes, példamutató magatartásáért több dicséretben részesült. Fontosnak tartja az ápolási hivatást, annak szószólója. Nagy hangsúlyt fektet a betegségek megelőzésére, az egészség megőrzésére, a tudásának folyamatos fejlesztésére. A MESZK Hajdú-Bihar megyei területi szervezet elnöke, a megalakulása óta. Munkájával igen komoly mértékben hozzájárult a köztestület működéséhez. A díj szakmai életútjának méltó elismerése.
HEVES megyéből: JAKABOVITS FERENCNÉ, a gyöngyösi Bugát Pál Kórház ápolási igazgatója. Az egészségügy területén végzett évtizedes kimagasló munkájával, hivatásának képviseletével hozzájárult az egészségügyi ellátás és a szakdolgozói tevékenység fejlesztéséhez. Határozott, problémamegoldó készsége példaértékű, mely bizonyítja, hogy sosem a tisztségre jelentkezett, hanem kiválasztották. Feladatát kiemelkedő szakmai hozzáértéssel látja el, a szakdolgozókat naprakész tudásra ösztönzi, jó vezetői képességekkel rendelkezik. A felmerülő problémák tekintetében az azonnali megoldásokat keresi, és véleményét reálisan fogalmazza meg.
JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK megyéből: PALCSÓ ANNAMÁRIA diplomás ápoló, minőségirányítási asszisztens, a jászberényi kórház ápolási osztályának osztályvezető helyettese. Munkáját szakmai hozzáértéssel, határozottsággal végzi, nagy munkabírás és kitartás jellemzi. A kórház megbecsült és tiszteletben tartott dolgozója. Kollégái elismerik munkáját az egészségügy, ápolásügy és a munkahelyi közösség iránt érzett elhivatottságáért. Nézeteivel vallja, hogy az ápolói hivatást csak empátiával, elhivatottsággal lehet szolgálni.
KOMÁROM-ESZTERGOM megyéből: SZAPPAN JÁNOSNÉ főnővér - akit mindenki csak Hugi-ként emleget - 35 éve dolgozik a tatabányai Szent Borbála Kórház Csecsemő- és Gyermekosztályán. Az osztályvezető főnővéri feladatok koordinálása mellett a PIC-Koraszülött Részleg vezetője is. Magas szintű elméleti és gyakorlati tudását továbbképzéseken és konferenciákon folyamatosan fejleszti. Precíz, pontos, megbízható. Munkabírása, empátiás készsége a kollégákkal, betegekkel és a hozzátartozókkal is kimagaslóan példamutató. A helyi elnökség bármikor számíthat segítségére és aktív közreműködésére
NÓGRÁD megyéből: HORVÁTHNÉ KIRÁLY VALÉRIA, diplomás ápoló, a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet Neurológiai Osztályának főnővére. Több mint 30 éve él szakmájának, lelkiismeretessége felülmúlhatatlan. Nemcsak az osztályon dolgozó szakdolgozók, hanem a kórház valamennyi dolgozója tiszteli és szereti emberi hozzáállása miatt. Kiváló szervezőkészségének, rátermettségének köszönhetően számos rendezvény megszervezése fűződik az Ő nevéhez. A köztestület munkáját - helyi elnökként – a megalakulás óta segíti.
PEST megyéből: NAGY ERIKA, diplomás ápoló, a Szent Rókus Kórház osztályvezető ápolója aki, 29 éve dolgozik megszakítás nélkül az egészségügyben, annak rendíthetetlen elkötelezettje. Tudásának legmagasabb szintjén végezte és végzi munkáját a betegellátás érdekében. Munkáját – bátran mondhatjuk – valóban HIVATÁSNAK tekinti. Munkatársai számára példát mutat elkötelezettségből, az intézményhez való lojalitásból, a hivatáshoz való hűségből. Munkája során a kihívásoknak való megfelelés és nyitottság jellemezte. A szakma szeretete, hatalmas munkabírása, örök optimizmusa követendő és példaértékű lehet mindenki számára.
SOMOGY megyéből: TÜSKÉNÉ SZIKORA EDIT védőnő, a marcali védőnők csoportvezetőjeként járul hozzá a szolgáltatás szakmai színvonalának emeléséhez, a védőnői ellátás elismertetéséhez, számtalan helyi szakmai program megvalósításához. A helyi szakmai kérdések mellett a szakma fejlődését is szívén viseli. Fáradhatatlanul vesz részt a kamarai munkában is. Sok éves kiemelkedő minőségű munkájának és a szakma iránti elkötelezettségének elismerése e díj.
SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG megyéből: NAGY GÉZA, okleveles ápoló, a Jósa András Oktatókórház ápolási igazgatója, akinek 26 éves elhivatottsága maximális, munkahelyén mindenki számára példaértékű. Kiemelkedő munkát végez, folyamatosan fejleszti a minőségi betegellátást. Határozottságával, önállóságával korrekt ápolási irányítást tud végezni. Szakmai tapasztalata, emberi hozzáállása, segítőkészsége munkatársai által elismert. Köztestületben végzett területi elnöki feladataival járul hozzá a szakmai érdekvédelmi munkához.
TOLNA megyéből: DOMOKOS JÁNOSNÉ, aki a Tolna Megyei Balassa János Kórház műtős szakasszisztense, szakmai vezetője. Évtizedek óta töretlen szakmai elkötelezettség, odaadás, humánum, segítőkészség és a másokra való odafigyelés jellemzi. Az életében adódó nehézségek leküzdése, feldolgozása soha nem távolította el a munkájától, hivatásától. Vezetése alatt a több éve együtt dolgozó munkahelyi kollektívát az összetartás, az együttműködés, megbecsülés jellemzi. Határtalan beteg-centrikussága, alapossága, precízsége, a szakma szeretete sokuk példaképévé tette, és követésre méltó minden utána jövő nemzedék számára.
VAS megyéből: ALTMAJER BEÁTA, egyetemi okleveles ápoló, a Vas Megyei Markusovszky Kórház Onkoradiológiai Osztályának vezető ápolója. Már korábban gyakorlatos nővérként, illetve 3 műszakos ápolóként is ezen az osztályon dolgozott. Sosem hagyta abba a tanulást, mindig érdekelték az új dolgok, a szakma fejlődése. Mint osztályvezető ápoló, felelősséggel szervezi az osztály munkáját. Kedves, barátságos légkört alakított ki. Foglakozik a betegekkel és családtagjaikkal is, akiknek segít feldolgozni a velük történteket. Aktív szerepet vállal az oktatásban, képzésben.
VESZPRÉM megyéből: BARATINÉ VÉNINGER GABRIELLA, diplomás ápoló, a Csolnoky Ferenc Kórház ápolási igazgatóhelyettese. A klasszikus értelemben vett ideális ápoló megtestesítője. Ápolói munkája modell értékű, melyet oktató, nevelő tevékenységében jelenleg is kamatoztat. Az ápolás szakmai fejlesztésében aktív részt vállal, a minőségirányítás területén is. Egészségügyi oktatót is tisztelhetünk benne, aki emberbaráti szeretettel szakmai tudásának legjavát adja.
ZALA megyéből: KISS FERENCNÉ diplomás ápoló, a Hévízi Honvéd Kórház Mozgásszervi Rehabilitációs Osztályának vezető ápolója. Problémamegoldó technikák hatékony alkalmazásával méltón képviseli munkatársai érdekeit. Prevenciós programok, szakmai vetélkedők szervezésében élen jár. Intézeti közéleti tevékenységében aktívan közreműködik, a MESZK szakmai érdekvédelmi tevékenységét kiválóan képviseli területén.
Az ORSZÁGOS SZERVEZET ELNÖKSÉGE 2012-ben a Szakmai Díjat SZABÓNÉ JUHÁSZ JULIANNA részére adományozza. Több mint 30 éve elkötelezett harcosa az egészségügynek. Munkáját magas szintű hozzáértéssel, hivatástudattal és a betegek iránti alázattal végzi. Sokat tett a minőségi betegellátás megvalósítása érdekében ezért munkahelyén Józsefvárosi Egészségügyi Szolgálat Bőr és Nemi beteg Gondozó Intézetben minőségirányítási vezetői megbízást kapott. 2004 óta aktívan részt vett a kamara szervezésében, 2004 óta a MESZK Budapesti Területi Szervezete. Járóbeteg-ellátási alelnöki teendőket látja el. Rendkívüli kommunikációs képessége miatt az országos rendezvények szervezésében is aktívan közreműködik.

