Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

2019. május 24.

 • Eszter, Eliza napja
 • Időjárás
 • 0.1http://www.wundergr.
 • Min / Max: 2 °C / 14 °C
 • Szélsebesség: 31 km/h
Vissza a Főoldalra

Híreink - Általános
 • Budapest ad otthont a foglalkozás-egészségügyi ápolók nemzetközi kongresszusának
  2019.04.24. - MESZK Országos Szervezet - Híreink - : Általános

  A Foglalkozás-egészségügyi Ápolók Európai Szövetsége (Federation of Occupational Health Nurses within the European Union, FOHNEU) és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) közös szervezésében 2019. április 24-26-án, Budapesten kerül megszervezésre a VII. FOHNEU Nemzetközi Kongresszus. A kongresszus fő témája: WORKFORCE HEALTH - NATIONAL WEALTH, vagyis az egészséges munkaerő és a nemzeti jólét kapcsolata.

   

  A háromévente megrendezésre kerülő FOHNEU Kongresszus az egyik legmeghatározóbb nemzetközi rendezvény, melyet a foglalkozás-egészségügyi ápolók számára szerveznek meg. A rendezvényre nemcsak Európából, hanem a világ valamennyi kontinenséről érkeznek egészségügyi szakemberek. Az idei kongresszus esetében sem történt ez másként, összesen 28 országból regisztráltak a résztvevők, hogy megosszák tapasztalataikat, eredményeiket az egészséges munkahelyi környezet kialakítása és a munkavállalók egészségének megőrzése terén. A rendezési jog elnyerése egyedülálló magyar sikerként könyvelhető el, hiszen a Szövetség most először szervez kongresszust Közép-Európában. A Budapesten történt megrendezés pedig kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy a magyar szakemberek bemutathassák a hazai gyakorlatot, saját kutatási eredményeiket külföldi kollégáiknak, illetve első kézből kaphassanak információt a foglalkozás-egészségügyi ápolók nemzetközi képzési rendszeréről és az általuk önállóan végezhető tevékenységekről. A tudástranszfer mindemellett akár a hazánkban nemrég indult kiterjesztett hatáskörű ápolók képzésének, alkalmazásának kiszélesítési lehetőségére is felhívhatja a figyelmet.

   

  A kongresszus első napján a résztvevőket a fővédnök, Prof. Dr. Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár köszöntötte és összefoglalta a foglalkozás-egészségügy hazai helyzetét, továbbá felhívta a figyelmet a munkahelyi megelőzés jelentőségére. A nemzetközi kongresszus felett védnökséget vállalt Prof. Dr. Merkely Béla a Semmelweis Egyetem rektora, valamint Budapest főpolgármestere Tarlós István. A nyitó napon előadást tartott még többek között Dr. Jukka Takala, a Foglalkozás-egészségügyi Nemzetközi Bizottság (International Commission on Occupational Health, ICOH) elnöke, Dr. Ledia Lazeri, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) magyarországi irodavezetője, Prof. Anne Harriss, a London South Bank University professzora, aki kiemelte a foglalkozás-egészségügy nemzetgazdasági jelentőségét. Emellett nem maradhatott el az Európai Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Ügynökség (European Agency for Safety and Health at Work, EU-OSHA) 2018-2019. évi kampányának: „Egészséges munkahelyek – A veszélyes anyagok helyes kezelése” bemutatása sem, hiszen a FOHNEU 2007 óta folyamatosan, hivatalos partnere az Ügynökség aktuális programjainak. A rendezvény sikeres megszervezéséhez a két szervezet munkáján kívül több támogató is hozzájárult.

   

   Az 1993-ban létrejött Foglalkozás-egészségügyi Ápolók Európai Szövetség alapvető célkitűzése a foglalkozás-egészségügyi szakterületen dolgozó szakápolók összefogása, a foglalkozás-egészségügyi szakápolás nemzetközi szinten történő képviselete, az európai munkavállalók egészségének védelme és munkahelyi biztonságának megteremtése a szakápolás révén.

   

  A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara hosszas előkészítő munka után, 2009. évben lett tagja a FOHNEU-nak. A Köztestület már nagyon hamar aktívan bekapcsolódott a Szövetség munkájába. Meghívására hazánk már 2010-ben otthont adott az Európai Szövetség 31. találkozójának, melyhez kapcsolódóan hagyományteremtő céllal szakmai továbbképzőnapot is rendezett. Ez a továbbképzési fórum immár 10. alkalommal kerül megszervezésre, idén a nemzetközi kongresszus keretein belül. A MESZK megalakulása óta nagy hangsúlyt fektet az egészségügyi szakdolgozók képviseletére mind hazai, mind pedig nemzetközi szinten, ennek a folyamatnak az eredményeként tudható be, hogy az Európai Szövetség elnöki tisztségét 2016. óta hazai szakember tölti be.

   

  *A MAGYAR EGÉSZSÉGÜGYI SZAKDOLGOZÓI KAMARA

  A 2004-ben alapított Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) jelenleg az egyik legnagyobb létszámmal rendelkező és legtöbb szakterületet magába foglaló szakmai kamara. A MESZK a szakdolgozói hivatás gyakorlásával összefüggő ügyekben képviseli és védi a szakdolgozók jogait, valamint képviseli a szakdolgozói kart a hazai és nemzetközi szakmai szervezetekben. Legfontosabb célja, hogy szakmai és etikai támogatást nyújtson a folyamatosan önállóvá váló szakterületek dolgozóinak. Kiemelt figyelmet fordítva arra, hogy a Kamara társadalmi szerepének és súlyának megfelelő mértékben járuljon hozzá az egészségpolitika alakulásához, és ezen keresztül a lakosság egészségügyi ellátásának javításához.

   

  További sajtóinformáció:

   

  Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara

  Tel.: 1-323-2070

  Honlap: http://meszk.hu/info.aspx?sp=1

  E-mail: meszk@meszk.hu

   

  Kapcsolódó dokumentumok(1)

  Sajtóközlemény - Budapest ad otthont a foglalkozás-egészségügyi ápolók nemzetközi kongresszusának pdf2019.04.24.

Vissza


Kérjük tagjainkat, hogy nyilvántartott adataikat ellenőrizzék, és a hibás, vagy idejétmúlt adatokat javítsák!

Adatfrissítés

Legfrissebb kongresszusok

További rendezvények
Kérem várjon...
Kongresszusok listája
 • H
 • K
 • Sze
 • Cs
 • P
 • Szo
 • V
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Kedvezmény-ajánló