Gratulálunk a kitüntetésben részesülteknek! További szakmai sikereket és jó egészséget kívánunk!
MESZK Szakmai Díj 2011.
Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara számára nagy örömöt jelent, hogy idén hatodik alkalommal adhatta át a MESZK Szakmai Díjat. Azon kollégáinkat ünnepeltük, és díjaztuk 2011. május 27-én, akik az egészségügyben lévő nehézségek ellenére hosszú évek óta hivatástudattal, emberséggel, példamutatással végzik a hétköznapokban munkájukat.

Szakmai Díj - 2011

BARANYA megyéből PÁLFINÉ BOGDÁNY ÁGNES, Pécsett az Egyesített Intézményeknél közel 30 éve végzi munkáját területi védőnőként. Feladatának végzésében minden tekintetben a gondozottak magas színvonalú ellátására törekszik. Aktívan közreműködik a területi gyakorlatra érkező védőnő hallgatók oktatásában.
BÁCS-KISKUN megyéből SARKADINÉ GREGUS ILONA, osztályvezető ápolóként emberileg és szakmailag egyaránt kiemelkedő munkát végez. Az egynapos sebészeti ellátást végző osztály kialakításában is tevékenyen közreműködött. Napi feladatainak elvégzése mellett a tudományos munkában és az oktatásban is élen jár.
BÉKÉS megyéből K.TÓTHNÉ UJJ MAGDOLNA, Orosháza Városi Önkormányzat Kórházának Kardiológiai Osztályán szakasszisztensként tevékenykedik. Emellett részt vesz az osztályra kerülő hallgatók gyakorlati képzésében is. Szakmai tapasztalata, emberi hozzáállása, segítőkészsége munkatársai által elismerést érdemelnek.
BUDAPESTI Szervezet: BADICS ZOLTÁNNÉ, 40 éve az ápolás, rehabilitáció elkötelezett híve. Mozgásszervi rehabilitációs osztály vezetőjeként nemcsak munkatársai elismerését, hanem a betegek bizalmát is magáénak tudja. Mindig precíz és minőségi munkát végez, szakmai tevékenysége mellett munkatársai kiemelkedő műveltségéről, írói vénájáról és humoráról ismerik.
CSONGRÁD megyéből LÖVÉSZ BÉLÁNÉ, több mint két évtizede dolgozik az egészségügyben. Szakmai tudása, elhivatottsága, valamint az idős és elesett betegekkel és pályatársaival való emberi kapcsolata példaértékű. Jó vezetői magatartását a közösség formálása, aktivizálása, összefogása jellemzi.
FEJÉR megyéből TÓTH ISTVÁNNÉ, rendkívüli kommunikációs képességgel rendelkezik. Szakmai tevékenysége a betegellátás iránt érzett elkötelezettsége példaértékű. Kollégáival szemben önzetlen, segítőkész. Az ápolás, mint hivatásiránti nagyfokú odaadása, három évtizedes szakmai tapasztalata az egészségügy és az intézmény iránt érzett lojalitása kiemelkedő.
GYŐR-MOSON-SOPRON megyéből FEKETE JÓZSEFNÉ, munkáját lelkiismeretesen, megbízhatóan végzi. A betegek iránti megértése, alázata követendő minden ápoló számára. Napi feladatai mellett tudományos munkában is részt vesz. Szakmai felkészültsége, pozitív emberi tulajdonságai egyaránt említésre méltók.
HAJDÚ-BIHAR megyéből JAKAB JUDIT, 23 éve dolgozik az egészségügyben, szakmai hozzáértéssel és kiváló kommunikációs készséggel látja el feladatát. Szakmai felkészültsége, vezetői magatartása, emberi hozzáállása, a betegek és a kollégák körében egyaránt kimagasló. Tevékenysége, nemcsak szakmai területen kiemelkedő, hanem a közösségért végzett munkájáért is méltó elismerést érdemel.
HEVES megyéből VELKNÉ LENGYEL MÁRIA, 36 éve dolgozik az egészségügyben. Kommunikációs készsége, szakmai hozzáértése érdemei között említendő. Sok évtizedes szakmai tapasztalattal, széles körű tudományos érdeklődésével, valamint a közösségért végzett munkájával vívta ki munkatársai elismerését, amelyhez hivatástudata, embersége is hozzájárul.
JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK megyéből DR. BÖJTHÉNÉ VASTAG ILONA, munkáját magas szinten műveli, empatikus képessége kiemelkedő. Részt vesz a fiatal generáció képzésében, amely közben fontos emberi értékeket közvetít. Aktív közreműködésével a megyében az otthonápolási és hospice ellátást magas szinten művelik. Munkatársai tiszteletét és szeretetét élvezi, szakmai igényessége, elhivatottsága példaértékű.
KOMÁROM-ESZTERGOM megyéből HEGYVÁRINÉ ÓDOR YVETTE, szakmai sokoldalúságát, kreativitását mutatja, hogy végzettségének megfelelően több tevékenységi kört is betöltött már egészségügyi pályafutása során az elmúlt 30 év alatt. Munkáját megbízhatóan, nagy odaadással, hivatástudattal végzi.
NÓGRÁD megyéből HANKA KRISZTINA, szakmai munkáját nagy empátiával, a betegek és szakdolgozók iránti maximális elkötelezettséggel végzi. Számára elsődleges a betegek magas szintű ellátása a szakma szabályainak betartásával. A közösségi munkából aktívan kiveszi a részét, megbízhatósága, szakmai és emberi tulajdonságai egyaránt elismerést érdemelnek.
PEST megyéből GÉMESINÉ LŐRINCZ MÁRTA, 40 éve a pályán jelentős tapasztalatokat szerzett az ápolás területén. Rendíthetetlen elkötelezettje az egészségügynek, aki tudásának legmagasabb szintjén végzi munkáját. Munkatársai számára példát mutat az intézményéhez való lojalitásból és hivatásához való hűségből. A szakma szeretete, lelkiismeretessége, hatalmas munkabírása, optimizmusa követendő és példaértékű lehet minden ápoló számára.
SOMOGY megyéből BEIDEKNÉ KACS ÉVA, 32 éve dolgozik az egészségügyben, munkáját magas szintű szaktudással végzi, melynek során szervezi, irányítja az otthonápolási szolgálatot. Szívesen vesz részt közösségi munkában, kritikus megállapításaival, lendületével, ötleteivel egyaránt segíti a szolgálat és a szervezet működését.
SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG megyéből VIRÁG JÁNOSNÉ, 25 éve dolgozik az egészségügyben, határozott, céltudatos személyiségjegyeivel korrekt ápolási irányítást végez. Hivatástudata megingathatatlan, mellyel méltán vált példaképpé munkahelyén mindenki számára. Magas színvonalú szakmai tudásával jelentősen hozzájárul az egészségügyi ellátáshoz a prevenció és a rehabilitáció terén egyaránt.
TOLNA megyéből ASZTALOS GYÖRGYNÉ, elévülhetetlen érdemeket szerzett az ápolásszakma fejlődésében, illetve az egészségügyi oktatás terén. Mind az intézményi, mind a dolgozói érdekeket maximálisan figyelembe veszi és lehetőségeihez mérten segíti nemcsak a szakdolgozók, hanem a hallgatók munkáját is. Elkötelezettsége, alázata a szakma iránt kiemelkedő. Hiteles személyisége, tájékozottsága nélkülözhetetlen támasza az intézmény szakdolgozóinak.
VAS megyéből BARTÁNÉ RÓZSA KATALIN, az intézményben eltöltött 40 év során folyamatosan képezte magát kiváló eredménnyel. Munkássága alatt kulcsfontosságú szerepet játszott a Sárvári Kórház életében. Kiemelkedő szakmai tevékenységével, életvitelével, vezetői mentalitásával mind a betegek, mind az egészségügyi szakemberek és az általa irányított szakdolgozók körében közmegbecsülést szerzett.
VESZPRÉM megyéből ERNHÉFER FERENCNÉ, 38 éve dolgozik töretlen lelkesedéssel az egészségügyben. Hivatását példás empátiás készséggel, kimagasló szakmai tudással, határozott vezetői rátermettséggel végzi. A betegellátás színvonalának emelése érdekében végzett aktív társadalmi munkája példaértékű. Tudományos tevékenysége a szakdolgozók képzésében megnyilvánuló igényessége dicséretes.
ZALA megyéből PÁLFFY ISTVÁNNÉ, alapos szakmai felkészültségének, tapasztalatának és empatikus emberi magatartásának köszönhetően mindig, minden helyzetben méltóan képviseli a gyógyszertári asszisztensek érdekeit. Megbízható, becsületes, következetes munkájával kollégái megbecsülését élvezi. Segítőkészségével bizalmat sugároz betegek és kollégák felé egyaránt.
Az Országos Szervezet elnöksége 2011-ben a Szakmai Díjat POGONYINÉ KISS IRÉN részére adományozza.
Közel 44 évig dolgozott az egri Markhot Ferenc Kórház Pszichiátriai osztályán. Elméleti és gyakorlati felkészültsége, hivatástudata, a szakma iránti elkötelezettsége példamutató a fiatal kollegák számára. A kamara megalakulásától a Heves megyei Területi Szervezet elnöke, munkájával igen komoly mértékben hozzájárult a köztestület működéséhez. Következetes, segítőkész, kitűnő szervező és empatikus készséggel rendelkező kolléga.
A kamara országos szervezete döntésénél elsősorban azt tekintette mérvadónak, hogy az elmúlt években az intézményben és a megyében felmerült rendkívül komoly és nehéz problémák ellenére a szervezet vezetése élén és az osztály feladatainak ellátásában is maximálisan helytállt és emberhez méltóan cselekedett.

Gratulálunk a kitüntetésben részesülteknek! További szakmai sikereket és egészséget kívánunk!
MESZK Szakmai Díj 2010.
A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara immár 5 alkalommal hirdetett pályázatot a MESZK Szakmai Díj odaítélésre. A pályázati kiírás értelmében a területi szervezetek részéről 2010. május 28-án 24.00 óráig beérkezett javaslatokat a Kitűntetési Bizottság a kiírás rendjének megfelelően áttanulmányozta, és döntését egyszerű szavazattöbbséggel hozta meg az alábbiak szerint:

Szakmai Díj - 2010

BARANYA megyéből KÖNYVESNÉ SARKADI MARGIT intézetvezető asszisztens a pécsi Tudományegyetem Nukleáris Medicina Intézetében. Több mint 30 éve dolgozik az egészségügyben és elkötelezetten szolgálja a betegeket. Szakmai felkészültsége, emberi mértékei példaként emelhető ki munkatársai és a jövő szakdolgozói nemzedékének is.
BÁCS-KISKUN megyéből HEVESI-TÓTH ÁGNES vezető ápoló helyettes, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórházában. Mind szakmaisága, mind embersége kiemelkedő, akár gyakorlati oktatóként, akár vezetőkét, és nem utolsó sorban kollégaként is. Hivatástudata, precízsége elismerést érdemel. Nem csak munkatársai, felettesei elégedettek munkájával, hanem a betegek is nagyra becsülik, hiszen olyan ápoló, akinek mindig van ideje egy-egy jó szóra, kézszorításra, amely nagy mértékben hozzájárul a betegek gyógyulásához.
BÉKÉS megyéből PÁLFI MIHÁLYNÉ, az Országos Vérellátó Szolgálat vezető asszisztense a Réthy Pál Kórházban. Több évtizedes szakmai tapasztalattal, széleskörű tudományos érdeklődéssel, valamint a szakdolgozói közösségért végzett munkájával vívta ki kollégái elismerését. Kitartása, munkabírása, türelme a területen dolgozó szakdolgozók körében példaértékű.
BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN megyéből BARNA KRISZTINA, a miskolci Semmelweis Ignác Egészségügyi Központ Egyetemi Oktató Kórház Nonprofit Kft. ápolási igazgató helyettese. 23 éve dolgozik az egészségügyben, szakmai hozzáértéssel és kiváló kommunikációs képességgel látja el vezetői feladatát. Az egészségügy iránt rendkívüli módon elhívatott, kiváló szervező, aktív szereplője az Intézmény tudományos életének, továbbá rendszeresen részt vesz oktatásban, kutatásokban és az ápolás szakma fejlesztésében.
BUDAPESTI Szervezet: ELEK ATTILÁNÉ a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinika élelmezésvezetője és dietetikusa. 1967 óta dolgozik az egészségügyben, először diétás nővérként kezdte, majd a főiskola elvégzését követően 1988-tól dietetikusként tevékenykedett. Munkakörében kiemelt jelentőséggel foglalkozott és foglalkozik a diabeteses betegek ellátásával. Rendszeresen vállal önkéntes munkát a különböző szakmai szervezetek által szervezett szűrővizsgálatokon. Kiemelkedő szakmai munkája elismerést érdemel.
CSONGRÁD megyéből DR. SZILÁGYINÉ GÁL ESZTER, gyermek szakápoló a makói Dr. Diósszilágyi Sámuel Területi Kórházban. Ápolói hivatását három műszakos gyermekápolóként 26 éve gyakorolja a kis betegei és szülei legnagyobb megelégedésére. Elméleti és gyakorlati tudása naprakész, melyet szívesen megoszt kollégáival és az osztályon gyakorlati időt töltő hallgatókkal. Munkabírása, kifogyhatatlan, energiája és mérhetetlen jókedve következtében kialakult kellemes munkahelyi légkör nagyrészt neki köszönhető.
FEJÉR megyéből VARGA JUDIT oktatásvezető a Fejér Megyei Szent György Kórházban. 29 éve dolgozik az intézményben, magas szintű elméleti és gyakorlati tudással rendelkezik, folyamatosan képzi magát. Aktívan részt vesz az iskolarendszerű és azon kívüli oktatásban is, továbbá rendszeresen szervez továbbképzéseket. Munkáját pontosság és lelkiismeretesség jellemzi.
GYŐR-MOSON-SOPRON megyéből HAJTÓNÉ VENESZ GIZELLA újszülött-koraszülött osztály főnővére, a mosonmagyaróvári Karolina Kórház Rendelőintézetben. Hivatását odaadással végzi, és mindenben segíti a szakdolgozókat. Vezetői magatartása, emberi hozzáállása, kollégái körében elismert.
HAJDÚ-BIHAR megyéből SERES JUDIT, minőségirányítási osztályvezető a debreceni Önkormányzati Egészségügyi Holding Zrt.-nél. Több évtizedes ápolói gyakorlata, ápolásvezetői jártassága, az oktatásban szerzett tapasztalatai, a minőségi egészségügy iránt való elkötelezettsége nagymértékben hozzájárult az ápolói hivatás presztízsének növeléséhez.
HEVES megyéből BARKÓCZI JÁNOS GYÖRGYNÉ, osztályvezető főnővér a mátraházai Gyógyintézetnél. 1973 óta dolgozik az egészségügyben, kimagasló szakmai tudását átadva vezeti a Pulmonológiai Osztályt. Lelkiismeretes munkát végez a betegellátásban és a szakmában egyaránt. Következetes, segítőkész, kitűnő szervező és empatikus készséggel rendelkező munkatárs.
JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK megyéből TENKŐ JÓZSEFNÉ osztályvezető asszisztens, a szolnoki Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézetben. Folyamatos önképzésének köszönhetően munkáját magas szinten műveli. Munkatársai szeretik és elismerik, empatikus képessége kiemelkedő. A fiatal generáció képzésében aktívan részt vesz, mely közben fontos emberi értékeket is közvetít. Hivatásához és munkahelyéhez egyaránt hű szakember.
KOMÁROM-ESZTERGOM megyéből NAGY ÁRPÁD mentő szakápoló „bajtárs” az Országos Mentőszolgálat tatai Mentőállomásán. Hosszú évek óta nagy lelkesedéssel és lelkiismeretesen végzi munkáját. Szakmai hozzáértése és emberi magatartása példaértékű. Több évtizedes magas szintű mentő szakápolói munkája elismerésre érdemes.
NÓGRÁD megyéből TÓTHNÉ BUCSEK ILDIKÓ a Nővér-Centrum Bt. ápolási szolgálat vezetője, három megyében irányítja az otthoni szakápolás tevékenységét. Munkáját mindig a kor követelményeinek megfelelő tudással végzi, betegeit a szakma legújabb szabályai szerint látja el. 20 éve küzd az ápolás méltó helyre kerüléséért, folyamatos erőfeszítéseket tesz a szakdolgozók erkölcsi és anyagi elismeréséért. A hivatás iránti elkötelezettsége példaértékű.
PEST megyéből MAGYAR TIBORNÉ ápolási igazgatóhelyettes a ceglédi Toldy Ferenc Kórházban. 35 éve rendíthetetlen és lekötelezett híve az egészségügynek, aki tudásának legmagasabb szintjén végzi az ápolói hivatást. A betegekkel türelmes, és nagy szakmai hozzáértéssel látja el feladatát. Munkatársai nélkülözhetetlennek tartják személyét a mindennapi munkában.
SOMOGY megyéből GAZDÁNÉ OTT EDIT szakmavezető ápoló a marcali Városi Önkormányzat Kórház- Rendelőintézetében Személyisége és tevékenysége meghatározó és példaértékű az intézmény számára. Feladatát kiemelkedő szakmai hozzáértéssel látja el, munkatársait naprakész tudásra ösztönzi, jó vezetői képességekkel rendelkezik. A felmerülő problémák tekintetében az azonnali megoldásokat keresi és véleményét reálisan fogalmazza meg.
SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG megyéből BARZÓ MIHÁLYNÉ, körzeti ápoló a nyíregyházi Háziorvosi Szolgálatnál. 34 éve dolgozik ápolóként. Betegekkel szemben tanúsított türelmes, megértő emberi magatartása a közösségi életben is megnyilvánul, amelyben aktívan részt vesz. Mindennapi munkájában a maximumra törekszik, ezért naprakész tudását folyamatos továbbképzéseken fejleszti.
TOLNA megyéből OSZTERMÁJERNÉ FODOR ILONA, újszülött osztályvezető ápoló a szekszárdi Balassa János Kórházban. Munkatársai számára példát mutat elkötelezettségből, az intézményhez való lojalitásból és a hivatáshoz való hűségből. Szakmai szeretete, optimizmusa követendő lehet bárki számára. Problémaorientált hozzáállásával a nehéz időkben is megvalósította saját és sokak álmát. Kitartóan halad azon az úton, amely a nemes célok eléréséhez vezet.
VAS megyéből KENESEY EDIT, területi védőnő a Szombathelyi Deák Ferenc utcai Gyermekrendelőben. 26 éve végzi munkáját lelkiismeretesen, 1986. óta dolgozik Szombathely városában területi védőnőként. Minden tekintetben a gondozottak magas színvonalú ellátására törekszik. Kollégáit tanácsaival, tapasztalataival segíti, mint a területi védőnők koordinátora. Az elmúlt 15 évben folyamatosan részt vett a területi gyakorlatra érkező védőnő hallgatók oktatásában is.
VESZPRÉM megyéből DR. SZLÁVI JÓZSEFNÉ, vezető asszisztens a Tapolcai Kórház Egészségügyi Nonprofit Kft-nél. A pályán eltöltött 44 év alatt töretlenül és kimagaslóan gyakorolta hivatását. A képzések, továbbképzések szervezésében vállalt szerepe elismert, ötleteivel és tanácsaival segíti a szakdolgozók munkáját. Kiemelkedő szakmai munkája mellett a vezetése alatt álló osztály jó munkahelyi légkörét is sikeresen kialakította.
ZALA megyéből SZEKÉRNÉ BÜKI ERZSÉBET, védőnő Zalaegerszeg VIII. számú Gyermekkörzetében. 20 éve dolgozik védőnőként Zalaegerszeg város és környéke szülőnői és babái nagy megelégedettségére. Lelkiismeretes, biztos szakmai tudással, életvidámsággal, tettrekészséggel végzi hivatását. Igazságérzete határtalan, véleményalkotásban kritikus, de mindezeket építő szándék vezérli.
Az Országos Szervezet elnöksége 2010-ben a Szakmai Díjat VÖRÖSMARTY ATTILA részére adományozza.
A kitüntetett vezető ápoló a Péterfy Sándor utcai Kórház-, Rendelőintézet és Baleseti Központban. Szakmai felkészültsége, vezetői magatartása, emberi hozzáállása a betegek és a kollégák körében egyaránt kimagasló elismerést érdemel. Munkáját magas szintű hozzáértéssel, hivatástudattal és alázattal végzi több mint 30 éve. Tevékenysége nemcsak szakmai területen kiemelkedő, hanem a közösségért végzett munkájáért is méltó elismerést érdemel.

Gratulálunk a kitüntetésben részesülteknek! További szakmai sikereket és egészséget kívánunk!
MESZK Szakmai Díj 2009.
A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara az egészségügy területén kifejtett kiemelkedő szakmai és közösségépítő szakdolgozói tevékenység elismeréseként 2006-ban Szakmai Díj-at alapított.
Az elismerés annak a kamarai tagnak adományozható, aki hivatásának képviseletével az egészség megőrzése, betegségek megelőzése, az ápolás, gondozás, betegellátás terén magas színvonalú, példaértékű eredményt ért el, és kimagasló teljesítményével hozzájárult az egészségügyi ellátás és a szakdolgozói tevékenység fejlesztéséhez.

A helyi és területi szervezetek javaslatára, az Országos Kitüntetési Bizottság véleményezésével, az Országos Elnök jóváhagyásával 21 fő részére adta át az elismerést az Egészségügyi Szakdolgozók XL. Országos Jubileumi Kongresszusán.

Szakmai Díj - 2009

BARANYA megyéből VARGÁNÉ APAGYI ERZSÉBET ápolási igazgató helyettes, a pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ dolgozója. Oktatói munkájában pályája kezdetétől részt vesz a fiatal generáció gyakorlati és elméleti képzésében, ismereteinek átadása során olyan fontos emberi értékeket is közvetít, melyek a jövő ápolóinak hivatásában nélkülözhetetlenek.
BÁCS-KISKUN megyéből Dr. OSZLÁNCZI GÁBORNÉ mátrix vezető főnővér, a kiskunhalasi Semmelweis Kórház dolgozója. Munkáját lelkiismeretesen, nagy odaadással végzi, folyamatos önképzéseinek köszönhetően a modern kor követelményeinek megfelelő szakmai tudással rendelkezik. Továbbképzéseket szervez, segíti a szakdolgozók munkáját, ötleteivel, tanácsaival és folyamatos aktív kapcsolatot tart a kamarai tagokkal.
BÉKÉS megyéből RASKOVICSNÉ CSERNUS MARIANN, aki a gyulai Pándy Kálmán Kórház osztályvezető főnővére. A Kamara Békés Megyei Területi Szervezetének egyik kiemelkedő, aktív, széleskörű képzettséggel és szakértelemmel rendelkező tagja. Szakmai felkészültsége, emberi értékei, lelkiismeretessége, munkabírása példaként állítja őt a közösség elé.
BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN megyéből STEFANCSIK ILONA, az ózdi Almási Balogh Pál Kórház osztályvezető főnővére.Több mint 35 éve szolgálja a betegembert és az egészségügyet. Hivatástudata, elkötelezettsége, szerény, kedves személyisége példaértékű a munkatársak, kamarai tagok számára.
BUDAPEST Szervezet felterjesztése alapján HORVÁTHNÉ ZSEDÉNYI MÁRIA a Fővárosi Önkormányzat Uzsoki utcai Kórház ápolási igazgatója.
42 éve dolgozik az egészségügyben, amelyből 40 évet az Uzsoki utcai Kórházban töltött el. Az egészségügy gondokkal teli helyzetében is türelemmel, igazságosan és felelősséggel végzi mindennapi teendőit. Munkatársai szeretik, megbecsülik. Ennek bizonyítéka, hogy ebben az évben egyhangúlag őt jelölték a szakmai díjra.
CSONGRÁD megyéből TÖRÖK JÁNOSNÉ osztályvezető főnővér a szentesi Dr. Bugyi István Kórházban.
A pályán eltöltött 37 év alatt töretlenül és kimagaslóan gyakorolta hivatását. Kiemelkedő szakmai munkája mellett a vezetése alatt álló osztály jó munkahelyi légkörét is kialakította, a külső nehézségek ellenére. Az egészségügyi szakdolgozókkal és a betegekkel szembeni empátiája példamutató.
FEJÉR megyéből ANDAVÖLGYINÉ TÓTH MÁRTA részlegvezető főnővér a Fejér Megyei Szent György Kórház Újszülött-csecsemő osztályán. Az általa vezetett ápolói kollektívával és az osztály orvosaival a munkakapcsolata példaértékű, fogékony az új eljárásokkal szemben, figyelemmel kíséri a dolgozók szakmai felkészültségét. Aktívan részt vesz az utánpótlás elméleti és gyakorlati oktatásában egyaránt.
GYŐR-MOSON-SOPRON megyéből HEGEDŰSNÉ KOVÁCS ANIKÓ citológiai szakasszisztens, a csornai Margit Kórházban. 35 éve dolgozik az egészségügyben, kiváló szakmai tudásával nagyban hozzájárul a méhnyak-rákszűrés népszerűsítéséhez. Magas színvonalú munkájával, számos előadásával, felvilágosító tevékenységével évek óta öregbíti a kórház hírnevét.
HAJDÚ-BIHAR megyéből ÚJVÁROSY ANDRÁS vezető mentőtiszt. Szakmai tudása a munka iránti elkötelezettsége, emberségessége és empátiája munkatársai számára példaértékű. Kiváló kommunikációs, szervező és problémamegoldó készségekkel rendelkezik. Jelentős részt vállal a Kamara Területi Szervezetének munkájában. A mentés területén folytatott több évtizedes munkája, oktató tevékenysége, tudományos publikációi több generáció szakmai fejlődését szolgálja.
HEVES megyéből PAULIK FERENCNÉ, körzeti ápoló az egri Vitapax 2000 Kft.-nél. Az alapellátás területén kiemelkedő lelkiismeretes munkát végez, mind a betegellátásban, mind a szakmát érintő változások terén. Heves megye egész területén végzi a szondatáplálás felépítést. Nagy szakmai tapasztalattal rendelkező, betegközpontú ápoló.
JÁSZ-NAGYKUN megyéből KOVÁCS OTTÓNÉ osztályvezető ápoló, a szolnoki Hetényi Géza Kórház és Rendelőintézetben. Kamarai munkássága során kitartásról, kiemelkedő szakmai felkészültségről tett bizonyosságot. Munkáját precizitás, szakmai igényesség, innovatív szellemi és gondos figyelem jellemzi. Lelkiismeretessége, pozitív emberi tulajdonságai elismerést érdemelnek.
KOMÁROM-ESZTERGOM megyéből KEREKES FERENCNÉ laborszakasszisztens a tatai Árpádházi Szent-Erzsébet Kórházban.
Munkatársai szerint ő az akire bármikor lehet számítani. Személyiségét kedvesség, vidámság jellemzi, kimondottan közösségi ember. Szaktudása, munkája és a betegekkel való kapcsolata példaértékű.
NÓGRÁD megyéből PAPP ISTVÁNNÉ a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház osztályvezető főnővére. Szakmai elképzelései a mindennapi gyakorlatból kiindulók, ugyanakkor fejlesztő és korszerű ismeretekkel rendelkező szakember. Határozott és reális elképzelései bizonyítják eddigi vezetői munkájának kimagasló eredménéyt. Munkatársaival való viszonya kiváló, igazi csapatépítő személyiség.
PEST megyéből FISCHER ISTVÁN ápolási igazgató a pomázi Gálfi Béla Pszichiátriai Szakkórházban.42 éves egészségügyi pályafutása során a nyitottság az új dolgok iránt, a kihívásoknak való megfelelés jellemezte. Példaértékű szakmai munkájával hozzájárult az intézet magas szintű ápolási tevékenységéhez. Kitűnő szervező és empátiás készségével kivívta a szakdolgozók elismertségét.
SOMOGY megyéből BOGÁR GÉZÁNÉ osztályvezető főnővér a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórházban. A kamara megalakulásától a kaposvári helyi szervezet elnöke, munkájával igen komoly mértékben hozzájárult a területi szervezet eredményes működéséhez. Mindig jókedvű, következetes, segítőkész és empatikus készséggel bíró kolléganő.
SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG megyéből DR. NAGYNÉ LOVÁSZ ZSUZSANNA, a fehérgyarmati Szatmár-Beregi Kórház és Gyógyfürdő ápolási igazgatója. Hatékonyan irányítja az intézmény szakdolgozóit az ápolás és gondozás területén. Közel 10 éve szervezi és bonyolítja a környező települések lakosainak egészségügyi felvilágosító és szűrőprogramjait. Rendkívül jó kapcsolatot ápol és együttműködik a határmenti egészségügyi intézményekkel és azok szakdolgozóival.
TOLNA megyéből HARTUNG VILMOSNÉ, védőnő. Nemcsak a területi munkában aktív, hanem az óvodai tevékenységekben is kiveszi részét a gyerekek testi fejlettsége és egészsége érdekében. Fontosnak tartja az iskolai egészségnevelés népszerűsítését, amelyben különböző klubok és osztályfőnöki órák keretén belül ismerteti meg a diákokat az egészséges életmód jelentőségével. Sokrétű, lelkiismeretes munkát végez.
VAS megyéből BÉKÉSI ÉVA, a Vas Megyei Markusovszky Lajos Általános Rehabilitációs és Gyógyfürdő Kórház ápolási igazgatóhelyettese. Munkáját becsületesen, odafigyeléssel, hozzáértéssel végzi, aktívan részt vesz a gyakorlati oktatásban. Igazgató helyettesként szakmai tudását maximálisan képes kamatoztatni.
VESZPRÉM megyéből NYÁRYNÉ DÉGI ELVÍRA osztályvezető főnővér a balatonfüredi Állami Szívkórházban. 35 éve kezdte pályafutását a Balatonfüredi Kórházban. A fekvőbeteg-ellátás területén végzett kiemelkedő szakmai tevékenysége, empátiás készsége alapján oktatói feladatok, valamint kutató munka végzésére is elnyerte szakmai felettesei bizalmát. Osztályvezetői tevékenysége példaértékű.
ZALA megyéből BOGNÁRNÉ LAPOSA ILONA ápolási igazgatóhelyettes a Zala Megyei Kórházban. Szakmai előmenetele során szerzett tapasztalatait jól képes ápolási igazgatóhelyettesként kamatoztatni. Az egészségügy elmélete, gyakorlata és az oktatás területén is biztos szakmai tudással, több évtizedes vezetői gyakorlattal rendelkezik, melyet emberi tulajdonságaival jól alkalmaz a hétköznapokban. Méltó módon képviseli etikus magatartásával az egészségügyi szakdolgozókat.
Az Országos Szervezet elnöksége által WETZELNÉ GÁL ANNA ápolási igazgatóhelyettes a Fővárosi Önkormányzat Szent János Kórháza és Észak-budai Egyesített Kórházaiban. Hosszú éveken keresztül és jelenleg is az Ápolás Szakmai Kollégiumban mint titkár komoly kiemelkedő munkát végzett és végez a szakdolgozók érdekében. Kiváló szakmai felkészültsége, széleskörű gyakorlati tapasztalata, pozitív emberi tulajdonsága egyaránt elismerésre méltó.

Gratulálunk a kitüntetésben részesülteknek! További szakmai sikereket és jó egészséget kívánunk!
MESZK Szakmai Díj 2008.
A MESZK Országos Szervezete 2008. július 3-án, a XXXIX. Egészségügyi Szakdolgozói Konferencia keretén belül, Kaposváron adta át 21 fő részére a MESZK Szakmai Díjat.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara az egészségügy területén kifejtett kiemelkedő szakmai és közösségépítő szakdolgozói tevékenység elismeréseként 2006-ban Szakmai Díj-at alapított.
Az elismerés annak a kamarai tagnak adományozható, aki hivatásának képviseletével az egészség megőrzése, betegségek megelőzése, az ápolás, gondozás, betegellátás terén magas színvonalú, példaértékű eredményt ért el, és kimagasló teljesítményével hozzájárult az egészségügyi ellátás és a szakdolgozói tevékenység fejlesztéséhez.

A helyi és területi szervek javaslatára, a Kitüntetési Bizottság véleményezésével, az Elnökség döntésével a MESZK elnöke 21 fő részére adta át az elismerést.
SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG megyéből BÁNFI JÁNOSNÉ laboratóriumi analitikus, a Mátészalkai Területi Kórház dolgozója. Szakmai tudását folyamatosan fejleszti, munkáját odaadással végzi, segíti munkatársai szakmai fejlődését, a munkahelyi kollektíva megbecsült tagja.
HEVES megyéből BERTA ATTILÁNÉ diplomás ápoló, a gyöngyösi kórház Krónikus Belgyógyászatának főnővére, akinek elméleti és gyakorlati tudása, hivatástudata a szakma iránti elkötelezettsége példamutató. Nagyon sokat tett a minőségi betegellátás szinten tartásáért. Jó szervező és kommunikációs készséggel rendelkezik, képes az előrelátó tervezésre, új lehetőségek megragadására, elkötelezett a betegek, a kollégák és a szakma elvárásai iránt.
BÁCS-KISKUN megyéből FARAGÓ ISTVÁNNÉ, aki kiskunfélegyházai kórházban dolgozik, mint gyógytornász. A kezdetektől fogva mind kollégái, mind pedig betegei egy kiegyensúlyozott, kiváló szakmai és emberi képességekkel rendelkező embert ismerhettek meg személyében. Foglalkozása során igen komoly egészségnevelést is folytat. A kiskunfélegyházi "Szív Egyesület" egyik alapító tagja, és aktív résztvevője, tanácsadója. Nagy érdemeket szerzett az új Rehabilitációs Osztály megalakításában és beindításában is.
HAJDÚ-BIHAR megyéből GÁLNÉ KECSKEMÉTI ILONA, a berettyóújfalui kórház osztályvezető főnővére, diplomás ápoló. Az ápolói hivatás képviseletével jelentősen hozzájárult az egészség megőrzéséhez, a betegségek megelőzéséhez, az egészségügyi ellátás és a szakdolgozói tevékenység fejlesztéséhez Az ápolás-gondozás, betegellátás terén kimagasló eredményt ért el. Életvitele erkölcsi szempontból példaértékű.
CSONGRÁD megyéből GYULAI MAGDOLNA a Szegedi Tudományegyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézetének intézetvezető főnővére. A pályán eltöltött harminc év alatt töretlenül és kimagaslóan gyakorolta hivatását. Az ápolás szakma szeretete a betegágy mellett minden eltöltött pillanatát áthatotta. A magas szintű naprakész elméleti és gyakorlati ismereteit folyamatosan átadta és átadja a kollégáinak - hallgatóinak.
A szakma presztízs-emelésének élharcosa a szó legnemesebb értelmében.
VESZPRÉM megyéből HORVÁTH JÓZSEFNÉ, ápolási igazgatóhelyettes a pápai kórházból.
Karola nővér az a személy, aki szívvel lélekkel igazi nővér volt. Kimagasló hivatásszeretete, kiváló kommunikációs, problémamegoldó készsége. A képzések, továbbképzések szervezésében vállalt szerepe, szakmai érdekvédelmi munkája elismert. Személyiségéből sugárzik a tisztelet és a szeretet, amely a betegek és munkatársak felé irányult, ez emelte igazi NŐVÉRI rangra munkáját.
BÉKÉS megyéből KATONA ALBERTNÉ szülésznő aki, több mint 30 éve dolgozik az orosházi intézmény Szülészeti Nőgyógyászati Osztályán. Szakmai fejlődése, munkája példaértékű, felkészültsége kiváló. Az egészségügyi szakdolgozók érdekeinek képviseletében a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara megalakulásától aktívan tevékenykedik. Emberi tulajdonságai révén mintaként szolgálhat a fiatalabb nemzedékek számára.
BUDAPESTI Szervezet felterjesztése alapján: DR. KOLOS ÁKOSNÉ a Szent János Kórház kórházhigienikusa, akit 46 éves szakmai munkája és a szakma iránti alázatos tevékenysége miatt javasoltak e Díjra. Oktatási és tudományos tevékenysége kiemelkedő, a nosocomiális fertőzések megakadályozása terén 4 évtizedes tapasztalata van. Kollegái szerint: a szakdolgozói társadalom tisztelettel nézhet fel rá.
FEJÉR megyéből KOVÁCSNÉ SIMON ZSUZSANNA védőnő. A MESZK megalakulása óta aktív szervező a Székesfehérvár város alapellátási területén. A tagság a 2007. évi választások során ismét a helyi szervezet alelnökévé választotta. Szervező, szakmai munkássága rendezvényeken, továbbképzéseken kiemelkedő. A tagság érdekeit mindenkor nyíltan képviseli a Kamara elnökségében, és az Önkormányzat Egészségügyi Bizottságában. A tagság megtartása érdekében kifejtett tevékenysége elismerést érdemel.
BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN megyéből LÉNÁRT MIKLÓSNÉ, akiben példaértékű innovatív elképzeléseit megvalósító fizioterápiás szakasszisztenst, egészségügyi szakoktatót tisztelhetünk, aki emberbaráti szeretettel, szakmai tudásának legjavát adva gyógykezeli a hozzáforduló betegeket. Tapasztalatai, tudása iskolateremtővé tette, diákok képződnek szakavatott irányítása, tanítása alatt. A MESZK megalakulásától napjainkig aktív résztvevője, elhivatott tagja Kamaránknak. Korábban a helyi Szervezet elnöki tisztségét töltötte be.
GYŐR-MOSON-SOPRON megyéből MAJNOVICS GÁBORNÉ, aki 33 éve kezdte egészségügyi pályafutását gyermekápolóként, majd osztályvezető főnővérként dolgozott. Jelenleg is első munkahelyén dolgozik, a Soproni Állami Szanatórium ápolási igazgatójaként. Szakmaisága, vezetői és szervezőkészsége kiemelkedő. Győr-Moson-Sopron megyében a MESZK megalakításában a kezdetektől részt vett, aktívan dolgozó helyi elnök.
NÓGRÁD megyéből OCSOVAI RÓBERT diagnosztikus képalkotó, aki a MESZK megalakulása óta tevékenyen részt vesz a szakmai érdekképviseletben. A területi szervezet Képalkotó Diagnosztikai Tagozatának elnökeként kiemelkedő munkát nyújtott. Munkahelyén megbecsült szakember, Nagyfokú empátiás és szervezési készsége, valamint tudományos tevékenysége alapján került felterjesztésre.
TOLNA megyéből PÉTER ERZSÉBET ROZÁLIA vezetőasszisztens a szekszárdi kórházból.
Rendkívül jó kommunikatív, szervező és menedzseri képességekkel látja el feladatát. Széleskörű szakmai és társadalmi ismeretekkel rendelkezik. Optimizmus, a megoldás orientált szemlélet jellemzi. "Péter Erzsit" a kórház minden területén ismerik, jó munkakapcsolatot ápol a kiszolgáló, a gyógyító és a diagnosztikai egységek dolgozóival. Intézményük egyik meghatározó és ismert egyénisége.
ZALA megyéből PÉTER ZSUZSANNA a Kanizsay Dorottya Kórház vezető szakasszisztense, aki a Kamara megalakulása óta aktívan rész vesz a szakmai érdekképviselet elismertetésében mind helyi, mind országos szinten. Az aneszteziológia-intenzív ápolás tagozat országos tagozat vezetője. Magas szakmai ismerettel, jártassággal rendelkezik, a szakterületét érintő jogszabályi hátteret ismeri, és jól is alkalmazza. Vezető egyéniség, szorgalmával és kitartásával pozitív példát mutat kollégái számára. Véleményét bátran megfogalmazza, kellő módon és formában kommunikálja a tagozata tagjai és közvetlen munkatársai felé is. Segítőkész, fogékony az újra, szakoktatóként a jövő ápolóit több év óta készíti fel e nehéz, de szép pályára.
BARANYA megyéből SASVÁRINÉ BOJTOR ANNA főiskolai adjunktus. Az egészségügy területén több mint 40 évet dolgozott. Oktatási múltja 25 évre tekint vissza. Főállása mellett az országban elsőként szervezte meg Pécsett az otthoni szakápolást.
Tudományos munkáját az "Ápolástudomány elmélete és gyakorlata" témakörben végezte. A Kamara megalakulása óta MESZK Baranya megye alapellátási alelnöki tisztségét látja el. Szakmai tudása kiemelkedő, szakmai tapasztalata rendkívül sokrétű.
KOMÁROM-ESZTERGOM megyéből SILLING MAGDOLNA diplomás ápoló, aki pályáját szülésznőként kezdte. Szakmája iránt hűen elkötelezetett. 6 éve mátrix vezető főnővérként magas szintű munkájával és empátiás készségével támogatja a hozzá fordulókat, segíti beosztottait. Támogatása és hozzáértése tükrözi nemcsak szakmai, hanem kamarai társadalmi munkáját is. Véleményformálása reálisan megnyilvánul, aktív részt vállal a kamarai munkából.
Országos díjazott: SOMOGYVÁRI ZOLTÁNNÉ, aki szakmai pályafutását ápolóként kezdte 45 éve. Dolgozott különböző ápolásvezetői munkakörökben, majd a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és a Szent János Kórház ápolási igazgatójaként látta el feladatát. Tudását állandóan fejlesztette, több diplomával rendelkező kiváló szakember. A Magyar Kórházszövetségben, a Magyar Ápolási Igazgatók Egyesületében, a Magyar Minőségügyi Társaságban, majd a MESZK fekvőbeteg ellátó alelnökeként, majd a Minőségfejlesztési Bizottság elnökeként vett részt a szakma fejlesztésében. Publikációival hozzájárult az ápolás és a minőségügy fejlesztéséhez. Magyarország ápolásának fejlesztésében elért eredményei ápolástörténeti szempontból jelentősek és meghatározóak. Köszönjük munkáját!
SOMOGY megyéből SZABÓ GYULÁNÉ, aki szülésznőként kezdte pályafutását és elért a szakmai karrierút legmagasabb fokára: ápolási igazgatóként irányítja a Kaposi Mór Oktató Kórház szakdolgozóit. Elismert szakember, aki munkájában maximalista, nem ismeri az órát, sem a napokat. Lelkiismeretesen, fáradhatatlanul küzd a kitűzött célokért. Nagyon jó vezető, menedzser, összetartó, irányító és oktató. Kiváló egyénisége, tapasztalata, tudása hozzájárul a folyamatos eredményes munkához. Az érdekképviseleti munkában is aktívan szerepet vállal a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Somogy Megyei Területi Szervezetének megválasztott elnökeként.
VAS megyéből SZALAY SÁMUELNÉ, analitikus a szombathelyi kórházból. Nem közvetlenül a betegágy mellett végzi tevékenységét, de nagyban hozzájárult a minőségi betegellátáshoz kiváló szakmai tudásával, empatikus, korrekt magatartásával. Önzetlen, segítő tevékenységét mindig a jobbító szándék vezérli. Etikus magatartása példamutató.Tudományos tevékenységével mintát mutat. A MESZK-ben In vitro labordiagnosztika tagozatvezetőként vesz részt a szakmai érdekképviseleti tevékenységben.
JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK megyéből TÓTHNÉ VARGA MÁRIA, diplomás ápoló, szülésznő, a karcagi kórház főnővére.
A Kamara szervezésében 2004-től aktívan tevékenykedik. Jelenleg a Karcagi Helyi Szervezet elnöke. Kamarai tisztségviselőként kimagasló módon képviseli a hivatását. Orvos szakmai körökben is elismert, kamarai munkája szakmai hozzáértést és kiegyensúlyozottságot mutat.
PEST megyéből VIKTORNÉ MAGYAR ERZSÉBET ápoló, a szigetszentmiklósi szakorvosi rendelőintézet dolgozója. Közel harminc éves egészségügyi pályáját a folyamatos segítőkészség, tenni akarás, elhivatottság jellemezte. Tudományos tevékenysége iránymutató a szakma számára, éppen ezért példaképként is állítható munkatársai elé.
MESZK Szakmai Díj 2007.
A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara az egészségügy területén kifejtett kiemelkedő szakmai és közösségépítő szakdolgozói tevékenység elismeréseként MESZK Szakmai Díj elnevezéssel 2007-ben második alkalommal hirdetett pályázatot.
A MESZK Szakmai Díj annak a kamarai tagnak adományozható, aki hívatásának képviseletével az egészség megőrzése, betegségek megelőzése, az ápolás, gondozás, betegellátás terén magas színvonalú, példaértékű eredményt ért el, valamint kimagasló teljesítményével hozzájárult az egészségügyi ellátás és a szakdolgozói tevékenység fejlesztéséhez.

Évente 21 MESZK Szakmai Díj osztható ki, amely oklevéllel, emlékplakettel és pénzjutalommal jár. A díjat megyénként egy-egy fő, illetve országos szinten egy fő kaphatja meg.

A MESZK Országos Szervezete 2007. augusztus 24-én, a XXXVIII. Egészségügyi Szakdolgozói Konferencia keretén belül Debrecenben adta át a 21 MESZK Szakmai Díjat. Gratulálunk az elismerésben részesült egészségügyi szakdolgozóknak!

Szakmai Díj - 2007

Megye Név Foglalkozás
Országos Szervezet Gyarmathy Mónika Ápolási Igazgató
Baranya Kolin Edit Vezető műtős szakasszisztens
Bács-Kiskun Miklós Márta Elméleti oktató, gyakorlatvezető
Békés Tóthné Ecker Éva Ápolási igazgató helyettes
Borsod-Abaúj-Zemplén Dr. Hermann Károlyné Ápolási igazgató
Budapest Óváriné Gáti Zsuzsanna Ápolási igazgató
Csongrád Bodrogi Sándorné Egészségügyi szakoktató
Fejér Habi Józsefné Vezető asszisztens (onkológia)
Győr-Moson-Sopron Hamucska Józsefné Ápolónő
Hajdú-Bihar Vámos Irma Osztályvezető főnővér
Heves Erős Józsefné Főműtősnő
Jász-Nagykun-Szolnok Tóth Gizella Vezető asszisztens
Komárom-Esztergom Izsó Anna Dietetikus
Nógrád Magyar Mónika Egészségügyi szervező
Pest Barakonyi Margit Védőnő
Somogy Dr. Jaklovicsné Végh Ilona Gyöngyi Osztályvezető főnővér
Szabolcs-Szatmár-Bereg Kovács Károlyné Osztályvezető főnővér
Tolna Kocsisné Gergely Éva Vezető ápoló(neurológia)
Vas Somogyi Miklósné Ápolási igazgató helyettes
Veszprém Nagy Ferencné Osztályvezető főnővér
Zala Béresné Lutter Mária Vezető gyógytornász (fizioterápia)

Köszönetnyilvánítás

Ezúton szeretném megköszönni azoknak a résztvevőknek, akik felterjesztettek majd a továbbiakban is rám szavaztak és megtiszteltek azzal, hogy a MESZK 2007. évi Szakmai Díját nekem ítéljék.

40 évet dolgoztam különböző beosztásban az egészségügyben. A legtöbb időt a Fővárosi Önkormányzat Bajcsy-Zsilinszky Kórházban töltöttem. E hosszú idő alatt minden szinten a betegellátás ügyét szolgáltam. Ez a munka nem ment volna egyedül csakis Intézetünk minden egyes szakdolgozójával együtt.

Köszönet érte: Gyarmathy Mónika, ápolási iagzagtó
Fővárosi Önk. Bajcsy-Zsilinszky Kórház


MESZK Szakmai Díj 2006.
A MESZK Országos Szervezete 2006. augusztus 25-én, a XXXVIII. Egészségügyi Szakdolgozói Konferencia keretén belül Pécsett adta át a 21 MESZK Szakmai Díjat. Gratulálunk az elismerésben részesült egészségügyi szakdolgozóknak!

Szakmai Díj - 2006

Megye Név Foglalkozás
Országos Szervezet Csetneki Julianna kari vezető főnővér
Baranya Betlehemné Tóth Éva ápolásvezető
Bács-Kiskun Bajnóczi Józsefné élelmezésvezető
Békés Deák Gyuláné sztómaterápiás ápoló
Borsod-Abaúj-Zemplén Kása Andrásné osztályos vezető főnővér
Budapest Szűts László klinikai fogászati higiénikus
Csongrád Balogh Dénes klinikai vezető főápoló
Fejér Kiss Mária Éva ápolási igazgatóhelyettes
Győr-Moson-Sopron Pető Zoltán mentőtiszt, szolgálatvezető
Hajdú-Bihar Simon Ilona klinikai főnővér
Heves Nagy Piroska szülésznő
Jász-Nagykun-Szolnok Kass Istvánné osztályvezető ápoló
Komárom-Esztergom Budavári Mária neurológiai szakrendelői asszisztens
Nógrád Takácsné Salamon Katalin gyógytornász
Pest Udvardi Pálné endoszkópos szakasszisztens
Somogy Meskuláné Szilágyi Éva diplomás ápoló, részlegvezető
Szabolcs-Szatmár-Bereg Deák Jánosné osztályvezető főnővér
Tolna Gliedné Tilmann Erzsébet ápolási igazgató
Vas Pungor Judit gyógytornász
Veszprém Sümegi Józsefné ápolási igazgató
Zala Szabó Gyuláné vezető dietetikus
vodafone tarifa

Kérjük tagjainkat, hogy nyilvántartott adataikat ellenőrizzék, és a hibás, vagy idejétmúlt adatokat javítsák!

Adatfrissítés

Magyar Szakmai Kamarák Szövetsége
Kedvezmény-ajánló
Kérem várjon...
Kongresszusok listája
 • H
 • K
 • Sze
 • Cs
 • P
 • Szo
 • V
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5